Κορυφαίοι 8 τρόποι για τη διόρθωση του «Roblox Error Code 610» στα Windows 11

Το Roblox μπορεί να μην έχει τα πιο δελεαστικά γραφικά, αλλά εξακολουθεί να φιλοξενεί εκατομμύρια παίκτες που θέλουν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις για πολλούς παίκτες. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν τον κωδικό σφάλματος Roblox 610 όταν προσπαθούν να παίξουν ένα παιχνίδι. Ως αποτέλεσμα, κολλάνε στην αρχική σελίδα.

Οι κύριοι λόγοι για αυτό το σφάλμα περιλαμβάνουν προβλήματα συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο, ζητήματα από την πλευρά του διακομιστή, ενημερώσεις Roblox με σφάλματα και αρχεία παιχνιδιών που λείπουν ή είναι κατεστραμμένα. Δοκιμάστε αυτές τις οκτώ μεθόδους για να διορθώσετε με επιτυχία τα προβλήματα και να εγγραφείτε σε ένα παιχνίδι Roblox.

Απενεργοποίηση του δρομέα Roblox στην οθόνη στα Windows

1. Εκτελέστε Βασική Αντιμετώπιση προβλημάτων Διαδικτύου

Αρχικά, πρέπει να ελέγξετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο και να ελέγξετε εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε άλλους ιστότοπους και υπηρεσίες που βασίζονται στο web χωρίς προβλήματα. Πρέπει να επανεκκινήσετε το δρομολογητή σας για να αδειάσετε την προσωρινή μνήμη του και, στη συνέχεια, να αποκαταστήσετε τη σύνδεση με τον ISP. Μόλις τελειώσετε, ελέγξτε αν μπορείτε να παίξετε παιχνίδια Roblox χωρίς να συναντήσετε τον κωδικό σφάλματος.

2. Επιθεωρήστε την κατάσταση των διακομιστών Roblox

Εάν οι διακομιστές Roblox είναι εκτός λειτουργίας λόγω προβλήματος ή βρίσκονται υπό προγραμματισμένη συντήρηση, δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτούς. Επισκεφθείτε τον επίσημο Κατάσταση Roblox σελίδα και ελέγξτε για τυχόν ενεργές διακοπές λειτουργίας και τις πλατφόρμες που επηρεάζονται. Για μικρές διακοπές λειτουργίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιστότοπους τρίτων όπως π.χ DownDetector και πρόσφατες συζητήσεις X (Twitter) ή Reddit σχετικά με διακοπές λειτουργίας του Roblox.

Επιθεωρήστε την κατάσταση των διακομιστών Roblox

Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να περιμένετε έως ότου η ομάδα Roblox επιλύσει το πρόβλημα και ενεργοποιήσει ξανά τους διακομιστές.

3. Περιμένετε να εγκατασταθεί η ενημέρωση Roblox

Πολλοί χρήστες δεν μπορούν να εγγραφούν σε έναν ιδιωτικό διακομιστή εάν η εφαρμογή προσπαθεί να εγκαταστήσει μια ενημέρωση στο παρασκήνιο. Έτσι, εκκινήστε την εφαρμογή και περιμένετε να εγκατασταθεί η ενημέρωση της εφαρμογής στον υπολογιστή σας. Μόλις εγκατασταθεί η ενημέρωση, επανεκκινήστε την εφαρμογή και, στη συνέχεια, προσπαθήστε να εγγραφείτε σε δημόσιο ή ιδιωτικό διακομιστή.

4. Ξεπλύνετε την προσωρινή μνήμη DNS

Ο υπολογιστής σας αποθηκεύει την κρυφή μνήμη DNS για να επιταχύνει τη διαδικασία αναγνώρισης της σωστής διεύθυνσης IP για τη διεύθυνση URL που ζητήθηκε. Αλλά αν οι καταχωρήσεις της προσωρινής μνήμης είναι κατεστραμμένες ή ξεπερασμένες, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την προσπάθεια πρόσβασης στο Roblox. Επομένως, πρέπει να ξεπλύνετε την προσωρινή μνήμη DNS και να αναγκάσετε τον υπολογιστή σας να την αναδημιουργήσει. Δείτε πώς:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη. Πληκτρολογήστε cmd στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + Shift + Enter.

ανοίξτε το cmd

Βήμα 2: Θα ανοίξει το παράθυρο Έλεγχος λογαριασμού χρήστη. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για να εκκινήσετε τη Γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή.

uac windows cmd

Βήμα 3: Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε Enter για να ξεπλύνετε την κρυφή μνήμη DNS:

ipconfig /flushdns
flush dns 1

Βήμα 4: Κλείστε το παράθυρο της γραμμής εντολών.

Βήμα 5: Επανεκκινήστε το Roblox Player και ελέγξτε αν μπορείτε να συνδεθείτε σε διακομιστή παιχνιδιών.

5. Αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας Roblox

Εάν η έκπλυση της προσωρινής μνήμης DNS δεν επέλυσε τον κωδικό σφάλματος 610 στο Roblox, πρέπει να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας και στη συνέχεια να συνδεθείτε ξανά. Δείτε πώς:

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Roblox.

Βήμα 2: Μεταβείτε στο μενού στην αριστερή πλευρά και κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες.

αποσυνδεθείτε από το roblox

Βήμα 3: Κάντε κλικ στην επιλογή Αποσύνδεση.

αποσυνδεθείτε από το roblox 2

Βήμα 4: Κλείστε και επανεκκινήστε την εφαρμογή Roblox.

Βήμα 5: Κάντε κλικ στην επιλογή Σύνδεση.

συνδεθείτε στο roblox

Βήμα 6: Εισαγάγετε τα διαπιστευτήριά σας και κάντε κλικ στο κουμπί Είσοδος.

συνδεθείτε στο roblox

Επιλέξτε οποιοδήποτε παιχνίδι από τη λίστα και ελέγξτε αν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό χωρίς κανένα πρόβλημα.

6. Μετάβαση σε διαφορετικό διακομιστή DNS

Συχνά, ο προεπιλεγμένος διακομιστής DNS που έχει εκχωρηθεί από τον ISP σας μπορεί να καθυστερήσει ή να μην ανταποκρίνεται λόγω υπερφόρτωσης. Επομένως, πρέπει να μεταβείτε σε έναν γρήγορο και ασφαλή δημόσιο διακομιστή DNS όπως η Google. Δείτε πώς να το κάνετε:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη. Πληκτρολογήστε ncpa.cpl στη γραμμή αναζήτησης και πατήστε Enter για να ανοίξετε το παράθυρο Συνδέσεις δικτύου.

ανοικτές συνδέσεις δικτύου

Βήμα 2: Κάντε διπλό κλικ στον προσαρμογέα δικτύου (ασύρματο ή ethernet). Κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες.

Μετάβαση σε διαφορετικό διακομιστή DNS

Βήμα 3: Τώρα, κάντε διπλό κλικ στην επιλογή ‘Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)’ για να ανοίξετε τις Ιδιότητες του.

Μετάβαση σε διαφορετικό διακομιστή DNS

Βήμα 4: Κάντε κλικ στην επιλογή «Χρήση των ακόλουθων διευθύνσεων διακομιστή DNS». Πληκτρολογήστε 8.8.8.8 στο πλαίσιο κειμένου “Προτιμώμενος διακομιστής DNS”. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε 8.8.4.4 στο πλαίσιο «Εναλλακτικός διακομιστής DNS».

Μετάβαση σε διαφορετικό διακομιστή DNS

Βήμα 5: Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να εφαρμόσετε τις ρυθμίσεις.

Μετάβαση σε διαφορετικό διακομιστή DNS

Βήμα 6: Κλείστε το εργαλείο Συνδέσεις δικτύου.

7. Επαναφέρετε την εφαρμογή Roblox

Τα αρχεία εφαρμογών που λείπουν ή είναι κατεστραμμένα μπορεί να είναι ένας λόγος πίσω από το σφάλμα εφαρμογής Roblox λόγω του οποίου δεν μπορείτε να συμμετάσχετε σε ένα παιχνίδι. Εάν χρησιμοποιείτε την έκδοση της εφαρμογής Microsoft Store, μπορείτε να την επιδιορθώσετε ή να την επαναφέρετε για να διορθώσετε υποκείμενα ζητήματα. Δείτε πώς:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη. Τύπος Roblox στη γραμμή αναζήτησης και κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις εφαρμογής.

ανοίξτε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής roblox

Βήμα 2: Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Επαναφορά και κάντε κλικ στο κουμπί Επιδιόρθωση. Ελαχιστοποιήστε το παράθυρο της εφαρμογής Ρυθμίσεις. Εκκινήστε το Roblox για να δείτε αν λειτουργεί καλά.

επισκευή roblox

Βήμα 3: Εάν η επισκευή δεν είχε αποτέλεσμα, ανοίξτε ξανά το παράθυρο της εφαρμογής Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά. Θα χάσετε όλα τα δεδομένα της εφαρμογής σας και πρέπει να συνδεθείτε ξανά για να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

επαναφέρετε το roblox

8. Απευθυνθείτε στην Υποστήριξη της Roblox

Η τελευταία λύση είναι να προσεγγίσετε Υποστήριξη Roblox για να σας βοηθήσει στην επίλυση αυτού του συγκεκριμένου κωδικού σφάλματος στον υπολογιστή σας. Συμπεριλάβετε όλες τις λεπτομέρειες και τα στιγμιότυπα οθόνης του μηνύματος σφάλματος πριν υποβάλετε το αίτημα.

Διορθώστε τα σφάλματα Roblox

Αυτές ήταν οι οκτώ μέθοδοι για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Roblox 610 στον υπολογιστή σας με Windows 11. Ελέγξτε τη σύνδεση στο Διαδίκτυο, τον διακομιστή Roblox και τις ρυθμίσεις DNS. Μετά από αυτό, ενημερώστε την εφαρμογή Roblox, ξεπλύνετε την προσωρινή μνήμη DNS του συστήματος και επιδιορθώστε ή επαναφέρετε την εφαρμογή για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος.

Διαβάστε επίσης :Πώς να διορθώσετε έναν κωδικό σφάλματος Roblox 277

Κορυφαίες 7 επιδιορθώσεις για το Roblox Chat που δεν λειτουργεί στα Windows

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *