Πώς να απενεργοποιήσετε τον αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων σε Mac

Πώς να απενεργοποιήσετε τον αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων σε Mac

Βασικά Takeaways

 • Τα προγράμματα αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων είναι ενεργοποιημένα από προεπιλογή σε δημοφιλή προγράμματα περιήγησης όπως το Safari, το Chrome, το Firefox και το Microsoft Edge.
 • Μπορείτε είτε να ενεργοποιήσετε τα αναδυόμενα παράθυρα για έναν συγκεκριμένο ιστότοπο που επισκέπτεστε είτε να μεταβείτε στις επιλογές του προγράμματος περιήγησής σας για να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις αναδυόμενων παραθύρων για όλους τους ιστότοπους.
 • Για να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων, οι χρήστες του Safari μπορούν να κάνουν Control-κλικ στη διεύθυνση URL και να επιλέξουν Ρυθμίσεις γιακαι ορίστε το Αναδυόμενα παράθυρα επιλογή να Επιτρέπω.

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με έναν ιστότοπο επειδή το πρόγραμμα περιήγησής σας αποκλείει τα αναδυόμενα παράθυρά του; Ευτυχώς, τα περισσότερα μεγάλα προγράμματα περιήγησης, όπως το Safari, το Chrome, ο Firefox και ο Microsoft Edge, σας επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε αυτά τα προγράμματα αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων. Θα σας καθοδηγήσουμε στα βήματα.

Πότε πρέπει να επιτρέπω τα αναδυόμενα παράθυρα;

Το πρόγραμμα αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων ενεργοποιήθηκε στο Chrome

Όπως υποδηλώνει το όνομα, ένα αναδυόμενο παράθυρο είναι ένα νέο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης, καρτέλα ή μια μικρή διεπαφή μέσα στο κύριο παράθυρο που “αναδύεται” όταν ανοίγετε μια σελίδα προορισμού, κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο ή υποβάλλετε μια φόρμα. Τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης τα αποκλείουν από προεπιλογή επειδή χρησιμοποιούνται συνήθως για διαφημίσεις (καθώς τραβούν γρήγορα την προσοχή του χρήστη). Πολλά είναι ακίνδυνα ενοχλητικά, αν και ορισμένα αναδυόμενα παράθυρα μπορεί να μην είναι ασφαλή για το Mac σας.

Τις περισσότερες φορές, μπορείτε να αποκλείσετε τα αναδυόμενα παράθυρα και να μην ανησυχείτε για αυτό. Ωστόσο, ορισμένοι ιστότοποι τα χρησιμοποιούν για νόμιμους σκοπούς. Αυτές είναι συχνά ξεπερασμένες σελίδες που χρησιμοποιούνται από τράπεζες, πανεπιστήμια και παρόμοια. Ενδέχεται να μην μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ορισμένες σελίδες εκτός και αν τους επιτρέψετε να ανοίξουν σε ένα αναδυόμενο παράθυρο—τότε θα πρέπει να τις επιτρέψετε για μια δεδομένη σελίδα.

Η απενεργοποίηση των προγραμμάτων αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων είναι εύκολη, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε στο Mac σας. Δείτε πώς μπορείτε να επιτρέψετε τα αναδυόμενα παράθυρα στα πιο δημοφιλή και ταχύτερα προγράμματα περιήγησης για macOS.

Πώς να επιτρέψετε τα αναδυόμενα παράθυρα στο Safari

Το Safari σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων για έναν συγκεκριμένο ιστότοπο στον οποίο βρίσκεστε γρήγορα ή να επιτρέπετε τα αναδυόμενα παράθυρα σε όλους τους ιστότοπους. Για να επιτρέψετε τα αναδυόμενα παράθυρα στο Safari για τον τρέχοντα ιστότοπο:

 1. Ελεγχος-Κάντε κλικ στη διεύθυνση URL του ιστότοπου στη γραμμή διευθύνσεων και επιλέξτε Ρυθμίσεις για [Website URL] στο μενού περιβάλλοντος.
 2. Ρυθμίστε το Αναδυόμενα παράθυρα επιλογή να Επιτρέπω χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού.
  προσωρινή απενεργοποίηση του αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων στο Safari

Δείτε πώς μπορείτε να επιτρέψετε τα αναδυόμενα παράθυρα για όλους τους ιστότοπους που επισκέπτεστε στο Safari:

 1. Κάντε κλικ Σαφάρι στη γραμμή μενού και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 2. μεταβείτε στο Ιστοσελίδες αυτί.
 3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Αναδυόμενα παράθυρα στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.
 4. Μια λίστα με ανοιχτούς ιστότοπους θα εμφανιστεί στα δεξιά. Μπορείτε να ορίσετε Επιτρέπω για καθένα από αυτά ξεχωριστά και κάντε το ίδιο για το Όταν επισκέπτεστε άλλους ιστότοπους επιλογή στην κάτω δεξιά γωνία.
  Μόνιμη απενεργοποίηση του αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων στο Safari

Πώς να επιτρέψετε τα αναδυόμενα παράθυρα στο Chrome

Εάν έχετε αλλάξει το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στο Mac σας σε Chrome, η κατάργηση του αποκλεισμού των αναδυόμενων παραθύρων σε αυτό είναι επίσης εξαιρετικά εύκολη. Για να παρακάμψετε γρήγορα το πρόγραμμα αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων για έναν ιστότοπο στον οποίο βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή:

 1. Χτύπα το αρμονία εικονίδιο στην αριστερή πλευρά της διεύθυνσης URL στη γραμμή διευθύνσεων.
 2. Επιλέγω Ρυθμίσεις τοποθεσίας να ανακατευθυνθείτε σε νέο παράθυρο όπου μπορείτε να διαχειριστείτε τις προτιμήσεις σας για τον συγκεκριμένο ιστότοπο.
 3. Επιλέγω Επιτρέπω από το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο Αναδυόμενα παράθυρα και ανακατευθύνσεις.
  επιτρέποντας προσωρινά τα αναδυόμενα παράθυρα στο Chrome

Για να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων για όλους τους ιστότοπους που επισκέπτεστε στο Chrome για macOS, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 1. Κάντε κλικ στο τρεις τελείες εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του Chrome και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 2. Επιλέγω Απόρρητο και ασφάλεια στα αριστερά και κάντε κλικ Ρυθμίσεις τοποθεσίας από το δεξί παράθυρο.
 3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ Αναδυόμενα παράθυρα και ανακατευθύνσεις.
 4. Επίλεξε το Οι ιστότοποι μπορούν να στέλνουν αναδυόμενα παράθυρα και να χρησιμοποιούν ανακατευθύνσεις επιλογή.
  επιτρέποντας μόνιμα τα αναδυόμενα παράθυρα στο Chrome

Πώς να επιτρέψετε τα αναδυόμενα παράθυρα στον Firefox

Σε αντίθεση με το Safari και το Chrome, ο Firefox δεν σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων στο Mac σας για έναν ιστότοπο στον οποίο βρίσκεστε ήδη. Ωστόσο, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις αναδυόμενων παραθύρων:

 1. Κάντε κλικ στο τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Ρυθμίσεις από το αναπτυσσόμενο μενού.
 2. Επιλέγω Απόρρητο και ασφάλεια στο αριστερό παράθυρο.
 3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Άδειες ενότητα και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα Αποκλεισμός αναδυόμενων παραθύρων.
 4. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ Εξαιρέσεις δίπλα του και εισαγάγετε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο για να επιτρέψετε τα αναδυόμενα παράθυρα για αυτόν. Φροντίστε να κάνετε κλικ Αποθήκευσε τις αλλαγές όταν έχετε προσθέσει τους ιστότοπους που επιθυμείτε εδώ.
  απενεργοποίηση του αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων στον Firefox

Πώς να επιτρέψετε τα αναδυόμενα παράθυρα στον Microsoft Edge

Ευτυχώς, το πρόγραμμα περιήγησης Edge της Microsoft είναι περισσότερο παρόμοιο με τον Chrome παρά με τον Firefox, όσον αφορά την γρήγορη δυνατότητα αναδυόμενων παραθύρων. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

 1. Κάντε κλικ στο Κλειδαριά εικονίδιο στην αριστερή πλευρά της διεύθυνσης URL στη γραμμή διευθύνσεων.
 2. Επιλέγω Άδειες για αυτόν τον ιστότοπο από το μενού περιβάλλοντος.
 3. Στο νέο παράθυρο που ανοίγει, επιλέξτε Επιτρέπω Για Αναδυόμενα παράθυρα και ανακατευθύνσεις.
  παρακάμπτοντας προσωρινά το πρόγραμμα αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων στο Edge

Για να επιτρέψετε τα αναδυόμενα παράθυρα σε όλους τους ιστότοπους του Edge, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 1. Κάντε κλικ στο τρεις οριζόντιες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Ρυθμίσεις από το αναπτυσσόμενο μενού.
 2. Επιλέγω Cookies και άδειες ιστότοπου στο αριστερό παράθυρο.
 3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Αναδυόμενα παράθυρα και ανακατευθύνσεις.
 4. Απενεργοποίηση Αποκλείστηκε (συνιστάται) για να επιτρέψετε όλα τα αναδυόμενα παράθυρα σε όλους τους ιστότοπους. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε συγκεκριμένους ιστότοπους στο ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ και Επιτρέπω τμήματα για λεπτότερο έλεγχο.
  επιτρέποντας μόνιμα τα αναδυόμενα παράθυρα στο Edge

Μέχρι τώρα, έχετε μάθει πώς να επιτρέπετε τα αναδυόμενα παράθυρα ανεξάρτητα από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Ακόμα κι αν το πρόγραμμα περιήγησης που προτιμάτε δεν βρίσκεται σε αυτήν τη λίστα – ας πούμε ότι χρησιμοποιείτε ένα ιδιωτικό πρόγραμμα περιήγησης όπως το Brave ή το Vivaldi – τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε θα είναι παρόμοια. Μπορείτε είτε να επιτρέψετε τα αναδυόμενα παράθυρα για έναν συγκεκριμένο ιστότοπο που επισκέπτεστε ή να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας και να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων για όλους τους ιστότοπους.

Διαβάστε επίσης:4 Μέθοδοι για τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό της παρακολούθησης εφαρμογών στο Android

Πώς να κρύψετε τα Windows στο Mac σας

Χρειάζεται πραγματικά να αποδέχεστε όλα τα cookies κατά την περιήγηση;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *