προγράμματα από το μενού "Άνοιγμα με" στα Windows

Πώς να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε προγράμματα από το μενού “Άνοιγμα με” στα Windows

Στα Windows, το μενού «Άνοιγμα με» παρέχει έναν βολικό τρόπο επιλογής διαφορετικών προγραμμάτων για άνοιγμα ενός αρχείου. Ενώ τα Windows κάνουν καλή δουλειά με την αυτόματη προσθήκη προγραμμάτων στο μενού “Άνοιγμα με” βάσει συσχετίσεων αρχείων, είναι επίσης δυνατή η μη αυτόματη προσθήκη ή αφαίρεση προγραμμάτων από αυτό το μενού στα Windows.

Είτε θέλετε να βελτιώσετε τη ροή εργασίας σας προσθέτοντας προτιμώμενα προγράμματα είτε να τακτοποιήσετε το σύστημά σας αφαιρώντας περιττές καταχωρήσεις, αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει στα απαραίτητα βήματα για την προσθήκη ή την αφαίρεση προγραμμάτων στο μενού “Άνοιγμα με” στα Windows 10 ή 11 Η/Υ. Λοιπόν, ας ρίξουμε μια ματιά.

Η προσθήκη μιας εφαρμογής ή προγράμματος στο μενού «Άνοιγμα με» είναι γρήγορη και απλή. Η διαδικασία είναι σχεδόν πανομοιότυπη και στα Windows 10 και στα 11, επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακόλουθα βήματα σε οποιονδήποτε υπολογιστή:

Βήμα 1: Βρείτε ένα αρχείο του τύπου για το οποίο θέλετε να προσθέσετε προγράμματα στο μενού “Άνοιγμα με”.

Βήμα 2: Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο, μεταβείτε στο Άνοιγμα με και, στη συνέχεια, επιλέξτε Επιλογή άλλης εφαρμογής από το υπομενού.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε το ζήτημα “Σφάλμα κατά το άνοιγμα της συσκευής ήχου” του Audacity

Άνοιγμα Με το Μενού στα Windows

Βήμα 3: Στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται, θα πρέπει να δείτε μια λίστα προγραμμάτων που προτείνονται από τα Windows. Εάν το πρόγραμμα που θέλετε να προσθέσετε βρίσκεται στη λίστα, επιλέξτε το και μεταβείτε στο Βήμα 5. Εάν όχι, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να κάνετε κλικ στο «Επιλογή εφαρμογής στον υπολογιστή σας».

Προσθήκη προγράμματος από το Open With List στα Windows

Βήμα 4: Στο παράθυρο Εξερεύνηση αρχείων, εντοπίστε και επιλέξτε το αρχείο EXE του προγράμματος που θέλετε να προσθέσετε στο μενού Άνοιγμα με. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

Επεξεργασία Άνοιγμα με λίστα στα Windows

Βήμα 5: Επιλέξτε το κουμπί Μόνο μία φορά.

Προσθήκη προγράμματος από το μενού Άνοιγμα με στα Windows

Μόλις ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, τα Windows θα ανοίξουν το αρχείο στην καθορισμένη εφαρμογή ή πρόγραμμα. Στη συνέχεια, αυτή η εφαρμογή ή το πρόγραμμα θα εμφανίζεται στο μενού “Άνοιγμα με” κάθε φορά που κάνετε δεξί κλικ σε ένα αρχείο αυτού του τύπου.

Επεξεργασία Άνοιγμα με Μενού στα Windows

Μπορείτε να επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για άλλους τύπους αρχείων για να προσθέσετε τις αγαπημένες σας εφαρμογές ή προγράμματα στο μενού “Άνοιγμα με” στα Windows.

Ενώ η προσθήκη προγραμμάτων στο μενού «Άνοιγμα με» είναι απλή, η κατάργησή τους δεν είναι εύκολη, καθώς απαιτεί τη διαγραφή ορισμένων αρχείων μητρώου.

Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, τα αρχεία μητρώου στον υπολογιστή σας περιέχουν σημαντικές ρυθμίσεις για τα Windows και τις εφαρμογές τους. Η πραγματοποίηση αλλαγών ή η κατάργηση αρχείων μητρώου χωρίς την κατάλληλη γνώση μπορεί να καταστήσει τον υπολογιστή σας εκτός λειτουργίας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε προσεκτικά τα βήματα και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων μητρώου πριν συνεχίσετε.

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο εικονίδιο αναζήτησης στη γραμμή εργασιών, πληκτρολογήστε επεξεργαστή μητρώουκαι επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου ως Διαχειριστής

Βήμα 2: Επιλέξτε Ναι όταν εμφανιστεί η προτροπή Έλεγχος λογαριασμού χρήστη (UAC).

Ανοίξτε το Registry UAC Prompt

Βήμα 3: Επικολλήστε την παρακάτω διαδρομή στη γραμμή διευθύνσεων στο επάνω μέρος και πατήστε Enter. Αυτό θα σας οδηγήσει στο κλειδί FileExts.

Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts
Παράθυρο Επεξεργαστή Μητρώου 14

Βήμα 4: Μέσα στο κλειδί FileExts, θα δείτε πολλές καταχωρήσεις για διαφορετικούς τύπους αρχείων. Κάντε διπλό κλικ στο κλειδί με τη σχετική επέκταση αρχείου για να επεξεργαστείτε το μενού «Άνοιγμα με». Σε αυτό το παράδειγμα, θα επιλέξουμε pptx.

Καταργήστε το πρόγραμμα από το Open With List στα Windows

Βήμα 5: Κάντε κλικ στο δευτερεύον κλειδί OpenWithList για να προβάλετε τα συσχετισμένα προγράμματα με τον τύπο αρχείου στο δεξιό παράθυρο.

Προβολή προγράμματος στο μενού Άνοιγμα με στα Windows

Βήμα 6: Κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα που θέλετε να καταργήσετε και επιλέξτε Διαγραφή.

Καταργήστε το πρόγραμμα από το μενού Open With στα Windows

Βήμα 7: Επιλέξτε Ναι για επιβεβαίωση.

Επιβεβαιώστε την αφαίρεση προγράμματος από το μενού Άνοιγμα με στα Windows

Και αυτό είναι περίπου. Μόλις αφαιρέσετε την τιμή συμβολοσειράς που σχετίζεται με το πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να εμφανίζεται στο μενού “Άνοιγμα με” για τον συγκεκριμένο τύπο αρχείου.

1. Πώς να ορίσετε προεπιλεγμένες εφαρμογές για έναν τύπο αρχείου στα Windows;

Για να ορίσετε ή να αλλάξετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή για έναν τύπο αρχείου, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Προεπιλεγμένες εφαρμογές > Επιλογή προεπιλογών ανά τύπο αρχείου.

2. Πώς μπορώ να αφαιρέσω τα απεγκατεστημένα προγράμματα από το μενού “Άνοιγμα με” στα Windows;

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο που αναφέρθηκε παραπάνω, μπορείτε να καταργήσετε ένα απεγκατεστημένο πρόγραμμα από το μενού «Άνοιγμα με» διαγράφοντας το κλειδί του από τον Επεξεργαστή Μητρώου.

3. Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή για να προσθέσω ή να αφαιρέσω προγράμματα από το μενού “Άνοιγμα με”;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το OpenWithView εργαλείο για την επεξεργασία προγραμμάτων στο μενού «Άνοιγμα με» στα Windows.

Εξατομικεύστε την Παλέτα σας

Ενώ μπορεί να έχετε ήδη ορίσει προεπιλεγμένες εφαρμογές για διάφορους τύπους αρχείων στα Windows, το μενού «Άνοιγμα με» προσφέρει έναν γρήγορο και ευέλικτο τρόπο για να επιλέξετε μια διαφορετική εφαρμογή εν κινήσει. Ακολουθώντας τις παραπάνω μεθόδους θα σας βοηθήσει να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε προγράμματα από το μενού “Άνοιγμα με”, δίνοντάς σας περισσότερο έλεγχο στις αλληλεπιδράσεις των αρχείων σας στα Windows.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να αντιγράψετε μια διαδρομή αρχείου σε Mac

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *