Το MacBook Trackpad δεν λειτουργεί; 8 τρόποι για να διορθώσετε

Το MacBook Trackpad δεν λειτουργεί; 8 τρόποι για να διορθώσετε

Αν και τα MacBook έχουν τα καλύτερα trackpad στην αγορά φορητών υπολογιστών, δεν είναι χωρίς προβλήματα. Εάν έχετε βρει τον εαυτό σας με ένα trackpad που δεν ανταποκρίνεται ή είναι ασταθές, υπάρχουν αρκετοί πιθανοί λόγοι για αυτό, που κυμαίνονται από σφάλματα λογισμικού έως γενική φθορά.

Σε αυτόν τον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων, θα μάθετε πιθανούς λόγους για τα προβλήματα με το trackpad στο MacBook Pro και το Air και λύσεις που θα σας βοηθήσουν να τα αντιμετωπίσετε.

Σημείωση: Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ενσύρματο ή ποντίκι Bluetooth για να αλληλεπιδράσετε με τη διεπαφή χρήστη του Mac σας καθώς εργάζεστε στις παρακάτω επιδιορθώσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να ενεργοποιήσετε Πλήκτρα ποντικιού μέσω του πίνακα συντομεύσεων προσβασιμότητας (πατήστε Επιλογή + Εντολή + F5) και μετακινήστε τον κέρσορα χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο.

1. Καθαρίστε την ενσωματωμένη επιφάνεια αφής

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά το να ξεκινήσετε με ένα καθαρό trackpad στο MacBook σας μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να συσσωρευτούν υπολείμματα από τον ιδρώτα, το λάδι και την καθημερινή βρωμιά, επηρεάζοντας δυνητικά την ευαισθησία του trackpad. Ο απαλός καθαρισμός της επιφάνειας με ένα πανί μικροϊνών θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της επιφάνειας αφής, ειδικά εάν οι χειρονομίες καταγράφονται μόνο τις μισές φορές.

2. Επανεκκινήστε το MacBook σας

Τα MacBook είναι εξαιρετικά γρήγοροι στον ύπνο και τον ξύπνιο, με αποτέλεσμα οι παραδοσιακοί τερματισμοί λειτουργίας να φαίνονται περιττοί. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι το λογισμικό του συστήματος σπάνια έχει την ευκαιρία να ανανεωθεί, οδηγώντας σε πιθανές ανωμαλίες λογισμικού και υλικού. Η επανεκκίνηση είναι η απάντηση. Μόλις:

 1. Επίλεξε το Λογότυπο Apple στην επάνω αριστερή γωνία της επιφάνειας εργασίας.
 2. Επιλέγω Επανεκκίνηση από το αναπτυσσόμενο μενού.
 3. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα Ξανανοίγω παράθυρα όταν συνδέεστε ξανά και επιλέξτε Επανεκκίνηση πάλι.

3. Ελέγξτε τις προτιμήσεις του Mac Trackpad

Οι ρυθμίσεις του Trackpad σε ένα MacBook μερικές φορές μπορεί να παραμορφωθούν εσφαλμένα ή να τροποποιηθούν ακούσια. Εάν ορισμένες χειρονομίες δεν λειτουργούν όπως αναμένεται, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το trackpad έχει ρυθμιστεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Για πρόσβαση στο παράθυρο προτιμήσεων Trackpad σε Mac με MacOS Ventura και μεταγενέστερη έκδοση:

 1. Ανοιξε το Μενού Apple και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην πλαϊνή γραμμή και επιλέξτε Trackpad.

Σε παλαιότερες εκδόσεις macOS, ανοίξτε την εφαρμογή Προτιμήσεις συστήματος και επιλέξτε το Trackpad κατηγορία.

Μετά από αυτό, ελέγξτε τις επιλογές προσαρμογής του trackpad κάτω από το Σημειώστε και κάντε κλικ, Κύλιση & Ζουμκαι Περισσότερες χειρονομίες κατηγορίες.

Για παράδειγμα, είναι το Ταχύτητα παρακολούθησης ρυθμιστικό σε επίπεδο επαρκές για να νιώθετε ανταπόκριση; Είναι Πατήστε για κλικ ενεργό ώστε να μπορείτε να κάνετε κλικ χωρίς να πατήσετε το trackpad; Είναι το Δευτερεύον κλικ ενεργοποιήθηκε το πλαίσιο ελέγχου για ενέργειες με βάση τα συμφραζόμενα—γνωστά και ως δεξί κλικ;

Επιπλέον, εάν το MacBook σας διαθέτει επιφάνεια αφής Force Touch, ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε Αναγκαστικό κλικ και απτική ανάδραση ανάλογα με το αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τους αισθητήρες πίεσης του trackpad για ενέργειες όπως το Quick Look και το Look Up.

4. Ελέγξτε τις Ρυθμίσεις προσβασιμότητας

Το παράθυρο προτιμήσεων προσβασιμότητας του MacBook σας περιέχει πρόσθετες ρυθμίσεις που σχετίζονται με το trackpad. Πρέπει να το επισκεφτείτε εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το διπλό κλικ ή εάν το trackpad δεν λειτουργεί όταν συνδέετε ένα εξωτερικό ποντίκι ή επιφάνεια αφής. Για να φτάσουμε εκεί:

 1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις συστήματος εφαρμογή και επιλέξτε Προσιτότητα στην πλαϊνή μπάρα.
 2. Επιλέγω Έλεγχος δείκτη.

Χρησιμοποιήστε το Ταχύτητα διπλού κλικ ρυθμιστικό για να προσδιορίσετε πόσο γρήγορα ή αργά πρέπει να κάνετε διπλό κλικ για να κάνετε διπλό κλικ για εγγραφή. Επίσης, απενεργοποιήστε ή αποεπιλέξτε το Αγνοώ ενσωματωμένο trackpad όταν το ποντίκι ή ασύρματο trackpad είναι παρών επιλογή χρήσης του trackpad μαζί με άλλες συσκευές κατάδειξης.

Στο macOS Monterey και παλαιότερες, θα βρείτε τις παραπάνω ρυθμίσεις κάτω Επιλογές συστήματος > Προσιτότητα > Έλεγχος δείκτη.

5. Αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση του macOS

Οι ενημερώσεις λογισμικού συστήματος για το MacBook περιλαμβάνουν ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης υλικού και επιδιορθώσεις για γνωστά προβλήματα με την ενσωματωμένη επιφάνεια αφής. Για να ενημερώσετε το macOS:

 1. Ανοιξε το Μενού Apple και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος.
 2. Παω σε Γενικός > Αναβάθμιση λογισμικού.
 3. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση λειτουργικού συστήματος, επιλέξτε Ενημέρωση τώρα και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού χρήστη Mac για να τον εγκαταστήσετε.

Εάν χρησιμοποιείτε macOS Monterey ή παλαιότερο, μεταβείτε στο Επιλογές συστήματος > Αναβάθμιση λογισμικού για να ενημερώσετε το Mac σας.

6. Επαναφέρετε το MacBook Trackpad

Το MacBook σας αποθηκεύει τις ρυθμίσεις και τις διαμορφώσεις που σχετίζονται με το trackpad σας σε πολλά αρχεία PLIST (Λίστα Ιδιοτήτων). Εάν η επιφάνεια αφής συμπεριφέρεται απρόβλεπτα, διαγράψτε τα αρχεία για να επαναφέρετε τη συσκευή κατάδειξης στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Δείτε πώς:

 1. Ανοίξτε το Finder, επιλέξτε Πηγαίνω από τη γραμμή μενού και επιλέξτε Μεταβείτε στο φάκελο.
 2. Εισαγω /Βιβλιοθήκη/Προτιμήσεις και πατήστε ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.
 3. Αναζητήστε τα αρχεία PLIST με το όνομα:

com.μήλο.driver.AppleBluetoothMultitouch.trackpad.plist

com.apple.AppleMultitouchTrackpad.plist

com.μήλο.προτίμηση.trackpad.plist

 1. Σύρετε τα αρχεία στον Κάδο απορριμμάτων.
 2. Κάντε επανεκκίνηση του Mac σας.
 3. Επισκεφτείτε το παράθυρο προτιμήσεων Trackpad, προσαρμόστε το trackpad στις προδιαγραφές σας και ελέγξτε εάν το πρόβλημα επαναλαμβάνεται.

7. Επαναφέρετε το NVRAM/PRAM

Το NVRAM ή η μη πτητική μνήμη τυχαίας πρόσβασης, διατηρεί διάφορα δεδομένα που επηρεάζουν τα στοιχεία λογισμικού και υλικού στο Mac σας. Εάν το πρόβλημα της επιφάνειας αφής παραμένει, επαναφέρετε τη NVRAM για να αποκλείσετε πιθανές διενέξεις και ζητήματα διαφθοράς.

Εάν το Mac σας λειτουργεί με chipset Intel:

 1. Κλείστε το Mac σας.
 2. Πάτα το Εξουσία κουμπί και αμέσως πατήστε και κρατήστε πατημένο το Επιλογή, Εντολή, Πκαι R κλειδιά.
 3. Συνεχίστε να κρατάτε τα πλήκτρα μέχρι να ακούσετε τον ήχο εκκίνησης του Mac δύο φορές ή να δείτε το λογότυπο της Apple για δεύτερη φορά.

Είναι επίσης καλή ιδέα να συνεχίσετε με μια επαναφορά SMC (ελεγκτής διαχείρισης συστήματος), καθώς αυτό βοηθά στον αποκλεισμό πρόσθετων προβλημάτων με το υλικολογισμικό του Mac σας.

Ένας τυπικός τερματισμός λειτουργίας και επανεκκίνηση τείνουν να ανανεώνουν το NVRAM και το SMC, εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή macOS που λειτουργεί με Apple Silicon.

8. Εκτελέστε το Apple Diagnostics (Προαιρετικό)

Εάν καμία από τις παραπάνω επιδιορθώσεις δεν βοηθήσει, πιθανότατα αντιμετωπίζετε πρόβλημα υλικού που σχετίζεται με το trackpad. Μπορείτε να εκτελέσετε το Apple Diagnostics για να το επιβεβαιώσετε.

Απλώς απενεργοποιήστε το MacBook Air ή Pro, αποσυνδέστε όλα τα εξωτερικά περιφερειακά και, στη συνέχεια:

 • Intel Mac: Πάτα το Εξουσία κουμπί και κρατήστε πατημένο το ρε πληκτρολογήστε αμέσως μέχρι να δείτε μια γραμμή προόδου. Αν δεν συμβεί τίποτα, κρατήστε Επιλογή + ρε.
 • μήλο Silicon Macs: Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Εξουσία κουμπί μέχρι να φτάσετε στην οθόνη Επιλογές εκκίνησης. Στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο Εντολή + ρε.

Στη συνέχεια, επιλέξτε μια γλώσσα, συνδεθείτε στο Wi-Fi και περιμένετε μέχρι το Apple Diagnostics να ολοκληρώσει τις δοκιμές στο Mac σας. Οι ακόλουθοι κωδικοί σφάλματος μεταφράζονται σε αποτυχία του trackpad που βασίζεται σε υλικό:
NDR001 | NDR003 | NDR004 | NDR005 | NDR006

Ανεξάρτητα, η μόνη σας επιλογή σε αυτό το σημείο είναι να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη της Apple ή επισκεφθείτε το πλησιέστερο Apple Store για βοήθεια από ειδικούς.

Διαβάστε επίσης :Χύθηκε νερό στο MacBook

Πώς να συγχρονίσετε το iPhone σας με ένα MacBook

Τα 7 καλύτερα Chromebook με ενσωματωμένο στυλό

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *