Διορθώσεις για τη μη εμφάνιση της κάρτας SD στα Windows 11

7 Διορθώσεις για τη μη εμφάνιση της κάρτας SD στα Windows 11

Είτε χρησιμοποιείτε μια κάρτα SD για να μεταφέρετε φωτογραφίες από την κάμερά σας είτε ως πρόσθετο χώρο αποθήκευσης για το τηλέφωνό σας, ίσως χρειαστεί να τη συνδέσετε στον υπολογιστή σας με Windows κάποια στιγμή. Τι γίνεται όμως αν η κάρτα SD σας, που περιέχει βασικά αρχεία πολυμέσων και έγγραφα, δεν εμφανίζεται στα Windows 11; Εάν αυτό το ζήτημα σας φαίνεται γνωστό, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

Διαβάστε επίσης: 11 Διορθώσεις για τη μη εμφάνιση της κάρτας SD σε Mac

1. Αφαιρέστε και τοποθετήστε ξανά την κάρτα SD και τον προσαρμογέα

Ένας συνηθισμένος λόγος για τον οποίο η κάρτα SD σας μπορεί να εμφανίζεται μόνο στα Windows είναι εάν έχει τοποθετηθεί σωστά. Επομένως, πρέπει να αφαιρέσετε την κάρτα SD και να την τοποθετήσετε ξανά. Ενώ βρίσκεστε σε αυτό, βεβαιωθείτε ότι η κάρτα SD ή οι επαφές της δεν είναι βρώμικες. Εάν είναι, καθαρίστε τα πριν επανατοποθετήσετε την κάρτα SD.

Ένα άτομο που κρατά κάρτες SD

Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε προσαρμογέα κάρτας SD ή συσκευή ανάγνωσης, ελέγξτε εάν είναι ελαττωματικό. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε να το χρησιμοποιήσετε με άλλον υπολογιστή και να δείτε αν λειτουργεί.

2. Βεβαιωθείτε ότι η προστασία εγγραφής είναι απενεργοποιημένη

Ορισμένες κάρτες SD διαθέτουν φυσικό διακόπτη προστασίας εγγραφής, ο οποίος αποτρέπει την τυχαία διαγραφή ή τροποποίηση δεδομένων. Όταν αυτός ο διακόπτης βρίσκεται σε κλειδωμένη θέση, ο υπολογιστής σας με Windows 11 ενδέχεται μερικές φορές να μην μπορεί να διαβάσει την κάρτα SD. Δοκιμάστε να ρυθμίσετε τον διακόπτη προστασίας εγγραφής στην κάρτα SD στη θέση ξεκλείδωμα ή απενεργοποίηση για να δείτε εάν αυτό διορθώνει το πρόβλημα.

3. Εκτελέστε το Hardware and Devices Troubleshooter

Η εκτέλεση του προγράμματος αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών επιτρέπει στα Windows να διαγνώσουν και να διορθώσουν ζητήματα που σχετίζονται με το υλικό. Το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων στον υπολογιστή σας θα σας βοηθήσει να διορθώσετε προβλήματα που ενδέχεται να τον εμποδίσουν να εντοπίσει την κάρτα SD.

1. Πάτα το Πλήκτρο Windows + R συντόμευση πληκτρολογίου για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση. Τύπος msdt.exe -id DeviceDiagnostic στο πεδίο κειμένου και πατήστε Εντάξει.

Ανοίξτε το Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών

2. Κάντε κλικ στο Προχωρημένος.

Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών στα Windows

3. Σημειώστε το Αυτόματη εφαρμογή επισκευών πλαίσιο ελέγχου και κάντε κλικ Επόμενο.

Εκτελέστε το Hardware and Devices Troubleshooter στα Windows

Περιμένετε να εκτελεστεί το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων και ελέγξτε για το πρόβλημα.

4. Αντιστοιχίστε ένα γράμμα μονάδας δίσκου στην κάρτα SD σας

Συνήθως, όταν τα Windows εντοπίζουν μια κάρτα SD, της εκχωρούν αυτόματα ένα γράμμα μονάδας δίσκου, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση στα περιεχόμενά της μέσω της Εξερεύνησης αρχείων. Ωστόσο, εάν αυτή η διαδικασία αποτύχει, η κάρτα SD σας δεν θα εμφανιστεί στην Εξερεύνηση αρχείων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Διαχείριση δίσκων για να αντιστοιχίσετε μη αυτόματα ένα γράμμα μονάδας δίσκου στην κάρτα SD σας για να το διορθώσετε. Δείτε πώς:

1. Πάτα το Πλήκτρο Windows + S συντόμευση πληκτρολογίου για να ανοίξετε το μενού αναζήτησης. Τύπος diskmgmt.msc στο πεδίο κειμένου και πατήστε Εισαγω.

Ανοίξτε τη Διαχείριση δίσκων στα Windows

2. Κάντε δεξί κλικ στην κάρτα SD και επιλέξτε Αλλάξτε το γράμμα και τις διαδρομές μονάδας δίσκου.

Αλλάξτε το γράμμα μονάδας δίσκου της κάρτας SD στα Windows 11

3. Κάντε κλικ Προσθήκηκαθορίστε ένα γράμμα μονάδας δίσκου χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού και κάντε κλικ Εντάξει.

Αλλάξτε το γράμμα μονάδας της κάρτας SD στα Windows

Αφού ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, ελέγξτε εάν η κάρτα SD σας εμφανίζεται στην Εξερεύνηση αρχείων.

5. Εκτελέστε το CHKDSK Scan

Εάν η αντιστοίχιση ενός γράμματος μονάδας δίσκου στην κάρτα SD σας αποδειχθεί αναποτελεσματική, μπορείτε να δοκιμάσετε να τη σαρώσετε με σάρωση CHKDSK (Έλεγχος δίσκου). Αυτή η διαδικασία θα επιτρέψει στα Windows να κάνουν διάγνωση της κάρτας SD για κοινά προβλήματα και σφάλματα.

1. Κάντε δεξί κλικ στο Εικονίδιο έναρξης και επιλέξτε Τερματικό (Διαχειριστής) από τη λίστα.

Ανοίξτε το Terminal στα Windows

2. Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε Εισαγω.

chkdsk [drive letter]: /f

Αντικαθιστώ [drive letter] στην παραπάνω εντολή με το πραγματικό γράμμα μονάδας δίσκου που έχει εκχωρηθεί νωρίτερα.

Σάρωση κάρτας SD με CHKDSK

6. Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης κάρτας SD

Ζητήματα με το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας SD στον υπολογιστή σας μπορούν επίσης να προκαλέσουν τέτοιες ανωμαλίες. Ως εκ τούτου, είναι καλή ιδέα να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας SD χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση Συσκευών. Δείτε πώς να το κάνετε.

1. Κάντε δεξί κλικ στο Εικονίδιο έναρξης και επιλέξτε Διαχειριστή της συσκευής από τη λίστα.

Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών στα Windows

2. Επεκτείνουν Οδηγοί δίσκωνκάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας SD και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης κάρτας SD

Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την ενημέρωση της κάρτας SD. Μετά από αυτό, τα Windows 11 θα εντοπίσουν την κάρτα SD σας όπως αναμένεται.

7. Διαμορφώστε την κάρτα SD σας

Τα Windows 11 ενδέχεται να μην εντοπίσουν την κάρτα SD σας εάν δεν είναι σωστά διαμορφωμένη ή κατεστραμμένη. Έτσι, εάν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί, μπορείτε να εξετάσετε τη διαμόρφωση της κάρτας SD σας.

Σημείωση: Η μορφοποίηση της κάρτας SD θα διαγράψει όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτήν. Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή αφού εξαντλήσετε όλες τις άλλες επιλογές.

1. Πάτα το Πλήκτρο Windows + S συντόμευση πληκτρολογίου για να ανοίξετε το μενού αναζήτησης. Τύπος diskmgmt.msc στο πεδίο κειμένου και πατήστε Εισαγω.

2. Κάντε δεξί κλικ στην κάρτα SD και επιλέξτε Μορφή.

Μορφοποίηση κάρτας SD στα Windows 11

3. Εισαγάγετε το όνομα που προτιμάτε στο Ετικέτα τόμου πεδίο και προσδιορίστε το Σύστημα αρχείων. Στη συνέχεια, κάντε κλικ Εντάξει για να μορφοποιήσετε την κάρτα SD.

Επιβεβαιώστε τη διαμόρφωση της κάρτας SD στα Windows 11

Δώστε ξανά ζωή στην κάρτα SD σας

Αν και τα Windows 11 κάνουν καλή δουλειά στον ανεξάρτητο εντοπισμό εξωτερικών συσκευών αποθήκευσης, τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά μερικές φορές. Εκτός εάν η κάρτα SD σας έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά ή καταστραφεί, η εφαρμογή των παραπάνω συμβουλών θα διορθώσει το πρόβλημα ανίχνευσης της κάρτας SD και θα επιτρέψει στα Windows 11 να εμφανίσουν τα περιεχόμενά της.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να αλλάξετε το όνομα μιας μονάδας δίσκου στα Windows 11

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *