Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη για το Messenger

Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη για το Messenger σε οποιαδήποτε συσκευή

Μόλις εγκαταστήσετε και χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή όπως το Messenger, συλλέγει και αποθηκεύει ορισμένα δεδομένα στον τοπικό χώρο αποθήκευσης της συσκευής σας. Αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση των λειτουργιών της εφαρμογής, όπως η μείωση του χρόνου φόρτωσης κ.λπ. Ωστόσο, αυτά τα δεδομένα, γνωστά και ως προσωρινή μνήμη, μπορούν να καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη για την εφαρμογή Messenger.

Το Messenger διαθέτει εγγενείς εφαρμογές για πολλές συσκευές, όπως Windows, Android, iPhone κ.λπ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την έκδοση για υπολογιστές σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Λοιπόν, ας μάθουμε πώς να καθαρίζουμε την προσωρινή μνήμη για την εφαρμογή Messenger σε οποιαδήποτε συσκευή. Τι συμβαίνει όμως όταν εκκαθαρίζετε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής Messenger; Ας ανακαλύψουμε.

Διαβάστε επίσης: 6 Διορθώσεις για τα άμεσα μηνύματα βίντεο WhatsApp που λείπουν ή δεν λειτουργούν

Τι συμβαίνει όταν εκκαθαρίζετε την προσωρινή μνήμη στο Messenger

Ενώ η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης της εφαρμογής επηρεάζει μόνο τη συσκευή σας, ενδέχεται να έχετε κάποιες σχετικές ερωτήσεις, όπως εάν επηρεάζονται τα δεδομένα της εφαρμογής κ.λπ. Ας εξετάσουμε πρώτα μερικές από αυτές.

Θα αποσυνδεθείτε από την εφαρμογή Messenger;

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης για την εφαρμογή Messenger στο Android δεν αποσυνδέει. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας την επιλογή offload ή uninstall στο iPhone σας αναμφίβολα θα αποσυνδεθείτε. Το ίδιο ισχύει και για την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης στα περισσότερα μεγάλα προγράμματα περιήγησης, καθώς διαγράφει τα δεδομένα του ιστότοπου, αποσυνδέοντάς σας.

Διαγράφονται οι φωτογραφίες ή οι συνομιλίες σας

Όχι. Όλες οι φωτογραφίες και οι συνομιλίες στην εφαρμογή Messenger παραμένουν ανεπηρέαστες. Αυτό ισχύει επίσης εάν απεγκαταστήσετε ή διαγράψετε όλα τα δεδομένα της εφαρμογής. Μόλις συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Messenger, όλες οι φωτογραφίες και οι συνομιλίες εντός της εφαρμογής θα πρέπει να είναι ξανά ορατές.

Θα επιβραδυνθεί η εφαρμογή Messenger;

Αν και μπορεί να μην είναι αντιληπτό, η εφαρμογή Messenger μπορεί να επιβραδυνθεί καθώς αναδομεί την προσωρινή μνήμη με την πάροδο του χρόνου. Εάν συμβαίνει αυτό, ο αντίκτυπος θα πρέπει κυρίως να περιορίζεται στο άνοιγμα της εφαρμογής ή στη φόρτωση οτιδήποτε μέσα σε αυτήν. Ωστόσο, αυτό είναι προσωρινό.

Μπορεί η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης να βοηθήσει στη διόρθωση ζητημάτων εφαρμογής

Οι κρυφές μνήμες εφαρμογών μπορεί να καταστραφούν. Όταν συμβεί αυτό, μπορεί να οδηγήσει στο να μην ανοίξει σωστά η εφαρμογή ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, να διακοπεί εντελώς. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί εάν η προσωρινή μνήμη της εφαρμογής είναι πολύ μεγάλη σε μέγεθος. Αυτά τα ζητήματα μπορούν συνήθως να επιλυθούν με εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του Messenger.

Αυτό διαγράφει την εφαρμογή Messenger

Συνήθως, η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις της συσκευής, όπως σε συσκευές Android και Windows, δεν διαγράφει την εφαρμογή Messenger. Ωστόσο, εάν εκφορτώνετε την εφαρμογή Messenger ή χρησιμοποιείτε την επιλογή απεγκατάστασης στο iPhone σας, θα διαγράψει την εφαρμογή Messenger και θα απαιτήσει επανεγκατάσταση.

Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη για την εφαρμογή Messenger Mobile

Τώρα που γνωρίζουμε περισσότερα για το τι συμβαίνει όταν εκκαθαρίζετε την προσωρινή μνήμη στο Messenger, ας δούμε πώς να το κάνουμε για τις εφαρμογές Messenger Android και iOS. Λάβετε υπόψη ότι θα χρησιμοποιήσουμε ρυθμίσεις συσκευής, καθώς δεν υπάρχουν εγγενείς επιλογές εντός της εφαρμογής για εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης. Να πώς.

Σε Android

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Εφαρμογές.

Βήμα 2: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στο Messenger.

Βήμα 3: Εδώ, πατήστε Αποθήκευση.

Βήμα 4: Στη συνέχεια, πατήστε Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης.

Υπόδειξη: Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τι θα συμβεί εάν διαγράψετε δεδομένα από οποιαδήποτε εφαρμογή Androidσυμπεριλαμβανομένου του Messenger.

Στο iPhone

Βήμα 1: Μεταβείτε στην εφαρμογή Messenger και πατήστε παρατεταμένα.

Βήμα 2: Μόλις οι επιλογές γίνουν ορατές, πατήστε Κατάργηση εφαρμογής.

Βήμα 3: Στη συνέχεια, πατήστε Διαγραφή εφαρμογής. Εάν σας ζητηθεί, πατήστε Διαγραφή.

Απεγκαταστήστε το Messenger στο iPhone 1

Βήμα 4: Περιμένετε να απεγκατασταθεί η εφαρμογή Messenger. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να πραγματοποιήσετε ξανά λήψη της εφαρμογής Messenger.

Αυτό θα πρέπει να εγκαταστήσει ξανά ένα νέο αντίγραφο της εφαρμογής και, κατ’ επέκταση, να διαγράψει την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής Messenger στο iPhone σας. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης κατεβάστε την εφαρμογή Messenger στο iPhone σας. Μόλις γίνει, εγκαταστήστε το ξανά.

Πώς να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του Messenger στην επιφάνεια εργασίας

Παρόμοια με την εφαρμογή Messenger για κινητά, είναι επίσης ασφαλές να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη για την εφαρμογή Messenger για υπολογιστές. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε το σχετικό μενού ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης και διαγράψτε την προσωρινή μνήμη του ιστότοπου. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες από αυτές τις μεθόδους ενδέχεται να αποσυνδεθείτε από την εφαρμογή Messenger.

Στην άκρη

Βήμα 1: Μεταβείτε στην Αναζήτηση και πληκτρολογήστε Ακρη. Στη συνέχεια, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ανοίξτε το Edge 5

Βήμα 2: Τώρα, ανοίξτε τη σελίδα Δεδομένων τοποθεσίας του Edge χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Βήμα 3: Μεταβείτε στο messenger.com και κάντε κλικ στο εικονίδιο με το βέλος μπροστά του.

Βήμα 4: Μόλις εμφανιστούν οι επιλογές, πατήστε στο εικονίδιο του κάδου για όλες τις ορατές επιλογές κρυφής μνήμης.

Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του Messenger Edge

Στο Chrome

Βήμα 1: Κάντε κλικ στη γραμμή αναζήτησης, πληκτρολογήστε Χρώμιο, και ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ανοίξτε το Chrome 1 1

Βήμα 2: Τώρα, μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεων ιστότοπου του Chrome.

Βήμα 3: Στη συνέχεια, μεταβείτε στην εφαρμογή Messenger και πατήστε το εικονίδιο του κάδου μπροστά.

Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης Chrome

Βήμα 4: Όταν σας ζητηθεί, πατήστε Διαγραφή για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Κάντε κλικ στο Διαγραφή Chrome

Αυτό θα διαγράψει την προσωρινή μνήμη και μπορεί επίσης να σας αποσυνδέσει από το Messenger. Επιπλέον, φορτώστε ξανά τη σελίδα για να τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές.

Στον Firefox

Βήμα 1: Στη γραμμή εργασιών, κάντε κλικ στην Αναζήτηση και πληκτρολογήστε Firefox. Στη συνέχεια, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ανοίξτε τον Firefox 5

Βήμα 2: Ανοίξτε τον ιστότοπο του Messenger.

Βήμα 3: Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος στη γραμμή μενού. Κάντε κλικ στο «Εκκαθάριση cookie και δεδομένων ιστότοπου».

Ανοίξτε τις ρυθμίσεις cookie Firefox

Βήμα 4: Στη συνέχεια κάντε κλικ στο Κατάργηση.

Κάντε κλικ στο Κατάργηση Firefox

Αυτό όχι μόνο θα διαγράψει την προσωρινή μνήμη, αλλά μπορεί επίσης να σας αποσυνδέσει από το Messenger στον Firefox. Εάν συμβεί αυτό, συνδεθείτε ξανά για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Messenger για υπολογιστές.

Μπόνους: Επαναφορά δεδομένων εφαρμογής Messenger στα Windows

Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Messenger Windows, μπορείτε να επαναφέρετε τα δεδομένα της εφαρμογής εάν η εφαρμογή δεν λειτουργεί σωστά ή αν φορτώνει αργά. Αυτό θα διαγράψει την προσωρινή μνήμη και άλλα δεδομένα εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένων των προσαρμοσμένων προτιμήσεων και των στοιχείων σύνδεσης, για το Messenger. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Windows + I για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Βήμα 2: Πατήστε Εφαρμογές από τις επιλογές του πλαϊνού μενού. Στη συνέχεια, πατήστε στις Εγκατεστημένες εφαρμογές.

Δείτε όλες τις εφαρμογές των Windows

Βήμα 3: Κάντε κύλιση στις τρέχουσες εγκατεστημένες εφαρμογές και μεταβείτε στο Messenger. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες μπροστά του.

Βήμα 4: Επιλέξτε Προηγμένες επιλογές.

Δείτε τις επιλογές εφαρμογής Windows

Βήμα 5: Μεταβείτε στην ενότητα Επαναφορά και κάντε κλικ στο Επαναφορά.

Κάντε κλικ στο Reset Windows

Βήμα 6: Και πάλι, κάντε κλικ στο Reset όταν σας ζητηθεί.

Επαναφορά δεδομένων εφαρμογών των Windows

Αυτό μπορεί να κλείσει την εφαρμογή Messenger στη συσκευή σας Windows. Εάν ναι, ανοίξτε ξανά την εφαρμογή, συνδεθείτε ξανά και χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Messenger στη συσκευή σας Windows.

Ελευθερώστε χώρο εφαρμογών

Με την πάροδο του χρόνου, οι εφαρμογές σας μπορούν να καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του χώρου της συσκευής. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για τη στέγαση της προσωρινής μνήμης της εφαρμογής. Ελπίζουμε λοιπόν ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του Messenger σε οποιαδήποτε συσκευή και να επιλύσετε πρόσφατα σφάλματα.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Προβλήματα και λύσεις για το Facebook Messenger που λειτουργεί μόνο σε Wi-Fi

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *