7 τρόποι για να διορθώσετε το πρόβλημα με τα χρώματα της οθόνης του iPhone που έχουν ανακατευτεί ή παραμορφωθεί

Η ικανότητα εμφάνισης ζωντανών χρωμάτων και κρυστάλλινων εικόνων είναι ίσως ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που οι καταναλωτές αγοράζουν το iPhone. Ωστόσο, ενδέχεται να μην έχετε την πλήρη εμπειρία εάν τα χρώματα της οθόνης του iPhone σας εμφανίζονται μπερδεμένα ή παραμορφωμένα. Εάν αυτό συμβαίνει και με τη συσκευή σας, συνεχίστε να διαβάζετε καθώς εξετάζουμε 7 τρόπους αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος.

Το iPhone σας έχει πολλές ρυθμίσεις και λειτουργίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσαρμόσετε τα χρώματα της οθόνης ανάλογα με το περιβάλλον και τη χρήση σας. Ωστόσο, ορισμένα μπορεί να κάνουν τα χρώματα της οθόνης του iPhone σας να φαίνονται ανακατωμένα ή παραμορφωμένα. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτές τις ρυθμίσεις ή να τις χρησιμοποιήσετε για να διορθώσετε τα χρώματα της οθόνης με μη αυτόματο τρόπο. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ακολουθεί μια ματιά βήμα προς βήμα.

Οι φωτογραφίες δεν εμφανίζονται στο iMessage;

Πώς να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών στα Windows 11

1. Απενεργοποιήστε τα φίλτρα χρώματος

Χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρωματικά φίλτρα, μπορείτε να προσαρμόσετε τα χρώματα της οθόνης του iPhone σας. Ωστόσο, όταν είναι ενεργοποιημένο, σίγουρα φίλτρα όπως το Grayscale μπορεί να κάνει την οθόνη του iPhone να φαίνεται ξεπλυμένη ή αποχρωματισμένη. Σε αυτήν την περίπτωση, απενεργοποιήστε αυτά τα φίλτρα από το μενού Προσβασιμότητα. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε Προσβασιμότητα.

Βήμα 2: Εδώ, πατήστε «Μέγεθος οθόνης και κειμένου».

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις προσβασιμότητας 1

Βήμα 3: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Φίλτρα χρώματος. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε την εναλλαγή για τα φίλτρα χρώματος.

Απενεργοποιήστε τα Color Filters iPhone

2. Επανεκκινήστε το iPhone σας

Εάν η οθόνη του iPhone σας εμφανίζει περίεργα χρώματα λόγω σφάλματος ή προσωρινής βλάβης, η επανεκκίνηση της συσκευής θα πρέπει να σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε. Για να το κάνετε αυτό, πρώτα απενεργοποιήστε το iPhone σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το κουμπί λειτουργίας για να επανεκκινήσετε τη συσκευή και ελέγξτε ξανά. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Ανάλογα με το μοντέλο της συσκευής σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να απενεργοποιήσετε το iPhone σας:

  • Για iPhone SE 1ης γενιάς, 5s, 5c και 5: Πατήστε παρατεταμένα το επάνω κουμπί.
  • Για iPhone SE 2ης γενιάς και μετά, 7 και 8: Πατήστε παρατεταμένα το πλευρικό κουμπί.
  • Για iPhone X και παραπάνω: Πατήστε παρατεταμένα τα κουμπιά λειτουργίας και τυχόν κουμπιά έντασης ταυτόχρονα.

Βήμα 2: Μόλις εμφανιστεί το ρυθμιστικό, κρατήστε το και σύρετέ το μέχρι το τέλος. Περιμένετε να αδειάσει τελείως η οθόνη.

Απενεργοποιήστε το iPhone

Βήμα 3: Τώρα, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

Περιμένετε να ολοκληρωθεί η επανεκκίνηση της συσκευής σας. Στη συνέχεια, δείτε εάν τα χρώματα της οθόνης έχουν επιστρέψει στο κανονικό. Εάν το πρόβλημα παραμένει, συνεχίστε στην επόμενη επιδιόρθωση.

3. Ρυθμίστε χειροκίνητα την ισορροπία χρωμάτων

Εάν η θερμοκρασία χρώματος της συσκευής σας έχει ρυθμιστεί σε πιο ζεστό ή πιο ανοιχτό τόνο και είναι ενεργοποιημένη η αυτόματη προσαρμογή, ενδέχεται να εμφανιστούν ανακατωμένα τα χρώματα της οθόνης. Για να το διορθώσετε, απενεργοποιήστε το True Tone για να σταματήσει το iPhone σας να προσαρμόζει αυτόματα τα χρώματα της οθόνης. Στη συνέχεια, προχωρήστε στη μη αυτόματη προσαρμογή της συνολικής ισορροπίας χρωμάτων. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το κάνετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Οθόνη και Φωτεινότητα.

Βήμα 2: Εδώ, απενεργοποιήστε την εναλλαγή για True Tone. Στη συνέχεια, πατήστε στο Night Shift.

Απενεργοποιήστε τον αληθινό τόνο

Βήμα 3: Τώρα, χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό Color Temperature για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία χρώματος της οθόνης με μη αυτόματο τρόπο.

Αλλαγή θερμοκρασίας χρώματος

Μόλις γίνει, θα πρέπει να αλλάξει το χρώμα της οθόνης του iPhone σας στο κανονικό.

4. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τη Dark Mode

Η χρήση της Dark Mode όχι μόνο βοηθά στην άνετη προβολή της οθόνης, ειδικά κατά τη διάρκεια συνεχών περιόδων σύνδεσης, αλλά βοηθά επίσης στην επαναφορά των χρωμάτων της οθόνης σε κάποιο βαθμό. Αυτό το κάνει γυρίζοντας ολόκληρη την οθόνη σκοτεινή. Μετά από λίγο, θα πρέπει να δείτε τα χρώματα της οθόνης σας να επιστρέφουν στα κανονικά, ακόμα κι αν μεταβείτε στη Λειτουργία φωτός. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις και πατήστε Οθόνη & Φωτεινότητα.

Βήμα 2: Εδώ, πατήστε στο Dark.

Ενεργοποίηση Dark Mode iPhone

Τώρα, συνεχίστε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας για λίγο. Μόλις περάσει αρκετός χρόνος, χρησιμοποιήστε τα παραπάνω βήματα για να απενεργοποιήστε τη Dark Mode στο iPhone σας. Αυτό θα επιτρέψει στα χρώματα της οθόνης σας να εμφανίζονται κανονικά, ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε τη Λειτουργία φωτός.

5. Ελέγξτε για ενημερώσεις λογισμικού

Εάν τα χρώματα της οθόνης εμφανίζονται παραμορφωμένα λόγω προβλήματος λογισμικού, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για να το διορθώσετε. Εάν ναι, χρησιμοποιήστε τα παρακάτω βήματα για να ελέγξετε και να εγκαταστήσετε τη σχετική ενημέρωση λογισμικού στο iPhone σας.

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε Γενικά.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, πατήστε Ενημέρωση λογισμικού.

Ελέγξτε για ενημερωμένη έκδοση λογισμικού iPhone 21

Μόλις εμφανιστεί η ενημέρωση, πραγματοποιήστε λήψη και εγκαταστήστε την στο iPhone σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη συσκευή σας για να δείτε εάν τα χρώματα της οθόνης είναι κανονικά.

6. Επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις του iPhone

Ενώ επαναφορά της συσκευής σας Οι ρυθμίσεις μπορεί να φαίνονται υπερβολικές, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διορθώσετε τα περισσότερα προβλήματα της συσκευής, ειδικά αν δεν έχετε ακόμη εντοπίσει την ακριβή αιτία. Μόλις ολοκληρωθεί, θα διαγράψει όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις της συσκευής, όπως κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi, ρυθμίσεις απορρήτου, διαμορφώσεις χρωμάτων οθόνης κ.λπ., και θα την επαναφέρει στις εργοστασιακές προεπιλογές. Τα δεδομένα της συσκευής δεν θα επηρεαστούν.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το δοκιμάσετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε Γενικά.

Βήμα 2: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Μεταφορά ή επαναφορά iPhone».

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις Επαναφοράς iPhone 11

Βήμα 3: Εδώ, πατήστε Επαναφορά → Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων.

Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων στο iPhone 6

Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Μόλις ολοκληρωθεί, θα πρέπει να διορθώσει το πρόβλημα αποχρωματισμού της οθόνης του iPhone.

Εάν τα χρώματα της οθόνης του iPhone σας εξακολουθούν να είναι παραμορφωμένα ή το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί μετά από πτώση ή ζημιά στην οθόνη, μπορείτε να επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple για περαιτέρω βοήθεια. Εδώ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα ζωντανής συνομιλίας για να μιλήσετε με έναν εκπρόσωπο ή να προγραμματίσετε ένα ραντεβού στο κατάστημα για να ελέγξετε τη συσκευή σας.

Διορθώστε τον αποχρωματισμό στην οθόνη του iPhone

Η αδυναμία εμφάνισης των χρωμάτων όπως είναι μπορεί να χαλάσει τη συνολική εμπειρία χρήστη σας. Ελπίζουμε λοιπόν ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να διορθώσετε τα χρώματα της οθόνης του iPhone που εμφανίζονται μπερδεμένα ή παραμορφωμένα. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε το άλλο άρθρο μας εάν παρατηρήσετε σημάδια εγγραφή οθόνης στην οθόνη του iPhone σας και θα ήθελε να διορθώσει ή να αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωσή του.

Διαβάστε επίσης :Πώς να διορθώσετε τον αποχρωματισμό της οθόνης στον υπολογιστή σας

Πώς να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών στα Windows 11

Τρόπος εναλλαγής χρωμάτων γραμμής και στηλών στο Microsoft Excel

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *