Πώς να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ενός Steam Deck: Ένας πλήρης οδηγός

Περιεχόμενα

Το Steam Deck σας είναι ένας ισχυρός υπολογιστής παιχνιδιών χειρός, αλλά όπως κάθε υπολογιστής, μπορεί να συσσωρεύσει σφάλματα και προβλήματα απόδοσης με την πάροδο του χρόνου. Εάν βρίσκετε την εμπειρία σας υποτονική ή προβληματική ή θέλετε μια νέα αρχή με το Steam Deck σας, η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μπορεί να είναι η λύση. Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, γνωστή και ως σκληρή επαναφορά, διαγράφει όλα τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις σας, επαναφέροντας το Steam Deck στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

Αλλά πριν βουτήξετε, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι συνεπάγεται και πώς να το κάνετε με ασφάλεια. Αυτός ο οδηγός θα απαντήσει στις ερωτήσεις σας και θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία βήμα προς βήμα. Θα σας βοηθήσουμε πρώτα να κατανοήσετε τι θα κάνει μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο Steam Deck σας και στη συνέχεια πώς να το κάνετε με διαφορετικές μεθόδους. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε.

Κορυφαίοι 7 τρόποι για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Steam 107

Τι να περιμένετε όταν επαναφέρετε εργοστασιακά το Steam Deck σας

Πριν βουτήξουμε στο νιφάκι, ας καταλάβουμε τα βασικά. Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο Steam Deck το επαναφέρει ουσιαστικά στην αρχική του κατάσταση, εξαλείφοντας τυχόν προσαρμογές ή αλλαγές που έχετε κάνει. Αυτό θα καταργήσει τα δεδομένα και τα αρχεία σας, συμπεριλαμβανομένων των αποθηκευμένων αρχείων, των ληφθέντων παιχνιδιών, των στιγμιότυπων οθόνης και τυχόν άλλων αρχείων που έχετε αποθηκεύσει στον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. Μετά από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, θα πρέπει να κατεβάσετε ξανά και να εγκαταστήσετε ξανά όλα όσα θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων διαγράφει όλα τα παιχνίδια και τις εφαρμογές μου

Ναι, η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων διαγράφει όλα τα εγκατεστημένα παιχνίδια και εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των αποθηκευμένων αρχείων τους. Ως εκ τούτου, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για τυχόν σημαντικές αποθηκεύσεις πριν συνεχίσετε.

Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ενημερώνει το υλικολογισμικό του Steam Deck

Όχι, η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων δεν ενημερώνει το υλικολογισμικό του Steam Deck. Ωστόσο, παρέχει μια καθαρή σελίδα, καθιστώντας την εξαιρετική στιγμή για να διασφαλίσετε ότι το σύστημά σας εκτελεί την πιο πρόσφατη ενημέρωση. Για να ενημερώσετε το υλικολογισμικό, θα πρέπει να το κάνετε χειροκίνητα μέσω των ρυθμίσεων Steam Deck.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ολοκληρωθεί μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Η διαδικασία επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων διαρκεί συνήθως περίπου 10-15 λεπτά. Ωστόσο, μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, ανάλογα με τον όγκο των δεδομένων που έχετε αποθηκεύσει στο Steam Deck σας. Τούτου λεχθέντος, μπορεί να διαρκέσει περισσότερο εάν τα δεδομένα σας βρίσκονται σε μονάδα eMMC αντί για ταχύτερο SSD στο Steam Deck.

Μπορείτε να ματαιώσετε μια εργοστασιακή επαναφορά κατά τη διάρκεια της πτήσης

Δυστυχώς όχι. Μόλις ξεκινήσετε τη διαδικασία επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων, δεν μπορείτε να την ακυρώσετε. Βεβαιωθείτε ότι θέλετε να συνεχίσετε πριν ξεκινήσετε.

Η εργοστασιακή επαναφορά ενός Steam Deck διορθώνει όλα τα προβλήματα

Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μπορεί να διορθώσει πολλά προβλήματα που σχετίζονται με το λογισμικό, αλλά ενδέχεται να μην επιλύσει προβλήματα υλικού. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα υλικού, όπως ελαττωματική μπαταρία ή οθόνη, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη Steam.

Κίνδυνοι επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γενικά, δεν υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι εδώ. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Ελέγξτε ξανά πριν ξεκινήσετε την επαναφορά για να αποφύγετε τυχόν στενοχώριες αργότερα.

Μπορώ να πραγματοποιήσω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων χωρίς Internet

Ναι, μπορείτε να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο. Και οι δύο μέθοδοι που περιγράφονται σε αυτόν τον οδηγό λειτουργούν εκτός σύνδεσης. Τούτου λεχθέντος, απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο για ενημερώσεις και επαλήθευση κατά τη ρύθμιση του Steam Deck μετά την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Μέθοδος 1: Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις Steam Deck

Τώρα που γνωρίζετε τα πάντα, ας πάμε στην επιχείρηση. Ουσιαστικά, υπάρχουν δύο τρόποι επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων του Steam Deck, με τον πρώτο να είναι εξαιρετικά απλός. Το Valve προσφέρει ένα απλό μενού μέσα στις ρυθμίσεις του Steam Deck, επιτρέποντάς σας να επαναφέρετε το Steam Deck σας εύκολα σε μερικά βήματα. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό.

Βήμα 1: Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε εντός της Λειτουργίας παιχνιδιού. Εδώ, πατήστε το κουμπί Steam στο Steam Deck και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

1. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στη λειτουργία παιχνιδιού. Εδώ πατήστε το κουμπί Steam στο Steam Deck και επιλέξτε Ρυθμίσεις

Βήμα 2: Μέσα στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος στο αριστερό παράθυρο. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Για προχωρημένους στη δεξιά πλευρά. Εδώ, πατήστε “Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων” δίπλα στο “Επαναφορά στην εργοστασιακή κατάσταση”.

2. Μέσα στις ρυθμίσεις μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος στο αριστερό παράθυρο. Τώρα στη δεξιά πλευρά κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Για προχωρημένους. Εδώ πατήστε Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων δίπλα στο Επαναφορά στην εργοστασιακή κατάσταση

Βήμα 3: Θα εμφανιστεί μια οθόνη προειδοποίησης. Πατήστε ξανά στο «Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων» για να επιβεβαιώσετε την απόφασή σας.

3. Απλώς πατήστε ξανά το Factory Reset για να επιβεβαιώσετε την απόφασή σας

Και αυτό είναι όλο. Το Steam Deck σας θα επανεκκινήσει και θα ξεκινήσει η διαδικασία επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων. Μόλις τελειώσετε, θα σας υποδεχθεί η αρχική οθόνη εγκατάστασης.

Μέθοδος 2: Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων χρησιμοποιώντας το Recovery Image

Όσο απλή και αν είναι η προηγούμενη μέθοδος, μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις που δεν επιλύει τα προβλήματα στο Deck σας. Το φορητό σας μπορεί να μην εκκινεί σωστά ή να μην έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις. Σε ένα τέτοιο σενάριο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εικόνα ανάκτησης για να επανεγκαταστήσετε το SteamOS στο Steam Deck σας.

Εναλλακτικά, είναι επίσης πιθανό να έχετε εγκατεστημένο ένα διαφορετικό λειτουργικό σύστημα στο Steam Deck σας και τώρα να θέλετε να επαναφέρετε το Steam Deck πριν το πουλήσετε σε κάποιον άλλο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η χρήση μιας εικόνας ανάκτησης είναι ένας κουραστικός αλλά σίγουρος τρόπος για να επαναφέρετε εργοστασιακά το Steam Deck σας.

Για αυτήν τη μέθοδο, θα χρειαστείτε μια μονάδα πένας USB και έναν υπολογιστή ή Mac. Θα δημιουργήσετε μια μονάδα δίσκου με δυνατότητα εκκίνησης για να εγκαταστήσετε το SteamOS στην κονσόλα σας. Σκεφτείτε το πώς εγκαθιστάτε τα Windows σε φορητό υπολογιστή, εκτός από το ότι θα εγκαταστήσετε το SteamOS στο Steam Deck σας. Λοιπόν, ας πάμε σε αυτό.

Βήμα 1: Κάντε λήψη της εικόνας ανάκτησης SteamOS που παρέχεται από τη Valve στον υπολογιστή σας ή στη συσκευή Mac. Κατεβάστε το από τον παρακάτω σύνδεσμο και όχι από ιστότοπους τρίτων.

Βήμα 2: Τώρα, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε έναν δίσκο USB με δυνατότητα εκκίνησης. Για αυτό, πρώτα τοποθετήστε τη μονάδα USB στον υπολογιστή ή τη συσκευή Mac σας.

Για Windows:

Βήμα 3: Κάντε λήψη του Rufus στον υπολογιστή σας με Windows. Μόλις το κατεβάσετε, ξεκινήστε το.

Βήμα 4: Μέσα στο Rufus, ορίστε την παράμετρο Device στη μονάδα USB που θέλετε να μετατρέψετε σε δίσκο εκκίνησης. Στη συνέχεια, για την «Επιλογή εκκίνησης», κάντε κλικ στο Επιλογή και επιλέξτε το αρχείο εικόνας ανάκτησης που κατεβάσατε προηγουμένως στο Βήμα 1. Μόλις ολοκληρώσετε, κάντε κλικ στο Έναρξη.

4. Διαμορφώστε το μέσο εγκατάστασης και επιλέξτε μονάδα εκκίνησης

Βήμα 5: Θα λάβετε ένα αναδυόμενο παράθυρο προειδοποίησης, που θα σας ρωτάει αν είστε σίγουροι. Απλώς πατήστε OK για να προχωρήσετε.

5. Θα λάβετε μια αναδυόμενη προειδοποίηση που θα σας ρωτάει εάν είστε σίγουροι. Απλώς πατήστε OK για να προχωρήσετε

Βήμα 6: Ο Rufus θα ξεκινήσει τώρα να δημιουργεί τη μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης για το SteamOS. Αυτό είναι.

6. Ο Rufus θα ξεκινήσει τώρα να δημιουργεί τη μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης για το SteamOS

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο Rufus θα σας ειδοποιήσει για το ίδιο. Η μονάδα εκκίνησης είναι τώρα έτοιμη για χρήση με το Steam Deck.

Για macOS ή Linux:

Βήμα 3: Κάντε λήψη του balenaEtcher στη συσκευή σας macOS ή Linux. Μόλις τελειώσετε, ξεκινήστε το.

Βήμα 4: Μέσα στο παράθυρο balenaEtcher, επιλέξτε «Flash from file». Από εδώ, επιλέξτε την εικόνα ανάκτησης που κατεβάσατε προηγουμένως.

4. επιλέξτε Flash από αρχείο. Από εδώ επιλέξτε την εικόνα ανάκτησης που κατεβάσατε προηγουμένως

Βήμα 5: Τώρα, κάντε κλικ στο Επιλογή στόχου. Επιλέξτε τη μονάδα USB που θέλετε να μετατρέψετε σε δίσκο εκκίνησης.

5. Κάντε κλικ στο Επιλογή στόχου. Επιλέξτε τη μονάδα USB που θέλετε να μετατρέψετε σε δίσκο εκκίνησης

Βήμα 6: Τέλος, κάντε κλικ στο Flash. Το balenaEtcher θα δημιουργήσει τη μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης για το Steam Deck χρησιμοποιώντας την εικόνα ανάκτησης SteamOS.

6. Τέλος κάντε κλικ στο Flash

Μπορεί να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας για να συνεχίσετε, ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα. Εισαγάγετε τα διαπιστευτήριά σας για να εκχωρήσετε δικαιώματα διαχειριστή που απαιτούνται για τη διαμόρφωση της μονάδας USB. Μόλις τελειώσετε, θα ειδοποιηθείτε ότι ο δίσκος σας είναι έτοιμος για χρήση.

Εγκατάσταση SteamOS στο Steam Deck

Βήμα 7: Τώρα που η μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης με εικόνα ανάκτησης SteamOS είναι έτοιμη, ήρθε η ώρα να τη συνδέσετε στο Steam Deck. Κλείστε το Steam Deck σας από τις ρυθμίσεις τροφοδοσίας. Τώρα, συνδέστε τη μονάδα στυλό USB στο Steam Deck χρησιμοποιώντας μια βάση σύνδεσης ή έναν διανομέα USB.

συνδέστε τη μονάδα στυλό USB στο Steam Deck χρησιμοποιώντας μια βάση σύνδεσης ή έναν διανομέα USB
Πηγή: JSAUX Docking Station για Steam Deck

Βήμα 8: Με τη μονάδα USB συνδεδεμένη στο Steam Deck, κρατήστε πατημένο το ‘Volume Down’ και πατήστε το κουμπί Power μία φορά. Όταν ακούσετε τον ήχο, αφήστε το κουμπί Μείωση έντασης και θα εκκινηθείτε στο Boot Manager.

Βήμα 9: Μέσα στο Boot Manager, επιλέξτε την εκκίνηση από την επιλογή «EFI USB Device». Εδώ, η “Συσκευή USB” αναφέρεται στο όνομα του δίσκου που δημιουργήσατε νωρίτερα.

8. θα εκκινήσετε στο Boot Manager

Βήμα 10: Το Steam Deck σας θα πρέπει τώρα να εκκινήσει σε ένα περιβάλλον ανάκτησης. Εδώ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το trackpad, τα κουμπιά και την ενεργοποίηση για να πλοηγηθείτε στις διάφορες επιλογές.

Μιλώντας για αυτό, θα σας καλωσορίσουν με τέσσερις επιλογές – Εκκαθάριση τοπικών δεδομένων χρήστη, Επαναλαμβανόμενη εικόνα Steam Deck, Επανεγκατάσταση του Steam OS και Εργαλεία ανάκτησης.

9. Το Steam Deck σας θα πρέπει τώρα να εκκινήσει σε ένα περιβάλλον ανάκτησης

Σύμφωνα με Βαλβίδα αυτές οι επιλογές έχουν την ακόλουθη σημασία:

  • Επαναλάβετε την εικόνα του Steam Deck – Αυτή η επιλογή καταργεί όλες τις πληροφορίες χρήστη, τα εγκατεστημένα παιχνίδια, τις εφαρμογές και τα λειτουργικά συστήματα και τα αντικαθιστά με το stock SteamOS. Με τα πιο απλά λόγια, κάνει πλήρη επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.
  • Εκκαθάριση τοπικών δεδομένων χρήστη – Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή για να διαμορφώσετε εκ νέου τα οικιακά διαμερίσματα στο Steam Deck σας. Αυτό θα αφαιρέσει τα ληφθέντα παιχνίδια και όλο το προσωπικό περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε αυτό το Deck, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης συστήματος.
  • Επανεγκαταστήστε το SteamOS – Αυτό θα επανεγκαταστήσει το SteamOS στο Steam Deck ενώ προσπαθεί να διατηρήσει τα παιχνίδια και το προσωπικό σας περιεχόμενο.
  • Εργαλεία ανάκτησης – Αυτό ανοίγει μια προτροπή με τη δυνατότητα να κάνετε αλλαγές στο διαμέρισμα εκκίνησης Steam Deck.

Βήμα 10: Εάν θέλετε να μορφοποιήσετε πλήρως και να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του Steam Deck, πατήστε δύο φορές για να επιλέξετε «Re-image Steam Deck».

10. πρέπει να επιλέξετε την 1η επιλογή που είναι το Re image Steam Deck

Και αυτό είναι όλο. Η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 10-15 λεπτά για την πλήρη επαναφορά και την επανεγκατάσταση του SteamOS στο Steam Deck σας με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Μόλις τελειώσετε, το Deck σας θα επανεκκινήσει αυτόματα και μπορείτε να το ρυθμίσετε ως νέο.

Επαναφέρετε το Steam Deck σας με ευκολία

Τώρα έχετε όλες τις πληροφορίες για να επαναφέρετε εργοστασιακά το Steam Deck με σιγουριά. Θυμηθείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων σας πριν ξεκινήσετε και επιλέξτε τη μέθοδο που ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή σας.

Με μια νέα αρχή, το Steam Deck σας θα είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε παιχνίδι του ρίξετε. Θυμηθείτε, αφού πραγματοποιήσετε μια σκληρή επαναφορά στο Steam Deck, θα πρέπει να συνδεθείτε ενεργά στον λογαριασμό σας στο Steam και να κατεβάσετε ξανά τυχόν παιχνίδια ή εφαρμογές που είχατε εγκαταστήσει.

Διαβάστε επίσης :Πώς να ελέγξετε, να βαθμονομήσετε και να απενεργοποιήσετε το Gyro στο Steam Deck

Πώς να εγκαταστήσετε και να παίξετε το Apex Legends στο Steam Deck

Τα καλύτερα αξεσουάρ Nintendo Switch

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *