Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση ρυθμίσεων IP

Κορυφαίες 5 επιδιορθώσεις για το σφάλμα “Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση ρυθμίσεων IP” στα Windows

Η αλλαγή των ρυθμίσεων IP στα Windows είναι σχετικά απλή, είτε θέλετε να το κάνετε για να διατηρήσετε το απόρρητό σας, να βελτιστοποιήσετε την απόδοση του δικτύου ή να αντιμετωπίσετε προβλήματα συνδεσιμότητας. Ωστόσο, η διαδικασία μπορεί να μην εξελίσσεται πάντα ομαλά και σφάλματα όπως “Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση ρυθμίσεων IP” μπορεί μερικές φορές να σας εμποδίσουν να κάνετε τις επιθυμητές αλλαγές στον υπολογιστή σας Windows 10 ή 11.

Εάν είστε τυχεροί, η απλή επανεκκίνηση του υπολογιστή σας μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Ωστόσο, εάν αυτό δεν βοηθήσει, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για να διορθώσετε το σφάλμα “Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση ρυθμίσεων IP” στον υπολογιστή σας με Windows.

Διαβάστε επίσης: Πως να διορθώσετε ορισμένους ιστότοπους που δεν φορτώνονται σε Mac

1. Δοκιμάστε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις IP από τον Πίνακα Ελέγχου

Η χρήση της εφαρμογής Ρυθμίσεις δεν είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις IP στα Windows. Επομένως, εάν συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε το σφάλμα “Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση ρυθμίσεων IP, ελέγξτε μία ή περισσότερες ρυθμίσεις και δοκιμάστε ξανά”, δοκιμάστε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις IP από τον Πίνακα Ελέγχου.

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows + S συντόμευση πληκτρολογίου ή κάντε κλικ στο μεγεθυντικό εικονίδιο στη γραμμή εργασιών για να ανοίξετε το μενού αναζήτησης. Τύπος έλεγχος στο πλαίσιο και πατήστε Enter.

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου στα Windows

Βήμα 2: Αλλάξτε τον τύπο προβολής σε Μεγάλα εικονίδια και επιλέξτε “Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης”.

Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης στα Windows

Βήμα 3: Κάντε κλικ στην Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα στο αριστερό παράθυρο.

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις του προσαρμογέα

Βήμα 4: Κάντε δεξί κλικ στη σύνδεση δικτύου σας και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ανοίξτε τις ιδιότητες προσαρμογέα δικτύου 3

Βήμα 5: Στην καρτέλα Δικτύωση, κάντε διπλό κλικ στην επιλογή «Πρωτόκολλο Διαδικτύου Έκδοση 4 (TCP/IPv4)».

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις Πρωτοκόλλου Διαδικτύου στα Windows 3

Βήμα 6: Επιλέξτε «Χρήση της ακόλουθης διεύθυνσης IP». Στη συνέχεια, εισαγάγετε τη διεύθυνση IP, τη μάσκα υποδικτύου και την προεπιλεγμένη πύλη. Εισαγάγετε τους προτιμώμενους και εναλλακτικούς διακομιστές DNS ή αφήστε τους κενούς και κάντε κλικ στο OK.

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις IP στα Windows

Αφού ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, ελέγξτε τη διεύθυνση IP σας στην εφαρμογή Ρυθμίσεις για να βεβαιωθείτε ότι είναι ενημερωμένη.

2. Επαναφέρετε το TCP/IP

Ο υπολογιστής σας με Windows βασίζεται στο Πρωτόκολλο Ελέγχου Μετάδοσης και στο Πρωτόκολλο Διαδικτύου (TCP/IP) για τη μετάδοση και λήψη ψηφιακών δεδομένων από άλλα μηχανήματα στο δίκτυο. Εάν υπάρχει πρόβλημα με το TCP/IP, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με την αλλαγή των ρυθμίσεων IP.

Επομένως, εάν δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις IP ή DNS, ακόμη και από τον Πίνακα Ελέγχου, ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τη στοίβα TCP/IP.

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Έναρξη και επιλέξτε Τερματικό (Διαχειριστής) από τη λίστα.

Ανοίξτε το Terminal (Admin) στα Windows 11

Βήμα 2: Επιλέξτε Ναι όταν εμφανιστεί η προτροπή Έλεγχος λογαριασμού χρήστη (UAC).

Ανοίξτε την προτροπή τερματικού UAC

Βήμα 3: Εκτελέστε τις παρακάτω εντολές στην κονσόλα και πατήστε Enter μετά από κάθε μία:

netsh winsock reset
netsh int ip reset
Επαναφορά TCP και IP

Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας αφού εκτελέσετε τις παραπάνω εντολές και ελέγξτε αν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

3. Απενεργοποιήστε τον διακομιστή μεσολάβησης ή το VPN

Η χρήση διακομιστή μεσολάβησης στα Windows μπορεί επίσης να οδηγήσει στο σφάλμα “Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση ρυθμίσεων IP” στον υπολογιστή σας με Windows 10 ή 11. Η απενεργοποίηση του διακομιστή μεσολάβησης θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα εάν συμβαίνει αυτό.

Βήμα 1: Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + I για να εκκινήσετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στην καρτέλα Δίκτυο και διαδίκτυο και επιλέξτε Διακομιστής μεσολάβησης.

Βήμα 2: Βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης είναι απενεργοποιημένες.

Ομοίως, εάν χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία VPN στα Windows, δοκιμάστε να την απενεργοποιήσετε και, στη συνέχεια, δοκιμάστε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις IP.

4. Ξεπλύνετε την προσωρινή μνήμη DNS

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο ενδέχεται να μην μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις IP οφείλεται σε κατεστραμμένα ή μη προσβάσιμα δεδομένα προσωρινής μνήμης DNS. Μπορείτε να δοκιμάσετε να διαγράψετε την υπάρχουσα προσωρινή μνήμη DNS στα Windows για να δείτε αν αυτό βοηθά. Εδώ είναι τα βήματα για το ίδιο.

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Έναρξη και επιλέξτε Τερματικό (Διαχειριστής) από τη λίστα.

Ανοίξτε το Terminal (Admin) στα Windows 11

Βήμα 2: Επιλέξτε Ναι όταν εμφανιστεί η προτροπή Έλεγχος λογαριασμού χρήστη (UAC).

Ανοίξτε την προτροπή τερματικού UAC

Βήμα 3: Στην κονσόλα, πληκτρολογήστε την εντολή που φαίνεται παρακάτω και πατήστε Enter.

ipconfig /flushdns
Ξεπλύνετε τα Windows DNS

5. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου

Εάν καμία από τις προηγούμενες λύσεις δεν λειτουργεί, η επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου στα Windows μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας. Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα διαγράψει όλα τα αποθηκευμένα δίκτυα Wi-Fi, τις ζευγαρωμένες συσκευές Bluetooth και άλλες ρυθμίσεις δικτύου. Εάν είστε εντάξει με αυτό, χρησιμοποιήστε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου στα Windows:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows + I για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Επιλέξτε την καρτέλα Δίκτυο & Διαδίκτυο στα αριστερά σας και κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις δικτύου για προχωρημένους.

Βήμα 2: Στην περιοχή Περισσότερες ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην Επαναφορά δικτύου.

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά τώρα δίπλα στην Επαναφορά δικτύου.

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας μετά την επαναφορά. Μετά από αυτό, θα πρέπει να μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις IP στον υπολογιστή σας με Windows.

Οι ρυθμίσεις IP έγιναν εύκολες

Η τροποποίηση των ρυθμίσεων IP σάς επιτρέπει να ελέγχετε τον τρόπο με τον οποίο ο υπολογιστής σας Windows επικοινωνεί με το δίκτυο. Ενώ σφάλματα όπως “Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση ρυθμίσεων IP” στα Windows μπορεί μερικές φορές να σας εμποδίσουν να το κάνετε αυτό, μπορείτε να τα διορθώσετε εύκολα με τις παραπάνω συμβουλές.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: 9 καλύτεροι τρόποι για να διορθώσετε ότι δεν είναι δυνατή η αποθήκευση εικόνων από το Google Chrome

Τα 5 καλύτερα VPN για το FireStick

Τα 5 καλύτερα VPN για το FireStick

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *