Τι είναι Αναζήτηση Google

Τι είναι Αναζήτηση Google ή Πληκτρολογήστε μια διεύθυνση URL

Στον απέραντο κόσμο του Διαδικτύου, όπου οι πληροφορίες είναι εύκολα προσβάσιμες και μπορούμε να συνδεθούμε με μερικά κλικ, η αναζήτηση έχει γίνει βασικό μέρος της εξερεύνησης. Είτε είστε εξοικειωμένοι με το Chrome είτε είστε νέοι σε αυτό, αυτό το άρθρο είναι για εσάς, καθώς θα συζητήσουμε τι είναι η Αναζήτηση Google ή Πληκτρολογήστε μια διεύθυνση URL στο Google.

Μέχρι το τέλος του άρθρου, θα έχετε όλες τις συμβουλές και τα κόλπα για να βελτιώσετε τα αποτελέσματα αναζήτησής σας. Επιπλέον, θα έχετε επίσης μια σαφή εικόνα για το πότε να κάνετε αναζήτηση στο Google και πότε να πληκτρολογήσετε μια διεύθυνση URL. Λοιπόν, ας βουτήξουμε στο άρθρο.

Τι είναι η Αναζήτηση Google

Η λειτουργία Αναζήτηση Google σάς βοηθά να βρείτε πληροφορίες στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τη μηχανή αναζήτησης της Google. Μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες στο Διαδίκτυο εισάγοντας λέξεις-κλειδιά ή φράσεις. Είναι χρήσιμο όταν είστε κολλημένοι και δεν ξέρετε ποιος ιστότοπος μπορεί να σας βοηθήσει.

Αυτή η δυνατότητα χρησιμοποιεί αλγόριθμους για την ανάλυση και την εύρεση ιστοτόπων με βάση τη συνάφειά τους με την αναζήτησή σας. Το ωραίο είναι ότι τα αποτελέσματα μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με την τρέχουσα τοποθεσία σας, αν και δεν είναι σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την κατάταξη. Ο αλγόριθμος είναι αρκετά έξυπνος ώστε να εξετάζει παρόμοιες αναζητήσεις και να ταξινομεί τα αποτελέσματα με βάση αυτό που βοήθησε περισσότερο τους άλλους.

Το VPN είναι πλέον απαραίτητο, προτείνουμε το ATLASVPN

Διαβάστε επίσης:4 εύκολοι τρόποι για να λάβετε αποτελέσματα αναζήτησης Google ανά ημερομηνία

Τα 10 κορυφαία hacks για τη στρατηγική βελτιστοποίησης του App Store

Οφέλη της Αναζήτησης Google

 • Ανακάλυψη: Μπορείτε να ανακαλύψετε νέους ιστότοπους και πληροφορίες που δεν γνωρίζετε.
 • Συνολικά δεδομένα: Η Google ευρετηριάζει τεράστια δεδομένα, αυξάνοντας τις πιθανότητες να βρείτε αυτό που χρειάζεστε.
 • Φιλτράρισμα και βελτίωση: Τα εργαλεία αναζήτησης της Google σάς επιτρέπουν να φιλτράρετε τα αποτελέσματα κατά ημερομηνία, πηγή και άλλα κριτήρια για να βρείτε τις πιο σχετικές πληροφορίες.
 • Αξιόπιστο (Δυνητικά): Η Google γενικά δίνει προτεραιότητα σε αξιόπιστες πηγές και ιστότοπους.

Μειονεκτήματα της Αναζήτησης Google

 • Πολλές πληροφορίες: Μπορεί να αντιμετωπίσετε μια πλημμύρα αποτελεσμάτων, καθιστώντας δύσκολη την εύρεση των ακριβών πληροφοριών που χρειάζεστε.
 • Προκατάληψη και χειραγώγηση: Τα αποτελέσματα αναζήτησης μπορούν να επηρεαστούν από το SEO και άλλους παράγοντες.
 • Προβλήματα απορρήτου: Η Google συλλέγει δεδομένα για τις αναζητήσεις σας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο για ορισμένους χρήστες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την Αναζήτηση Google

Η χρήση της δυνατότητας Αναζήτησης Google είναι απλή. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

Βήμα 1: Εκκινήστε το Google Chrome.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο πλαίσιο Αναζήτηση, πληκτρολογήστε τη λέξη-κλειδί και πατήστε Enter.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την Αναζήτηση Google

Παρακάτω, περιγράψαμε ορισμένες παραμέτρους που μπορείτε να ακολουθήσετε κατά τη χρήση της δυνατότητας Αναζήτησης Google.

Αναζήτηση συγκεκριμένων φράσεων

Ας υποθέσουμε ότι είστε νέος στη χρήση του Google Bard και θέλετε να μάθετε πώς να ενεργοποιείτε και να χρησιμοποιείτε τις επεκτάσεις στο Google Bard. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε λέξεις-κλειδιά όπως «χρησιμοποιήστε επεκτάσεις με το Google Bard‘ ή «ενεργοποιήστε τις επεκτάσεις στο Google Bardγια αναζήτηση στο Διαδίκτυο.

Οι ειδικές φράσεις αναζήτησης χρησιμοποιούν επεκτάσεις με το Google Bard 1

Όταν εισάγετε αυτήν τη λέξη-κλειδί στην Αναζήτηση Google και πατάτε Enter, θα δείτε συνδέσμους προς ιστότοπους και φόρουμ τεχνικής υποστήριξης. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε άρθρα που σχετίζονται με τις λέξεις-κλειδιά σας ή παρόμοιες.

Επιπλέον, μπορείτε να ελέγξετε τη μετα-περιγραφή (το κείμενο κάτω από τις κύριες επικεφαλίδες) για να επιβεβαιώσετε ότι τα αποτελέσματα ταιριάζουν με το ερώτημα αναζήτησής σας. Η φράση αναζήτησης θα επισημανθεί εκεί.

Μπορείτε να δείτε συνδέσμους προς ιστότοπους και φόρουμ τεχνικής υποστήριξης 1

Υπόδειξη: Βάλτε τις λέξεις-κλειδιά σε εισαγωγικά για να λάβετε την ακριβή αντιστοίχιση για αυτές κατά την αναζήτηση.

Αναζήτηση συγκεκριμένων ιστοσελίδων

Εάν θέλετε να βρείτε άρθρα που σχετίζονται με μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, χρησιμοποιήστε τον τελεστή αναζήτησης ‘ιστοσελίδα:[URL]‘ στο Google. Αυτό βοηθά στον περιορισμό των αποτελεσμάτων αναζήτησης σε αυτόν τον συγκεκριμένο ιστότοπο. Πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στη γραμμή διευθύνσεων ή στο πλαίσιο αναζήτησης Google:

 site:[URL]

Αντικαθιστώ με την πραγματική συμβολοσειρά λέξης-κλειδιού και [URL] με τη διεύθυνση του ιστότοπου που σας ενδιαφέρει.

Υπόδειξη: Χρησιμοποιήστε μια ευρύτερη λέξη-κλειδί για να έχετε περισσότερα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο.

Αναζήτηση συγκεκριμένων ιστοσελίδων

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τους ακόλουθους τελεστές για να επιτύχετε βελτιωμένα αποτελέσματα:

1.inurl:[WORD-IN-URL]

Φιλτράρετε τα αποτελέσματα κατά διευθύνσεις URL που περιέχουν μια συγκεκριμένη λέξη ή φράση. Σκεφτείτε το σαν να λαμβάνετε τα φώτα της δημοσιότητας σε διευθύνσεις URL με τις λέξεις-κλειδιά σας. Για παράδειγμα, εάν πληκτρολογήσετε inurl:μήλο στο πλαίσιο αναζήτησης θα βρει ιστότοπους όπως apple.com, apple-insider.com και applesandoranges.com.

inurl

2. allinurl:[WORDS-IN-URL]

Περιορίστε τα αποτελέσματα σε διευθύνσεις URL με πολλές λέξεις στη φράση αναζήτησής σας. Φανταστείτε το ως ένα φίλτρο διπλής οδού, που απαιτεί να υπάρχουν και οι δύο λέξεις-κλειδιά στη διεύθυνση URL. Για παράδειγμα, πληκτρολόγηση allinurl: στυλό μήλου εμφανίζει μόνο ιστότοπους όπως το apple-pen.com και το buy-apple-pen.com, όχι γενικούς ιστότοπους όπως το apple.com.

allinurl

3. Σχετικά:[URL]

Ανακαλύπτει παρόμοιους ιστότοπους με βάση μια δεδομένη διεύθυνση URL. Φανταστείτε το σαν να ρίχνετε ένα δίχτυ γύρω από έναν συγκεκριμένο ιστότοπο για να πιάσετε άλλους με παρόμοιο περιεχόμενο ή εστίαση. Για παράδειγμα, η αναζήτησή σας για σχετικό: apple.com θα επιστρέψει ιστότοπους τεχνολογικών ειδήσεων, ηλεκτρονικά καταστήματα Apple και κοινότητες θαυμαστών.

σχετίζεται με

Εξαιρέστε συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις

Ενώ η Google υπερέχει στο να βρίσκει αυτό που χρειάζεστε, μερικές φορές μπορεί να επιστρέψει αποτελέσματα που δεν θέλετε. Ευτυχώς, η Google σάς επιτρέπει να εξαλείψετε αυτά τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας το σύμβολο μείον. Απλώς πληκτρολογήστε μια παύλα (-) ακολουθούμενη από τις λέξεις-κλειδιά που θέλετε να εξαιρέσετε από την αναζήτησή σας.

Για να γίνουν τα πράγματα πιο ξεκάθαρα, φανταστείτε ότι αναζητάτε τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Netflix. Εάν θέλετε να εξαιρέσετε το Amazon Prime από τα αποτελέσματα, απλώς πληκτρολογήστε:

Best Netflix alternatives -"Amazon Prime"
Καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Netflix Amazon Prime

Αυτός ο τύπος λειτουργεί για μεμονωμένες λέξεις, αλλά μπορείτε επίσης να εξαιρέσετε φράσεις βάζοντάς τες σε εισαγωγικά πριν από το σύμβολο μείον. Έτσι, εάν θέλετε να εξαιρέσετε τόσο το Amazon Prime όσο και το Hulu, θα μπορούσατε να αναζητήσετε:

Best Netflix alternatives -"Amazon Prime" -"Hulu"
Καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Netflix Amazon Prime Hulu

Η χρήση του συμβόλου μείον σάς βοηθά να λαμβάνετε τα πιο σχετικά αποτελέσματα για τα ερωτήματα αναζήτησής σας. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να εξαιρέσετε ιστότοπους που χρησιμοποιούν αυτήν τη δυνατότητα. Δείτε πώς να το κάνετε:

How to learn everything about tech -quora.com
Πώς να μάθετε τα πάντα για την τεχνολογία quora.com_

Τι είναι Πληκτρολογήστε μια διεύθυνση URL

Τι είναι Πληκτρολογήστε μια διεύθυνση URL

Είναι μια ακόμη λειτουργικότητα που προσφέρεται από τη μηχανή αναζήτησης Google. Με τη λειτουργία τύπου URL, μπορείτε να μεταβείτε γρήγορα σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο χωρίς πολλά κλικ. Δεν απαιτεί πολύπλοκους αλγόριθμους. Αντίθετα, σας μεταφέρει απευθείας στη διεύθυνση που εισάγετε.

Πλεονεκτήματα του Πληκτρολογήστε μια διεύθυνση URL

 • Γρήγορο και Άμεσο: Εάν γνωρίζετε την ακριβή διεύθυνση URL του ιστότοπου που αναζητάτε, είναι πολύ πιο γρήγορο να τον πληκτρολογήσετε απευθείας παρά να τον αναζητήσετε στο Google.
 • Ακριβής: Παίρνετε ακριβώς αυτό που ζητάτε. δεν υπάρχει λόγος να περιηγηθείτε σε άσχετα αποτελέσματα.
 • Παράκαμψη φίλτρων και προκατάληψης: Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε δυνητικά ευαίσθητο περιεχόμενο ή ιστότοπους που ενδέχεται να μην κατατάσσονται σε υψηλή θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης λόγω μεροληψίας αλγορίθμου.

Μειονεκτήματα του Πληκτρολογήστε μια διεύθυνση URL

 • Απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις: Πρέπει να γνωρίζετε την ακριβή διεύθυνση URL για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο.
 • Περιορισμένη έκθεση: Παραλείπετε να ανακαλύψετε νέες ή εναλλακτικές πηγές πληροφοριών.
 • Κίνδυνος απάτης: Τα τυπογραφικά λάθη ή οι σκόπιμοι χειρισμοί μπορεί να σας οδηγήσουν σε ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος ή κακόβουλο λογισμικό.

Τρόπος χρήσης Πληκτρολογήστε μια διεύθυνση URL

Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές οδηγίες για να εισαγάγετε μια διεύθυνση ιστότοπου για την Αναζήτηση Google:

Βήμα 1: Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, εντοπίστε την Αναζήτηση Google ή πληκτρολογήστε ένα πεδίο URL.

Βήμα 2: Πληκτρολογήστε ή επικολλήστε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου που θέλετε να επισκεφτείτε στο πεδίο. Πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιό σας.

Βήμα 3: Η Google θα σας ανακατευθύνει τώρα στον ιστότοπο που εισαγάγατε.

Πώς να χρησιμοποιήσετε Πληκτρολογήστε μια διεύθυνση URL

Δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσετε ολόκληρο το “https://www.” μέρος για ασφαλείς ιστότοπους όπως το Guidingtech, το Facebook και το YouTube. Το πρόγραμμα περιήγησής σας θα χρησιμοποιήσει αυτόματα κρυπτογραφημένα πρωτόκολλα για την προστασία των πληροφοριών σας.

Κωμικό μέρος της Αναζήτησης Google ή Πληκτρολογήστε μια διεύθυνση URL

Στις πρώτες μέρες του Διαδικτύου, η μηχανή αναζήτησης της Google δεν ήταν τόσο εκλεπτυσμένη όσο σήμερα. Αυτό μερικές φορές οδηγούσε σε περίεργες προτάσεις και αποτελέσματα αναζήτησης, τα οποία έγιναν η έμπνευση για μια δημοφιλή μορφή μιμιδίων. Αυτά τα μιμίδια αντικατοπτρίζουν περιπαικτικά την ιδιόμορφη εξέλιξη της διαδικτυακής αναζήτησης. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

1. Μισώ όταν v

Μισώ όταν v

2. Ποτέ μην βάζετε α

Ποτέ μην βάζετε α

Πρέπει να κάνω αναζήτηση στο Google ή να πληκτρολογήσω μια διεύθυνση URL

Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες στο άρθρο σας βοήθησαν να κατανοήσετε τι είναι η Αναζήτηση στο Google και το Πληκτρολογήστε μια διεύθυνση URL. Αν αναρωτιέστε ποιο να χρησιμοποιήσετε, εξαρτάται από τις ανάγκες σας. Εάν γνωρίζετε τη διεύθυνση του ιστότοπου στον οποίο θέλετε να μεταβείτε, τότε η πληκτρολόγηση μιας διεύθυνσης URL είναι μια καλή επιλογή, αλλά εάν δεν γνωρίζετε την ακριβή διεύθυνση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση Google εισάγοντας σχετικές λέξεις-κλειδιά.

Διαβάστε επίσης :Πώς να βρείτε τη διεύθυνση MAC στα Windows 11

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *