Παρουσιάστηκε απροσδόκητο σφάλμα, το Roblox πρέπει να κλείσει»

Οι κορυφαίες 8 επιδιορθώσεις για το «Παρουσιάστηκε απροσδόκητο σφάλμα, το Roblox πρέπει να κλείσει» στα Windows 11

Το Roblox είναι διασκεδαστικό να παίζεις και δεν καταναλώνει άφθονες ποσότητες πόρων συστήματος. Χρειάζεστε μόνο έναν βασικό υπολογιστή ή πρόγραμμα περιήγησης με Windows και μια ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, πολλοί χρήστες προβληματίζονται από το μήνυμα σφάλματος “Παρουσιάστηκε απροσδόκητο σφάλμα, το Roblox Needs to Quit” κατά την εκτέλεση του Roblox στον υπολογιστή τους.

Κορυφαίες 8 επιδιορθώσεις για ένα απροσδόκητο σφάλμα που προέκυψε Το Roblox Needs to Quit στα Windows 11

Οι κύριοι λόγοι πίσω από αυτό το μήνυμα σφάλματος είναι η έλλειψη δικαιωμάτων διαχειριστή, τα κατεστραμμένα προσωρινά αρχεία ή η διένεξη με προγράμματα προστασίας από ιούς ή άλλες εφαρμογές τρίτων. Για να σας βοηθήσουμε με αυτά, έχουμε συγκεντρώσει λύσεις για να διορθώσετε τα προβλήματα σφαλμάτων Roblox στον υπολογιστή σας με Windows 11.

Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα caa70004 στο Microsoft Teams

1. Εκκινήστε το Roblox με δικαιώματα διαχειριστή

Το Roblox μπορεί να αντιμετωπίσει σφάλματα εάν δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε ορισμένα αρχεία στον υπολογιστή σας. Επομένως, πρέπει να το εκτελέσετε με δικαιώματα διαχειριστή για να διορθώσετε το πρόβλημα «Το Roblox συνεχίζει να συντρίβεται». Δείτε πώς:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη, πληκτρολογήστε παίκτης roblox στη γραμμή αναζήτησης και κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση ως διαχειριστής.

ανοιχτό roblox admin

Βήμα 2: Όταν εμφανιστεί το παράθυρο Έλεγχος λογαριασμού χρήστη, κάντε κλικ στο κουμπί Ναι.

uac windows roblox

Μετά από αυτό, συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το Roblox για να ελέγξετε εάν το σφάλμα εμφανίζεται ξανά.

2. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις συμβατότητας Roblox

Θα χρειαστεί να αλλάξετε τις ρυθμίσεις συμβατότητας του Roblox Player σε μια παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Αυτή η μέθοδος επέλυσε το ζήτημα “Παρουσιάστηκε απροσδόκητο σφάλμα και το Roblox πρέπει να τερματιστεί” για πολλούς χρήστες. Δείτε πώς:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη, πληκτρολογήστε παίκτης roblox στη γραμμή αναζήτησης και κάντε κλικ στην επιλογή Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου.

ανοίξτε τη θέση του αρχείου roblox

Βήμα 2: Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο συντόμευσης του Roblox Player για να ανοίξετε το μενού περιβάλλοντος. Κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες.

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις συμβατότητας Roblox

Βήμα 3: Μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα.

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις συμβατότητας Roblox

Βήμα 4: Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου «Εκτέλεση αυτού του προγράμματος σε λειτουργία συμβατότητας για:». Στη συνέχεια, κάντε κλικ για να αναπτύξετε την αναπτυσσόμενη λίστα και επιλέξτε την επιλογή Windows 8.

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις συμβατότητας Roblox

Βήμα 5: Στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή.

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις συμβατότητας Roblox

Τώρα, πρέπει να δοκιμάσετε τις τροποποιημένες ρυθμίσεις συμβατότητας.

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση αντιμετώπισης προβλημάτων συμβατότητας.

εκτέλεση προγράμματος αντιμετώπισης προβλημάτων

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για να ξεκινήσει η αντιμετώπιση προβλημάτων.

εκτέλεση προγράμματος αντιμετώπισης προβλημάτων

Βήμα 3: Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να περιγράψετε το πρόβλημά σας και, στη συνέχεια, εφαρμόστε τις προτεινόμενες διορθώσεις για την εφαρμογή.

Βήμα 4: Κλείστε το παράθυρο αντιμετώπισης προβλημάτων.

3. Εκκαθάριση προσωρινών αρχείων

Μια κατεστραμμένη εφαρμογή ή προσωρινή μνήμη συστήματος μπορεί να προκαλέσει το πρόβλημα κατάρρευσης του Roblox. Πρέπει να εκτελέσετε το εργαλείο Εκκαθάριση δίσκου για να σκουπίσετε την προσωρινή μνήμη Roblox και το σύστημα και να διαγράψετε όλα τα προσωρινά αρχεία και άλλα μη χρήσιμα δεδομένα. Δείτε πώς να το κάνετε:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη, πληκτρολογήστε cleanmgr στη γραμμή αναζήτησης και πατήστε Enter για να εκκινήσετε το εργαλείο εκκαθάρισης δίσκου.

εκκαθάριση ανοιχτού δίσκου

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

Εκκαθάριση προσωρινών αρχείων

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο κουμπί «Εκκαθάριση αρχείων συστήματος».

Εκκαθάριση προσωρινών αρχείων

Βήμα 4: Κάντε κλικ στο κουμπί OK και περιμένετε μέχρι το βοηθητικό πρόγραμμα να εντοπίσει όλα τα περιττά αρχεία στη μονάδα δίσκου C.

Εκκαθάριση προσωρινών αρχείων

Βήμα 5: Επιλέξτε όλα τα πλαίσια ελέγχου στο αποτέλεσμα αναζήτησης και κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Εκκαθάριση προσωρινών αρχείων

Βήμα 6: Κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή αρχείων.

Εκκαθάριση προσωρινών αρχείων

4. Εξαιρέστε το Roblox στο Antivirus

Πρέπει να εξαιρέσετε το φάκελο εγκατάστασης εάν το πρόγραμμα προστασίας από ιούς παρεμβαίνει στο Roblox Player. Θα εμποδίσει το antivirus να εμποδίσει και να απομονώσει τα αρχεία Roblox. Δείτε πώς μπορείτε να εξαιρέσετε το Roblox στο Windows Defender:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη, πληκτρολογήστε προστασία από ιούς και απειλές στη γραμμή αναζήτησης και πατήστε Enter για να ανοίξετε την Ασφάλεια των Windows.

ανοιχτή προστασία από ιούς

Βήμα 2: Μεταβείτε στην ενότητα “Ρυθμίσεις προστασίας από ιούς και απειλές”. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση ρυθμίσεων.

αποκλείστε το roblox στον αμυντικό

Βήμα 3: Βρείτε την ενότητα Εξαιρέσεις. Κάντε κλικ στην επιλογή «Προσθήκη ή αφαίρεση εξαιρέσεων».

εξαίρεση του φακέλου roblox

Βήμα 4: Θα εμφανιστεί το παράθυρο Έλεγχος λογαριασμού χρήστη. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι.

υπερασπιστής παραθύρων uac

Βήμα 5: Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη εξαίρεσης. Επιλέξτε την επιλογή Φάκελος.

εξαίρεση του φακέλου roblox

Βήμα 6: Κάντε κλικ στη γραμμή διευθύνσεων, επικολλήστε την ακόλουθη διαδρομή και πατήστε Enter:

C:\Users\Asus\AppData\Local
εξαίρεση του φακέλου roblox

Βήμα 7: Κάντε κλικ στο φάκελο Roblox για να τον επιλέξετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή φακέλου για να το προσθέσετε στη λίστα εξαιρέσεων.

εξαίρεση του φακέλου roblox

Βήμα 8: Κλείστε την εφαρμογή Ασφάλεια των Windows.

5. Απενεργοποιήστε προσωρινά την ακεραιότητα της μνήμης

Το Memory Integrity είναι μια ενσωματωμένη δυνατότητα ασφαλείας στα Windows που δεν παίζει καλά με το Roblox. Εάν δείτε επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις του μηνύματος “Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την εκκίνηση του Roblox” ακολουθούμενο από απότομο σφάλμα, πρέπει να απενεργοποιήσετε προσωρινά την ακεραιότητα μνήμης στον υπολογιστή σας Windows 11. Δείτε πώς να το κάνετε:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη, πληκτρολογήστε απομόνωση πυρήνα στη γραμμή αναζήτησης και πατήστε Enter για να ανοίξετε την Ασφάλεια των Windows.

απενεργοποιήστε την ακεραιότητα της μνήμης

Βήμα 2: Κάντε κλικ στην εναλλαγή κάτω από την επιλογή Memory integrity για να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα.

απενεργοποιήστε την ακεραιότητα της μνήμης

Βήμα 3: Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.

Εκτελέστε το Roblox Player και ελέγξτε αν υπάρχει το μήνυμα σφάλματος.

6. Απενεργοποιήστε τις αντικρουόμενες εφαρμογές και το λογισμικό εξαπάτησης

Το Roblox δυσκολεύεται πολύ με εφαρμογές που χρησιμοποιούν επικαλύψεις όπως το Discord, το MSI Afterburner κ.λπ. Εάν αυτές οι εφαρμογές είναι ενεργές στον υπολογιστή σας ενώ εκτελείτε το Roblox, κλείστε τις. Οι κατασκευαστές Roblox ενημέρωσαν επίσης τη μηχανή τους κατά της εξαπάτησης, οπότε αν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε λογισμικό cheat/game helper, αφαιρέστε το από τον υπολογιστή σας.

Φροντίστε να κλείσετε όλα τα περιττά προγράμματα που εκτελούνται στο παρασκήνιο και να επανεκκινήσετε το Roblox με δικαιώματα διαχειριστή.

7. Επανεγκαταστήστε το Roblox

Αφού δοκιμάσετε όλες τις παραπάνω μεθόδους, εάν το σφάλμα Roblox εξακολουθεί να εμφανίζεται, μπορεί να οφείλεται σε σφάλμα εγκατάστασης ή σε πρόβλημα καταστροφής του αρχείου εφαρμογής. Για να το διορθώσετε, πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά το Roblox στον υπολογιστή σας με Windows. Δείτε πώς:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη. Τύπος appwiz.cpl στη γραμμή αναζήτησης και πατήστε Enter για να ανοίξετε το παράθυρο Προγράμματα και δυνατότητες.

ανοιχτά προγράμματα και δυνατότητες

Βήμα 2: Βρείτε το Roblox Player στη λίστα των εγκατεστημένων προγραμμάτων. Κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε την επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης.

απεγκαταστήστε το roblox

Βήμα 3: Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να το αφαιρέσετε από τον υπολογιστή σας.

Βήμα 4: Κατεβάστε το Roblox Player.

Βήμα 5: Εκτελέστε το αρχείο εγκατάστασης και ολοκληρώστε την εγκατάσταση. Μετά από αυτό, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Roblox και προσπαθήστε να ξεκινήσετε ένα παιχνίδι.

σύνδεση roblox

8. Μεταβείτε στην έκδοση ή στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Store

Εάν η επανεγκατάσταση της εφαρμογής δεν επιλύσει το πρόβλημα για εσάς, μπορεί να οφείλεται σε εγγενή σφάλματα στην πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε λήψη και να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Store έκδοση του Roblox, το οποίο είναι συμβατό με υπολογιστές με Windows. Ή, μπορείτε πρόσβαση στον λογαριασμό σας Roblox χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού και ξεκινήστε οποιαδήποτε εμπειρία από εκεί.

Κάντε το Roblox να λειτουργεί ξανά

Αυτές ήταν οι οκτώ μέθοδοι για τη διόρθωση του σφάλματος «Το Roblox πρέπει να κλείσει» στα Windows 11. Συνήθως, η εκχώρηση δικαιωμάτων διαχειριστή και η χρήση του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων συμβατότητας λειτουργεί. Αλλά αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα, σκουπίστε τα προσωρινά αρχεία, απενεργοποιήστε την ακεραιότητα μνήμης και εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή.

Πώς να διορθώσετε έναν κωδικό σφάλματος Roblox 277

Κορυφαίοι 7 τρόποι για να διορθώσετε το σφάλμα “Σφάλμα ανοίγματος αρχείου για εγγραφή” στα Windows

Τρόπος επιδιόρθωσης ενός σφάλματος Windows “Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά τη φόρτωση του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων”.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *