Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά τη φόρτωση του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων» στα Windows 11

7 επιδιορθώσεις για το «Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά τη φόρτωση του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων» στα Windows 11

Το λειτουργικό σύστημα Windows προσφέρει ένα σύνολο προγραμμάτων αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση εγγενών προβλημάτων με τις δυνατότητες του συστήματος. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν το μήνυμα λάθους “Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά τη φόρτωση του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων” κάθε φορά που προσπαθούν να ξεκινήσουν ένα εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων στον υπολογιστή τους Windows 11.

Ως αποτέλεσμα, δεν μπορούν να εκτελέσουν το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων για να εντοπίσουν και να διορθώσουν προβλήματα με τον υπολογιστή τους. Οι κύριοι λόγοι για αυτό το σφάλμα περιλαμβάνουν σφάλματα διαγνωστικής υπηρεσίας, προβληματικές ενημερώσεις των Windows, παρεμβολές στη διαδικασία παρασκηνίου και κατεστραμμένα αρχεία συστήματος. Δοκιμάστε αυτές τις μεθόδους για να λειτουργήσουν ξανά τα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων.

Σφάλμα “Υπάρχει κάτι λάθος με τον διακομιστή μεσολάβησης” στο Chrome

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

1. Εκτελέστε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων από την εφαρμογή Ρυθμίσεις

Η Microsoft αποσύρει τα παλαιού τύπου προγράμματα αντιμετώπισης προβλημάτων και μετακινεί αργά τις λειτουργίες του Πίνακα Ελέγχου στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εκτέλεση ενός εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων από τον Πίνακα Ελέγχου ή τη χρήση των εντολών MSDT, μπορείτε να τα εκτελέσετε από την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Δείτε πώς:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη. Τύπος αντιμετώπιση προβλημάτων στη γραμμή αναζήτησης και πατήστε Enter για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

ανοίξτε το torubleshooter

Βήμα 2: Κάντε κλικ στην επιλογή Άλλα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων.

Εκτελέστε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων από την εφαρμογή

Βήμα 3: Εντοπίστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση.

Εκτελέστε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων από την εφαρμογή Ρυθμίσεις 2

Βήμα 4: Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη και εφαρμόστε τις προτάσεις του προγράμματος αντιμετώπισης προβλημάτων.

Εκτελέστε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων από την εφαρμογή Ρυθμίσεις 3

2. Ελέγξτε την κατάσταση διαγνωστικής υπηρεσίας

Τα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων των Windows βασίζονται σε μερικές υπηρεσίες διάγνωσης. Εάν αυτές οι υπηρεσίες παρουσιάζουν πρόβλημα, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την εκκίνηση ή τη χρήση ενός εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων. Επομένως, πρέπει να τα ελέγξετε και να τα επανεκκινήσετε χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα Services. Δείτε πώς:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη. Τύπος Υπηρεσίες στη γραμμή αναζήτησης και πατήστε Enter για να ανοίξετε την εφαρμογή Υπηρεσίες.

ανοικτές υπηρεσίες

Βήμα 2: Εντοπίστε την Υπηρεσία Διαγνωστικής Πολιτικής και κάντε δεξί κλικ πάνω της. Επιλέξτε την επιλογή Επανεκκίνηση.

ελέγξτε τις διαγνωστικές υπηρεσίες

Βήμα 3: Επανεκκινήστε τις υπηρεσίες κεντρικού υπολογιστή Diagnostic Service και Diagnostic System Host στη λίστα.

ελέγξτε τις διαγνωστικές υπηρεσίες

Βήμα 4: Κλείστε την εφαρμογή Υπηρεσίες.

3. Καταργήστε μια πρόσφατη ενημέρωση των Windows

Πολλοί χρήστες παραπονέθηκαν για την αδυναμία εκκίνησης και χρήσης ενσωματωμένων προγραμμάτων αντιμετώπισης προβλημάτων μετά την εγκατάσταση μιας πρόσφατης ενημέρωσης των Windows. Επομένως, πρέπει να καταργήσετε την ενημέρωση για να ελέγξετε εάν προκαλεί πρόβλημα που δεν λειτουργεί το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων των Windows στον υπολογιστή σας. Δείτε πώς:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη. Τύπος Ενημερωμένη έκδοση για Windows στη γραμμή αναζήτησης και πατήστε Enter για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

ενημέρωση ανοιχτών παραθύρων

Βήμα 2: Κάντε κλικ στην επιλογή Ενημέρωση ιστορικού.

Καταργήστε μια πρόσφατη ενημέρωση των Windows

Βήμα 3: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή Απεγκατάσταση ενημερώσεων.

Καταργήστε μια πρόσφατη ενημέρωση των Windows

Βήμα 4: Βρείτε την πιο πρόσφατη ενημέρωση που εγκαταστήσατε και κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης.

Καταργήστε μια πρόσφατη ενημέρωση των Windows

Βήμα 5: Κάντε ξανά κλικ στο κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης για να καταργήσετε την ενημέρωση.

Καταργήστε μια πρόσφατη ενημέρωση των Windows

Βήμα 6: Κλείστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

4. Τροποποιήστε το μητρώο των Windows

Εάν λαμβάνετε σφάλματα κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων μετά την επανεκκίνηση των διαγνωστικών υπηρεσιών και την κατάργηση εγκατεστημένων ενημερώσεων, πρέπει να τροποποιήσετε το Μητρώο συστήματος. Θα καταργήσει τυχόν αλλαγές που εμποδίζουν τον χρήστη να έχει πρόσβαση στο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων. Ωστόσο, δημιουργήστε μη αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου προτού το κάνετε αυτό. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη. Τύπος regedit στη γραμμή αναζήτησης και πατήστε Enter.

ανοίξτε το regedit

Βήμα 2: Θα ανοίξει το παράθυρο Έλεγχος λογαριασμού χρήστη. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή Μητρώου.

uac παράθυρο regedit

Βήμα 3: Μεταβείτε στη γραμμή διευθύνσεων στο επάνω μέρος και κάντε κλικ σε αυτήν. Επικολλήστε την παρακάτω διαδρομή και πατήστε Enter για να μεταβείτε σε αυτήν:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\
τροποποιήστε ένα κλειδί reg

Βήμα 4: Κάντε δεξί κλικ στο κλειδί ScriptedDiagnostics και επιλέξτε Διαγραφή.

τροποποιήστε ένα κλειδί reg

Βήμα 5: Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι.

τροποποιήστε ένα κλειδί reg

Βήμα 6: Ομοίως, διαγράψτε το κλειδί ScriptedDiagnosticsProvider.

τροποποιήστε ένα κλειδί reg

Βήμα 7: Κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να εφαρμόσετε τις νέες αλλαγές.

5. Εκτελέστε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων σε κατάσταση καθαρής εκκίνησης

Τα προγράμματα τρίτων και οι υπηρεσίες παρασκηνίου τους μπορεί να επηρεάσουν τα στοιχεία των Windows και να εμποδίσουν την εκκίνηση ή τη σωστή λειτουργία τους. Επομένως, πρέπει να εκτελέσετε μια καθαρή εκκίνηση για να απομονώσετε την υπηρεσία ενόχου και στη συνέχεια να αφαιρέσετε το αντίστοιχο πρόγραμμα από τον υπολογιστή σας. Δείτε πώς:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη. Τύπος msconfig στη γραμμή αναζήτησης και πατήστε Enter για να ανοίξετε την εφαρμογή System Configuration.

ανοίξτε το msconfig

Βήμα 2: Μεταβείτε στην καρτέλα Υπηρεσίες.

κάντε μια καθαρή μπότα 2 1

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου «Απόκρυψη όλων των υπηρεσιών της Microsoft». Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Απενεργοποίηση όλων.

κάντε μια καθαρή μπότα 3

Βήμα 4: Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

κάντε μια καθαρή μπότα 4

Βήμα 5: Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση τώρα.

κάντε μια καθαρή μπότα 5

Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, ξεκινήστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων και ελέγξτε εάν εμφανίζεται ο κωδικός σφάλματος 0x80004005. Εάν δεν βλέπετε κανένα μήνυμα σφάλματος, επιβεβαιώνει την υποψία ότι παρεμβαίνει μια υπηρεσία τρίτου μέρους.

Επανεκκινήστε το εργαλείο System Configuration, ενεργοποιήστε ξανά ορισμένες υπηρεσίες και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να βρείτε την προβληματική υπηρεσία και, στη συνέχεια, αφαιρέστε την από τον υπολογιστή σας.

6. Εκτελέστε SFC και DISM Scans

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενσωματωμένα εργαλεία γραμμής εντολών όπως το SFC και το DISM για να επιδιορθώσετε κατεστραμμένα αρχεία συστήματος και να διορθώσετε το κατεστραμμένο χώρο αποθήκευσης στοιχείων των Windows. Εκτελέστε και τις δύο σαρώσεις για να εντοπίσετε και να διορθώσετε προβλήματα με τον υπολογιστή σας. Δείτε πώς:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη. Τύπος cmd στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + Shift + Enter.

Ανοίξτε το cmd admin

Βήμα 2: Θα εμφανιστεί το παράθυρο Έλεγχος λογαριασμού χρήστη. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για να ανοίξετε τη Γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή.

Παράθυρο uac cmd

Βήμα 3: Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε Enter για να εκτελέσετε μια σάρωση SFC:

SFC /scannow

Βήμα 4: Τύπος cls και πατήστε Enter για να διαγράψετε την οθόνη της γραμμής εντολών.

Σάρωση SFC 11

Βήμα 5: Εκτελέστε τις ακόλουθες εντολές για να εκτελέσετε σαρώσεις DISM:

DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
DISM σαρώνει

Βήμα 6: Κλείστε το παράθυρο της γραμμής εντολών στη συνέχεια.

7. Δοκιμάστε την Επαναφορά Συστήματος

Η Επαναφορά Συστήματος είναι μια σωτήρια λύση για να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας σε παλαιότερη στιγμή. Εάν έχετε διαθέσιμα σημεία επαναφοράς, εφαρμόστε το πιο πρόσφατο. Ωστόσο, θα χάσετε όλα τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα μετά τη δημιουργία του σημείου επαναφοράς. Δείτε πώς:

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη. Τύπος για rstru στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε Enter για να ανοίξετε την Επαναφορά Συστήματος.

χρησιμοποιήστε την επαναφορά συστήματος

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

Χρησιμοποιήστε την επαναφορά συστήματος

Βήμα 3: Επιλέξτε ένα σημείο επαναφοράς από τη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

χρησιμοποιήστε την επαναφορά συστήματος

Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να το εφαρμόσετε. Ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει και θα εκκινήσει στην επιφάνεια εργασίας μετά από λίγα λεπτά.

Διορθώστε τα προβλήματα αντιμετώπισης προβλημάτων των Windows

Αυτές ήταν οι επτά μέθοδοι για να διορθώσετε το σφάλμα “Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά τη φόρτωση του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων” στον υπολογιστή σας Windows 11. Εκτελέστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων από την εφαρμογή Ρυθμίσεις και επιθεωρήστε την κατάσταση των υπηρεσιών διάγνωσης. Καταργήστε την πιο πρόσφατη ενημέρωση των Windows, τροποποιήστε το μητρώο του συστήματος και μεταβείτε σε κατάσταση καθαρής εκκίνησης. Τέλος, χρησιμοποιήστε την Επαναφορά Συστήματος για να επιστρέψετε σε παλαιότερο χρονικό σημείο.

Διαβάστε επίσης :Πώς να διορθώσω έναν κωδικό σφάλματος 0x80072f8f – 0x20000 στα Windows

Τα Windows 11 δεν έχουν ήχο

8 επιδιορθώσεις για το «Παρουσιάστηκε απροσδόκητο σφάλμα, το Roblox πρέπει να κλείσει» στα Windows 11

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *