emojis στον κωδικό πρόσβασής

5 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε emojis στον κωδικό πρόσβασής σας

Βασικά Takeaways

  • Η χρήση emoji σε κωδικούς πρόσβασης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα συμβατότητας και τον κίνδυνο να κλειδωθείτε έξω από τον λογαριασμό σας, εάν η πλατφόρμα ή ο ιστότοπος δεν τα υποστηρίζει σωστά.
  • Οι κωδικοί πρόσβασης που βασίζονται σε emoji μπορούν να είναι προβλέψιμοι και εύκολα να σπάσουν, καθώς οι άνθρωποι τείνουν να επιλέγουν δημοφιλή emoji που χρησιμοποιούνται συνήθως.
  • Τα emoji μπορεί να εμφανίζονται διαφορετικά σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, καθιστώντας δύσκολη την εισαγωγή του σωστού κωδικού πρόσβασης και ενδεχομένως να απαιτείται εκ νέου επαλήθευση του λογαριασμού σας.

Τα emoji ξεπερνούν τα πολιτιστικά και γλωσσικά εμπόδια. Έχουν γίνει μέρος του λεξικού του διαδικτύου και της καθημερινής επικοινωνίας και είναι τόσο ριζωμένα στη γλώσσα μας που οι άνθρωποι άρχισαν να τα χρησιμοποιούν σε κωδικούς πρόσβασης.

Δυστυχώς, δεν είναι καλή ιδέα και εδώ είναι πέντε λόγοι.

Πώς να κλειδώσετε τα μηνύματα στο iPhone σας

1. Μπορεί να κλειδωθείτε έξω

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να χρησιμοποιήσετε ένα emoji σε έναν κωδικό πρόσβασης; Εάν έχετε, γνωρίζετε ότι ορισμένες πλατφόρμες επιτρέπουν emojis ενώ άλλες όχι. Αυτό δεν είναι ένα τεράστιο ζήτημα από μόνο του. Ωστόσο, ακόμα κι αν μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό κάπου χρησιμοποιώντας έναν κωδικό πρόσβασης που βασίζεται σε emoji, ενδέχεται να μην μπορείτε να συνδεθείτε ξανά, ειδικά αν αλλάξουν τους κανόνες κωδικού πρόσβασης. Δεν είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε προβλήματα συμβατότητας ή ο ιστότοπος που προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε δεν μπορεί να χειριστεί σωστά τους κωδικούς πρόσβασης emoji.

2. Προβλεψιμότητα

Όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης, οι άνθρωποι τείνουν να έλκονται προς κοινές φράσεις και εύκολους να μαντέψουν συνδυασμούς αριθμών. Μάλιστα, σύμφωνα με NordPass έρευνα, ο πιο κοινός κωδικός πρόσβασης στον κόσμο είναι “123456”, ενώ φράσεις όπως “admin” και “password” βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα. Εάν οι άνθρωποι άρχιζαν να χρησιμοποιούν emoji στους κωδικούς πρόσβασής τους, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα κολλούσαν στα πιο δημοφιλή emoji, κάνοντας τους κωδικούς πρόσβασής τους εύκολο να σπάσουν.

ποιοι είναι οι κωδικοί πρόσβασης που διέρρευσαν περισσότερο το 2023

3. Ζητήματα μεταξύ πλατφορμών

Τα emoji αποτελούν μέρος του προτύπου Unicode και είναι τα ίδια σε όλες τις πλατφόρμες και τα λειτουργικά συστήματα. Ωστόσο, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι φαίνονται διαφορετικά ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα. Και επειδή η εμφάνισή τους ποικίλλει, μπορεί να δυσκολευτείτε να χρησιμοποιήσετε τον σωστό κωδικό πρόσβασης. Εάν εισάγετε λάθος κωδικό πρόσβασης πάρα πολλές φορές, θα πρέπει να επαληθεύσετε ξανά τον λογαριασμό σας ή, χειρότερα, μπορεί να κλειδωθεί.

4. Ενόχληση

Πέρα από τα πιθανά ζητήματα ασφάλειας, υπάρχει και η ταλαιπωρία. Εάν το μόνο που χρησιμοποιείτε είναι το smartphone σας, τότε ίσως η χρήση κωδικών πρόσβασης που βασίζονται σε emoji δεν θα ήταν πολύ άβολη. Αλλά έχετε δοκιμάσει ποτέ να στείλετε ένα emoji σε κάποιον στην επιφάνεια εργασίας σας; Εάν έχετε υπολογιστή με Windows, για παράδειγμα, πρέπει να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη emoji μέσω του ViVeTool. Σίγουρα φαίνεται πιο βολικό να χρησιμοποιείτε απλώς τα γράμματα και τους αριθμούς στο πληκτρολόγιό σας.

5. Έκθεση στο Shoulder Surfing

Το πληκτρολόγιο του smartphone σας εμφανίζει πιθανώς τα πιο πρόσφατα χρησιμοποιημένα emojis ακριβώς στην κορυφή. Έχοντας αυτές τις πληροφορίες άμεσα διαθέσιμες, σας εκθέτετε σε σέρφινγκ ώμων. Όπως υποδηλώνει ο όρος, πρόκειται για ένα είδος κυβερνοεπίθεσης κατά την οποία ο δράστης κατασκοπεύει την οθόνη της συσκευής του στόχου για να λάβει ευαίσθητες πληροφορίες. Δεν είναι ότι η χρήση ενός κανονικού κωδικού πρόσβασης θα σας καθιστούσε άτρωτους σε μια επίθεση με ώμους, αλλά είναι σίγουρα πιο εύκολο να θυμάστε έναν συνδυασμό emoji παρά κάτι σαν “us1nFzP!qR”.

Πώς να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, εξαιρουμένων των emojis

Κωδικός πρόσβασης, σύμβολο κλειδαριάς σε μπλε φόντο

Δεν χρειάζεστε emoji για να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης. Αυτό που χρειάζεστε είναι γράμματα, ψηφία και ειδικοί χαρακτήρες. Ή μάλλον, πρέπει να συνδυάσετε αυτά τα τρία στοιχεία. Η ισχύς ενός κωδικού πρόσβασης, ή της εντροπίας του κωδικού πρόσβασης, όπως λέγεται, μπορεί να μετρηθεί. Όσο πιο περίπλοκος είναι ένας κωδικός πρόσβασης, τόσο πιο δύσκολο είναι να σπάσει.

Το πρόβλημα με τους σύνθετους κωδικούς πρόσβασης είναι ότι μπορεί να είναι δύσκολο να απομνημονευθούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, εξειδικευμένο λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για την αποθήκευση και τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης. Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης είναι εύχρηστοι και πολλοί από αυτούς έχουν διαθέσιμες δωρεάν εκδόσεις.

Ένας άλλος μηχανισμός που πρέπει να εξετάσετε είναι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων. Με τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων ενεργοποιημένο (διαθέσιμο σε όλες σχεδόν τις εφαρμογές τώρα), θα πρέπει να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας εισάγοντας έναν προσωρινό κωδικό ή χρησιμοποιώντας μια αποκλειστική εφαρμογή.

Τα emoji είναι διασκεδαστικά—αλλά δεν είναι ιδανικά για κωδικούς πρόσβασης

Τα emoji είναι υπέροχα όταν θέλετε να εκφράσετε πώς νιώθετε ή απλά να επικοινωνήσετε γρήγορα με ένα άλλο άτομο. Δεν είναι όμως ιδανικοί ως κωδικοί πρόσβασης, τουλάχιστον όχι ακόμα. Υπάρχουν καλύτεροι, ασφαλέστεροι και πιο βολικοί τρόποι για να προστατεύσετε τους λογαριασμούς σας.

Διαβάστε επίσης:Πώς να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον Λογαριασμό σας Google

Πώς να πληκτρολογήσετε το σύμβολο εμπορικού σήματος (™) στο iPhone ή το iPad σας

2 λόγοι για να διατηρήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο πιο δυνατή!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *