Μπορείτε να πληρώσετε για εκτεταμένη υποστήριξη των Windows 10

Μπορείτε να πληρώσετε για εκτεταμένη υποστήριξη των Windows 10, αλλά θα έπρεπε;

Βασικά Takeaways

  • Η Microsoft θα προσφέρει ένα πρόγραμμα εκτεταμένων ενημερώσεων ασφαλείας επί πληρωμή για τους χρήστες των Windows 10 ώστε να συνεχίσουν να λαμβάνουν κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι το 2028.
  • Το σχέδιο περιλαμβάνει μόνο επιδιορθώσεις για σοβαρές εκμεταλλεύσεις και τρύπες ασφαλείας, όχι νέες δυνατότητες ή τροποποιήσεις απόδοσης.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να πληρώσετε για το πρόγραμμα εάν βασίζεστε στα Windows 10 για συγκεκριμένες εφαρμογές ή εάν το τρέχον υλικό σας δεν μπορεί να υποστηρίξει τα Windows 11, αλλά να είστε έτοιμοι να μεταβείτε πριν τελειώσει η υποστήριξη.

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, η Microsoft θα επιτρέψει στους χρήστες των Windows 10 να συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις για τα συστήματά τους. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να πληρώσετε για να συνεχίσετε να λαμβάνετε υποστήριξη, αλλά αξίζει να το κάνετε; Ας διερευνήσουμε γιατί πρέπει ή δεν πρέπει να πληρώνετε για να συνεχίσετε να λαμβάνετε ενημερώσεις των Windows 10.

Τι είναι το πρόγραμμα επί πληρωμή Microsoft Windows 10 End-of-Support;

Οι άνθρωποι περιμένουν από τους προγραμματιστές να ενημερώνουν τις εφαρμογές, κάτι που ισχύει ακόμη περισσότερο για τα λειτουργικά συστήματα. Αυτό σημαίνει ότι παρέχετε στο σύστημα ενημερώσεις ασφαλείας, δυνατότητες και τροποποιήσεις απόδοσης για να το διατηρείτε ασφαλές και να λειτουργεί βέλτιστα.

Δυστυχώς, οι εταιρείες πρέπει να μειώσουν τελικά την υποστήριξη. Αν δεν το έκαναν, θα έπρεπε να υποστηρίξουν προϊόντα που κυκλοφόρησαν πριν από δεκαετίες. Για να αποτρέψουν την εταιρεία από το να ξοδέψει πολύ χρόνο και χρήμα σε αρχαίες συσκευές και συστήματα, δίνουν στα προϊόντα τους ημερομηνία λήξης ζωής, μετά την οποία η υποστήριξη θα διακοπεί.

Τα Windows 10 δεν αποτελούν εξαίρεση: η Microsoft θα κόψει την υποστήριξή τους στις 14 Οκτωβρίου 2025. Ωστόσο, σε μια νέα κίνηση, η Microsoft ανακοίνωσε στο Συνήθεις ερωτήσεις για τον κύκλο ζωής των Windows ότι θα επιτρέψει στους χρήστες να πληρώνουν μια ετήσια χρέωση για ένα σχέδιο “Εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας” για να συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις μέχρι το 2028.

Προηγουμένως, όταν η Microsoft πρόσφερε μια παρόμοια υπηρεσία για τα Windows 7, μόνο οι επιχειρήσεις είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν το πρόγραμμα. Ωστόσο, τα άτομα μπορούν να πληρώσουν για να διατηρήσουν τα Windows 10 ενημερωμένα μετά την ημερομηνία λήξης της ζωής τους. Τη στιγμή της γραφής, δεν γνωρίζουμε πόσο θα κοστίσει το σχέδιο.

Τι σας προσφέρει το πρόγραμμα εκτεταμένων ενημερώσεων ασφαλείας των Windows 10;

Αν θέλετε να αποκτήσετε νέες όμορφες λειτουργίες των Windows 10 μετά την ημερομηνία λήξης της ζωής τους, θα απογοητευτείτε πολύ. Όπως αναφέρει σε αυτήν η Microsoft Συνήθεις ερωτήσεις για τον κύκλο ζωής των Windows:

Εάν είστε μεμονωμένος καταναλωτής ή οργανισμός που επιλέξει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα Windows 10 μετά τη λήξη της υποστήριξης στις 14 Οκτωβρίου 2025, θα έχετε την επιλογή να εγγράψετε τον υπολογιστή σας στο επί πληρωμή πρόγραμμα Εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας (ESU). Το πρόγραμμα ESU επιτρέπει στους υπολογιστές να συνεχίσουν να λαμβάνουν κρίσιμες και σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας […] μέσω ετήσιας συνδρομητικής υπηρεσίας μετά τη λήξη της υποστήριξης.

Όταν πληρώνετε για το πρόγραμμα εκτεταμένων ενημερώσεων ασφαλείας, το μόνο που λαμβάνετε είναι διορθώσεις για σοβαρές εκμεταλλεύσεις και τρύπες ασφαλείας. Μικρότερα ελαττώματα (τα οποία η Microsoft δίνει μια βαθμολογία “Μέτρια” και “Χαμηλή”) δεν θα διορθωθούν.

Λόγοι για να πληρώσετε για το πρόγραμμα εκτεταμένων ενημερώσεων ασφαλείας των Windows 10

Τώρα ξέρουμε τι σας προσφέρει το πρόγραμμα, ας διερευνήσουμε μερικούς λόγους για τους οποίους μπορεί να πληρώσετε, υποθέτοντας ότι το κόστος δεν είναι ανησυχητικό.

Οι εφαρμογές που χρειάζεστε δεν έχουν γίνει ακόμα μετάβαση στα Windows 11

Εάν βασίζεστε σε συγκεκριμένες εφαρμογές για τη δουλειά ή το χόμπι σας, αλλά δεν λειτουργούν ακόμα στα Windows 11, η πληρωμή για τη συνεχή υποστήριξη των Windows 10 έχει πολύ νόημα. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε πρόκειται να μετεγκατασταθούν σύντομα στα Windows 11.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με το εάν οι προγραμματιστές μεταφέρουν τις εφαρμογές τους στα Windows 11, στείλτε τους ένα email. Εάν οι προγραμματιστές εγκαταλείπουν μια εφαρμογή, θα πρέπει να δοκιμάσετε εναλλακτικές επιλογές που λειτουργούν στα Windows 11, ώστε να μην κολλήσετε με μη υποστηριζόμενα Windows 10 όταν έρθει το 2028.

Ο υπολογιστής σας δεν μπορεί να χειριστεί τις απαιτήσεις υλικού των Windows 11

Το μεγαλύτερο εμπόδιο που είχαν οι άνθρωποι όταν προσπάθησαν να αναβαθμίσουν από τα Windows 10 ήταν το πόσο αυστηρές ήταν οι απαιτήσεις συστήματος των Windows 11. Η ισχύς του υλικού από μόνη της δεν ήταν αρκετή. Χρειαζόσασταν επίσης το υλικό σας για να συμμορφώνεται με συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας, διαφορετικά η Microsoft θα κήρυζε τον υπολογιστή σας μη συμβατό.

Εάν δεν μπορείτε ακόμα να πληρώσετε για νέο υλικό, η επέκταση της υποστήριξης του συστήματος Windows 10 μπορεί να σας δώσει χρόνο να εξοικονομήσετε χρήματα. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο θα αποφασίσει να σας χρεώσει η Microsoft. Εάν θέλουν 100+ $ το χρόνο, θα είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρήματα σε νέο υλικό—ή μπορείτε απλώς να παρακάμψετε τις ελάχιστες απαιτήσεις υλικού των Windows 11.

Λόγοι για να κάνετε αναβάθμιση σε Windows 11

Ενώ τα Windows 10 κέρδισαν τις καρδιές πολλών ανθρώπων, υπάρχουν επίσης μερικοί καλοί λόγοι για να κάνετε αναβάθμιση στα Windows 11.

Οι ενημερώσεις επί πληρωμή των Windows 10 θα περιέχουν μόνο διορθώσεις ασφαλείας

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, θα πληρώνετε μόνο για λειτουργίες που βασίζονται στην ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες ενδιαφέρουσες προσθήκες, τροποποιήσεις απόδοσης ή ακόμα και διορθώσεις για μικρά σφάλματα ασφαλείας.

Τα Windows 11 δεν μοιράζονται αυτό το πρόβλημα. Η Microsoft το ενημερώνει συνεχώς με ενδιαφέρουσες νέες δυνατότητες και βελτιώσεις στο λειτουργικό σύστημα. Ως εκ τούτου, θα χάσετε μερικές εξαιρετικές νέες δυνατότητες, εάν παραμείνετε με τα Windows 10.

Μπορείτε να κάνετε τα Windows 11 να λειτουργούν όπως τα Windows 10

Εάν δεν σας αρέσει η εμφάνιση ή η λειτουργία των Windows 11, μπορείτε να τα κάνετε να μοιάζει περισσότερο με τα Windows 10, ώστε να αισθάνεται πιο οικεία. Αυτό περιλαμβάνει τη λήψη εφαρμογών τρίτων για να κάνετε τα Windows 11 να μοιάζουν περισσότερο με τα Windows 10.

Η πληρωμένη υποστήριξη των Windows 10 θα λήξει τελικά

Όσο ωραίο και αν ακούγεται η επέκταση της υποστήριξης στο τέλος του κύκλου ζωής των Windows 10, αυτό είναι το μόνο: μια επέκταση. Όταν έρθει το 2028, η εκτεταμένη υποστήριξη θα τελειώσει και θα επιστρέψετε στην αρχή. Πρέπει να εξετάσετε εάν η πληρωμή για αυτά τα επιπλέον χρόνια αξίζει την επένδυση για την αναβάθμιση σε Windows 11.

Πρέπει να πληρώσετε για το πρόγραμμα εκτεταμένων ενημερώσεων ασφαλείας των Windows 10;

Δεδομένου ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο θα είναι η εκτεταμένη υποστήριξη, είναι δύσκολο να δώσουμε ένα σκληρό ναι ή όχι σε αυτήν την ερώτηση. Ωστόσο, όταν το κόστος είναι έξω από την εξίσωση, γίνεται πολύ πιο εύκολο.

Τα άτομα που βασίζονται στα Windows 10, είτε επειδή οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν εκτελούνται μόνο σε αυτά είτε επειδή το υλικό τους δεν υποστηρίζει τα Windows 11, θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να πληρώσουν το ετήσιο τέλος. Αυτό δεν προορίζεται να είναι μια μόνιμη λύση, αλλά ένας τρόπος για να αποφύγετε τη χρήση ενός μη ασφαλούς λειτουργικού συστήματος μέχρι να είστε έτοιμοι να κάνετε το άλμα στα Windows 11.

Η πληρωμή για υποστήριξη των Windows 10 σε αντίθεση με τα Windows 11 μπορεί να μην είναι καλή ιδέα. Αναρωτηθείτε: όταν τα Windows 10 χάσουν την υποστήριξη το 2028, θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το λειτουργικό σύστημα; Εάν όχι, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να μεταναστεύσετε τώρα. Εάν το κάνετε, τότε θα λάβετε αρκετά χρόνια ασφάλειας για τα χρήματά σας, αλλά στη συνέχεια θα επιστρέψετε στο να μην υποστηρίζεστε ξανά.

Εάν το κόστος είναι η μεγαλύτερη ανησυχία σας, ίσως είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια διανομή Linux για χρήστες Windows.

Διαβάστε επίσης:2 λόγοι για να διατηρήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο πιο δυνατή!

Πόσο διαρκούν τα Apple Watches;

Πώς να συνδέσετε χειριστήρια Xbox στο iPhone/iPad σας

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *