Πώς να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών στα Windows 11

Πώς να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών στα Windows 11

Η αλλαγή του χρώματος της γραμμής εργασιών είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να προσθέσετε την πινελιά σας στον ψηφιακό καμβά. Είτε είστε μινιμαλιστής είτε λάτρης των τολμηρών δηλώσεων, το χρώμα της γραμμής εργασιών δίνει τον τόνο στην εμπειρία σας στα Windows. Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε πώς να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών στα Windows 11.

Η αλλαγή του χρώματος της γραμμής εργασιών σάς επιτρέπει να εξατομικεύσετε το ψηφιακό σας περιβάλλον, ενισχύοντας την παραγωγικότητα και βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία χρήστη. Δεν είναι μόνο η εμφάνιση. πρόκειται για την απρόσκοπτη προσαρμογή της συσκευής σας ώστε να ταιριάζει στο στυλ και τη ροή εργασίας σας.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών. Θα εξηγήσουμε και τις δύο μεθόδους λεπτομερώς με οδηγίες βήμα προς βήμα. Ας ξεκινήσουμε.

Διαβάστε επίσης : Πώς να κρύψετε τη γραμμή εργασιών στα Windows 11

Μέθοδος 1: Χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις εξατομίκευσης για να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών

Η αλλαγή του χρώματος της γραμμής εργασιών χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις εξατομίκευσης στα Windows 11 είναι απλή. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας, πληκτρολογήστε Ρυθμίσειςκαι κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

Πληκτρολογήστε Ρυθμίσεις

Βήμα 2: Μεταβείτε στην επιλογή Εξατομίκευση και επιλέξτε Χρώματα από το δεξί παράθυρο.

Επιλέξτε Χρώματα

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο εικονίδιο Chevron (βέλος) δίπλα στο «Επιλέξτε τη λειτουργία σας» και επιλέξτε Προσαρμογή.

Επιλέξτε Προσαρμογή

Βήμα 4: Από το αναπτυγμένο μενού, δίπλα στην επιλογή “Επιλέξτε την προεπιλεγμένη λειτουργία των Windows”, επιλέξτε Σκούρο.

Σημείωση: Στην ενότητα “Επιλέξτε την προεπιλεγμένη λειτουργία εφαρμογής σας”, μπορείτε να επιλέξετε είτε Light είτε Dark ως προτίμησή σας.

Επιλέξτε Σκούρο

Βήμα 5: Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα χρωμάτων έμφασης, επιλέξτε ένα χρώμα της επιλογής σας για τη γραμμή εργασιών από το πλέγμα και κάντε κλικ σε αυτό.

Σημείωση: Εάν δεν σας αρέσει κανένα χρώμα από το πλέγμα, κάντε κύλιση προς τα κάτω, κάντε κλικ στο Προβολή χρωμάτων και επιλέξτε προσαρμοσμένα ένα χρώμα.

Διάλεξε ένα χρώμα

Βήμα 6: Τέλος, ενεργοποιήστε το διακόπτη για “Εμφάνιση χρώματος έμφασης στην Έναρξη και στη γραμμή εργασιών”.

Σημείωση: Τα χρώματα έμφασης δεν ισχύουν στη γραμμή εργασιών στη λειτουργία Light Windows.

Ενεργοποιήστε

Επομένως, εάν η επιλογή «Εμφάνιση χρώματος έμφασης στην Έναρξη και γραμμή εργασιών» είναι γκριζαρισμένη, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη Σκούρα λειτουργία στην περιοχή «Επιλέξτε την προεπιλεγμένη λειτουργία των Windows» στις παραπάνω ρυθμίσεις.

Αυτό είναι. Το χρώμα έμφασης εφαρμόζεται αμέσως στη γραμμή εργασιών. Εάν θέλετε να κάνετε το ίδιο με το περίγραμμα ή τη γραμμή τίτλου των παραθύρων, ενεργοποιήστε την επιλογή «Εμφάνιση χρώματος έμφασης στις γραμμές τίτλου και τα περιγράμματα των παραθύρων». Εάν, ωστόσο, θέλετε να επιστρέψετε στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, μπορείτε πάντα να επιλέξετε τα προκαθορισμένα θέματα.

Μέθοδος 2: Αλλαγή θεμάτων σε Αλλαγή χρώματος γραμμής εργασιών

Όταν αλλάζετε θέματα στα Windows 11, αλλάζει εγγενώς και το χρώμα της γραμμής εργασιών σας. Ας ακολουθήσουμε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω.

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας, πληκτρολογήστε Ρυθμίσειςκαι κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

Πληκτρολογήστε Ρυθμίσεις

Βήμα 2: Μεταβείτε στην Εξατομίκευση και επιλέξτε Θέματα από το δεξί παράθυρο.

Επιλέξτε Θέματα

Βήμα 3: Στην περιοχή Θέματα, μεταβείτε στις επιλογές και επιλέξτε οποιοδήποτε θέμα.

Σημείωση: Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε δωρεάν ή επί πληρωμή θέματα από το Microsoft Store κάνοντας κλικ στο κουμπί Αναζήτηση θεμάτων.

Επιλέξτε οποιοδήποτε από τα θέματα

Ορίστε. Αυτό το θέμα έχει πλέον εφαρμοστεί και το χρώμα της γραμμής εργασιών σας θα έπρεπε να έχει αλλάξει. Εάν θέλετε να αλλάξετε το χρώμα όχι μόνο της γραμμής εργασιών αλλά και άλλων στοιχείων, όπως το μενού έναρξης, συνεχίστε την ανάγνωση.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα έμφασης στα Windows 11

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας, πληκτρολογήστε Ρυθμίσειςκαι κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

Πληκτρολογήστε Ρυθμίσεις

Βήμα 2: Μεταβείτε στην επιλογή Εξατομίκευση και επιλέξτε Χρώματα από το δεξί παράθυρο.

Επιλέξτε Χρώματα

Βήμα 3: Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Έγχρωμη έμφαση, κάντε κλικ στο εικονίδιο chevron (βέλος) και επιλέξτε Manual από το αναπτυσσόμενο μενού.

Επιλέξτε Εγχειρίδιο

Βήμα 4: Τώρα, επιλέξτε ένα χρώμα της επιλογής σας για τη γραμμή εργασιών σας από το πλέγμα και κάντε κλικ σε αυτό.

Σημείωση: Εάν δεν σας αρέσει κανένα από τα χρώματα, κάντε κύλιση προς τα κάτω, κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή χρωμάτων και επιλέξτε προσαρμοσμένα ένα χρώμα.

Κάντε κλικ σε αυτό

Ορίστε το έχετε. Το χρώμα έμφασης έχει πλέον αλλάξει. Τούτου λεχθέντος, εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την αλλαγή του χρώματος της γραμμής εργασιών στα Windows 11, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτό. Ας τους καταλάβουμε.

Γιατί δεν μπορώ να αλλάξω το χρώμα της γραμμής εργασιών μου

  • Ορισμένες εκδόσεις των Windows 11 ενδέχεται να έχουν περιορισμούς σε συγκεκριμένες επιλογές προσαρμογής. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια έκδοση των Windows 11 που επιτρέπει την προσαρμογή χρωμάτων στη γραμμή εργασιών.
  • Η χρήση προσαρμοσμένου θέματος ή λογισμικού τρίτου μέρους για την προσαρμογή της επιφάνειας εργασίας σας ενδέχεται να έρχεται σε διένεξη με τις εγγενείς ρυθμίσεις των Windows 11. Δοκιμάστε να επιστρέψετε στο προεπιλεγμένο θέμα και να ελέγξετε εάν μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε δικαιώματα διαχειριστή στον λογαριασμό σας. Ορισμένες αλλαγές στις ρυθμίσεις συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του χρώματος της γραμμής εργασιών, ενδέχεται να απαιτούν πρόσβαση διαχειριστή.
  • Τα παλιά ή μη συμβατά προγράμματα οδήγησης γραφικών μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν προβλήματα με την οπτική προσαρμογή. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης γραφικών σας στην πιο πρόσφατη έκδοση που είναι συμβατή με τα Windows 11.
  • Οι πολιτικές ομάδας ενδέχεται να περιορίζουν ορισμένες επιλογές προσαρμογής εάν ο υπολογιστής σας είναι μέρος ενός τομέα δικτύου. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις πολιτικής ομάδας ή τις καταχωρίσεις μητρώου που σχετίζονται με την οπτική προσαρμογή.

Αφού δοκιμάσετε αυτές τις λύσεις, εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών, ενδέχεται να υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα με τη διαμόρφωση του συστήματός σας και ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Microsoft.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την αλλαγή του χρώματος της γραμμής εργασιών στα Windows 11

1. Η αλλαγή του χρώματος της γραμμής εργασιών επηρεάζει άλλα στοιχεία;

Ναι, η αλλαγή του χρώματος της γραμμής εργασιών μπορεί να επηρεάσει το χρώμα άλλων στοιχείων, όπως το μενού Έναρξη, τα περιγράμματα των παραθύρων και το κέντρο ενεργειών. Αυτό είναι μέρος της συνολικής προσαρμογής χρωμάτων στα Windows 11.

2. Η αλλαγή χρώματος της γραμμής εργασιών επηρεάζει τη σκοτεινή λειτουργία;

Ναι, η αλλαγή του χρώματος της γραμμής εργασιών μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση των στοιχείων τόσο σε φωτεινή όσο και σε σκοτεινή λειτουργία. Τα Windows 11 προσαρμόζουν τον συνολικό συνδυασμό χρωμάτων με βάση τις προτιμήσεις σας.

3. Η προσαρμογή του χρώματος της γραμμής εργασιών επηρεάζει την απόδοση;

Όχι, η προσαρμογή του χρώματος της γραμμής εργασιών δεν επηρεάζει σημαντικά την απόδοση του συστήματος. Είναι ένα καλλυντικό χαρακτηριστικό και δεν καταναλώνει σημαντικούς πόρους του συστήματος.

Αλλάξτε το στυλ της γραμμής εργασιών σας

Η αλλαγή του χρώματος της γραμμής εργασιών στα Windows 11 είναι μια μικρή αλλά ουσιαστική δυνατότητα, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν δικό τους τον ψηφιακό χώρο τους. Το χρώμα της γραμμής εργασιών σας μπορεί να καθορίσει τον τόνο για την εμπειρία σας στον υπολογιστή. Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε τους καλύτερους τρόπους απενεργοποίησης της προεπισκόπησης μικρογραφιών της γραμμής εργασιών στα Windows 11.

Διαβάστε επίσης :Πώς να διορθώσετε τον αποχρωματισμό της οθόνης στον υπολογιστή σας

Συμβουλές για την προσαρμογή της αρχικής σελίδας του Chrome

Τρόπος εναλλαγής χρωμάτων γραμμής και στηλών στο Microsoft Excel

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *