δευτερόλεπτα στο ρολόι των Windows 11

Πώς να εμφανίσετε δευτερόλεπτα στο ρολόι των Windows 11

Έχετε βρεθεί ποτέ να ρίχνετε μια ματιά στο ρολόι του υπολογιστή σας, λαχταρώντας αυτό το επιπλέον επίπεδο ακρίβειας; Λοιπόν, η Microsoft πρόσθεσε επιτέλους τη δυνατότητα εμφάνισης δευτερολέπτων στο ρολόι της γραμμής εργασιών, ένα χαρακτηριστικό που απουσίαζε ιδιαίτερα στην αρχική έκδοση. Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει για το πώς να εμφανίζετε τα δευτερόλεπτα στο ρολόι των Windows 11 γρήγορα και αποτελεσματικά.

Είτε συντονίζετε εργασίες ευαίσθητες στον χρόνο, συγχρονίζετε ακριβείς εγγραφές ή προτιμάτε μια πιο λεπτομερή προβολή του χρόνου, το να έχετε δευτερόλεπτα στα χέρια σας μπορεί να είναι εκπληκτικά ωφέλιμο. Είναι τα μικρά πράγματα που συνθέτουν μια πιο ομαλή, πιο αποτελεσματική εμπειρία υπολογιστών. Με αυτήν την κατανόηση, ας ξεκινήσουμε με τα βήματα.

Το VPN είναι πλέον απαραίτητο, προτείνουμε το ATLASVPN

Διαβάστε επίσης:7 επιδιορθώσεις για την προεπιλεγμένη συσκευή ήχου που αλλάζει συνεχώς στα Windows

1. Χρήση ρυθμίσεων γραμμής εργασιών

Αυτός είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους και ευκολότερους τρόπους για να προσθέσετε δευτερόλεπτα σε ένα ρολόι των Windows 11. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας, πληκτρολογήστε Ρυθμίσειςκαι κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

πληκτρολογήστε Ρυθμίσεις

Βήμα 2: Μεταβείτε στην Εξατομίκευση και επιλέξτε την επιλογή Γραμμή εργασιών.

επιλέξτε την επιλογή Γραμμή εργασιών

Βήμα 3: Στις ρυθμίσεις της γραμμής εργασιών, κάντε κλικ στις συμπεριφορές της γραμμής εργασιών.

κάντε κλικ στις συμπεριφορές της γραμμής εργασιών

Βήμα 4: Τέλος, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή “Εμφάνιση δευτερολέπτων στο ρολόι του δίσκου συστήματος” στο αναπτυγμένο μενού.

επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο

Μόλις ενεργοποιηθεί η επιλογή, τα δευτερόλεπτα εμφανίζονται στο ρολόι στην κάτω δεξιά γωνία της γραμμής εργασιών σας. Ένας άλλος τρόπος για να προσθέσετε δευτερόλεπτα στο ρολόι των Windows 11 είναι χρησιμοποιώντας το εργαλείο γραμμής εντολών. Συνέχισε να διαβάζεις.

2. Χρήση του Windows Terminal

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Windows Terminal για να προσθέσετε ένα ρολόι με δευτερόλεπτα στο δίσκο συστήματος. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας, πληκτρολογήστε Τερματικόκαι κάντε κλικ στην επιλογή Άνοιγμα ή “Εκτέλεση ως διαχειριστής”.

τύπου Terminal

Βήμα 2: Τώρα, πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε Enter.

Set-ItemProperty -Path HKCU:\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced -Name ShowSecondsInSystemClock -Value 1 -Force
πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή

Μόλις εκτελεστεί η εντολή, θα πρέπει να δείτε ένα ρολόι με δευτερόλεπτα να εμφανίζεται στη γραμμή εργασιών.

Το VPN είναι πλέον απαραίτητο, προτείνουμε το ATLASVPN

Διαβάστε επίσης:Πώς να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών στα Windows 11

3. Χρησιμοποιώντας το πλαίσιο εντολών Εκτέλεση

Αυτός είναι ένας εναλλακτικός τρόπος εμφάνισης δευτερολέπτων στο εικονίδιο της γραμμής συστήματος, εάν δεν θέλετε να το κάνετε μέσω του τερματικού. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας, πληκτρολογήστε Τρέξιμο, και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

πληκτρολογήστε Εκτέλεση

Βήμα 2: Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή στο πλαίσιο κειμένου και κάντε κλικ στο OK.

cmd /c powershell.exe Set-ItemProperty -Path HKCU:\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced -Name ShowSecondsInSystemClock -Value 1 -Force
κάντε κλικ στο OK

Για αυτό πρόκειται. Μόλις εκτελεστεί αυτή η εντολή, θα επιτρέψει στα Windows να εμφανίζουν δευτερόλεπτα στο ρολόι του δίσκου συστήματος. Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να επιτρέψετε το ρολόι με δευτερόλεπτα στα Windows 11. Συνέχισε να διαβάζεις.

4: Χρήση του Επεξεργαστή Μητρώου

Αυτή η μέθοδος είναι πιο περίπλοκη από την παραπάνω, αλλά τα βήματα είναι απλά να ακολουθηθούν και να εκτελεστούν. Ωστόσο, επειδή θα χρησιμοποιήσουμε τον Επεξεργαστή Μητρώου, σας προτείνουμε δημιουργήστε αντίγραφο ασφαλείας του μητρώου των Windows πριν προχωρήσετε στα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας, πληκτρολογήστε Επεξεργαστής Μητρώουκαι κάντε κλικ στην επιλογή “Εκτέλεση ως διαχειριστής”.

Σημείωση: Εναλλακτικά, πατήστε το πλήκτρο Windows + R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση, πληκτρολογήστε regedit.exeκαι κάντε κλικ στο OK για ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου.

πληκτρολογήστε Επεξεργαστή Μητρώου

Στη γραμμή εντολών, επιλέξτε Ναι.

Βήμα 2: Στην επάνω γραμμή διευθύνσεων, εισαγάγετε την ακόλουθη διαδρομή.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να πλοηγηθείτε χειροκίνητα στην ενότητα.

εισάγετε την παρακάτω διαδρομή

Βήμα 3: Βρείτε και κάντε διπλό κλικ στο πλήκτρο ShowSecondInSystemClock.

κάντε διπλό κλικ στο πλήκτρο ShowSecondInSystemClock

Βήμα 4: Τώρα, πληκτρολογήστε 1 στο πεδίο Δεδομένα τιμής και πατήστε OK.

πατήστε ΟΚ

Τέλος, επανεκκινήστε το σύστημα για να εφαρμόσετε τις αλλαγές. Και τέλος! Αφού εκκινήσετε ξανά τον υπολογιστή σας, θα έχετε ενεργοποιήσει ένα ρολόι με δευτερόλεπτα στη γραμμή εργασιών.

Εάν αυτή η μέθοδος είναι υπερβολική για να ακολουθήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαθέσιμες εφαρμογές τρίτων για να λάβετε το ρολόι των δευτερολέπτων στο δίσκο συστήματος. Συνέχισε να διαβάζεις.

Το VPN είναι πλέον απαραίτητο, προτείνουμε το ATLASVPN

Διαβάστε επίσης:Πώς να κρύψετε τη γραμμή εργασιών στα Windows 11

Είναι διαθέσιμες πολλές εφαρμογές τρίτων που προσθέτουν δευτερόλεπτα στο ρολόι των Windows 11. μερικά δημοφιλή είναι το ElevenClock και το T-Clock Redux. Θα χρησιμοποιήσουμε το ElevenClock για την επίδειξη. ας ξεκινήσουμε με τα βήματα.

Βήμα 1: Μεταβείτε στο Microsoft Store, αναζητήστε ElevenClockκαι κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση. Ή μπορείτε να κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και να μεταβείτε απευθείας στη σελίδα λήψης.

κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση

Βήμα 2: Μόλις εγκατασταθεί, εκκινήστε την εφαρμογή και μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας”.

μεταβείτε στις Ρυθμίσεις

Βήμα 3: Από το αναπτυσσόμενο μενού, βρείτε “Εμφάνιση δευτερολέπτων στο ρολόι” και επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα του.

Σημείωση: Μπορεί να έχετε πρόσθετες επιλογές προσαρμογής, όπως ξεθώριασμα σε δευτερόλεπτα ή προσαρμογή του μεγέθους της γραμματοσειράς.

τσεκάρετε το πλαίσιο

Αφού ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα, θα πρέπει να δείτε τα δευτερόλεπτα που εμφανίζονται στο ρολόι του δίσκου συστήματος, παρέχοντας πιο ακριβή χρονομέτρηση για την εμπειρία σας στα Windows 11.

Συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την εμφάνιση δευτερολέπτων στο ρολόι των Windows 11

1. Η χρήση εργαλείων τρίτων για την εμφάνιση δευτερολέπτων έχει κάποια μειονεκτήματα;

Ενώ τα εργαλεία τρίτων μπορούν να παρέχουν πρόσθετες επιλογές προσαρμογής, ενδέχεται να έχουν περιορισμούς ή προβλήματα συμβατότητας με μελλοντικές ενημερώσεις των Windows.

2. Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια προφύλαξη οθόνης ή ένα γραφικό στοιχείο επιφάνειας εργασίας για την εμφάνιση δευτερολέπτων;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προφύλαξη οθόνης ή γραφικά στοιχεία επιφάνειας εργασίας που εμφανίζουν την ώρα με δευτερόλεπτα.

Κρατήστε ένα στενό ρολόι

Η δυνατότητα εμφάνισης δευτερολέπτων στο ρολόι των Windows 11 μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή προσαρμογή, αλλά μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Τώρα που ξέρετε πώς να εμφανίζετε δευτερόλεπτα στο ρολόι των Windows 11, μπορείτε να έχετε αυτήν την επιπλέον ακρίβεια. Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε πώς να συγχρονίσετε το ρολόι των Windows με τον διακομιστή ώρας Internet.

Το VPN είναι πλέον απαραίτητο, προτείνουμε το ATLASVPN

Διαβάστε επίσης:

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *