διόρθωση του κωδικού σφάλματος 30 στα Windows

8 καλύτεροι τρόποι για τη διόρθωση του κωδικού σφάλματος 30 που δεν είναι ενεργοποιημένος εκτυπωτής στα Windows

Προσπαθείτε να εκτυπώσετε ένα αρχείο PDF και λαμβάνετε ως αντάλλαγμα μόνο τον κωδικό σφάλματος «δεν ενεργοποιήθηκε ο εκτυπωτής 30»; Εμφανίζεται το παράθυρο σφάλματος και σας εμποδίζει να εκτυπώνετε έγγραφα στον υπολογιστή σας. Προτού διακόψει τη ροή εργασιών σας, χρησιμοποιήστε τα παρακάτω βήματα για να επιλύσετε το σφάλμα “ο εκτυπωτής δεν ενεργοποιεί τον κωδικό σφάλματος 30” στα Windows.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που θα μπορούσαν να διαταράξουν την ομαλή εγκατάσταση του εκτυπωτή σας στο λειτουργικό σύστημα Windows. Το εν λόγω σφάλμα μπορεί να οφείλεται σε ξεπερασμένα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή, κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης USB, παλιά έκδοση των Windows και πολλά άλλα. Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τα βασικά.

1. Επανασυνδέστε τον εκτυπωτή

Χρησιμοποιείτε ενσύρματο εκτυπωτή με τον υπολογιστή σας με Windows; Ο «κωδικός σφάλματος 30 δεν είναι ενεργοποιημένος εκτυπωτής» μπορεί να εμφανιστεί λόγω χαλαρής σύνδεσης USB με τον υπολογιστή. Θα πρέπει να επανασυνδέσετε τον εκτυπωτή και να προσπαθήσετε ξανά.

Ενώ συνδέετε ξανά τον εκτυπωτή σε υπολογιστή, ελέγξτε προσεκτικά το καλώδιο. Εάν υπάρχουν σημάδια φθοράς, ενδέχεται να μην συνδεθεί σωστά στον υπολογιστή και να προκαλέσει ασυνήθιστα σφάλματα εκτύπωσης.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε το σφάλμα κατάστασης «Σφάλμα – Εκτύπωση» στα Windows

2. Ορίστε τον εκτυπωτή ως προεπιλογή

Εάν ο προτιμώμενος εκτυπωτής σας δεν έχει οριστεί στην προεπιλογή, ενδέχεται να εμφανιστεί το σφάλμα “Ο εκτυπωτής δεν ενεργοποιήθηκε ο κωδικός σφάλματος 30”. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής σας έχει αρκετό χαρτί και μελάνι και συνδέστε τον σωστά στον υπολογιστή σας. Τώρα, χρησιμοποιήστε τα παρακάτω βήματα για να τον ορίσετε ως τον προεπιλεγμένο εκτυπωτή στα Windows.

Βήμα 1: Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

Βήμα 2: Επιλέξτε Bluetooth & συσκευές από την πλαϊνή γραμμή και επιλέξτε Εκτυπωτές και σαρωτές.

Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος 30 2 που δεν είναι ενεργοποιημένος εκτυπωτής

Βήμα 3: Επιλέξτε τον εκτυπωτή γραφείου ή σπιτιού που προτιμάτε.

Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος 30 3 που δεν είναι ενεργοποιημένος εκτυπωτής

Βήμα 4: Πατήστε Ορισμός ως προεπιλογή από το επόμενο μενού.

Σφάλμα μη ενεργοποίησης εκτυπωτή

Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε την κατάσταση του εκτυπωτή σας από το ίδιο μενού. Εάν είναι εκτός σύνδεσης, ελέγξτε την πηγή τροφοδοσίας του εκτυπωτή σας. Μόλις ορίσετε τον εκτυπωτή σας ως προεπιλογή, δοκιμάστε να εκτυπώσετε ξανά ένα αρχείο PDF. Συνεχίστε την ανάγνωση εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε τον ίδιο κωδικό σφάλματος.

3. Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή

Τα κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή στον υπολογιστή σας μπορεί να προκαλέσουν ασυνήθιστους κωδικούς σφάλματος κατά την εκτύπωση εγγράφων. Ως εκ τούτου, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τη διαχείριση συσκευών των Windows για να επανεγκαταστήσετε ξανά τα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή.

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ στο κλειδί των Windows και ανοίξτε το μενού Διαχείριση Συσκευών.

Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος 30 5 που δεν ενεργοποιήθηκε ο εκτυπωτής

Βήμα 2: Αναπτύξτε τη συσκευή λογισμικού.

Βήμα 3: Κάντε δεξί κλικ στον συνδεδεμένο εκτυπωτή σας. Επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης συσκευής από το μενού περιβάλλοντος. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος 30 6 που δεν ενεργοποιήθηκε ο εκτυπωτής

Βήμα 4: Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και το σύστημα θα πρέπει να εγκαταστήσει τα απαιτούμενα προγράμματα οδήγησης κατά την επανεκκίνηση.

4. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή

Τα παλιά προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή μπορεί να είναι ο κύριος λόγος πίσω από τους ενοχλητικούς κωδικούς σφαλμάτων. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ενημέρωσης των προγραμμάτων οδήγησης εκτυπωτή στα Windows. Μπορείτε να μεταβείτε στην τοποθεσία υποστήριξης του κατασκευαστή του εκτυπωτή σας και να αναζητήσετε τον αριθμό του εκτυπωτή σας.

Θα πρέπει να εντοπίσετε και να κάνετε λήψη των πιο πρόσφατων προγραμμάτων οδήγησης για το μοντέλο του εκτυπωτή σας. Μπορείτε να μεταβείτε στην εφαρμογή Εξερεύνηση αρχείων, να ανοίξετε το ληφθέν αρχείο και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.

Πλέον κατασκευαστές εκτυπωτών όπως η HP, η Canon και η Brother προσφέρουν επίσης ειδικό λογισμικό για τη διαχείριση της συσκευής σας στα Windows. Η HP, για παράδειγμα, προσφέρει την εφαρμογή HP Easy Start για εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης εκτύπωσης και ρύθμιση λειτουργιών σάρωσης. Μπορείτε να κάνετε λήψη του βοηθητικού προγράμματος κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.

5. Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης USB

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σύνδεση όλων των συσκευών σας στη θύρα USB του υπολογιστή σας; Μπορείτε να συνδέσετε τον εκτυπωτή σας σε άλλη θύρα. Εάν το πρόβλημα παραμένει, ίσως θελήσετε να εγκαταστήσετε ξανά κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης USB. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε το μενού Διαχείριση Συσκευών στα Windows.

Βήμα 2: Αναπτύξτε τους ελεγκτές Universal Serial Bus και κάντε δεξί κλικ σε μια θύρα buggy.

Βήμα 3: Επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης συσκευής και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε ξανά τα απαραίτητα προγράμματα οδήγησης.

Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος 30 7 που δεν είναι ενεργοποιημένος εκτυπωτής

6. Εκτελέστε το Printer Troubleshooter

Εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το μήνυμα “ο εκτυπωτής δεν ενεργοποιήθηκε κωδικός σφάλματος 30” κατά την εκτύπωση ενός PDF στα Windows; Ήρθε η ώρα να εκτελέσετε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων του εκτυπωτή χρησιμοποιώντας τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω.

Βήμα 1: Μεταβείτε στο μενού «Εκτυπωτές και σαρωτές» των Ρυθμίσεων των Windows (ελέγξτε τα παραπάνω βήματα).

Βήμα 2: Επιλέξτε τον εκτυπωτή σας.

Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος 30 3 1 του εκτυπωτή που δεν ενεργοποιήθηκε

Βήμα 3: Εκτελέστε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων και αφήστε το σύστημα να διαγνώσει το πρόβλημα σε χρόνο μηδέν.

Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος 30 4 που δεν είναι ενεργοποιημένος εκτυπωτής

7. Τροποποιήστε τις ρυθμίσεις δικαιωμάτων σε ένα πρόγραμμα

Εάν αντιμετωπίζετε τον κωδικό σφάλματος 30 που δεν έχει ενεργοποιηθεί ο εκτυπωτής σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή, βεβαιωθείτε ότι έχετε τον πλήρη έλεγχο του υπολογιστή σας για την απρόσκοπτη εκτύπωση αρχείων PDF.

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής και επιλέξτε Εμφάνιση περισσότερων επιλογών.

Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος 30 1 που δεν είναι ενεργοποιημένος εκτυπωτής

Βήμα 2: Ανοίξτε τις ιδιότητες.

Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος 30 9 που δεν ενεργοποιήθηκε ο εκτυπωτής

Βήμα 3: Μεταβείτε στην καρτέλα Ασφάλεια. Κάντε κλικ στην Επεξεργασία.

Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος 30 10 που δεν είναι ενεργοποιημένος εκτυπωτής

Βήμα 4: Ενεργοποιήστε το σημάδι επιλογής δίπλα στον Πλήρες έλεγχο και πατήστε Εφαρμογή. Κάντε κλικ στο OK.

Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος 30 11 που δεν είναι ενεργοποιημένος εκτυπωτής

8. Ενημερώστε τα Windows

Οι παλιές εκδόσεις των Windows ενδέχεται να παρουσιάσουν ασυμβατότητα με τα προγράμματα οδήγησης του εκτυπωτή σας. Θα πρέπει να ενημερώσετε τα Windows στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Βήμα 1: Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

Βήμα 2: Επιλέξτε Windows Update από την πλαϊνή γραμμή.

Βήμα 3: Κατεβάστε και εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη ενημέρωση των Windows.

Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος 30 8 που δεν είναι ενεργοποιημένος εκτυπωτής

Αντιμετώπιση προβλημάτων ενοχλητικών σφαλμάτων εκτυπωτή

Τυχαία σφάλματα όπως «ο κωδικός σφάλματος δεν ενεργοποιήθηκε ο εκτυπωτής 30» μπορεί να βάλουν ένα κλειδί στα σκαριά. Λοιπόν, μην ανησυχείς. Τα προαναφερθέντα κόλπα θα σας βοηθήσουν να διαγνώσετε και να διορθώσετε το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Δεν υπάρχει αρκετή μνήμη στα Windows 11

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *