Πώς να αλλάξετε ή να αφαιρέσετε κινούμενα σχέδια από διαφάνειες του PowerPoint

Πώς να αλλάξετε ή να αφαιρέσετε κινούμενα σχέδια από διαφάνειες του PowerPoint

Θέλετε να ανανεώσετε τις διαφάνειες του PowerPoint για να τις κάνετε πιο ελκυστικές; Ένα προφανές βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε κινούμενα σχέδια στις διαφάνειές σας. Τα κινούμενα σχέδια μπορούν να κάνουν τις διαφάνειες του PowerPoint πιο δυναμικές και ελκυστικές, αλλά να είστε προειδοποιημένοι—μπορεί επίσης να αποσπάσουν την προσοχή και να ενοχλήσουν εάν δεν τις χρησιμοποιήσετε σωστά.

Εάν θέλετε να αλλάξετε ή να αφαιρέσετε κινούμενα σχέδια από τις διαφάνειες του PowerPoint, έχετε μερικές επιλογές. Για να αλλάξετε ή να καταργήσετε κινούμενα σχέδια από διαφάνειες του PowerPoint, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Πώς να εμφανίσετε μια ασπρόμαυρη διαφάνεια στο PowerPoint

Πώς να αλλάξετε ένα εφέ κινούμενης εικόνας στο PowerPoint

Εάν θέλετε να αλλάξετε τον τύπο του εφέ κίνησης που εφαρμόζεται σε ένα αντικείμενο στη διαφάνειά σας, όπως κείμενο, εικόνες ή σχήματα, μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

 1. Ανοίξτε το PowerPoint και επιλέξτε το αντικείμενο που έχει το εφέ κίνησης που θέλετε να αλλάξετε.
 2. Επιλέγω Κινούμενα σχέδια στην κορδέλα. Στο Κινουμένων σχεδίων ομάδα, επιλέξτε το εικονίδιο βέλους προς τα κάτω στο Κινουμένων σχεδίων εκθεσιακός χώρος.
 1. Κοιτάξτε και επιλέξτε το νέο εφέ κίνησης που θέλετε να εφαρμόσετε. Η αλλαγή θα εφαρμοστεί άμεσα.
 1. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις ρυθμίσεις για ένα εφέ κινούμενης εικόνας, όπως τη διάρκεια, την καθυστέρηση ή την κατεύθυνση κάνοντας κλικ στο Επιλογές εφέ κουμπί στο Κινουμένων σχεδίων ομάδα. Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού με διαφορετικές επιλογές για να διαλέξετε, ανάλογα με τον τύπο της κινούμενης εικόνας που έχετε ενεργοποιήσει.

Πώς να αφαιρέσετε ένα εφέ κινούμενης εικόνας στο PowerPoint

Αποφασίσατε να αφαιρέσετε εντελώς ένα animation; Μπορείτε να το κάνετε εύκολα από το Κινούμενα σχέδια καρτέλα στη γραμμή κορδέλας ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

 1. Ανοίξτε το PowerPoint και επιλέξτε το αντικείμενο που έχει το εφέ κίνησης που θέλετε να καταργήσετε.
 2. Επίλεξε το Κινούμενα σχέδια καρτέλα στη μπάρα κορδέλας. Στο Κινουμένων σχεδίων ομάδα, κάντε κλικ στο Κανένας επιλογή στο Κινουμένων σχεδίων εκθεσιακός χώρος. Αυτό θα αφαιρέσει οποιοδήποτε εφέ κίνησης από το επιλεγμένο αντικείμενο.
 1. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε ένα εφέ κίνησης από ένα αντικείμενο χρησιμοποιώντας το Παράθυρο κινούμενων σχεδίων, το οποίο εμφανίζει μια λίστα με όλα τα κινούμενα σχέδια στη διαφάνειά σας. Για να ανοίξετε το παράθυρο κινούμενων σχεδίων, κάντε κλικ στο Παράθυρο κινούμενων σχεδίων κουμπί.
 1. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αντικείμενο που έχει το εφέ κίνησης που θέλετε να καταργήσετε.
 2. Στο Παράθυρο κινούμενων σχεδίων, επιλέξτε το εφέ κίνησης που θέλετε να καταργήσετε. Ένας μικρός αριθμός θα εμφανιστεί δίπλα του, υποδεικνύοντας τη σειρά του στη σειρά των κινούμενων εικόνων.
 3. Κάντε κλικ στο κάτω βελάκι δίπλα στο εφέ κίνησης και επιλέξτε Αφαιρώ από το μενού για να το αφαιρέσετε.

Πώς να αποκρύψετε ή να αφαιρέσετε όλα τα κινούμενα σχέδια από μια διαφάνεια ή μια παρουσίαση στο PowerPoint

Αποφασίσατε να αφαιρέσετε εντελώς τα κινούμενα σχέδια από τη διαφάνεια του PowerPoint; Εάν δεν ταιριάζουν στο κοινό σας, μπορείτε να αποκρύψετε ή να αφαιρέσετε όλα τα κινούμενα σχέδια ταυτόχρονα.

Πώς να αποκρύψετε όλα τα κινούμενα σχέδια στο PowerPoint

Εάν θέλετε μόνο να αποκρύψετε τα κινούμενα σχέδια κατά την αναπαραγωγή της παρουσίασής σας, αλλά να τα αφήσετε στη θέση τους, μπορείτε να το κάνετε πατώντας το Παρουσίαση καρτέλα στην κορδέλα.

 1. Ανοίξτε το PowerPoint και επιλέξτε το Παρουσίαση αυτί.
 2. Πάτα το Ρύθμιση παρουσίασης κουμπί.
 1. Στο αναδυόμενο μενού, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα Εμφάνιση χωρίς κινούμενα σχέδια.
 2. Τύπος Εντάξει για να σώσετε την επιλογή σας.

Με αυτή την επιλογή ενεργοποιημένη, τα κινούμενα σχέδια δεν θα εμφανίζονται ενώ παρουσιάζετε ενεργά την παρουσίασή σας. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε αυτά τα βήματα και να αφαιρέσετε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα Εμφάνιση χωρίς κινούμενα σχέδια για να τα αποκαταστήσει μετά.

Πώς να διαγράψετε όλα τα κινούμενα σχέδια στο PowerPoint

Δεν υπάρχει επιλογή για να κάνετε κλικ και να αφαιρέσετε όλα τα κινούμενα σχέδια στο PowerPoint. Αντίθετα, θα χρειαστεί να το κάνετε με μη αυτόματο τρόπο, ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

 1. Ανοίξτε το PowerPoint και επιλέξτε τη διαφάνεια που περιέχει το πρώτο σύνολο κινούμενων εικόνων που θέλετε να καταργήσετε.
 2. Τύπος Ctrl + A ή επιλέξτε χειροκίνητα όλα τα στοιχεία στη διαφάνειά σας.
 1. Επίλεξε το Κινούμενα σχέδια καρτέλα στη μπάρα κορδέλας. Στο Κινουμένων σχεδίων ομάδα, πατήστε το Κανένας επιλογή στο Κινουμένων σχεδίων εκθεσιακός χώρος. Αυτό θα καταργήσει όλα τα εφέ κίνησης από όλα τα στοιχεία στη διαφάνειά σας.
 1. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα για όλες τις άλλες διαφάνειες που περιέχουν κινούμενες εικόνες στη διαφάνειά σας.
 2. Τύπος Αρχείο > Αποθηκεύσετε για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές όταν τελειώσετε.

Συμβουλές για την αποτελεσματική χρήση των κινούμενων εικόνων στο PowerPoint

Τα κινούμενα σχέδια δεν είναι κατάλληλα για κάθε παρουσίαση. Ωστόσο, ανάλογα με το κοινό σας, μπορείτε να κάνετε τις παρουσιάσεις σας στο PowerPoint πιο διασκεδαστικές με τη σωστή ποσότητα (και τύπο) κινούμενων εικόνων.

Τούτου λεχθέντος, είναι σημαντικό να έχετε τη σωστή ισορροπία, καθώς τα κινούμενα σχέδια του PowerPoint μπορεί να αποσπούν την προσοχή ή να μην είναι επαγγελματικά εάν τα χρησιμοποιείτε εσφαλμένα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την αποτελεσματική χρήση κινούμενων εικόνων στο PowerPoint.

 1. Χρησιμοποιήστε κινούμενα σχέδια για να βελτιώσετε το μήνυμά σας. Τα κινούμενα σχέδια δεν είναι μόνο για διασκέδαση για διακόσμηση, αλλά θα σας βοηθήσουν να τονίσετε βασικά σημεία, να δείξετε σχέσεις, να αποκαλύψετε πληροφορίες ή να δημιουργήσετε ενδιαφέρον. Αποφύγετε τη χρήση κινούμενων εικόνων που είναι άσχετα, φανταχτερά ή υπερβολικά – ειδικά αν το κοινό σας δεν το εκτιμήσει.
 2. Περιορίστε τον αριθμό των κινούμενων εικόνων ανά διαφάνεια. Πάρα πολλά κινούμενα σχέδια μπορεί να μπερδέψουν ή να κατακλύσουν το κοινό σας. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να χρησιμοποιείτε μία ή δύο κινούμενες εικόνες ανά διαφάνεια και να αποφεύγετε τη χρήση περισσότερων από τέσσερις κινούμενες εικόνες ανά παρουσίαση.
 3. Επιλέξτε τα κατάλληλα εφέ κινουμένων σχεδίων. Το PowerPoint προσφέρει μια ποικιλία εφέ κινούμενων σχεδίων, όπως είσοδοι, έξοδοι, έμφαση και μονοπάτια κίνησης. Επιλέξτε τα εφέ που ταιριάζουν στο περιεχόμενό σας, καθώς και το θέμα της παρουσίασής σας. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε εισόδους και εξόδους για να εισαγάγετε ή να ολοκληρώσετε ένα θέμα, χρησιμοποιήστε έμφαση για να τονίσετε ή να τραβήξετε την προσοχή σε ένα αντικείμενο και χρησιμοποιήστε διαδρομές κίνησης για να δείξετε κίνηση ή κατεύθυνση.
 4. Προσαρμόστε την ταχύτητα και το χρόνο των κινούμενων εικόνων σας. Μπορείτε να ελέγξετε πόσο γρήγορα ή αργά παίζονται τα κινούμενα σχέδια σας, καθώς και πότε ξεκινούν και πότε τελειώνουν. Μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε τις κινούμενες εικόνες σας με την αφήγηση ή τη μουσική σας. Για να προσαρμόσετε την ταχύτητα και το χρόνο των κινούμενων εικόνων σας, χρησιμοποιήστε τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας Κινούμενα σχέδια αυτί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Παράθυρο κινούμενων σχεδίων για να δείτε και να τροποποιήσετε τη σειρά και το χρόνο των κινούμενων εικόνων σας στο σύνολό τους.
 5. Κάντε προεπισκόπηση και δοκιμάστε τα κινούμενα σχέδια σας. Πριν παρουσιάσετε τις διαφάνειές σας, φροντίστε να κάνετε προεπισκόπηση και να δοκιμάσετε τις κινούμενες εικόνες σας για να δείτε πώς φαίνονται και λειτουργούν. Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση των κινούμενων σχεδίων σας κάνοντας κλικ στο Προεπισκόπηση κουμπί στο Κινουμένων σχεδίωνκαρτέλα s ή πατώντας F5 για να ξεκινήσετε την προβολή διαφανειών και να κάνετε μια διαδρομή. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τα κινούμενα σχέδια σας σε διαφορετικές συσκευές και οθόνες για να εξασφαλίσετε συμβατότητα και ορατότητα.

Αυτή δεν είναι μια εξαντλητική λίστα—θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την καλύτερη δυνατή κρίση για να προσδιορίσετε τη σωστή χρήση των κινούμενων εικόνων στις διαφάνειες του PowerPoint. Ωστόσο, εάν τα χρησιμοποιήσετε σωστά, τα κινούμενα σχέδια στο PowerPoint μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε αποτελεσματικά ενδιαφέρουσες (αλλά επαγγελματικές) παρουσιάσεις.

Δημιουργία ισχυρών παρουσιάσεων PowerPoint

Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε κινούμενα σχέδια PowerPoint στις διαφάνειές σας, αλλά χρησιμοποιήστε τα με φειδώ και χρησιμοποιήστε τα αποτελεσματικά. Χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να αλλάξετε ή να αφαιρέσετε γρήγορα κινούμενα σχέδια από διαφάνειες του PowerPoint που δεν ταιριάζουν στο περιεχόμενο ή το κοινό σας.

Θέλετε να κάνετε τις διαφάνειές σας πιο κατανοητές; Μπορείτε πάντα να προσθέσετε αφήγηση στην παρουσίασή σας στο PowerPoint για να διευκολύνετε τη διανομή. Εάν θέλετε να μειώσετε το κείμενο που χρησιμοποιείτε, μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε βίντεο στην παρουσίασή σας για να βοηθήσετε στη μετάβαση σε άλλες μορφές περιεχομένου χωρίς να χάσετε τις πληροφορίες που θέλετε να μοιραστείτε.

Πώς να απενεργοποιήσετε το AutoFit στο PowerPoint

Κερδίστε χρήματα δουλεύοντας από το σπίτι με AI

Πώς να κάνετε καμπύλες κειμένων στο Microsoft PowerPoint

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *