Τα καλύτερα καλώδια HDMI

Τα 5 καλύτερα καλώδια HDMI: Προβολέας, PlayStation, Xbox και άλλα

Σχεδόν κάθε συσκευή ψυχαγωγίας υψηλής ευκρίνειας χρησιμοποιεί σύνδεση HDMI, γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας να έχετε ένα καλώδιο HDMI. Τι γίνεται όμως αν ο προβολέας, η κονσόλα παιχνιδιών ή η συσκευή ροής σας βρίσκονται αρκετά μέτρα μακριά; Μη φοβάσαι; Ένα μακρύ καλώδιο HDMI μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα, διασφαλίζοντας ότι η εμπειρία ψυχαγωγίας σας παραμένει άψογη. Ως εκ τούτου, αν ψάχνετε για τα καλύτερα μακριά καλώδια HDMI, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μερικά από τα καλύτερα μακριά καλώδια HDMI στην αγορά. Κάθε ένα από αυτά τα καλώδια έχει επιλεγεί για τα μοναδικά χαρακτηριστικά και την ανώτερη απόδοση του. Είτε είστε λάτρης των ταινιών, είτε είστε αφοσιωμένος παίκτης είτε απολαμβάνετε τη ροή των αγαπημένων σας εκπομπών, αυτά τα καλώδια HDMI μεγάλων αποστάσεων είναι η τέλεια λύση για τις ανάγκες ψυχαγωγίας σας. Λοιπόν, ας πάμε σε αυτό.

 τύποι HDMI

Γιατί πρέπει να αγοράσετε ένα μακρύ καλώδιο HDMI

Η επιλογή ενός μακρύ καλωδίου HDMI ανοίγει ευέλικτες επιλογές συνδεσιμότητας, καλύπτοντας συγκεκριμένες ανάγκες σε διάφορα σενάρια. Είτε ρυθμίζετε ένα home cinema με επιτοίχια τηλεόραση, τοποθετείτε έναν προβολέα για μια καθηλωτική εμπειρία είτε διασφαλίζετε άνετες περιόδους παιχνιδιού με κονσόλες όπως το PlayStation ή το Xbox, ένα μακρύ καλώδιο HDMI παρέχει την απαραίτητη ευελιξία χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα.

Ενεργά έναντι παθητικά καλώδια HDMI

Επίσης, ενώ βρισκόμαστε στο θέμα των αποστάσεων, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ ενεργών και παθητικών καλωδίων. Τα παθητικά καλώδια μπορούν να τρέχουν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και μπορούν να μεταδώσουν το σήμα βίντεο απρόσκοπτα έως και 25 πόδια. Ωστόσο, τα καλώδια Active διαθέτουν ενσωματωμένους ενισχυτές που ενισχύουν το σήμα, καθιστώντας τα ιδανικά για μεγαλύτερες αποστάσεις. Τούτου λεχθέντος, τα ενεργά καλώδια είναι μονής κατεύθυνσης με αποκλειστική είσοδο πηγής και έξοδο οθόνης.

ενσωματωμένοι ενισχυτές για ενεργά καλώδια hdmi

Στο ίδιο πλαίσιο, πολλοί καταναλωτές αναρωτιούνται εάν τα μακριά καλώδια HDMI μειώνουν την ποιότητα. Διαλύοντας κοινές ανησυχίες, τα μακριά καλώδια HDMI δεν προκαλούν εγγενώς καθυστέρηση ή υποβάθμιση της ποιότητας. Η επιλογή καλωδίων υψηλής ποιότητας, ειδικά καλωδίων Active που έχουν σχεδιαστεί για εκτεταμένες διαδρομές, εξασφαλίζει μια ομαλή και κορυφαία οπτική εμπειρία.

1. Καλώδιο BlueRigger 4K HDMI

 • Μέγιστο μήκος καλωδίου: Έως 50 πόδια
 • Έκδοση HDMI: 2,0
 • Τύπος καλωδίου: Παθητικό
Καλώδιο BlueRigger 4K HDMI Καλύτερα μακριά καλώδια HDMI

Το καλώδιο BlueRigger 4K HDMI είναι μια κλασική και αξιόπιστη επιλογή για όσους αναζητούν ένα μακρύ καλώδιο υψηλής απόδοσης. Είναι διαθέσιμο σε διάφορα μήκη και μπορείτε να το αγοράσετε ακόμη και σε πακέτα αν χρειαστεί.

Το BlueRigger είναι μια από τις πιο αξιόπιστες μάρκες καλωδίων και το καλώδιο 4K HDMI ξεχωρίζει με τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του που είναι προσαρμοσμένα για ανώτερη εμπειρία θέασης. Με μήκη που κυμαίνονται από 3 έως 50 πόδια, συνδέει αβίαστα τις συσκευές σας χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα του σήματος. Οι επιχρυσωμένες υποδοχές 24Κ διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην παροχή βέλτιστης μεταφοράς σήματος. Βοηθά στη μείωση της απώλειας σήματος και εγγυάται μια σταθερή σύνδεση μεταξύ των συσκευών σας.

Όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής, ολόκληρο το καλώδιο διαθέτει τριπλή θωράκιση με πλέξη νάιλον υψηλής ποιότητας. Επιπλέον, η BlueRigger ισχυρίζεται ότι κάθε καλώδιο έχει δοκιμαστεί για περισσότερες από 15.000 στροφές και συνοδεύεται από εγγύηση εφ’ όρου ζωής. Λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό πακέτο, είναι εύκολα ένα από τα πιο προσιτά αλλά με καλή σχέση τιμής απόδοσης μακριά καλώδια HDMI στην αγορά.

Αυτό που μας αρέσει

 • Προμηθευτός
 • Ανθεκτικό πλεκτό νάιλον μπουφάν
 • Επιχρυσωμένοι σύνδεσμοι 24Κ
 • Εγγύηση εφ ‘όρου ζωής

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Παθητικό καλώδιο
 • Δεν είναι κατάλληλο για τοποθέτηση σε τοίχο

2. Μακρύ καλώδιο HDMI Highwings 4K60HZ

 • Μέγιστο μήκος καλωδίου: Έως 330 πόδια
 • HDMI Εκδοχή: 2,0
 • Τύπος καλωδίου: Ενεργός
Highwings 4K60HZ Μακρύ καλώδιο HDMI Καλύτερα μακριά καλώδια HDMI

Το μακρύ καλώδιο HDMI της Highwings 4K60HZ ταιριάζει σε όσους αναζητούν μια πιο ευέλικτη επιλογή. Αυτό το καλώδιο διαθέτει υποστήριξη για αναλύσεις έως και 4K στα 60 Hz, εξασφαλίζοντας ομαλή και λεπτομερή απεικόνιση. Είναι επίσης ενεργό καλώδιο και διατίθεται και για εξαιρετικά μεγάλα μήκη.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το καλώδιο Highwings υποστηρίζει ανάλυση 4K στα 60 Hz, καθιστώντας το ιδανικό για κονσόλες παιχνιδιών και προβολείς υψηλής ευκρίνειας. Αυτό είναι ένα καλώδιο Active με αποκλειστικές υποδοχές πηγής και οθόνης. Το καλώδιο χρησιμοποιεί επίσης ένα προηγμένο τσιπ οπτικών ινών που βοηθά στην επίτευξη μεγαλύτερου εύρους ζώνης και επιτρέπει ταχύτερη μετάδοση δεδομένων.

Το καλύτερο μέρος του καλωδίου Highwings 4K60HZ Long HDMI είναι οι τεράστιες επιλογές μήκους. Μπορείτε να επιλέξετε έως και 330 πόδια και η ενεργή σχεδίαση θα εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως απώλεια όσον αφορά την ποιότητα. Όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής, το καλώδιο έχει πυρήνα χαλκού 30AWG και φύλλο Double Military Nylon Braided. Συσκευάζεται επίσης με μοναδικό σχεδιασμό αρμών SR και στα δύο άκρα για να αποτρέπει αποτελεσματικά το ράγισμα των αρμών.

Αυτό που μας αρέσει

 • Ενεργό καλώδιο με οπτικές ίνες
 • Υποστηρίζεται μήκος έως και 330 πόδια
 • Διπλό στρατιωτικό νάιλον πλεγμένο
 • Επιχρυσωμένοι σύνδεσμοι 24Κ

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Δεν είναι κατάλληλο για τοποθέτηση σε τοίχο

3. Καλώδιο iBirdie 8K Fiber Optic HDMI 2.1

 • Μέγιστο μήκος καλωδίου: Έως 328 πόδια
 • HDMI Εκδοχή: 2.1
 • Τύπος καλωδίου: Ενεργός
Καλώδιο HDMI 2.1 οπτικών ινών iBirdie 8K Καλύτερα μακριά καλώδια HDMI

Όσο καλό κι αν είναι το καλώδιο Highwings, περιορίζεται στο πρότυπο HDMI 2.0. Αν προτιμάτε να απολαμβάνετε γραφικά 8K ή παιχνίδια 4K με υψηλό ρυθμό ανανέωσης, θα χρειαστείτε ένα μακρύ καλώδιο HDMI 2.1. Ευτυχώς, το καλώδιο οπτικών ινών 8K HDMI 2.1 της iBirdie θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες σας. Ταυτόχρονα, το καλώδιο είναι επίσης σχετικά ελαφρύ στην τσέπη.

Σε αντίθεση με τα τυπικά καλώδια χαλκού, το καλώδιο iBirdie 8K HDMI 2.1 χρησιμοποιεί τεχνολογία οπτικών ινών. Μεταδίδει φωτεινά σήματα αντί για ηλεκτρικά ρεύματα, με αποτέλεσμα ουσιαστικά καμία απώλεια σήματος σε μεγάλες αποστάσεις. Αυτό μεταφράζεται σε έξοδο 8K στα 60Hz, προσφέροντας απαράμιλλη οπτική ευκρίνεια και λεπτομέρεια.

Το καλώδιο iBirdie υποστηρίζει επίσης προηγμένες λειτουργίες, όπως το Dynamic HDR και το eARC, εξασφαλίζοντας μια πραγματικά καθηλωτική και απροσδόκητη εμπειρία ψυχαγωγίας. Για όσους επικεντρώνονται στο gaming, το καλώδιο υποστηρίζει επίσης ανάλυση 4K στα 120 Hz, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εύκολα με τον προηγμένο υπολογιστή παιχνιδιών σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες σωστά, καθώς πρόκειται για ενεργό καλώδιο μονής κατεύθυνσης.

Όπως με τις περισσότερες άλλες επιλογές, το καλώδιο iBirdie 8K HDMI 2.1 είναι επίσης συμβατό με παλαιότερες εκδόσεις HDMI. Μιλώντας για συμβατότητα, σημειώστε ότι το καλώδιο HDMI 2.1 ενδέχεται να μην λειτουργεί καλά όταν συνδυάζεται με διανομέα/διαχωριστή. Ο λόγος είναι ότι ένας διανομέας δεν μπορεί να παράγει την απαιτούμενη ισχύ ώστε το καλώδιο να μεταδίδει σωστά το σήμα βίντεο. Σε ένα τέτοιο σενάριο, μπορείτε να διασυνδέσετε το παρεχόμενο καλώδιο USB HDMI με οποιαδήποτε θύρα/προσαρμογέα USB 5V για να διασφαλίσετε ότι παρέχεται αρκετή ισχύς στο καλώδιο HDMI 2.1.

Αυτό που μας αρέσει

 • Ενεργό καλώδιο με οπτικές ίνες
 • Υποστηρίζεται μήκος έως και 328 πόδια
 • Νάιλον πλεγμένο
 • Περιλαμβάνει καλώδιο USB HDMI για επιπλέον ισχύ

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Δεν είναι κατάλληλο για τοποθέτηση σε τοίχο
 • Δεν είναι πλήρως συμβατό με κονσόλες παιχνιδιών

4. Το καλώδιο έχει σημασία Ενεργό καλώδιο HDMI οπτικών ινών

 • Μέγιστο μήκος καλωδίου: Έως 49,2 πόδια
 • HDMI Εκδοχή: 2.1
 • Τύπος καλωδίου: Ενεργός
Cable Matters Active 8K @60Hz Καλώδιο οπτικών ινών HDMI Καλύτερα μακριά καλώδια HDMI

Όσο καλό είναι το καλώδιο iBirdie 8K HDMI 2.1, έχει ανάμεικτες κριτικές όταν χρησιμοποιείται με κονσόλες παιχνιδιών. Εάν είστε ένας χαρούμενος κάτοχος PS5 ή Xbox Series X και θέλετε ένα σωστό καλώδιο HDMI 2.1 για παιχνίδια 4K@120Hz, μην ψάξετε περισσότερο από το Cable Matters.

Αυτό το καλώδιο Cable Matters είναι ένα πιστοποιημένο ενεργό καλώδιο Ultra High-Speed ​​HDMI που χρησιμοποιεί τεχνολογία οπτικών ινών για να υποστηρίζει τις πιο πρόσφατες τηλεοράσεις και κονσόλες παιχνιδιών 8K και 4K 120 Hz. Υποστηρίζει επίσης λειτουργίες παιχνιδιών όπως μεταβλητός ρυθμός ανανέωσης (VRR) και λειτουργία αυτόματης χαμηλής καθυστέρησης (ALLM). Ως αποτέλεσμα, απολαμβάνετε παιχνίδια χωρίς σκισίματα και χωρίς καθυστέρηση. Είναι πλήρως συμβατό με HDMI ARC (Κανάλι επιστροφής ήχου) / πρότυπο eARC για καθηλωτική υποστήριξη ήχου με τεχνολογίες ήχου surround Dolby Atmos και DTS X.

Ενώ το καλώδιο είναι επίσημα πιστοποιημένο ότι έχει σχεδιαστεί για Xbox, λειτουργεί καλά και με το PlayStation 5 και άλλες κονσόλες παιχνιδιών. Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι υπάρχουν μόνο λίγα μήκη καλωδίων για να διαλέξετε και το καλώδιο Cable Matters είναι σίγουρα στην πιο ακριβή πλευρά των πραγμάτων. Ωστόσο, εάν θέλετε να διασφαλίσετε την πλήρη ακεραιότητα του σήματος για την εμπειρία παιχνιδιού σας, αυτό είναι εύκολα ένα από τα καλύτερα καλώδια 4K HDMI μακροπρόθεσμα.

Αυτό που μας αρέσει

 • Σχεδιασμένο για Xbox Certified
 • Ενεργό καλώδιο με οπτικές ίνες
 • Ιδανικό για κονσόλες παιχνιδιών

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Ακριβός
 • Περιορισμένες επιλογές μήκους

5. Καλώδιο StarTech Active HDMI

 • Μέγιστο μήκος καλωδίου: Έως 50 πόδια
 • HDMI Εκδοχή: 2,0
 • Τύπος καλωδίου: Ενεργός
StarTech.com Active HDMI Cable Καλύτερα μακριά καλώδια HDMI

Πολλοί καταναλωτές προτιμούν τα προϊόντα της StarTech για τις συνδέσεις υψηλής ποιότητας και την αξιόπιστη απόδοσή τους. Σε σύγκριση με τις άλλες επιλογές αυτής της λίστας, το καλώδιο HD2MM15MA StarTech είναι πολύ πιο ακριβό, ενώ εξακολουθεί να έχει βαθμολογία μόνο HDMI 2.0. Ωστόσο, συσκευάζεται σε μια γροθιά από μόνο του.

Το καλώδιο HD2MM15MA Active HDMI της εταιρείας προσφέρει μια λύση υψηλής ποιότητας για όσους χρειάζονται ένα ισχυρό καλώδιο με έμφαση στην άνεση. Αυτό το καλώδιο διαθέτει ενσωματωμένο ενισχυτή σήματος, εξασφαλίζοντας βέλτιστη απόδοση σε μήκη έως και 50 πόδια. Το καλώδιο είναι επίσης αρκετά ευέλικτο και έχει βαθμολογία CL2. Ως εκ τούτου, είναι αρκετά εύκολο να δρομολογηθεί σε πολύπλοκες ρυθμίσεις και σε εσωτερικούς τοίχους, προσφέροντας άνεση χωρίς να θυσιάζει την απόδοση.

Το επιπλέον ασφάλιστρο που πληρώνετε είναι για την απαράμιλλη αξιοπιστία, η οποία εξασφαλίζει πλήρη απόδοση HDMI 2.0 χωρίς την ανάγκη για επιπλέον τροφοδοτικό. Ωστόσο, εάν θέλετε μόνο ένα πολύ μακρύ καλώδιο HDMI για εγκατάσταση στον τοίχο για την επιτοίχια τηλεόρασή σας, μπορείτε να δείτε το Καλώδιο PowerBear 4K HDMI. Μοιράζεται τα περισσότερα από τα ίδια χαρακτηριστικά και διατίθεται ακόμη και σε επιλογή 75 ποδιών. Προσθέστε σε αυτό, το καλώδιο έχει επίσης βαθμολογία CL3, το οποίο είναι ακόμα καλύτερο για εγκατάσταση στον τοίχο. Ωστόσο, το καλώδιο PowerBear είναι παθητικό, επομένως ενδέχεται να μην έχετε την πλήρη ποιότητα ανάλογα με τα δεδομένα που μεταδίδετε μέσω αυτού.

Αυτό που μας αρέσει

 • Ενεργό καλώδιο με οπτικές ίνες
 • Αξιολόγηση CL2 για τοποθέτηση στον τοίχο
 • Ευέλικτο και εύκολο στη δρομολόγηση
 • Εξαιρετικά αξιόπιστη

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Πολύ ακριβό
 • Όχι HDMI 2.1
 • Περιορισμένες επιλογές μήκους

Πείτε ναι στις σχέσεις εξ αποστάσεως

Λοιπόν, αυτή ήταν η λίστα μας με τα καλύτερα μακριά καλώδια HDMI που μπορείτε να αγοράσετε. Η επιλογή του σωστού καλωδίου εξαρτάται από τις συγκεκριμένες ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας. Εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό και χρησιμοποιείτε κυρίως τις συσκευές σας για παρακολούθηση ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών, τα καλώδια BlueRigger ή Highwings προσφέρουν εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Ωστόσο, εάν είστε αφοσιωμένος παίκτης ή ζητάτε την καλύτερη δυνατή απόδοση, τα καλώδια οπτικών ινών iBirdie ή Cable Matters αξίζουν την επένδυση. Τελικά, το καλύτερο καλώδιο HDMI είναι αυτό που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας και προσφέρει την απόδοση που περιμένετε.

Πως να κερδίσετε χρήματα με το Amazon

Πώς να κάνετε ροή παιχνιδιών Steam σε μια τηλεόραση

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *