watchOS 10: Όλες οι νέες δυνατότητες

watchOS 10: Όλες οι νέες δυνατότητες

Το watchOS 10 κατατάσσεται ως η καλύτερη ενημέρωση για το Apple Watch εδώ και χρόνια και για καλό λόγο. Επανασχεδιασμένες εφαρμογές που μεγιστοποιούν την ακίνητη περιουσία της οθόνης, εντυπωσιακές νέες προσόψεις ρολογιών, βελτιώσεις στην παρακολούθηση φυσικής κατάστασης—η λίστα με τις βελτιώσεις στο watchOS10 συνεχίζεται και συνεχίζεται.

Εάν μόλις κάνατε την αναβάθμιση στο watchOS 10, η συλλογή των παρακάτω χαρακτηριστικών θα σας ενημερώσει για ό,τι νέο υπάρχει στο Apple Watch.

Αναθεωρημένα σχέδια εφαρμογών

Το watchOS 10 έχει μια νέα γλώσσα οπτικού σχεδιασμού που μεγιστοποιεί τη μικρή οθόνη του Apple Watch, επιτρέποντας επιπλέον περιεχόμενο και διαδραστικές λειτουργίες εφαρμογής.

Η εφαρμογή Παγκόσμιο Ρολόι, για παράδειγμα, υιοθετεί ένα ευρύτερο στυλ γραμματοσειράς για να εκμεταλλευτεί όλο το πλάτος της οθόνης και περιλαμβάνει έναν χάρτη για να δείξει τον κύκλο ημέρας/νύχτας για κάθε πόλη στη λίστα παρακολούθησης σας.

Επί του παρόντος, οι αλλαγές περιορίζονται ως επί το πλείστον σε εγγενείς εφαρμογές όπως το Weather, τα Stocks και τα Messages, αλλά αναμένουμε ότι οι προγραμματιστές τρίτων θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους τους επόμενους μήνες.

Χρησιμοποιήστε Smart Stacks

Το watchOS 10 εισάγει γραφικά στοιχεία στο Apple Watch ως Smart Stack, παρέχοντας γρήγορη πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες, όπως συμβάντα ημερολογίου, στατιστικά στοιχεία φυσικής κατάστασης και ενημερώσεις καιρού.

Η περιστροφή του Digital Crown ή η σάρωση προς τα επάνω φέρνει την Έξυπνη Στοίβα σε προβολή σε οποιοδήποτε ρολόι—οι κάρτες μέσα στη στοίβα περιστρέφονται αυτόματα βάσει παραγόντων όπως ο χρόνος και η δραστηριότητα.

Μπορείτε να προσαρμόσετε το Smart Stack προσθέτοντας νέα γραφικά στοιχεία, καρφιτσώνοντας κάρτες στο επάνω μέρος ή αφαιρώντας στοιχεία που δεν σας αρέσουν—πατήστε παρατεταμένα οποιοδήποτε γραφικό στοιχείο για να μεταβείτε στη λειτουργία επεξεργασίας.

Πλαϊνό κουμπί Ανοίγει το Κέντρο Ελέγχου

Η πρόσβαση στο Κέντρο Ελέγχου στο Apple Watch είναι πιο βολική με το watchOS 10. Αντί να σύρετε προς τα επάνω και να δυσκολεύεστε ενδεχομένως με κινήσεις που δεν ανταποκρίνονται, απλά πρέπει να πατήσετε το Πλευρά κουμπί. Λειτουργεί από οπουδήποτε, είτε στην πρόσοψη του ρολογιού, στην αρχική οθόνη ή σε μια εφαρμογή.

Το Digital Crown εκκινεί το App Switcher

Εφόσον το πλευρικό κουμπί του Apple Watch έχει αντιστοιχιστεί εκ νέου από το App Switcher στο Κέντρο Ελέγχου, πώς βλέπετε τις εφαρμογές που άνοιξαν πρόσφατα στο watchOS 10; Απλώς πατήστε το Ψηφιακό στέμμα εις διπλούν.

Ενημερωμένη προβολή πλέγματος για εφαρμογές

Με το watchOS 10, η πλοήγηση στο Grid View στο Apple Watch είναι πιο απλή. Αντί να σύρετε ή να τσιμπήσετε για να μεγεθύνετε τη διάταξη της κηρήθρας, μπορείτε τώρα να κάνετε κύλιση κάθετα για να βρείτε και να ανοίξετε εφαρμογές.

Double Tap (Μόνο σειρές 9 και Ultra 2)

Το Double Tap είναι μια χειρονομία του watchOS 10 αποκλειστικά για τα Apple Watch Series 9 και Ultra 2. Πατώντας δύο φορές τον δείκτη και τον αντίχειρα του ρολογιού ενεργοποιείται η κύρια ενέργεια εντός του ρολογιού και των εφαρμογών—π.χ. πρόσβαση στο Smart Stack, απάντηση κλήσεων και αναπαραγωγή /παύση μουσικής.

Για να προσαρμόσετε τον τρόπο λειτουργίας του Double Tap, ανοίξτε την εφαρμογή Watch στο ζευγοποιημένο iPhone και μεταβείτε στο Χειρονομίες > Διπλό χτύπημα.

Νέα ρολόγια

Το watchOS 10 κάνει το ντεμπούτο του σε δύο νέα ρολόγια – Palette και Snoopy. Η παλέτα προσφέρει μια ζωντανή διεπαφή που αλλάζει χρώμα για την εμφάνιση του χρόνου, ενώ το Snoopy διαθέτει πολλά κινούμενα σχέδια με τον Snoopy και το Woodstock που αλλάζουν ανάλογα με την ώρα, τον καιρό και κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Μάθετε πώς να προσθέτετε, να προσαρμόζετε και να αλλάζετε πρόσωπα Apple Watch.

Κάντε ping στο Apple Watch σας

Προηγουμένως, μπορούσατε να κάνετε ping στο iPhone σας μόνο από το Apple Watch σας, αλλά με το watchOS 10, έχετε πλέον τη δυνατότητα να το κάνετε αντίστροφα!

Πρόσθεσε το Ping στο ρολόι μου έλεγχος στο Κέντρο Ελέγχου του iPhone (Ρυθμίσεις > Κέντρο ελέγχου) και πατήστε το εικονίδιο δονούμενου ρολογιού για να εντοπίσετε το ρολόι σας.

Στοιχεία επικοινωνίας NameDrop (Σειρά 7 και μεταγενέστερη)

Το watchOS 10 έρχεται με μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται NameDrop που απλοποιεί την κοινή χρήση στοιχείων επαφής—απλώς ανοίξτε την κάρτα επαφής σας στην εφαρμογή Επαφές του Apple Watch, πατήστε Μερίδιοκαι κρατήστε το ρολόι σας κοντά σε μια άλλη συσκευή Apple που εκτελεί watchOS 10 ή iOS 17 για να “πέσετε” τις πληροφορίες.

Πραγματοποιήστε ομαδικές ηχητικές κλήσεις FaceTime

Το watchOS 10 εισάγει υποστήριξη για ομαδικές κλήσεις ήχου FaceTime. Ανοίξτε την εφαρμογή Phone στο Apple Watch, ξεκινήστε μια κανονική κλήση FaceTime και πατήστε Περισσότερο > Προσθέτω ανθρώπους να προσκαλέσετε επιπλέον άτομα.

Συνδεσιμότητα Bluetooth για αξεσουάρ ποδηλασίας

Το watchOS 10 ενισχύει την υποστήριξη ποδηλασίας παρόμοια με την προηγμένη παρακολούθηση τρεξίματος που εισάγεται στο watchOS 9. Εάν το ποδήλατό σας διαθέτει αισθητήρες συμβατούς με Bluetooth, μπορείτε να τροφοδοτήσετε απευθείας με μετρήσεις όπως η ισχύς, ο ρυθμός και η ταχύτητα στο Apple Watch σας.

Τα στατιστικά της ποδηλασίας εμφανίζονται επίσης στην οθόνη του iPhone σας σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντάς σας να βλέπετε εύκολα τις πληροφορίες τοποθετώντας το τηλέφωνο στο τιμόνι ή στο στέλεχος του ποδηλάτου.

Προβολή προπόνησης Power Zones

Εάν το ποδήλατό σας είναι εξοπλισμένο με μετρητή ισχύος Bluetooth, το watchOS 10 μπορεί να υπολογίσει την ένταση που μπορείτε να διατηρήσετε για τουλάχιστον μία ώρα σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο δραστηριότητας—ή Λειτουργική ισχύ κατωφλίου (FTP)— κατά τη διάρκεια των προπονήσεων με ποδήλατο.

Ένας μετρητής Power Zones στην εφαρμογή Workouts παρουσιάζει τα δεδομένα με τη μορφή τρέχουσας ισχύος, ώρας στη ζώνη και μέσου όρου ποδηλασίας σε τμήματα που κυμαίνονται από εύκολα έως σκληρά, επιτρέποντάς σας να βελτιώνετε την απόδοση με την πάροδο του χρόνου.

Ελέγξτε το περιβάλλον σε 3D

Το watchOS 10 εισάγει σημαντικές βελτιώσεις στην πεζοπορία. Η εφαρμογή Compass, για παράδειγμα, προσφέρει μια τρισδιάστατη προβολή του σημείου που βρεθήκατε, συμπεριλαμβανομένης μιας εκτίμησης της τελευταίας τοποθεσίας με λήψη κινητής τηλεφωνίας, ώστε να γνωρίζετε πού να κατευθυνθείτε αν χαθείτε. Πατήστε το FT (πόδια) ένδειξη στο κάτω μέρος της οθόνης για να καλέσετε την προβολή υψομέτρου.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Compass για να ρυθμίσετε ειδοποιήσεις όταν περνάτε ένα συγκεκριμένο όριο ανύψωσης—π.χ. 300 FT. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το Πληροφορίες εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής Compass και επιλέξτε Ορισμός ειδοποίησης στόχου.

Λήψη Χαρτών εκτός σύνδεσης

Με το iOS 17, το iPhone σας σάς επιτρέπει να κατεβάζετε χάρτες στην τοπική αποθήκευση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα χάρτη που έχετε λάβει για πλοήγηση στο Apple Watch, υπό την προϋπόθεση ότι η συσκευή σας iOS βρίσκεται εντός της εμβέλειας Bluetooth.

Ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες στο iPhone σας, πατήστε το πορτρέτο του προφίλ σας επάνω δεξιά και επιλέξτε Αποφόρτωση Χαρτών > Λήψη νέου χάρτη για λήψη χαρτών.

Τοπογραφικοί Χάρτες

Στο watchOS 10, η εφαρμογή Χάρτες διαθέτει πλέον τοπογραφικούς χάρτες, που σας επιτρέπουν να χαρτογραφείτε εύκολα το έδαφος κατά την πεζοπορία. Επιπλέον, περιλαμβάνει πληροφορίες για κοντινά μονοπάτια. Επί του παρόντος, αυτές οι τοπογραφικές λεπτομέρειες και οι λεπτομέρειες των μονοπατιών είναι διαθέσιμες μόνο εντός των ΗΠΑ

Ελέγξτε τα στατιστικά για το φως της ημέρας

Το watchOS 10 εκμεταλλεύεται τον αισθητήρα φωτός περιβάλλοντος στο Apple Watch σας για να παρακολουθεί την έκθεσή σας στο φως της ημέρας. Είναι μια εύχρηστη μέθοδος για να παρακολουθείτε εάν βρίσκεστε τουλάχιστον 20 λεπτά σε εξωτερικό χώρο, κάτι που ωφελεί την παραγωγή βιταμίνης D.

Ανοίξτε την εφαρμογή Health στο αντιστοιχισμένο iPhone και μεταβείτε στο Ξεφυλλίζω > Ψυχική ευεξία > Ώρα στο φως της ημέρας για να ελέγξετε τα στατιστικά σας.

Καταγράψτε την κατάσταση του μυαλού

Το watchOS 10 εισάγει την παρακολούθηση της διάθεσης με την εφαρμογή Mindfulness. Μπορείτε να καταγράψετε την κατάσταση του μυαλού σας επιλέγοντας μια γενική διάθεση—όπως Ευχάριστος, Ουδέτεροςή Δυσάρεστος— και μετά εμβαθύνετε σε συγκεκριμένα συναισθήματα όπως Θυμωμένος, Λυπημένοςή Ευτυχισμένοςακόμη και σημειώνοντας την αιτία—π.χ. Υγεία, Σχέσειςή Χρήματα.

Καταγράψτε τα συναισθήματα καθώς συμβαίνουν και ελέγξτε τις καταχωρίσεις αργότερα στην εφαρμογή Health στο iPhone σας—μεταβείτε στο Ξεφυλλίζω > Ψυχική ευεξία > Κατάσταση μυαλού—να κατανοήσετε τα πρότυπα ευεξίας σας. Μπορείτε επίσης να συσχετίσετε τα δεδομένα με δραστηριότητες όπως η διάρκεια ύπνου, τα προσεκτικά λεπτά και η άσκηση.

Παρακολούθηση Υπενθυμίσεων Φαρμάκων

Ξεχνάτε τακτικά να παίρνετε τα φάρμακά σας, τις βιταμίνες ή τα συμπληρώματά σας; Με το watchOS 10, το Apple Watch σας μπορεί να σας υπενθυμίσει να το πάρετε. Ανοίξτε την εφαρμογή Υγεία και πατήστε Ξεφυλλίζω > Φάρμακα > Προσθέστε ένα φάρμακο για να ορίσετε υπενθυμίσεις φαρμάκων ως κανονικές ή κρίσιμες ειδοποιήσεις.

Το watchOS 10 είναι μια αλλαγή παιχνιδιών

Το watchOS 10 είναι συμβατό με το Apple Watch Series 4 και νεότερη έκδοση. Εάν δεν έχετε κάνει ακόμη την αναβάθμιση και θέλετε να το κάνετε, τοποθετήστε το smart wearable σας στον μαγνητικό φορτιστή του, μεταβείτε στο Παρακολουθώ > Γενικός > Αναβάθμιση λογισμικού στο αντιστοιχισμένο iPhone και πατήστε Λήψη και εγκατάσταση.

Ελέγξτε τον πλήρη οδηγό μας για την ενημέρωση του Apple Watch για αναλυτικές οδηγίες βήμα προς βήμα. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, μάθετε πώς να διορθώνετε τις κολλημένες ενημερώσεις του watchOS.

Διαβάστε επίσης:Πώς να κάνετε Ping στο iPhone σας από το Apple Watch

Πώς να εκκαθαρίσετε ή να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στο Apple Watch

Πώς να κάνετε τους Χάρτες Google την προεπιλεγμένη εφαρμογή πλοήγησης στο iPhone

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *