Η καθοδηγούμενη πρόσβαση δεν λειτουργεί σε iPhone/iPad; Δοκιμάστε αυτές τις 9 επιδιορθώσεις τώρα

Η καθοδηγούμενη πρόσβαση δεν λειτουργεί σε iPhone/iPad; Δοκιμάστε αυτές τις 9 επιδιορθώσεις τώρα

Η καθοδηγούμενη πρόσβαση ενισχύει το απόρρητο όταν παραδίδετε το iPhone, το iPad ή το iPod touch σας σε άλλο άτομο, περιορίζοντας τη συσκευή σε μία μόνο εφαρμογή ενώ σας επιτρέπει να απενεργοποιείτε τις εισόδους αφής σε οποιαδήποτε περιοχή της οθόνης.

Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα όπου η δυνατότητα Καθοδηγούμενης πρόσβασης αποτυγχάνει να ενεργοποιηθεί ή δεν λειτουργεί όπως αναμένεται, αυτός ο οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων θα σας δείξει πώς να την εκτελέσετε ξανά κανονικά.

γυναίκα που κρατά ένα iphone

1. Ρυθμίστε τη λειτουργία καθοδηγούμενης πρόσβασης

Δεν χρησιμοποιήσατε ποτέ την καθοδηγούμενη πρόσβαση στο iPhone ή το iPad σας; Εάν δεν συμβεί τίποτα όταν πατήσετε το Πλευρά κουμπί (ή Σπίτι κουμπί στις συσκευές Touch ID) τρεις φορές, πρέπει πρώτα να ρυθμίσετε την καθοδηγούμενη πρόσβαση. Να κάνω αυτό:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις μέσω της Αρχικής οθόνης ή της Βιβλιοθήκης εφαρμογών.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Προσιτότητα.
 3. Σύμφωνα με το Γενικός ενότητα, βρείτε και πατήστε Καθοδηγούμενη πρόσβαση.
επιλέγοντας καθοδηγούμενη πρόσβαση στις ρυθμίσεις του iPhone
 1. Ενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στο Καθοδηγούμενη πρόσβαση (πρέπει να γίνει πράσινο).
Ενεργοποίηση της εναλλαγής καθοδηγούμενης πρόσβασης
 1. Μεταβείτε στις επιλογές καθοδηγούμενης πρόσβασης στην οθόνη για να τροποποιήσετε διάφορες πτυχές της δυνατότητας.
 • Ρυθμίσεις κωδικού πρόσβασης: Ορίστε έναν προσαρμοσμένο κωδικό πρόσβασης για την καθοδηγούμενη πρόσβαση και ασφαλίστε τη λειτουργία με Face ID ή Touch ID.
 • Προθεσμίες: Παίξτε έναν ήχο και εκφωνήστε τον χρόνο που απομένει πριν από τη λήξη μιας περιόδου λειτουργίας καθοδηγούμενης πρόσβασης με περιορισμένο χρόνο.
 • Συντομεύσεις προσβασιμότητας: Ενεργοποιήστε το μενού συντόμευσης προσβασιμότητας με τριπλό κλικ σε μια περίοδο λειτουργίας καθοδηγούμενης πρόσβασης.
 • Αυτόματο κλείδωμα οθόνης: Ορίστε μια εναλλακτική διάρκεια κλειδώματος οθόνης για την καθοδηγούμενη πρόσβαση εκτός από την προεπιλεγμένη συσκευή.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον οδηγό μας για τη ρύθμιση και τη χρήση της Καθοδηγούμενης πρόσβασης σε iPhone και iPad.

Υποθέτοντας ότι έπρεπε να ενεργοποιήσετε το Καθοδηγούμενη πρόσβαση εναλλαγή στο βήμα 4ανοίξτε την εφαρμογή που θέλετε να περιορίσετε τη συσκευή και κάντε τριπλό κλικ Πλευρά/Σπίτι κουμπί για να ξεκινήσει η καθοδηγούμενη πρόσβαση.

2. Επανεκκινήστε το iPhone σας

Εάν η καθοδηγούμενη πρόσβαση δεν ξεκινά παρά το γεγονός ότι είναι ενεργοποιημένη ως δυνατότητα προσβασιμότητας, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε το iPhone ή το iPad σας. Μια επανεκκίνηση συχνά διορθώνει προβλήματα που προκύπτουν από τεχνικές δυσλειτουργίες στο λογισμικό συστήματος. Να κάνω αυτό:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Γενικός > ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.
 2. Μετακίνησε το Εξουσία-σε σχήμα εικονίδιο στα δεξιά.
 3. Αφού σκουρύνει η οθόνη, περιμένετε 30 δευτερόλεπτα και κρατήστε πατημένο το Πλευρά/Ισχύς κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.
σύρετε στη λειτουργία απενεργοποίησης στο iPhone

3. Αναγκαστική επανεκκίνηση του iPhone σας

Εάν το πρόβλημα παραμένει, επανεκκινήστε αναγκαστικά το iPhone ή το iPad για να ανανεώσετε το λογισμικό συστήματος και το υλικολογισμικό της συσκευής.

 • iPhone 8 και αργότερα και όλα iPad μοντέλα χωρίς α Κουμπί αφετηρίας: Πατήστε γρήγορα και αφήστε το Ενταση πάνω κουμπί και μετά το Voume DowΚουμπί n—κρατήστε αμέσως πατημένο το Πλευρά κουμπί μέχρι να δείτε το λογότυπο της Apple.
 • iPhone 7 και 7 Plus: Πατήστε παρατεταμένα και τα δύο Χαμήλωσε το κουμπί και το Πλευρά κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.
 • iPhone 6s και νωρίτερα και όλα iPad μοντέλα με α Κουμπί αφετηρίας: Πατήστε παρατεταμένα και τα δύο Σπίτι κουμπί και το Μπλουζα/Εξουσία κουμπί μέχρι να δείτε το λογότυπο της Apple.

4. Ελέγξτε το Πλαϊνό/Αρχικό κουμπί

Εάν συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την έναρξη μιας συνεδρίας καθοδηγούμενης πρόσβασης, είναι καλή ιδέα να αποκλείσετε την πιθανότητα δυσλειτουργίας ενός πλευρικού κουμπιού ή του κουμπιού αρχικής οθόνης πριν συνεχίσετε.

Δοκιμάστε να πατήσετε το κουμπί πολλές φορές με σύντομες παύσεις για να δείτε εάν μπορεί να θέσει τη συσκευή σε κατάσταση αδράνειας, να την ξυπνήσει ή να σας επιστρέψει στην Αρχική οθόνη. Αφαιρέστε την προστατευτική θήκη εάν την έχετε, καθώς ορισμένα σχέδια μπορεί να εμποδίσουν την απόκριση των κουμπιών.

Εάν η συσκευή δεν καταχωρεί το κουμπί Side/Home πατάει συνεχώς, επισκεφτείτε ένα Apple Store ή έναν εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών για ενδελεχή έλεγχο. Εάν το θέλετε, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά το υλικολογισμικό της συσκευής σε λειτουργία DFU (Ενημέρωση υλικολογισμικού συσκευής) για να επιλύσετε προβλήματα υλικού που προκαλούνται από κατεστραμμένο υλικολογισμικό.

5. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις καθοδηγούμενης πρόσβασης

Εάν διαπιστώσετε ότι οι κρίσιμες λειτουργίες του iPhone/iPad, όπως τα κουμπιά υλικού, τα χειριστήρια κίνησης και το πληκτρολόγιο οθόνης, δεν λειτουργούν παρά το γεγονός ότι μπορείτε να εισέλθετε σε μια περίοδο λειτουργίας καθοδηγούμενης πρόσβασης:

 1. Κάντε τριπλό κλικ στο Πλευρά/Σπίτι κουμπί ξανά.
 2. Εισαγάγετε τη συσκευή σας ή τον κωδικό πρόσβασης καθοδηγούμενης πρόσβασης, εάν σας ζητηθεί.
 3. Παρακέντηση Επιλογές στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.
 4. Καθορίστε τις δυνατότητες που θέλετε να είναι διαθέσιμες στην περίοδο λειτουργίας καθοδηγούμενης πρόσβασης—Πλευρά Κουμπί, Ενταση ΗΧΟΥ Κουμπί, Κίνησηκαι τα λοιπά.
 5. Παρακέντηση Εγινε > ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ.
επιλέγοντας χαρακτηριστικά καθοδηγούμενης πρόσβασης

Σημείωση: Η καθοδηγούμενη πρόσβαση θυμάται τις προτιμήσεις σας σε επόμενες συνεδρίες για την ίδια εφαρμογή.

6. Αφαιρέστε την εφαρμογή από την ώρα οθόνης

Η καθοδηγούμενη πρόσβαση ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα όταν τη χρησιμοποιείτε σε εφαρμογές με χρονικά όρια που ορίζονται μέσω του Χρόνου οθόνης. Εάν μια εφαρμογή διακοπεί ή παγώσει μετά την κλήση της Καθοδηγούμενης πρόσβασης, τερματίστε τη συνεδρία και, στη συνέχεια:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Χρόνος οθόνης.
 2. Παρακέντηση Όρια εφαρμογών.
 3. Σύρετε την προβληματική εφαρμογή προς τα δεξιά.
 4. Παρακέντηση Διαγράφω.
 5. Ανοίξτε την εφαρμογή και ξεκινήστε μια νέα περίοδο λειτουργίας καθοδηγούμενης πρόσβασης.
ρύθμιση ορίων εφαρμογών στο iphone

Σημείωση: Για να επιβάλετε χρονικά όρια χρησιμοποιώντας την Καθοδηγούμενη πρόσβαση, αποκτήστε πρόσβαση στις επιλογές συνεδρίας και ενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα Προθεσμίακαι καθορίστε μια διάρκεια.

7. Ενημερώστε το λογισμικό συστήματος iOS

Αναβαθμίσατε πρόσφατα το λογισμικό συστήματος στο iPhone ή το iPad σας; Συνήθως, οι νεότερες επαναλήψεις μεγάλων εκδόσεων λογισμικού συστήματος (π.χ. iOS 17.0) είναι γεμάτες με σφάλματα και δυσλειτουργίες. Ο μόνος τρόπος για να τα διορθώσετε—εκτός από την υποβάθμιση του iOS ή του iPadOS—είναι η εγκατάσταση νέων ενημερώσεων σημείων μόλις γίνουν διαθέσιμες. Δείτε πώς:

 1. Συνδέστε το iPhone ή το iPad σας σε Wi-Fi και σε μια πηγή τροφοδοσίας εάν έχει λιγότερο από το 50% της φόρτισης της μπαταρίας που απομένει.
 2. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Γενικός > Αναβάθμιση λογισμικού.
 3. Παρακέντηση Ενημέρωση τώρα για ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS ή του iPadOS.
ενημέρωση του iOS στις ρυθμίσεις του iPhone

8. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του iPhone στις εργοστασιακές προεπιλογές

Εάν η καθοδηγούμενη πρόσβαση δεν λειτουργεί σωστά, οι ρυθμίσεις παραμέτρων στο iPhone ή το iPad σας είναι πιθανό να έχουν μπερδευτεί. Μπορείτε να το διορθώσετε επαναφέροντας τις ρυθμίσεις σας στις εργοστασιακές προεπιλογές. Μην ανησυχείτε—όλα σας τα πράγματα, όπως φωτογραφίες και εφαρμογές, θα παραμείνουν ανέπαφα. Αν θέλετε να προχωρήσετε:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Γενικός > Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone/iPad.
 2. Παρακέντηση Επαναφορά.
 3. Παρακέντηση Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων.
 4. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας και επιβεβαιώστε την επαναφορά.
επαναφορά όλων των ρυθμίσεων σε ένα iphone

Αφού εκτελέσετε την επαναφορά των ρυθμίσεων, ρυθμίστε ξανά την Καθοδηγούμενη πρόσβαση και δοκιμάστε τη δυνατότητα. Επιπλέον, ελέγξτε τις ρυθμίσεις προσβασιμότητας, απορρήτου και δικτύου για να τις διαμορφώσετε ξανά ώστε να λειτουργούν όπως θέλετε.

9. Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του iPhone σας

Εάν κανένα από τα παραπάνω βήματα δεν σας βοήθησε να διορθώσετε την Καθοδηγούμενη πρόσβαση, το τελευταίο μέτρο είναι να διαγράψετε το iPhone ή το iPad σας και να ξεκινήσετε από την αρχή. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας στο iCloud ή σε Mac/PCκαι μετά:

 1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε Γενικός > Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone/iPad.
 2. Παρακέντηση Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων.
 3. Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να επανεγκαταστήσετε το iOS ή το iPadOS. Θα πρέπει να μπορείτε να επαναφέρετε τα δεδομένα σας στη συνέχεια.
διαγράφοντας όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις στο iphone

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο iOS/iPadOS χρησιμοποιώντας το Finder (Mac) ή το iTunes (PC) ή να εγκαταστήσετε ξανά το λογισμικό συστήματος σε λειτουργία αποκατάστασης.

Διαβάστε επίσης:Πώς να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον Λογαριασμό σας Google

Πώς να ξεκλειδώσετε ένα απενεργοποιημένο ή κλειδωμένο Apple ID

Πώς να κλειδώσετε τα μηνύματα στο iPhone

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *