Το Facetime είναι κάτω

Το Facetime είναι κάτω; 11 Διορθώσεις που πρέπει να δοκιμάσετε

Οι κλήσεις FaceTime που τερματίζονται μπορούν να μετατρέψουν μια στιγμή σύνδεσης σε εφιάλτη. Είτε σε iPhone, iPad ή Mac, όλοι έχουμε αντιμετωπίσει εκείνες τις στιγμές που το FaceTime απλά δεν συνεργάζεται. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε γιατί συμβαίνει αυτό και θα προσφέρουμε μερικές λύσεις για συσκευές Apple.

1. Το Facetime μπορεί να είναι κάτω

Το κλείσιμο του FaceTime ή τα προβλήματα σύνδεσης μπορεί να μην σας απασχολούν. Η υπηρεσία FaceTime της Apple ενδέχεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Δείτε πώς μπορείτε να μάθετε:

 1. Επισκεφτείτε τη σελίδα κατάστασης συστήματος της Apple: Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας και μεταβείτε στο Σελίδα κατάστασης συστήματος της Apple. Αυτή η σελίδα προσφέρει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο για τις υπηρεσίες της Apple, συμπεριλαμβανομένου του FaceTime.
 1. Αναζητήστε το FaceTime στη λίστα: Κάντε κύλιση στη λίστα των υπηρεσιών μέχρι να βρείτε το FaceTime. Η κατάσταση θα υποδεικνύεται δίπλα του.
 2. Ελέγξτε το χρώμα κατάστασης: Εάν όλα κυλήσουν ομαλά, θα δείτε πράσινο κείμενο δίπλα στο FaceTime. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θα δείτε κίτρινο ή κόκκινο χρώμα.
 1. Κάντε κλικ για Λεπτομέρειες: Εάν υπάρχει πρόβλημα, κάντε κλικ στο εικονίδιο προειδοποίησης για περισσότερες πληροφορίες. Η Apple παρέχει συχνά λεπτομέρειες σχετικά με το τι συμβαίνει και τον εκτιμώμενο χρόνο για επιδιόρθωση.
 2. Ελέγξτε τους ιστότοπους τρίτων: Εάν θέλετε επιπλέον επιβεβαίωση, οι ιστότοποι όπως Down Detector παρέχουν καταστάσεις που αναφέρουν οι χρήστες για διάφορες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του FaceTime.

Εάν ανακαλύψετε ότι το FaceTime αντιμετωπίζει όντως προβλήματα, ορίστε τι μπορείτε να κάνετε:

 1. Περιμένετε έξω: Εάν πρόκειται για πρόβλημα σε όλο το σύστημα, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να περιμένετε να το διορθώσει η Apple. Παρακολουθήστε τη σελίδα Κατάσταση συστήματος για ενημερώσεις.
 2. Χρησιμοποιήστε μια εναλλακτική: Στο μεταξύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικές υπηρεσίες βιντεοκλήσεων όπως το Skype, Ανίπταμαι διαγωνίως ή Google Meet.
 3. Ειδοποίηση άλλων: Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το FaceTime για μια κλήση, ενημερώστε το άλλο μέρος για το ζήτημα και προτείνετε να χρησιμοποιήσετε άλλη πλατφόρμα.
 4. Ακολουθήστε την υποστήριξη της Apple: Μερικές φορές, η παρακολούθηση της Υποστήριξης της Apple στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ο έλεγχος του ιστότοπού της μπορεί να παρέχει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και λύσεις για συνεχή ζητήματα.

Εάν η Apple δείξει ότι η υπηρεσία FaceTime είναι εντελώς πράσινη, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να εξετάζετε τα πράγματα στο τέλος της σύνδεσής σας για να διορθώσετε το FaceTime στο κλείσιμο.

2. Ζητήματα Internet και Wi-Fi

Μια σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο είναι η σωτηρία οποιασδήποτε υπηρεσίας βιντεοκλήσεων και το FaceTime δεν διαφέρει. Η απογοήτευση των κλήσεων FaceTime που κλείνουν μπορεί να οφείλεται στη σύνδεσή σας Wi-Fi. Ένα αδύναμο σήμα, η εσφαλμένη τοποθέτηση του δρομολογητή ή ένα υπερφορτωμένο εύρος ζώνης μπορούν όλα να συμβάλουν στο πρόβλημα.

Η επιδιόρθωση: Εάν αντιμετωπίζετε διακοπή ή αποσύνδεση, δοκιμάστε να πλησιάσετε τον δρομολογητή Wi-Fi. Εάν το πρόβλημα παραμένει, εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε έναν δρομολογητή που μπορεί να χειριστεί υψηλότερο εύρος ζώνης.

Μπορείτε επίσης να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου εάν χρησιμοποιείτε iPhone ή iPad. Αυτό μπορεί να ανανεώσει τη σύνδεση δικτύου σας και να επιλύσει το πρόβλημα. Απλώς σημειώστε τους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi, καθώς η επαναφορά θα τους διαγράψει. Εάν χρησιμοποιείτε επιτραπέζιο Mac ή MacBook, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μια ενσύρματη σύνδεση Ethernet αντί για Wi-Fi. Εάν το Mac σας δεν διαθέτει θύρα Ethernet, μπορείτε να αγοράσετε έναν προσαρμογέα USB Ethernet σε ιστότοπους όπως το Amazon.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το FaceTime, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε, ρίξτε μια ματιά στο γενικό μας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων σύνδεσης στο διαδίκτυο για περισσότερες συμβουλές.

3. Μια παλιά έκδοση του iOS ή του macOS

Σε αντίθεση με το κρασί, το λογισμικό δεν βελτιώνεται με τον καιρό. Η εκτέλεση του FaceTime σε μια παλιά έκδοση του iOS ή του macOS ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα συμβατότητας και δυσλειτουργίες, με αποτέλεσμα το FaceTime να τερματιστεί η κλήση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εφαρμογή θα αρνηθεί να ξεκινήσει ή να συνδεθεί εντελώς.

Η επιδιόρθωση: Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, ενημερώνετε τακτικά στην πιο πρόσφατη έκδοση iOS, iPadOS, tvOS ή macOS.

Σε Mac, μεταβείτε στο Κουμπί Apple > Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικός > Αναβάθμιση λογισμικού.

Σε μια συσκευή iOS, μεταβείτε στο Sρυθμίσεις > Γενικός > Αναβάθμιση λογισμικού. Σε ορισμένες παλαιότερες εκδόσεις macOS, εξακολουθεί να ονομάζεται “Επιλογές συστήματος

4. Ομαδικές δυσλειτουργίες FaceTime

Η σύνδεση με φίλους και οικογένεια μέσω του ομαδικού FaceTime είναι ευχάριστη, αλλά δεν είναι απρόσβλητη από δυσλειτουργίες. Μερικές φορές, ένα απρόβλεπτο σφάλμα μπορεί να προκαλέσει απροσδόκητα τερματισμό της εφαρμογής κατά τη διάρκεια μιας ομαδικής κλήσης.

Η επιδιόρθωση: Η διαφορά με τα ζητήματα που δίνουν μια ομαδική συνομιλία είναι ότι κάθε άτομο που συμμετέχει στη συνομιλία πρέπει να κάνει λίγη αντιμετώπιση προβλημάτων. Αποβάλλονται μόνο ορισμένοι συμμετέχοντες; Καταρρέει ολόκληρη η συνομιλία; Αυτά μπορεί να είναι ενδείξεις σχετικά με το εάν το πρόβλημα αφορά συγκεκριμένα την Ομαδική συνομιλία ή εάν μεμονωμένοι συμμετέχοντες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Μπορείτε να μοιραστείτε αυτόν τον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων με οποιονδήποτε στην ομάδα σας αντιμετωπίζει προβλήματα για να δείτε εάν μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα από την πλευρά του.

5. Διακοπή σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και VPN

Δεν είμαστε όλοι ευλογημένοι με Wi-Fi όπου κι αν πάμε. Μερικές φορές, πρέπει να βασιζόμαστε σε μια κινητή σύνδεση. Ωστόσο, ένα αδύναμο σήμα κινητού τηλεφώνου ή παρεμβολή VPN μπορεί να προκαλέσει διακοπές κλήσεων FaceTime.

Η επιδιόρθωση: Εάν αντιμετωπίζετε διακοπές κατά τη χρήση σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το VPN σας ή να μετακινηθείτε σε μια περιοχή με καλύτερο σήμα. Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, η σύνδεση σε ένα σταθερό δίκτυο Wi-Fi μπορεί να είναι η σωτηρία σας. Απλώς έχετε υπόψη σας ότι το δημόσιο WiFi θα πρέπει να θεωρείται ανασφαλές και θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα VPN σε δίκτυα Wi-Fi που δεν εμπιστεύεστε 100%.

6. Λανθασμένες ρυθμίσεις ώρας

Ο χρόνος είναι ουσιαστικός, και στον κόσμο της τεχνολογίας, είναι πιο κυριολεκτικός από όσο νομίζετε. Οι λανθασμένες ρυθμίσεις ώρας στη συσκευή σας μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα με το FaceTime, οδηγώντας σε τερματισμό κλήσεων.

Η επιδιόρθωση: Βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας της συσκευής σας έχουν οριστεί σε “Αυτόματα”. Σε iPhone ή iPad, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Γενικός > Ημερομηνία ώρα και εναλλάξτε το “Ρυθμίστε αυτόματα” διακόπτης.

Σε Mac, μεταβείτε στο Κουμπί Apple > Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικός > Ημερομηνία ώρα και βεβαιωθείτε ότι η αυτόματη εναλλαγή ώρας και ημερομηνίας έχει ρυθμιστεί στη θέση «On».

7. Ειδοποίηση κακής σύνδεσης

Μια ειδοποίηση “κακής σύνδεσης” κατά τη διάρκεια μιας κλήσης FaceTime μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και αποσύνδεση συνομιλίας. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι άλλες συσκευές στο σπίτι σας καταναλώνουν μεγάλο μέρος του εύρους ζώνης σας στο Διαδίκτυο.

Η επιδιόρθωση: Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, αποσυνδέστε άλλες συσκευές ή απενεργοποιήστε τις περιττές εφαρμογές που ενδέχεται να εμποδίζουν τη σύνδεσή σας.

Θα πρέπει να ελέγξετε εάν ο δρομολογητής διαδικτύου σας υποστηρίζει μια ρύθμιση “ποιότητα υπηρεσίας” (QoS), όπου μπορείτε να καθορίσετε ότι ορισμένοι τύποι κίνησης στο Διαδίκτυο, όπως οι βιντεοκλήσεις, θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα έναντι των ατόμων που κάνουν λήψη μεγάλων εφαρμογών ή αρχείων, για παράδειγμα.

8. Ζητήματα ενεργοποίησης FaceTime

Το περιστασιακό κλείσιμο του FaceTime μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα με την ενεργοποίησή του. Είτε πρόκειται για σφάλμα στο Apple ID σας είτε για πρόβλημα με τη διαδικασία ενεργοποίησης, αυτά μπορεί να προκαλέσουν τυχαίες αποσυνδέσεις.

Η επιδιόρθωση: Ελέγξτε εάν το FaceTime είναι ενεργοποιημένο στο Apple ID σας μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις FaceTime στο iPhone σας. Αποσυνδεθείτε και συνδεθείτε ξανά εάν χρειάζεται και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό Apple ID που είναι ενεργοποιημένο για το FaceTime. Μερικές φορές, η απενεργοποίηση και ενεργοποίηση του FaceTime στις ρυθμίσεις της εφαρμογής του μπορεί να επιλύσει προβλήματα ενεργοποίησης.

9. Πρόβλημα ειδικά για τη συσκευή

Ορισμένες συσκευές, όπως το iPad Air, το iPod ή το iPhone X, ενδέχεται να έχουν μοναδικά προβλήματα που οδηγούν στο κλείσιμο του FaceTime.

Η επιδιόρθωση: Συμβουλευτείτε την υποστήριξη της Apple για λύσεις προσαρμοσμένες στο μοντέλο της συσκευής σας. Μερικές φορές, ενδέχεται να είναι διαθέσιμη μια ενημέρωση λογισμικού συγκεκριμένη για τη συσκευή σας για την επίλυση του προβλήματος. Αυτές οι ενημερώσεις έχουν σχεδιαστεί συχνά για να διορθώνουν σφάλματα ή να βελτιώνουν τη συμβατότητα με νεότερες εκδόσεις iOS ή iPad.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε μια αναζήτηση στον ιστό που περιλαμβάνει την “Αποσύνδεση Facetime” και το μοντέλο της συσκευής σας για να δείτε εάν υπάρχουν γνωστά συγκεκριμένα προβλήματα.

10. Ειδοποιήσεις κλήσεων και Λειτουργία πτήσης

Το τυχαίο πάτημα στις ειδοποιήσεις ή η κατά λάθος ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα FaceTime, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού της κλήσης.

Η επιδιόρθωση: Η αποτελεσματική διαχείριση των ειδοποιήσεων ή η χρήση της λειτουργίας Μην ενοχλείτε κατά τη διάρκεια κλήσεων FaceTime μπορεί να αποτρέψει τις διακοπές. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία πτήσης είναι απενεργοποιημένη κατά τη διάρκεια των κλήσεων.

11. Αντιμετώπιση προβλημάτων Συνδέσεις Android στο FaceTime

Το FaceTime συμβατότητα με Android είναι μια συναρπαστική εξέλιξη, αλλά μπορεί να έχει προβλήματα. Αν δυσκολεύεστε να συνδέσετε τη συσκευή σας Android σε μια κλήση FaceTime, μην ανησυχείτε. Ακολουθούν ορισμένα κοινά ζητήματα και λύσεις που θα σας βοηθήσουν.

Απαιτήσεις σύνδεσης

Πριν από την αντιμετώπιση προβλημάτων, βεβαιωθείτε ότι πληροίτε τις βασικές απαιτήσεις για τη χρήση ενός συνδέσμου FaceTime σε μια συσκευή Android. Θα χρειαστείς:

 1. Μια συσκευή Android
 2. Ισχυρή σύνδεση Wi-Fi ή κινητής τηλεφωνίας
 3. Η πιο πρόσφατη έκδοση του Google Chrome ή του Microsoft Edge

Εάν πληροίτε αυτές τις απαιτήσεις, ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα για να συμμετάσχετε στους φίλους σας που είναι κάτοχοι Apple σε μια συνομιλία. Ακολουθούν ορισμένα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες Android όταν προσπαθούν να συμμετάσχουν σε μια κλήση FaceTime μέσω ενός προγράμματος περιήγησης:

 • Δεν είναι δυνατή η συμμετοχή στην κλήση: Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο και επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Εάν το πρόβλημα παραμένει, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε άλλο πρόγραμμα περιήγησης που πληροί τις απαιτήσεις.
 • Το μικρόφωνο ή η κάμερα δεν λειτουργεί: Βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας έχει άδεια πρόσβασης στο μικρόφωνο και την κάμερά σας. Συνήθως μπορείτε να βρείτε αυτές τις ρυθμίσεις στις επιλογές απορρήτου ή ασφάλειας του προγράμματος περιήγησης.
 • Ο σύνδεσμος κλήσης δεν ανοίγει: Αντιγράψτε και επικολλήστε τον σύνδεσμο σε ένα συμβατό πρόγραμμα περιήγησης με μη αυτόματο τρόπο. Εάν αυτό αποτύχει, ζητήστε από τον χρήστη της Apple να στείλει ξανά τον σύνδεσμο.
 • Η κλήση συνεχίζει να αποσυνδέεται: Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ασταθή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι σε ένα ισχυρό δίκτυο Wi-Fi ή χρησιμοποιείτε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας εάν το Wi-Fi σας δεν είναι αξιόπιστο.
 • Δεν μπορώ να δω άλλους συμμετέχοντες: Δοκιμάστε να ανανεώσετε την κλήση ή να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, ελέγξτε τα δικαιώματα και τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας που σχετίζονται με την αναπαραγωγή βίντεο.
 • Οι λειτουργίες FaceTime δεν είναι διαθέσιμες στο Android: Ορισμένες λειτουργίες, όπως αυτοκόλλητα emoji ή φίλτρα, ενδέχεται να είναι διαθέσιμες μόνο σε συσκευές Apple. Αυτό δεν είναι σφάλμα, αλλά περιορισμός του FaceTime σε συσκευή που δεν ανήκει στην Apple.
 • Δεν είναι δυνατή η αποστολή ή λήψη συνδέσμου FaceTime: Οι χρήστες Android δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν κλήση FaceTime. Βεβαιωθείτε ότι ο χρήστης της Apple στέλνει τον σύνδεσμο και ότι χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη έκδοση iOS ή macOS.

Το κλείσιμο του FaceTime δεν χρειάζεται να είναι ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα. Με αυτές τις λεπτομερείς διορθώσεις, από λύσεις σύνδεσης στο Διαδίκτυο έως ενημερώσεις iOS, μπορείτε να απολαμβάνετε αδιάκοπες κλήσεις FaceTime στο iPhone, το iPad ή το Mac σας.

Διαβάστε επίσης :Το φωνητικό ταχυδρομείο δεν λειτουργεί στο iPhone

Πώς να αλλάξετε τον αριθμό των κουδουνισμάτων πριν το iPhone

8 καλύτερες λύσεις για την απομόνωση φωνής που δεν λειτουργεί στο FaceTime

Πώς να αποσυνδέσετε το iPhone σας από ένα Mac

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *