Τι είναι η ευφυΐα συστήματος Android;

You are currently viewing Τι είναι η ευφυΐα συστήματος Android;

Το Android System Intelligence είναι ένα βασικό στοιχείο συστήματος που εκτελείται στο παρασκήνιο συσκευών Android. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα παρασκηνίου σε τηλέφωνα Android, παρέχοντας μεγάλο μέρος της έξυπνης λειτουργικότητας που έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τι είναι το Android System Intelligence, τι κάνει και αν το χρειάζεστε ή όχι.

Τι είναι η ευφυΐα συστήματος Android;

Το Android System Intelligence είναι μια εφαρμογή Google Play Store που άρχισε να εμφανίζεται σε τηλέφωνα Android το 2021. Ωστόσο, δεν είναι μια νέα εφαρμογή — είναι απλώς μια αλλαγή επωνυμίας μιας παλαιότερης εφαρμογής γνωστής ως “Υπηρεσίες εξατομίκευσης συσκευών”.

Η εφαρμογή Android System Intelligence υποστηρίζει πολλές έξυπνες λειτουργίες, όπως αντιγραφή και επικόλληση στο πρόχειρο, αποστολή ειδοποιήσεων στο ακουστικό σας και δημιουργία αυτοματοποιημένων επιλογών απάντησης.

Διαβάστε επίσης: Πώς να απενεργοποιήσετε την περιστροφή οθόνης στο Android

Τι κάνει το Android System Intelligence;

Το Android System Intelligence είναι υπεύθυνο για μια στοίβα λειτουργιών σε συσκευές Android, όπως:

 • Ζωντανός υπότιτλος: Παρέχει αυτόματους υπότιτλους κατά την αναπαραγωγή πολυμέσων.
 • Προσοχή οθόνης: Αποτρέπει την απενεργοποίηση της οθόνης του τηλεφώνου σας ενώ την κοιτάτε.
 • Βελτιωμένη αντιγραφή και επικόλληση: Αυτό διευκολύνει την αντιγραφή κειμένου από τη μια εφαρμογή στην άλλη.
 • Έξυπνη αυτόματη περιστροφή: Εντοπίζει τον προσανατολισμό στον οποίο κρατάτε το τηλέφωνό σας για να βελτιώσει τη χρηστικότητα.
 • Διαχείριση ειδοποιήσεων: Προσθέτει κουμπιά ενεργειών στις ειδοποιήσεις, ώστε να μπορείτε να εκτελείτε ενέργειες (όπως προσθήκη επαφών) χωρίς να μεταβείτε σε άλλη εφαρμογή.
 • Έξυπνη επιλογή κειμένου σε όλο το σύστημα: Διευκολύνει την εκτέλεση ενεργειών με κείμενο, όπως την επιλογή, τον έλεγχο οδηγιών ή το άνοιγμα μιας εφαρμογής με βάση έναν σύνδεσμο.
 • Ζωντανή μετάφραση: Βοηθά στη μετάφραση βίντεο και κειμένου στη γλώσσα σας.
 • Προβλέψεις εφαρμογών στο προωθητής: Προσφέρει έξυπνες προβλέψεις για την εφαρμογή που πρέπει να ανοίξετε με βάση τις προηγούμενες ενέργειές σας.
 • Σύνδεση κειμένου: Μετατρέπει αυτόματα το κείμενο σε συνδέσμους.
 • Κάρτα επιβίβασης με στιγμιότυπο οθόνης: Αυτό σας επιτρέπει να προσθέσετε μια κάρτα επιβίβασης στο Google Pay με ένα στιγμιότυπο οθόνης.
 • Τώρα παίζει: Ακούει και αναγνωρίζει μουσική που παίζει κοντά και την εμφανίζει στην οθόνη κλειδώματος.
 • Αναζήτηση εφαρμογής: Σας βοηθά να βρείτε μια συγκεκριμένη εφαρμογή στο τηλέφωνό σας.
 • Βοηθός Φωνητική πληκτρολόγηση: Υπαγορεύει κείμενο μέσω της ομιλίας σας με τη φωνητική πληκτρολόγηση του Βοηθού Google.

Χρησιμοποιώντας τη μηχανική εκμάθηση και την πρόσβαση στα δεδομένα χρήστη σας μέσω αδειών συστήματος, αυτές οι έξυπνες λειτουργίες μπορούν να σας βοηθήσουν να εκτελέσετε πολλές ενέργειες με πολύ ευκολότερο τρόπο.

Σημείωση: Δεν είναι όλες αυτές οι λειτουργίες διαθέσιμες σε κάθε συσκευή Android. Στην πραγματικότητα, πολλά περιορίζονται σε νεότερες εκδόσεις των Google Pixels. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε ένα τηλέφωνο Samsung Galaxy, για παράδειγμα, ενδέχεται να μην έχετε πρόσβαση σε ορισμένες από τις λειτουργίες.

Χρειάζεστε ευφυΐα συστήματος Android;

Επειδή το Android System Intelligence έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας, πολλοί χρήστες το θεωρούν ως παραβίαση του απορρήτου — ειδικά αν ανησυχούν για παραβιάσεις δεδομένων.

Ορισμένοι χρήστες αναφέρουν επίσης ότι η εφαρμογή Android System Intelligence προκαλεί σφάλματα, μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και άλλα σφάλματα, αλλά αυτό είναι συνήθως σε εκδόσεις beta του λειτουργικού συστήματος Android.

Λοιπόν, το χρειάζεστε;

Λοιπόν, εξαρτάται από το πώς χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας. Εάν απενεργοποιήσετε το Android System Intelligence, θα απενεργοποιηθούν επίσης πολλές βασικές λειτουργίες χρηστικότητας. Πολλοί χρήστες είναι πιθανό να το βρουν αυτό απογοητευτικό. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε προβλήματα απόδοσης και σταθερότητας συστήματος εάν απενεργοποιήσετε την εφαρμογή.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι περιγράφεται ως βασικό στοιχείο συστήματος, είναι πολύ εύκολο να απεγκαταστήσετε ή να απενεργοποιήσετε εάν θέλετε.

Πώς να απενεργοποιήσετε την ευφυΐα συστήματος Android

Αν και δεν μπορείτε να απεγκαταστήσετε το Android System Intelligence, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε. Μπορείτε επίσης να αποτρέψετε την εγκατάσταση ενημερώσεων μέσω του Google Play Store με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα κάνατε για οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

Για να απενεργοποιήσετε την ευφυΐα συστήματος Android:

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις.
 2. Επιλέγω Εφαρμογές.
 1. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Ευφυΐα συστήματος Android.
 1. Παρακέντηση Καθιστώ ανίκανο.
 1. Παρακέντηση Απενεργοποιήστε την εφαρμογή.

Μπορείτε επίσης να διαγράψετε τυχόν δεδομένα που έχει συλλέξει το Android System Intelligence για εσάς. Να το πράξουν:

 1. Ανοίξτε τη γραμμή αναζήτησης του τηλεφώνου σας και πληκτρολογήστε “Android System Intelligence”.
 2. Επιλέγω Ευφυΐα συστήματος Android.
 1. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Ευφυΐα συστήματος Android.
 1. Παρακέντηση Καθαρισμός δεδομένων.
 1. Επιβεβαιώστε την επιλογή σας.

Ευφυΐα συστήματος Android: Αξίζει τον κόπο;

Η εφαρμογή Android System Intelligence προσθέτει μια στοίβα από χρήσιμες έξυπνες λειτουργίες που μπορούν να βοηθήσουν στη δραματική βελτίωση της εμπειρίας χρήστη. Ωστόσο, επειδή απαιτεί πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα χρήστη, ίσως θελήσετε να το απενεργοποιήσετε. Στο τέλος της ημέρας, η επιλογή είναι δική σας.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα στο PowerPoint

Πώς να διορθώσετε την Επαναφορά Συστήματος που δεν λειτουργεί στα Windows

Αφήστε μια απάντηση