πάγωμα βίντεο σε ιστορίες και αναρτήσεις Instagram

9 τρόποι για να διορθώσετε το πάγωμα βίντεο σε ιστορίες και αναρτήσεις Instagram

Από τότε εφαρμογές όπως το Dubsmash και Τικ Τοκ δημοφιλή σύντομα βίντεο, δημοφιλείς εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν βρει εναλλακτικές λύσεις για τη δημοσίευση περιεχομένου σύντομης μορφής. Το YouTube εισήγαγε τα Shorts και το Instagram μπήκε πολύ στο Reels. Πολλοί χρησιμοποιούν το Instagram για κύλιση στους κυλίνδρους. Αν είστε ένας από αυτούς, μπορεί να έχετε παρατηρήσει βίντεο να παγώνουν σε ιστορίες ή αναρτήσεις στο Instagram, όπως αναφέρουν αρκετοί χρήστες.

Φανταστείτε να γελάτε μέσα από αστεία βίντεο μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι οι τροχοί κολλάνε πότε πότε. Ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι το βίντεό τους στο Instagram παγώνει, αλλά ο ήχος συνεχίζεται. Δεν είναι μια ευχάριστη εμπειρία, σωστά;

Το πρόβλημα είναι εύκολο να επιδιορθωθεί, ωστόσο, και πιθανότατα οφείλεται σε ανεπαρκή σύνδεση δικτύου ή σε σφάλμα στην εφαρμογή. Ας εμβαθύνουμε σε όλες τις πιθανές αιτίες και λύσεις για να διορθώσετε τα βίντεο Instagram που έχουν κολλήσει σε μια ιστορία ή ένα χρονοδιάγραμμα.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να προσθέσετε ετικέτες σε άτομα στην ιστορία σας στο Instagram αφού τη δημοσιεύσετε

Γιατί τα βίντεο του Instagram συνεχίζουν να παγώνουν

Η κύρια πτυχή που πρέπει να προσέχετε όταν τα βίντεο στο Instagram παγώνουν είναι η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Συχνά, μπορεί να χρησιμοποιείτε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας αντί για σύνδεση Wi-Fi. Εάν βρίσκεστε σε μια περιοχή με χαμηλή συνδεσιμότητα δικτύου, το Instagram μπορεί να δυσκολευτεί να φορτώσει βίντεο. Ή ακόμα κι αν το κάνουν, μπορεί να αντιμετωπίσετε προσωρινή αποθήκευση κατά την προβολή του βίντεο.

Άλλοι πιθανοί λόγοι περιλαμβάνουν την έλλειψη δωρεάν μνήμης RAM, μια παλαιότερη έκδοση εφαρμογής ή ένα πρόβλημα με το μέγεθος ή τον ρυθμό μετάδοσης bit του βίντεο. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν οι θεατές διαμαρτύρονται για τα βίντεό σας ή τα Reels που κρέμονται στο Instagram.

Θα αντιμετωπίσουμε όλες τις ανησυχίες και θα σας καθοδηγήσουμε για την ομαλή αναπαραγωγή βίντεο στην εφαρμογή Instagram.

Πώς να διορθώσετε το πάγωμα βίντεο Instagram κατά την αναπαραγωγή

Έχοντας δει διάφορους λόγους για τους οποίους οι ιστορίες ή οι αναρτήσεις σας στο Instagram που περιέχουν βίντεο παρουσιάζουν προβλήματα, ας δούμε τρόπους επίλυσης του προβλήματος.

1. Ελέγξτε τη Σύνδεση δικτύου

Περιττό να πούμε ότι το Instagram απαιτεί ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο για την προβολή περιεχομένου που έχει ανέβει στην πλατφόρμα. Εάν έχετε ισχυρή και γρήγορη σύνδεση, μπορείτε να προβάλετε περιεχόμενο χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, εάν είστε συνδεδεμένοι σε έναν δρομολογητή Wi-Fi που είναι μακριά, οι ταχύτητες μπορεί να πέσουν, οδηγώντας σε παγώματα βίντεο στο Instagram.

Ελέγξτε τη σύνδεση δικτύου

Επομένως, συνιστάται να παραμένετε κοντά σε έναν δρομολογητή Wi-Fi ή να μεταβείτε σε ένα πλέγμα αν έχετε μεγάλο σπίτι. Όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε σε περιοχή με σταθερή συνδεσιμότητα 5G ή LTE. Οτιδήποτε χαμηλότερο από αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα με τη φόρτωση βίντεο στο Instagram.

2. Δείτε το Καρούλι σε διαφορετική συσκευή

Έχουμε δει αναφορές περί παγώματος καρουλιών και βίντεο σε συσκευές iPhone. Ή, ορισμένες εκδόσεις της εφαρμογής στο Android μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα με τα βίντεο. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι καλύτερο να προβάλετε το βίντεο σε διαφορετική συσκευή.

Επομένως, εάν έχετε iPhone, ζητήστε από τον φίλο σας με συσκευή Android να δοκιμάσει να παρακολουθήσει την ίδια ιστορία ή βίντεο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας για να δείτε εάν το Καρούλι φορτώνεται σωστά στον ιστό του Instagram.

Εάν συμβαίνει, ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα με την εφαρμογή Instagram στη συσκευή σας. Στην ιδανική περίπτωση, μια ενημέρωση στο μέλλον θα πρέπει να το διορθώσει.

3. Διαγράψτε και μεταφορτώστε ξανά την ιστορία

Αυτή η λύση ισχύει αν έχετε ανεβάσει ένα Reel στην ιστορία σας στο Instagram και οι ακόλουθοί σας παραπονιούνται ότι έχει κολλήσει.

Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. Ίσως η μεταφόρτωση δεν ολοκληρώθηκε. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δοκιμάστε να διαγράψετε την ιστορία με αυτόν τον κύλινδρο και να την ανεβάσετε ξανά για να δείτε αν διορθώνει το πρόβλημα. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε μια ιστορία στο Instagram.

Ανοίξτε την ιστορία που κολλάει. Πατήστε τις τρεις τελείες στην κάτω αριστερή γωνία της σελίδας. Στη συνέχεια, επιλέξτε Διαγραφή στο αναδυόμενο παράθυρο.

Τώρα, ανεβάστε ξανά το σχετικό Reel στην ιστορία σας για να δείτε εάν η ιστορία βίντεο του Instagram παγώνει κατά την αναπαραγωγή.

4. Ανεβάστε ένα βίντεο με χαμηλότερο ρυθμό bit

Αυτή η λύση είναι σύμφωνη με την προηγούμενη. Εάν έχετε ανεβάσει ένα βίντεο ή ένα καρούλι στη ροή σας που κολλάει επανειλημμένα ή καθυστερεί, η μεταφόρτωση μιας έκδοσης με χαμηλότερο ρυθμό μετάδοσης bit μπορεί να σας βοηθήσει. Ένας χαμηλότερος ρυθμός bit σημαίνει επίσης ότι το μέγεθος του βίντεο είναι χαμηλότερο, το οποίο είναι α αποδεδειγμένη λύση ανά ορισμένους χρήστες για να διορθώσετε ότι οι τροχοί και τα βίντεο του Instagram έχουν κολλήσει.

5. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη εφαρμογών Instagram

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης μιας εφαρμογής μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση πολλών προβλημάτων. Μπορεί να βοηθήσει αν σας Η ιστορία ή η ανάρτηση του Instagram έχει κολλήσει στην ανάρτηση ή αν το Καρούλι σας κολλάει κατά την αναπαραγωγή. Δείτε πώς να το κάνετε στη συσκευή σας Android.

Βήμα 1: Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας > επιλέξτε Εφαρμογές. Πατήστε Εμφάνιση όλων των εφαρμογών για να δείτε τη λίστα όλων των εφαρμογών.

Βήμα 2: Βρείτε και επιλέξτε Instagram. Μεταβείτε στην ενότητα Αποθήκευση και προσωρινή μνήμη.

Βήμα 3: Πατήστε Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης.

Πατήστε Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης

6. Κλείστε άλλες εφαρμογές φόντου

Μερικές φορές, η έλλειψη δωρεάν μνήμης RAM μπορεί να εμποδίσει την εμπειρία χρήσης μιας εφαρμογής. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν έχετε ανοιχτές πάρα πολλές εφαρμογές στο παρασκήνιο στο smartphone σας, το Instagram ενδέχεται να μην έχει αρκετούς δωρεάν πόρους για την αναπαραγωγή βίντεο.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να βγείτε από όλες τις εφαρμογές και να τις διαγράψετε από τη μνήμη. Απλώς σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος του τηλεφώνου σας. Στη συνέχεια, σύρετε προς τα πάνω σε κάθε κάρτα εφαρμογής για να τερματίσετε τη διαδικασία. Μόλις διαγράψετε όλες τις εφαρμογές, ξεκινήστε το Instagram για να δείτε αν η ιστορία εξακολουθεί να παρουσιάζει προβλήματα.

7. Ενημερώστε την εφαρμογή Instagram

Αναφέραμε στην αρχή πώς ένα σφάλμα ή σφάλμα στην εφαρμογή θα μπορούσε να είναι η αιτία για καθυστερημένα βίντεο Instagram σε αναρτήσεις ή ιστορίες. Ο καλύτερος τρόπος για να το διορθώσετε είναι με ενημέρωση της εφαρμογής. Οι περισσότερες νέες εκδόσεις εφαρμογών περιλαμβάνουν επιδιορθώσεις σε μικρά ζητήματα όπως αυτό. Ενημερώστε, λοιπόν, την εφαρμογή Instagram χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

8. Απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση του Instagram

Δοκίμασες να ενημερώσεις την εφαρμογή, αλλά δεν λειτούργησε; Ή μήπως δεν υπάρχουν ενημερώσεις στο Instagram αφού είστε στην πιο πρόσφατη έκδοση; Ανεξάρτητα από αυτό, η επόμενη λύση είναι να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή για να κατεβάσετε ένα νέο αντίγραφο του Instagram στο τηλέφωνό σας.

Επομένως, σας συμβουλεύουμε να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή Instagram. Μόλις τελειώσετε, εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή.

9. Μεταβείτε στη σταθερή έκδοση του Instagram

Η χρήση της έκδοσης beta μιας εφαρμογής μπορεί να είναι επωφελής. Έχετε πρόσβαση σε όλες τις πιο πρόσφατες λειτουργίες ενώ πειραματίζεστε με τις επερχόμενες. Ωστόσο, έρχεται με τα μειονεκτήματά του. Πρώτον, μπορεί να αντιμετωπίσετε σφάλματα όπως προβλήματα με τα βίντεο. Επομένως, εάν έχετε εγγραφεί για την έκδοση beta, δοκιμάστε να μεταβείτε στη σταθερή έκδοση για να δείτε εάν βοηθά στην αναπαραγωγή βίντεο.

Μεταβείτε στο Google Play Store και αναζητήστε το Instagram. Μόλις μεταβείτε στη σελίδα της εφαρμογής, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα “Είστε δοκιμαστής beta”. Στη συνέχεια, πατήστε Αποχώρηση.

Μετά από λίγο, θα λάβετε μια ενημέρωση για την εφαρμογή Instagram. Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για να ενημερώσετε την εφαρμογή στη σταθερή έκδοση.

Εάν τα βίντεο που παγώνουν σε ιστορίες ή αναρτήσεις του Instagram έχουν ενοχλήσει το ξεφάντωμα κύλισης, διορθώστε γρήγορα το πρόβλημα με τις παραπάνω λύσεις. Οι εξαντλητικές λύσεις θα σας βοηθήσουν να λύσετε το πρόβλημα, είτε για τους τροχούς που ανεβάσατε σε ιστορίες ή αναρτήσεις είτε για το περιεχόμενο που ανέβασε άλλος χρήστης του Instagram.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης:Γιατί το Instagram εμφανίζει “Συγγνώμη, αυτή η σελίδα δεν είναι διαθέσιμη”;

Το βίντεο Instagram δεν μεταφορτώνεται

Πώς να σταματήσετε να λαμβάνετε άμεσα μηνύματα στο Instagram χωρίς αποκλεισμό

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *