Πώς να θολώσετε ένα βίντεο ή μια εγγραφή οθόνης στο iPhone

Πώς να διαγράψετε μια ταπετσαρία από το iPhone σας

Βασικά Takeaways

  • Τα βήματα για να διαγράψετε μια ταπετσαρία iPhone είναι απλά: πατήστε παρατεταμένα την ταπετσαρία από την οθόνη κλειδώματος, σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να προβάλετε προηγούμενες ταπετσαρίες, σύρετε προς τα επάνω σε αυτήν που θέλετε να διαγράψετε και πατήστε το εικονίδιο Κάδος απορριμμάτων.
  • Η διαγραφή μιας ταπετσαρίας iPhone από την οθόνη κλειδώματος δεν αφαιρεί την αρχική φωτογραφία, επομένως μπορείτε να διαγράψετε με ασφάλεια ταπετσαρίες χωρίς να χάσετε την εικόνα προέλευσης.

Εάν αλλάζετε συχνά την ταπετσαρία του iPhone σας, πιθανότατα θα έχετε μια μακρά λίστα με παλιές ταπετσαρίες που δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Τι νόημα έχει να κρατάς αυτούς που δεν σε ενδιαφέρουν πια; Παρακάτω, εξηγούμε πώς να διαγράψετε ταπετσαρίες από το iPhone σας για να μειώσετε την ακαταστασία.

Πώς να διαγράψετε μια ταπετσαρία από το iPhone σας

Πώς να διαγράψετε μια ταπετσαρία iPhone από την οθόνη κλειδώματος

Οι σύγχρονες εκδόσεις του iOS δεν έχουν την επιλογή να διαγράψουν τα wallpapers του iPhone από την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μπορείτε να προσθέσετε ή να προσαρμόσετε μόνο ταπετσαρίες εκεί.

Για να διαγράψετε μια ταπετσαρία iPhone, θα πρέπει να μεταβείτε στο Κλείδωμα οθόνης. Για να το κάνετε αυτό, απλώς πατήστε το Πλευρά κουμπί για να θέσετε τη συσκευή σας σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας και, στη συνέχεια, πατήστε το ξανά για να την αφυπνίσετε και να εμφανιστεί η ένδειξη Κλείδωμα οθόνης. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε το Κέντρο ειδοποιήσεων κάνοντας σάρωση προς τα κάτω από την επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, πατήστε παρατεταμένα οπουδήποτε στο Κλείδωμα οθόνης ταπετσαρία (η συσκευή σας πρέπει να είναι ξεκλειδωμένη για να ανοίξει το μενού ταπετσαρίας). Τώρα, σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να δείτε τις προηγούμενες ταπετσαρίες σας. Σύρετε προς τα πάνω στην ταπετσαρία που θέλετε να διαγράψετε. Πατήστε το Σκουπίδια εικονίδιο και επιλέξτε Διαγραφή αυτής της ταπετσαρίας για να επιβεβαιώσετε.

Η διαγραφή μιας ταπετσαρίας iPhone αφαιρεί επίσης την αρχική φωτογραφία;

Να είστε βέβαιοι ότι η αφαίρεση της ταπετσαρίας του iPhone από την οθόνη κλειδώματος δεν διαγράφει την εικόνα προέλευσης.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι τραβήξατε μια φωτογραφία του παιδιού ή του κατοικίδιου ζώου σας και την αποθηκεύσατε στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Η χρήση της εικόνας ως ταπετσαρίας του iPhone σας και η διαγραφή αυτής της ταπετσαρίας αργότερα, δεν θα επηρεάσει την αρχική εικόνα στις Φωτογραφίες.

Ωστόσο, εάν έχετε ήδη διαγράψει την αρχική εικόνα στις Φωτογραφίες, η διαγραφή της ταπετσαρίας του iPhone θα την καταργήσει και θα κάνει την εικόνα απρόσιτη.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει τρόπος αποθήκευσης μιας ταπετσαρίας οθόνης κλειδώματος iPhone στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Θα μπορούσατε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης της οθόνης κλειδώματος του iPhone σας για να έχετε ένα αντίγραφο της φωτογραφίας, αλλά δεν θα είναι τέλειο. Θα συμπεριληφθούν επίσης στοιχεία όπως η ημερομηνία και η ώρα. Η επόμενη καλύτερη επιλογή σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας για να ανακτήσετε τις διαγραμμένες φωτογραφίες στο iPhone σας.

Αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε την εφαρμογή Κλείδωμα οθόνης είτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις για να αλλάξετε την ταπετσαρία του iPhone σας, μπορείτε να διαγράψετε μια ταπετσαρία μόνο από την οθόνη κλειδώματος iOS ή το Κέντρο ειδοποιήσεων. Εφόσον έχετε την αρχική φωτογραφία αποθηκευμένη στην εφαρμογή Φωτογραφίες, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως χάσετε μια αγαπημένη φωτογραφία ακόμα και όταν διαγράφετε ταπετσαρίες από το iPhone σας.

Διαβάστε επίσης:Πώς να αλλάξετε την ταπετσαρία φόντου της οθόνης κλειδώματος των Windows 11

Πώς να αλλάξετε αυτόματα την ταπετσαρία φόντου επιφάνειας εργασίας των Windows 11

Είναι μαύρη η οθόνη κλειδώματος του iPhone σας;

Πώς να ορίσετε διαφορετικές ταπετσαρίες φόντου για κάθε εικονική επιφάνεια εργασίας στα Windows 11

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *