διαφορά μεταξύ άλμπουμ και φακέλου στην εφαρμογή Apple Photos στο iPhone

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ άλμπουμ και φακέλου στην εφαρμογή Apple Photos στο iPhone

Μπορεί να έχετε δει τους όρους άλμπουμ και φακέλους Google Photos και Apple Photos. Ίσως αναρωτιέστε τι σημαίνουν αυτά, τη διαφορά μεταξύ τους και αν θα οργανώσετε τις φωτογραφίες σας σε άλμπουμ ή φακέλους. Ας βρούμε την απάντηση σε αυτήν τη συγκριτική ανάρτηση φακέλων έναντι άλμπουμ στις φωτογραφίες.

Και οι δύο αυτοί όροι έχουν διαφορετική σημασία στην εφαρμογή Apple Photos και στην εφαρμογή Google Photos. Επομένως, καλύψαμε τις διαφορές ξεχωριστά. Ας ξεκινήσουμε.

Διαφορά μεταξύ άλμπουμ και φακέλου στην εφαρμογή Apple Photos στο iPhone

1. Η βασική διαφορά

Ένα άλμπουμ σε ένα iPhone είναι μια συλλογή παρόμοιων φωτογραφιών, ενώ ένας φάκελος είναι μια συλλογή από άλμπουμ. Δηλαδή, τα άλμπουμ χρησιμοποιούνται για την οργάνωση εικόνων και οι φάκελοι για την ομαδοποίηση ή την οργάνωση άλμπουμ.

Διαβάστε επίσης :Πώς να εγκαταστήσετε το Google Photos σε Android TV / Box

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨VorteΧ στο Viber  

Παραδείγματα

Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε ένα άλμπουμ που ονομάζεται Kid 1, όπου κρατάτε φωτογραφίες του πρωτότοκου σας και ένα άλλο άλμπουμ, το Kid 2, για να τοποθετήσετε φωτογραφίες του δεύτερου παιδιού σας. Ομοίως, ένα άλλο άλμπουμ όπου βάζεις φωτογραφίες του συντρόφου σου. Τώρα, έχετε τρία διαφορετικά άλμπουμ. Μπορείτε να τα ομαδοποιήσετε και να τα τοποθετήσετε σε έναν φάκελο που ονομάζεται Οικογένεια.

Ας πάρουμε ένα άλλο παράδειγμα. Μπορείτε να δημιουργήσετε άλμπουμ για τις διαφορετικές διακοπές σας. Ας πούμε, άλμπουμ Μαλδίβες, άλμπουμ ταξιδιών στη Σρι Λάνκα, άλμπουμ Ινδίας κ.λπ. Τώρα, μπορείτε να τα ομαδοποιήσετε στο φάκελο που ονομάζεται Διακοπές, όπου θα βρείτε όλα αυτά τα άλμπουμ σε ένα μέρος.

Το κοινόχρηστο άλμπουμ δεν εμφανίζεται στο iPhone;

2. Ιεραρχία και Οργάνωση

Στο iPhone, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα άλμπουμ μέσα σε ένα άλμπουμ. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε υποφακέλους μέσα σε έναν φάκελο και να προσθέσετε άλμπουμ σε αυτούς τους υποφακέλους. Κάθε φάκελος έχει επίσης ένα άλμπουμ Όλες οι φωτογραφίες που παραθέτει όλες τις εικόνες που υπάρχουν σε όλα τα άλμπουμ του φακέλου.

Έτσι φαίνεται μια ιεραρχία ενός φακέλου:

  • Φάκελος 1
    • Άλμπουμ Όλες οι Φωτογραφίες
    • Υποφάκελος 1
    • Υποφάκελος 2
Φάκελος στο Apple Photos

Δηλαδή, μπορείτε να έχετε πολλά άλμπουμ μέσα σε έναν φάκελο και επίσης φακέλους μέσα σε έναν φάκελο, καθένα από τα οποία μπορεί να έχει επιπλέον πολλά άλμπουμ ή υποφακέλους. Ωστόσο, οι φάκελοι δεν μπορούν να έχουν απευθείας εικόνες. Αποτελούνται επίσης από υποφακέλους ή άλμπουμ. Από την άλλη πλευρά, τα άλμπουμ μπορούν να χωρέσουν φωτογραφίες απευθείας. Μπορείτε να έχετε τις ίδιες φωτογραφίες σε πολλά άλμπουμ.

3. Προσδιορίστε φακέλους και άλμπουμ στο iPhone

Η μικρογραφία του φακέλου έχει τέσσερα τετράγωνα πλαίσια, καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει ένα άλμπουμ. Έτσι, μπορεί να δείτε τέσσερις διαφορετικές εικόνες στο φάκελο μιας μικρογραφίας εάν έχετε τέσσερα ή περισσότερα άλμπουμ. Εάν υπάρχει μικρότερος αριθμός άλμπουμ, ορισμένα πλαίσια ενδέχεται να παραμείνουν άδεια. Αντίθετα, τα άλμπουμ έχουν μόνο μία μικρογραφία ως επιλεγμένη εικόνα.

Φάκελος και άλμπουμ στο Apple Photos

Υπόδειξη: Μπορείτε να αλλάξετε τη μικρογραφία ενός άλμπουμ μεταβαίνοντας σε ένα άλμπουμ και πατώντας παρατεταμένα την προτιμώμενη εικόνα. Στη συνέχεια, επιλέξτε Δημιουργία φωτογραφίας κλειδιού.

4. Αποθήκευση

Αν αναρωτιέστε αν η δημιουργία άλμπουμ στην εφαρμογή Φωτογραφίες στο iPhone καταλαμβάνει χώρο αποθήκευσης, η απάντηση είναι όχι. Αυτό συμβαίνει επειδή τα άλμπουμ δεν δημιουργούν αντίγραφο των εικόνων στην κύρια βιβλιοθήκη σας. Τα άλμπουμ παρέχουν έναν τρόπο ομαδοποίησης παρόμοιων εικόνων. Μπορείτε να φανταστείτε τα άλμπουμ ως ετικέτες για τις φωτογραφίες σας. Ακριβώς όπως η προσθήκη ετικετών δεν επηρεάζει την αποθήκευση, έτσι και η τοποθέτηση εικόνων σε άλμπουμ δεν θα επηρεάσει την αποθήκευση.

Ουσιαστικά, υπάρχει μόνο ένα αντίγραφο της εικόνας στο iPhone σας, είτε στη Βιβλιοθήκη είτε σε πολλούς φακέλους. Έτσι, εάν εσείς διαγράψτε την αρχική εικόνα από τη Βιβλιοθήκη, θα διαγραφεί και από άλμπουμ ή το αντίστροφο.

Διαβάστε επίσης: Ξέρω πως να μειώστε το μέγεθος της φωτογραφίας σε συσκευές Apple για εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης.

5. Κοινή χρήση

Μπορείς κοινή χρήση άλμπουμ ή εικόνες μέσα σε ένα άλμπουμ με άλλους. Ωστόσο, δεν μπορείτε να μοιραστείτε απευθείας έναν πλήρη φάκελο με άλλους.

Πώς να δημιουργήσετε άλμπουμ και φακέλους στις Φωτογραφίες της Apple

Ανοίξτε την εφαρμογή Apple Photos και πατήστε στην καρτέλα Άλμπουμ. Πατήστε το εικονίδιο + στο επάνω μέρος και επιλέξτε Νέος φάκελος ή Νέο άλμπουμ με βάση αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε.

δημιουργήστε Φάκελο και άλμπουμ στο Apple Photos

Υπόδειξη: Ξέρω πως να προβολή μόνο φωτογραφιών φακέλου κάμερας στο iPhone.

Διαφορά μεταξύ των άλμπουμ και των φακέλων του Google Photos

1. Η βασική διαφορά

Στην εφαρμογή Φωτογραφίες Google, τα άλμπουμ και οι φάκελοι έχουν διαφορετική σημασία. Τα άλμπουμ είναι φάκελοι που βασίζονται σε σύννεφο όπου μπορείτε να ομαδοποιήσετε και να οργανώσετε παρόμοιες εικόνες. Το σημαντικό σημείο εδώ είναι η φύση των άλμπουμ που βασίζεται στο cloud. Αυτά δεν αποθηκεύονται στον τοπικό χώρο αποθήκευσης του τηλεφώνου σας, αλλά στο Google cloud, δηλαδή στην ίδια την υπηρεσία Google Photos. Έτσι, οι φωτογραφίες που προστίθενται σε άλμπουμ θα υπολογίζονται στον αποθηκευτικό χώρο σας στο Google. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά και από οποιαδήποτε άλλη συσκευή.

Από την άλλη πλευρά, οι φάκελοι στις Φωτογραφίες Google είναι άλμπουμ που είναι αποθηκευμένα στην εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου σας. Αυτοί είναι ως επί το πλείστον φάκελοι τοπικών συσκευών για τους οποίους δεν δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας στις Φωτογραφίες Google, εκτός εάν το κάνετε με μη αυτόματο τρόπο. Τεχνογνωσία Οι Φωτογραφίες Google διαφέρουν από την κανονική σας εφαρμογή γκαλερί στο Android.

2. Ιεραρχία και Οργάνωση

Μια μεμονωμένη εικόνα μπορεί να αποτελεί μέρος πολλών άλμπουμ στο Google Photos. Υπάρχει μόνο μία πραγματική εικόνα και μπορεί να υπάρχει σε διαφορετικά άλμπουμ των Φωτογραφιών Google. Θα δείτε την ίδια φωτογραφία στην καρτέλα Βιβλιοθήκη και διαφορετικούς φακέλους. Δεν είναι αντίγραφο της φωτογραφίας. Έτσι, εάν διαγράψετε την εικόνα από ένα άλμπουμ, θα εξαφανιστεί επίσης από την καρτέλα Βιβλιοθήκη και άλλα άλμπουμ. Ομοίως, εάν το διαγράψετε από την καρτέλα Βιβλιοθήκη, θα εξαφανιστεί από τα άλμπουμ όπου έχει προστεθεί. Επίσης, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε άλμπουμ μέσα σε άλμπουμ στις Φωτογραφίες Google.

Άλμπουμ και φάκελοι φωτογραφιών Google

Όταν πρόκειται για φακέλους Google Photos, αυτοί είναι οι φάκελοι που υπάρχουν στον τοπικό χώρο αποθήκευσης του τηλεφώνου σας Android. Δηλαδή, οι φάκελοι που δημιουργήθηκαν στην εφαρμογή Εξερεύνηση αρχείων. Έτσι, η ιεραρχία και η ονομασία του φακέλου είναι παρόμοια με την τοπική αποθήκευση. Μπορείτε να δημιουργήσετε υποφακέλους μέσα σε έναν φάκελο, αλλά αυτό είναι δυνατό μόνο μέσω της εφαρμογής File Explorer. Ωστόσο, οι υποφάκελοι θα εμφανίζονται ως κανονικοί φάκελοι στις εφαρμογές Google Photos.

Επιπλέον, μια εικόνα μπορεί να υπάρχει μόνο σε έναν φάκελο. Πρέπει να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο της εικόνας για να τη διατηρήσετε σε πολλούς φακέλους. Λάβετε υπόψη ότι η δημιουργία αντιγράφων της εικόνας θα επηρεάσει την αποθήκευση καθώς κάθε αντίγραφο θα καταλαμβάνει ξεχωριστό χώρο αποθήκευσης.

3. Αποθήκευση

Οι φάκελοι συσκευών στις Φωτογραφίες Google δεν υπολογίζονται στο δικό σας Αποθηκευτικός χώρος Google εκτός και αν δημιουργήσετε μη αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας ενός φακέλου συσκευής. Τώρα, όταν πρόκειται για άλμπουμ, υπάρχουν δύο πράγματα. Εάν το αντίγραφο ασφαλείας των Φωτογραφιών Google είναι απενεργοποιημένο στο τηλέφωνό σας και προσθέσετε μια φωτογραφία σε ένα άλμπουμ, αυτό θα προσμετρηθεί στον αποθηκευτικό χώρο σας Google.

Ωστόσο, εάν το αντίγραφο ασφαλείας των Φωτογραφιών Google είναι ενεργοποιημένο και η εικόνα έχει ήδη δημιουργηθεί αντίγραφο ασφαλείας στην υπηρεσία Google Photos, η μετακίνησή της σε ένα άλμπουμ δεν θα υπολογίζεται στον αποθηκευτικό χώρο. Δηλαδή, η εικόνα αντιμετωπίζεται ως μία μόνο εικόνα. Επίσης, να ξέρετε τι συμβαίνει όταν εσείς χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Ελευθέρωση χώρου στις Φωτογραφίες Google.

4. Κοινή χρήση

Μπορείτε εύκολα να μοιραστείτε ολόκληρο το άλμπουμ στις Φωτογραφίες Google με άλλους. Θα δημιουργηθεί ένας σύνδεσμος που πρέπει να μοιραστείτε με άλλους. Στη συνέχεια, ο παραλήπτης μπορεί να δει όλες τις υπάρχουσες και τις νέες φωτογραφίες που προσθέτετε σε αυτό το άλμπουμ. Το κοινόχρηστο άλμπουμ θα εμφανίζεται επίσης στην εφαρμογή Φωτογραφίες Google του χρήστη.

Από την άλλη πλευρά, δεν μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση ολόκληρου του φακέλου από το Google Photos. Μπορείτε να μοιραστείτε μεμονωμένες ή πολλές εικόνες σε έναν φάκελο. Αλλά ακόμα και γι’ αυτό, πρέπει πρώτα να ανεβάσετε τις φωτογραφίες στο Google Photos για να τις μοιραστείτε χρησιμοποιώντας ένα Σύνδεσμο Google Photos.

5. Προσδιορίστε φακέλους και άλμπουμ στο Google Photos

Στην εφαρμογή Φωτογραφίες Google, πατήστε στην καρτέλα Βιβλιοθήκη, για να βρείτε όλα τα άλμπουμ στην ενότητα Άλμπουμ. Η πρόσβαση στους φακέλους είναι δυνατή από την ίδια οθόνη στην ενότητα Φωτογραφίες στη συσκευή. Πατήστε Προβολή όλων για να δείτε όλους τους φακέλους της συσκευής.

Τα άλμπουμ και οι φάκελοι φωτογραφιών Google αναγνωρίζονται

Πώς να δημιουργήσετε άλμπουμ και φακέλους στο Google Photos

Ενώ η δημιουργία ενός άλμπουμ στο Google Photos είναι εύκολη, η δημιουργία φακέλων είναι δύσκολη. Για να δημιουργήσετε ένα άλμπουμ, μεταβείτε στην καρτέλα Βιβλιοθήκη και πατήστε το κουμπί + νέο άλμπουμ κάτω από την ενότητα Άλμπουμ.

Οι φωτογραφίες Google δημιουργούν άλμπουμ

Για να δημιουργήσετε έναν φάκελο, ανοίξτε οποιονδήποτε υπάρχοντα φάκελο στο Google Photos και πατήστε σε μια φωτογραφία. Στη συνέχεια, σύρετε προς τα επάνω μια φωτογραφία και επιλέξτε Μετακίνηση σε φάκελο. Θα δείτε μια επιλογή για τη δημιουργία νέου φακέλου. Πατήστε πάνω του. Η καλύτερη πρακτική είναι να χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή Εξερεύνηση αρχείων για να δημιουργήσετε φακέλους συσκευών για την οργάνωση εικόνων αντί για την εφαρμογή Google Photos.

Οι φωτογραφίες Google δημιουργούν φάκελο

Συγχρονίστε τις εικόνες σας

Αυτές ήταν οι βασικές διαφορές μεταξύ άλμπουμ και φακέλων στην εφαρμογή Google Photos και Apple Photos. Πριν πάτε, μάθετε πώς να συγχρονίστε το Apple Photos με το Google Photos. Επίσης, μάθε το διαφορά μεταξύ του Google Photos και του Google Drive.

Διαβάστε επίσης :Πώς να βρείτε φωτογραφίες FaceTime Live στο iPhone

Πού πηγαίνουν οι Φωτογραφίες FaceTime; Πώς να βρείτε τις φωτογραφίες σας στο FaceTime

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *