το Google Chrome δεν φορτώνει σελίδες

9 Διορθώσεις για το Google Chrome που δεν φορτώνει σελίδες

Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει καταστάσεις όπου ορισμένοι ιστότοποι αποτυγχάνουν να φορτωθούν στο Chrome κατά καιρούς. Αυτό το ζήτημα μπορεί εύκολα να αγνοηθεί εάν εμφανίζεται σπάνια. Ωστόσο, εάν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι συμβαίνει τακτικά, είναι σημάδι ότι κάτι πρέπει να πάει στραβά με το πρόγραμμα περιήγησής σας. Για να το αντιμετωπίσουμε, έχουμε συγκεντρώσει λύσεις που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε τις ιστοσελίδες που δεν φορτώνονται στο πρόβλημα του Chrome.

Πριν Ξεκινήσουμε

Συνιστούμε να εξερευνήσετε βασικές λύσεις προτού ξεκινήσετε την εξερεύνηση προηγμένων τεχνικών λύσεων. Εάν έχετε ήδη δοκιμάσει τις παρακάτω επιλογές, προχωρήστε στην επόμενη ενότητα.

  • Ελέγξτε τη σύνδεση στο Διαδίκτυο: Μπορείς ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο πριν υποθέσουμε ότι το Google Chrome δεν φορτώνει ιστότοπους. Συνιστούμε να κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή Wi-Fi για να επιλύσετε προβλήματα που επηρεάζουν την εμπειρία περιήγησής σας.
  • Τερματισμός όλων των διαδικασιών του Chrome: Ένας άλλος τρόπος επίλυσης του προβλήματος του Chrome είναι απλώς να κλείσετε όλες τις διεργασίες παρασκηνίου του Chrome με τη βοήθεια του Διαχειριστής εργασιών (Windows) ή Παρακολούθηση δραστηριότητας (macOS).
  • Ενημέρωση Chrome: Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο οι ιστότοποι ενδέχεται να μην φορτώνουν στο πρόγραμμα περιήγησής σας Chrome θα μπορούσε να είναι μια παλιά έκδοση ή ένα σφάλμα στην τρέχουσα έκδοση. Η Google συνήθως ανταποκρίνεται γρήγορα στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων παρέχοντας ενημερώσεις για την επίλυσή τους. Επομένως, συνιστούμε να ελέγξετε για νέες ενημερώσεις για το Chrome. Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με τρεις τελείες (μενού κεμπάπ) και κατεύθυνση προς Ρυθμίσεις > Σχετικά με το Chrome.
  • Επανεκκινήστε τον υπολογιστή: Εάν οι τρεις παραπάνω λύσεις δεν ήταν αποτελεσματικές, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Αυτό θα κλείσει όλες τις διεργασίες παρασκηνίου του Chrome ή τα προγράμματα συστήματος που ενδέχεται να επηρεάζουν τη λειτουργικότητα του Chrome.

Διαβάστε επίσης: Το Google Chrome συνεχίζει να αλλάζει θέματα,διορθώστε το

1. Απενεργοποιήστε τις επεκτάσεις

Υπάρχει πιθανότητα μία από τις επεκτάσεις στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome να προκαλεί τη μη φόρτωση των ιστοσελίδων σας. Για να εντοπίσετε τον ένοχο, πρέπει να απενεργοποιήσετε όλες τις επεκτάσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας και, στη συνέχεια, να τις ενεργοποιήσετε μία προς μία για να προσδιορίσετε ποια από αυτές προκαλεί το πρόβλημα.

Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε είτε να εισαγάγετε το “chrome://extensions” URL στο Αναζήτηση/Γραμμή διευθύνσεων για να μεταβείτε απευθείας στη σελίδα επεκτάσεων ή κάντε κλικ στο εικονίδιο με τρεις τελείες (μενού κεμπάπ), επιλέξτε Επεκτάσειςκαι μετά επιλέξτε Διαχείριση επεκτάσεων.

Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε τα όλα επεκτάσεις κάνοντας κλικ στο μεταβάλλω.

Απενεργοποιήστε τις επεκτάσεις στο Chrome

Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τα ένα προς ένα για να εντοπίσουν την προβληματική ή κατεστραμμένη επέκταση.

2. Διαγράψτε τις επεκτάσεις αποκλεισμού διαφημίσεων

Καταλαβαίνουμε τι μπορεί να σκέφτεστε αφού διαβάσετε την επικεφαλίδα. Ένα ζευγάρι από προτεινόμενες αναρτήσεις στο φόρουμ επιτυχία μετά κατάργηση του προγράμματος αποκλεισμού διαφημίσεων επέκταση από το πρόγραμμα περιήγησής τους. Δοκιμάστε το ίδιο για να ελέγξετε αν επιλύεται το πρόβλημα της μη φόρτωσης σελίδων από το Chrome στον υπολογιστή σας.

Καταργήστε την επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων

3. Διαγράψτε τα δεδομένα περιήγησης

Με την πάροδο του χρόνου, το πρόγραμμα περιήγησής σας θα συγκεντρώσει προσωρινή μνήμη, cookie και άλλα δεδομένα, τα οποία μπορεί να είναι παλιά ή ξεπερασμένα, προκαλώντας ενδεχομένως τη μη σωστή φόρτωση ορισμένων τοποθεσιών στο πρόγραμμα περιήγησής σας Chrome. Επομένως, η διαγραφή τέτοιων δεδομένων περιήγησης μπορεί να επιτρέψει στους ιστότοπους να λειτουργήσουν ξανά σωστά. Δείτε πώς να το κάνετε:

1. Εκκινήστε το Google Chrome πρόγραμμα περιήγησης και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το Ctrl + H συντόμευση πληκτρολογίου για απευθείας επίσκεψη στη σελίδα Ιστορικό. Μόλις φτάσετε, κάντε κλικ Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης.

Σελίδα Ιστορικού Chrome

2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Προχωρημένος καρτέλα, επιλέξτε Συνεχώς ως το εύρος χρόνου, ελέγξτε όλες τις διαθέσιμες επιλογέςκαι κάντε κλικ Καθαρισμός δεδομένων.

Θα χάσετε όλα τα δεδομένα περιήγησής σας, όπως ιστορικό, σελιδοδείκτες, αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης, αποθηκευμένες διευθύνσεις κ.λπ., σε αυτήν τη διαδικασία.

4. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε το VPN

Ορισμένες ιστοσελίδες ενδέχεται να έχουν γεωγραφικούς περιορισμούς ή να μην λειτουργούν όταν χρησιμοποιείται VPN. Ίσως η χρήση ενός αξιόπιστου VPN θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για την πρόσβαση σε τέτοιους περιορισμένους ιστότοπους. Ωστόσο, εάν το πρόβλημα παρουσιαστεί ενώ το VPN είναι ενεργοποιημένο, εξετάστε το ενδεχόμενο να το απενεργοποιήσετε για να δείτε εάν ο ιστότοπος αρχίζει να φορτώνει σωστά.

5. Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus σας

Το λογισμικό προστασίας από ιούς είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, των αρχείων συστήματος και της περιήγησης στον Ιστό από κακόβουλες απειλές. Ωστόσο, μερικές φορές προσδιορίζει ψευδώς ορισμένους ιστότοπους ως απειλές, αποτρέποντας τη φόρτωσή τους στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Εάν συμβεί αυτό, μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το λογισμικό προστασίας από ιούς για να δείτε εάν ο ιστότοπος φορτώνεται σωστά. Επιπλέον, το λογισμικό προστασίας από ιούς μπορεί να επισημάνει το Chrome ως απειλή, περιορίζοντας τη χρήση του στο Διαδίκτυο.

6. Ελέγξτε για κακόβουλο λογισμικό

Εάν το λογισμικό προστασίας από ιούς δεν προκαλεί το πρόβλημα, μπορεί να σχετίζεται με κακόβουλο λογισμικό. Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να παρέμβει στα αρχεία και τα προγράμματα του συστήματος, επομένως είναι σκόπιμο να πραγματοποιήσετε πλήρη σάρωση υπολογιστή για τον εντοπισμό απειλών. Εάν δεν διαθέτετε λογισμικό προστασίας από ιούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη εφαρμογή Ασφάλεια των Windows.

Αναζητήστε την εφαρμογή Ασφάλεια των Windows από την Έναρξη

7. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του Chrome

Έχετε κάνει πρόσφατα αλλαγές στις ρυθμίσεις σας στο Chrome; Εάν ναι, μπορεί να έχετε αλλάξει ακούσια μια ρύθμιση που εμποδίζει τη φόρτωση ορισμένων ιστότοπων. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του Chrome στην προεπιλεγμένη κατάσταση. Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις Chrome > Επαναφορά ρυθμίσεων και επιλέξτε Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις στις αρχικές προεπιλογές τους.

Σελίδα επαναφοράς Google Chrome 1

8. Απενεργοποιήστε το Custom DNS

Πολλοί χρήστες προτιμούν να χρησιμοποιούν προσαρμοσμένο DNS στους υπολογιστές τους για ταχύτερη φόρτωση ιστότοπου, καλύτερο απόρρητο, περιεχόμενο με γεωγραφικούς περιορισμούς και λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, ο πάροχος DNS ενδέχεται να εμποδίζει το άνοιγμα ενός συγκεκριμένου ιστότοπου στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Σε ένα τέτοιο σενάριο, μπορείτε να μεταβείτε στο προεπιλεγμένο DNS και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να ανοίξετε την ιστοσελίδα στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Για υπολογιστές με Windows, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Δίκτυο και διαδίκτυο > Wi-Fi > Ιδιότητες υλικού. Στη συνέχεια, πατήστε το Επεξεργασία κουμπί δίπλα στην εκχώρηση διακομιστή DNS.

Στη συνέχεια, επιλέξτε το Αυτόματο (DHCP) επιλέξτε από το αναπτυσσόμενο μενού και κάντε κλικ Αποθηκεύσετε. Αυτό είναι! Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα με το Chrome.

επιλέξτε Αυτόματο (DHCP).

Οι χρήστες Mac μπορούν να μεταβούν στο Ρυθμίσεις συστήματος > Δίκτυο > Wi-Fi > Λεπτομέρειες (Συνδεδεμένο Wi-Fi).

Μεταβείτε στις Λεπτομέρειες Wi-Fi Mac

Στη συνέχεια, μεταβείτε στο DNS καρτέλα και αφαιρέστε το Διακομιστές DNS ένα προς ένα κάνοντας κλικ στο Μείον (-) μέχρι να εμφανιστεί η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP σας. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ Εντάξει.

Καταργήστε προσαρμοσμένο DNS από Mac

9. Επανεγκαταστήστε το Chrome

Πριν απεγκαταστήσετε το Google Chrome, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε άλλο πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας για να φορτώσετε τον ιστότοπο. Εάν δεν φορτωθεί, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στον υπολογιστή σας. Ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τα Windows ή Mac ή να ελέγξετε για τυχόν ζημιές στο υλικό.

Ωστόσο, εάν ο ιστότοπος φορτώνεται καλά στο άλλο πρόγραμμα περιήγησης, το πρόβλημα είναι πιθανό μόνο με το Chrome και η απεγκατάστασή του θα μπορούσε να είναι η λύση.

Ανανεώστε το πρόγραμμα περιήγησής σας Chrome

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που σχετίζεται με υψηλή χρήση μνήμης ή CPU στο Chrome. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί κανείς να διαχειρίζεται πράγματα για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, αλλά η μη φόρτωση μιας ιστοσελίδας θα μπορούσε να διαταράξει σοβαρά την παραγωγικότητα ή την πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες. Ελπίζουμε ότι ο παραπάνω οδηγός ήταν αρκετά χρήσιμος για να ξεκινήσει η φόρτωση των ιστοσελίδων στο πρόγραμμα περιήγησής σας Chrome. Πριν φύγετε, μπορείτε επίσης να δείτε πώς να κάνετε το Chrome πιο γρήγορο στον υπολογιστή σας.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Google Chrome στο Mac σας

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *