επιλέξετε πολλά αρχεία/αντικείμενα σε Mac και iPhone

7 τρόποι για να επιλέξετε πολλά αρχεία/αντικείμενα σε Mac και iPhone

Ο χειρισμός αρχείων μπορεί να είναι δύσκολος εάν δεν ξέρετε πώς να επιλέξετε πολλά αρχεία ταυτόχρονα. Το κλειδί είναι η οργάνωση φωτογραφιών, η μαζική επεξεργασία εγγράφων ή η AirDropping μιας ομάδας αρχείων, η εύκολη και αποτελεσματική επιλογή τους. Ας βουτήξουμε και ας μάθουμε πώς να επιλέγουμε πολλά αρχεία/στοιχεία στο Mac και το iPhone σας.

Η διαχείριση αρχείων/αντικειμένων ένα προς ένα μπορεί να είναι εφικτή μόνο σε μικρή κλίμακα. Αλλά σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε 7 μεθόδους για να επιλέξετε πολλά αρχεία για να βελτιστοποιήσετε τη ροή εργασίας σας και να πείτε αντίο στο κουραστικό κλικ ένα προς ένα. Ας μάθουμε για αυτές τις μεθόδους λεπτομερώς.

Επιλέξτε Πολλαπλά αρχεία ή αντικείμενα σε Mac

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιλέξετε αρχεία ή στοιχεία στο Mac σας. Είτε θέλετε να επιλέξετε όλα τα περιεχόμενα ενός φακέλου ταυτόχρονα είτε μερικά στοιχεία ή όλα τα στοιχεία παρόμοιου τύπου, εδώ είναι οι πέντε ευκολότεροι τρόποι για να το κάνετε. Ας βουτήξουμε και ας μάθουμε πώς να το κάνουμε.

Διαβάστε επίσης: Πώς να επιλέξετε πολλά αρχεία σε Mac

Μέθοδος 1: Κάντε κλικ και σύρετε για να επιλέξετε στοιχεία

Ο πιο βασικός τρόπος για να επιλέξετε πολλά αρχεία ταυτόχρονα είναι να κάνετε κλικ και να σύρετε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω σε αυτά τα στοιχεία. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Εκκινήστε την εφαρμογή Finder στο Mac σας από το dock και μεταβείτε στην τοποθεσία όπου θέλετε να επιλέξετε τα αρχεία.

Βήμα 2: Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού σας κοντά στα στοιχεία και κάντε κλικ και σύρετε αργά προς τα στοιχεία που θέλετε να επιλέξετε.

Finder Mac 1

Βήμα 3: Συνεχίστε να σύρετε το δείκτη του ποντικιού προς τη δεξιά ή την αριστερή κατεύθυνση για να επιλέξετε τα στοιχεία ανάλογα.

Κάντε κλικ και σύρετε στο Mac Trackpad

Βήμα 4: Κρατήστε τον κέρσορα και σύρετέ τον προς τα κάτω για να επιλέξετε περισσότερα στοιχεία.

Κάντε κλικ και σύρετε προς τα κάτω για να επιλέξετε περισσότερα

Βήμα 5: Τώρα, έχετε επιλέξει όλα τα στοιχεία. Κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε επιλεγμένο στοιχείο για να εμφανιστεί το μενού με τα συμφραζόμενα και να εκτελέσετε την επιθυμητή ενέργεια για τα επιλεγμένα στοιχεία.

Κάντε δεξί κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Finder Mac

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο Shift για να επιλέξετε στοιχεία σε μια ακολουθία

Παρόλο που μπορείτε να κάνετε κλικ και να σύρετε για να επιλέξετε πολλά αρχεία στο Mac σας, μπορεί να σας φανεί μακρά εάν η λίστα των αρχείων είναι πολύ μεγάλη. Αντίθετα, μπορείτε να μεταβείτε σε προβολή λίστας και να επιλέξετε όλα τα διαδοχικά αρχεία χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο. Ας δούμε τα βήματα.

Βήμα 1: Εκκινήστε το Finder, πλοηγηθείτε στην τοποθεσία και μεταβείτε στην προβολή λίστας χρησιμοποιώντας την επάνω γραμμή εργαλείων.

Αλλάξτε την προβολή αντικειμένων στο Finder σε Mac

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο πρώτο στοιχείο από τη λίστα που θέλετε να επιλέξετε.

Κάντε κλικ και επιλέξτε ένα στοιχείο

Βήμα 3: Τώρα, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift στο πληκτρολόγιό σας.

Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift στο πληκτρολόγιο Mac

Βήμα 4: Κάντε κύλιση στο τελευταίο στοιχείο της λίστας και κάντε κλικ σε αυτό για να επιλέξετε όλα τα στοιχεία μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου στοιχείου.

Κρατήστε πατημένο το Shift και κάντε κλικ στο τελευταίο αρχείο

Βήμα 5: Κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε επιλεγμένο αρχείο για να εμφανιστεί το μενού συμφραζομένων για να εκτελέσετε τις επιθυμητές ενέργειες.

Κάντε δεξί κλικ στο Menu Finder Mac

Μέθοδος 3: Επιλέξτε όλα τα στοιχεία ενός φακέλου σε Mac

Μερικές φορές, μπορεί να χρειαστεί να επιλέξετε όλα τα αρχεία ή τα στοιχεία σε έναν φάκελο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν θα ήταν αποτελεσματική. Αντίθετα, επιλέξτε όλα τα στοιχεία ταυτόχρονα. Δείτε πώς να το κάνετε στο Mac σας.

Βήμα 1: Εκκινήστε το Finder στο Mac σας και μεταβείτε στον φάκελο στον οποίο θέλετε να επιλέξετε όλα τα στοιχεία.

Βήμα 2: Πατήστε Cmd + A στο πληκτρολόγιο του Mac σας. Και αυτό είναι όλο.

Υπόδειξη: Μπορείτε επίσης να το κάνετε μεταβαίνοντας στη γραμμή μενού > Επεξεργασία > Επιλογή όλων.

Πατήστε CMD A στο πληκτρολόγιο Mac

Βήμα 3: Κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε επιλεγμένο αρχείο για να ανοίξετε το μενού συμφραζομένων και να εκτελέσετε την επιθυμητή ενέργεια.

Μέθοδος 4: Επιλέξτε τα επιθυμητά στοιχεία από έναν φάκελο

Εάν θέλετε να επιλέξετε περισσότερα από ένα αρχεία σε έναν φάκελο, αλλά είναι διάσπαρτα σε έναν φάκελο, χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο για να επιλέξετε τυχόν μη γειτονικά αρχεία στο Mac σας. Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Βήμα 1: Εκκινήστε την εφαρμογή Finder και μεταβείτε στην τοποθεσία όπου θέλετε να επιλέξετε στοιχεία.

Βήμα 2: Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Cmd στο πληκτρολόγιο.

Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο CMD στο πληκτρολόγιο Mac σας

Βήμα 3: Τώρα, κάντε κύλιση προς τα πάνω και προς τα κάτω για να εντοπίσετε στοιχεία και κάντε κλικ σε αυτά για να τα επιλέξετε.

Βήμα 4: Αφού επιλέξετε τα στοιχεία, κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε επιλεγμένο στοιχείο για να ανοίξετε το μενού με τα συμφραζόμενα και να εκτελέσετε τις ενέργειες που θέλετε.

Μέθοδος 5: Επιλέξτε ένα είδος αντικειμένου από έναν φάκελο ταυτόχρονα

Στο Mac σας, επιλέξτε έναν τύπο (ή είδος) στοιχείων ταυτόχρονα. Αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι χρήσιμη εάν επιλέξετε ταυτόχρονα όλα τα αρχεία PDF, JPEG κ.λπ. για μαζική διαγραφή, αντιγραφή, μετονομασία και άλλα. Εδώ είναι τα βήματα για να το κάνετε.

Βήμα 1: Εκκινήστε την εφαρμογή Finder στο Mac σας και μεταβείτε στην τοποθεσία όπου θέλετε να επιλέξετε όλα τα στοιχεία ενός τύπου.

Βήμα 2: Τώρα, κάντε κλικ στο εικονίδιο αναζήτησης (εικονίδιο μεγεθυντικού φακού) κοντά στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου.

Βήμα 3: Αναζητήστε στη γραμμή αναζήτησης τον τύπο αρχείου που θέλετε να επιλέξετε. Κάντε κλικ στο Kinds από το αποτέλεσμα αναζήτησης.

Φιλτράρετε τα αρχεία κατά είδος στο Finder στο Mac

Βήμα 4: Κάντε κλικ και επιλέξτε το όνομα του φακέλου αντί για Αυτό το Mac.

Επιλέξτε Φάκελος για Αναζήτηση

Βήμα 5: Τώρα, κάντε κλικ και σύρετε τον κέρσορα του ποντικιού σας για να επιλέξετε όλα τα στοιχεία που θέλετε.

Υπόδειξη: Εάν θέλετε να επιλέξετε όλα τα στοιχεία, πατήστε Cmd + A στο πληκτρολόγιο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό των παραπάνω μεθόδων για να επιλέξετε τα στοιχεία με τον τρόπο που θέλετε.

Επιλέξτε Όλα τα αρχεία ενός είδους

Βήμα 6: Κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε επιλεγμένο στοιχείο για να ανοίξετε το μενού περιβάλλοντος για την ενέργεια που θέλετε. Και αυτό είναι όλο.

Μενού με δεξί κλικ για επιλεγμένα στοιχεία στο Finder σε Mac

Επιλέξτε Πολλαπλά αρχεία ή αντικείμενα στο iPhone

Όπως και ο Mac σας, μπορείτε επίσης να επιλέξετε πολλά στοιχεία εύκολα στο iPhone σας. Αν και η διαδικασία επιλογής πολλών στοιχείων στο iPhone διαφέρει από εφαρμογή σε εφαρμογή λόγω πολλών προγραμματιστών, η διαδικασία είναι παρόμοια. Εδώ είναι οι δύο πιο εύκολοι τρόποι για να το κάνετε αυτό.

Μέθοδος 1: Η Παραδοσιακή Μέθοδος

Χρησιμοποιώντας αυτήν την παραδοσιακή μέθοδο, μπορείτε να επιλέξετε πολλά στοιχεία στο iPhone σας σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε την εφαρμογή Αρχεία, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο στα Αλληλογραφία, Σημειώσεις, Φωνητικές σημειώσεις κ.λπ. Ας δούμε τα βήματα.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Αρχεία, μεταβείτε στην τοποθεσία όπου θέλετε να επιλέξετε πολλά στοιχεία και πατήστε το μενού κεμπάπ (τρεις κουκκίδες).

Βήμα 2: Πατήστε Επιλογή από το αναπτυσσόμενο μενού για να ξεκινήσετε.

Εφαρμογή αρχείων iPhone

Βήμα 3: Τώρα, πατήστε στα στοιχεία που θέλετε να επιλέξετε. Και αυτό είναι όλο.

Επιπλέον, μπορείτε να πατήσετε τις επιλογές από την κάτω γραμμή για να εκτελέσετε ενέργειες στα επιλεγμένα αρχεία.

Επιλέξτε Αρχεία ή Αντικείμενα στο iPhone

Μέθοδος 2: Σύρετε για να επιλέξετε στοιχεία

Μπορείτε να επιλέξετε πολλά στοιχεία στο iPhone σας πιο γρήγορα αν σύρετε προς τα κάτω χρησιμοποιώντας δύο δάχτυλα. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί στις περισσότερες εφαρμογές (ακόμη και στις περισσότερες εφαρμογές τρίτων). Δείτε πώς να το κάνετε χωρίς κόπο.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή στην οποία θέλετε να επιλέξετε στοιχεία.

Βήμα 2: Σύρετε προς τα κάτω με δύο δάχτυλα πάνω από τα στοιχεία που θέλετε να επιλέξετε. Και αυτό είναι όλο. Τώρα, όλα τα στοιχεία θα επιλεγούν στη μέση. Μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε κύλιση και να επιλέγετε μέχρι να είστε ικανοποιημένοι.

Μόλις τελειώσετε, πατήστε τις επιλογές από την κάτω γραμμή για να εκτελέσετε την επιθυμητή ενέργεια για τα επιλεγμένα στοιχεία.

Σύρετε προς τα κάτω με δύο δάχτυλα για επιλογή στο iPhone

Η επιλογή αρχείων έγινε εύκολη

Ο χρόνος είναι το κλειδί για την παραγωγικότητα και με αυτές τις 7 μεθόδους, μπορείτε να ανεβάσετε την παραγωγικότητά σας στο επόμενο επίπεδο και να εξοικονομήσετε χρόνο. Επομένως, επιλέξτε αβίαστα αρχεία ή στοιχεία στο Mac και το iPhone σας.

Διαβάστε επίσης: Δεν μπορείτε να σύρετε επάνω στο iPhone σας;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *