Πως να διορθώσετε τη λάθος ημερομηνία και ώρα στο Mac

Γιατί το MacBook μου δονείται ενώ φορτίζει;

Αν έχετε αγγίξει ποτέ το πλαίσιο του MacBook σας ενώ φορτίζει, μπορεί να έχετε νιώσει ένα μυρμήγκιασμα ή δόνηση. Αυτή η δόνηση δεν προκαλεί ανησυχία και είναι απολύτως φυσιολογική. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε γιατί συμβαίνει και τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε αυτήν την αίσθηση.

Γιατί τα MacBook δονούνται κατά τη φόρτιση;

δάχτυλο στο σασί του macbook

Το MacBook σας μπορεί να δονείται κατά τη φόρτιση λόγω έλλειψης γείωσης. Με απλά λόγια, η γείωση είναι η διαδικασία σύνδεσης μιας ηλεκτρικής συσκευής με το έδαφος της Γης. Δεδομένου ότι η Γη έχει ένα τεράστιο ηλεκτρικό φορτίο από μόνο του, διαλύει κάθε πλεονάζον φορτίο μιας ηλεκτρικής συσκευής.

Οι τυπικές ηλεκτρικές πρίζες, όπως αυτή στην οποία συνδέεται ο φορτιστής MacBook σας, είναι συνήθως γειωμένες για να αποφευχθεί τυχόν υπερβολική φόρτιση. Ωστόσο, η ακατάλληλη ή αδύναμη γείωση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη διοχέτευση υπερβολικού ηλεκτρικού φορτίου μέσω του αλουμινένιου πλαισίου του φορητού υπολογιστή σας.

Έτσι, όταν αγγίζετε τη συσκευή, αυτό το ηλεκτρικό ρεύμα θα διαρρέει το σώμα σας για να φτάσει στο έδαφος. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να παρατηρήσετε ένα μικρό μυρμήγκιασμα ή δόνηση.

Πώς να λύσετε ένα δονούμενο MacBook κατά τη φόρτιση

Ένα άτομο που κρατά έναν φορτιστή φορητού υπολογιστή

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε αυτό το αίσθημα βουητού από το να συμβεί. Για αρχή, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε φορτιστή τριών ακίδων. Αυτός ο τρίτος πείρος (συχνά ο κορυφαίος) είναι ο πείρος γείωσης. Συνδέεται με το σύστημα γείωσης της καλωδίωσης του σπιτιού σας και διασφαλίζει ότι τυχόν υπερβολικό ρεύμα φτάνει με ασφάλεια στο έδαφος.

Είναι αυτονόητο ότι αυτός ο μετασχηματιστής τριών ακίδων θα πρέπει να είναι γνήσιος, καθώς η αποφυγή φθηνών προσαρμογέων τρίτων μπορεί να κάνει το MacBook σας να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό είναι να αγοράσετε φορτιστές που πωλούνται επίσημα από την Apple. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η λειτουργία γείωσης του φορτιστή λειτουργεί σωστά.

Δεύτερον, βεβαιωθείτε ότι το MacBook σας στηρίζεται σε μια επίπεδη, μη αγώγιμη επιφάνεια. Αυτό μπορεί να είναι ένα ξύλινο γραφείο ή ένα δερμάτινο χαλάκι. Ομοίως, δεν πρέπει να κάθεστε σε επιφάνεια κατασκευασμένη από αγώγιμα υλικά ενώ χρησιμοποιείτε ένα MacBook που φορτίζεται.

Εάν χρησιμοποιείτε το φορητό υπολογιστή σας σε ένα γραφείο με τα πόδια σας να ακουμπούν στο πάτωμα, σκεφτείτε να φορέσετε ένα ζευγάρι παπούτσια. Το καουτσούκ ή το δέρμα σε αυτό θα λειτουργήσει ως μονωτικό και θα εμποδίσει το φορτίο να ρέει μέσα από το σώμα σας και να φτάσει στο έδαφος. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα χαλί κάτω από το γραφείο σας για να διακόψετε αυτή τη ροή ρεύματος.

Οι δονήσεις του MacBook κατά τη φόρτιση είναι φυσιολογικές

Οι κραδασμοί από ένα MacBook που φορτίζει προκαλούνται από κακή γείωση. Ένας φορτιστής με τρεις άκρες μπορεί να μειώσει αυτή τη διαρροή ρεύματος, προσφέροντας μια ασφαλή διαδρομή για να φτάσει το φορτίο στο έδαφος.

Μπορείτε να αποτρέψετε περαιτέρω αυτή την αίσθηση κρατώντας τα γυμνά πόδια σας από το να αγγίζουν απευθείας το έδαφος όταν χρησιμοποιείτε ένα MacBook που είναι συνδεδεμένο στον τοίχο. Επομένως, σκεφτείτε να φορέσετε παπούτσια ή να ακουμπήσετε τα γυμνά σας πόδια σε ένα χαλί.

Διαβάστε επίσης:2 τρόποι για να κερδίσετε online από την άνεση του σπιτιού σας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση του Firestick στο MacBook

Χύθηκε νερό στο MacBook σας; 15 Πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *