Πώς να καθαρίσετε τα AirPods Max σας (χωρίς να τα καταστρέψετε)

Πώς να καθαρίσετε τα AirPods Max σας (χωρίς να τα καταστρέψετε)

Η Apple σχεδίασε τα AirPods Max με ανοξείδωτο ατσάλι και ανοδιωμένο αλουμίνιο — υλικά που καθαρίζονται εύκολα. Αλλά το σετ μικροφώνου-ακουστικού περιέχει αφρό μνήμης και πλεκτό πλέγμα που αναπνέει, που προσελκύουν τη σκόνη και τη βρωμιά. Τα πιο ανοιχτά χρώματα του AirPods Max κάνουν επίσης τη βρωμιά να εμφανίζεται περισσότερο.

Έτσι, αν αναρωτιέστε πώς να καθαρίσετε ηλεκτρονικά όπως το ολοκαίνουργιο AirPods Max, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς να καθαρίζετε σωστά τα ακουστικά σας, αλλά και πώς να τα διατηρείτε καθαρά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επίσης, φροντίστε να διαβάσετε τον γενικό μας οδηγό πώς να καθαρίσετε τα ηλεκτρονικά με ασφάλεια για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές.

Διαβάστε επίσης: Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής Facebook στο iPhone σας

Τι δεν πρέπει να κάνετε!

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό του AirPods Max, θα πρέπει να μάθετε τι λέει η Apple να μην κάνει. Ίσως πιστεύετε ότι ο καθαρισμός είναι εύκολος. Ωστόσο, ο ακανόνιστος καθαρισμός των AirPods Max μπορεί μόνο να τα βλάψει, ακόμη και σε σημείο που η εγγύηση δεν θα ισχύει πλέον. Ας δούμε λοιπόν τι λέει η Apple να μην κάνετε όταν καθαρίζετε τα AirPods Max σας:

 • Ποτέ μην βυθίζετε το AirPod Max σας, ολόκληρο ή οποιοδήποτε από τα μέρη του, σε νερό ή διάλυμα καθαρισμού.
 • Μην αφήνετε την υγρασία ή τα υγρά να μπαίνουν μέσα στα ακουστικά.
 • Μην χρησιμοποιείτε διαλύματα καθαρισμού που περιέχουν λευκαντικό ή υπεροξείδιο του υδρογόνου.
 • Μην χρησιμοποιείτε αιχμηρά ή μυτερά αντικείμενα για να καθαρίσετε τα ακουστικά σας.
 • Μην χρησιμοποιείτε λειαντικά υλικά ή διαλύματα καθαρισμού για να καθαρίσετε το AirPods Max σας.
 • Μην χρησιμοποιείτε τα AirPods Max μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχουν στεγνώσει τελείως. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένετε μια ή δύο μέρες για να στεγνώσουν.

Προσπαθήστε να τηρείτε τις παραπάνω συμβουλές όσο το δυνατόν περισσότερο και το AirPods Max σας θα σας διαρκέσει πολύ.

Καθαρίστε τη ζώνη κεφαλής AirPod Max

Ο κεφαλόδεσμος του AirPods Max σας είναι συνεχώς σε επαφή με το κεφάλι σας. Γι’ αυτό είναι το μόνο μέρος του ακουστικού που λερώνεται πιο γρήγορα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείτε προϊόντα μαλλιών. Κολλάνε στο διχτυωτό υλικό του κεφαλόδεσμου και προσελκύουν βρωμιά και βρωμιά. Με τον καιρό, η βρωμιά θα συσσωρευτεί κάνοντας τα AirPods σας να φαίνονται άσχημα.

Πώς να καθαρίσετε τα AirPods Max σας (χωρίς να τα καταστρέψετε) εικόνα 2

Ευτυχώς, το κεφαλόδεσμο είναι το πιο εύκολο καθάρισμα. Ακολουθεί μια λίστα με τα αντικείμενα που θα πρέπει να προετοιμάσετε:

 • Μια καρφίτσα SIM.
 • Καθαρό δοχείο.
 • Μαλακό και στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι.
 • Υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου.
 • Βούρτσα με μαλακές τρίχες.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό και απορρυπαντικά που περιέχουν λευκαντικό ή υπεροξείδιο του υδρογόνου, καθώς μπορεί να ξεθωριάσουν το χρώμα του κεφαλόδεσμου.

Πριν καθαρίσετε το κεφαλόδεσμο του AirPods Max, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα ακουστικά. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 1. Τα μαξιλάρια αυτιών είναι μαγνητικά και μπορείτε να τα τραβήξετε από το ακουστικό με ένα απαλό τράβηγμα.
 2. Θα παρατηρήσετε ότι κάθε φλιτζάνι έχει τέσσερις βίδες και μια τρύπα καρφίτσας. Σπρώξτε το εργαλείο SIM στην οπή καρφίτσας και ασκήστε ελαφριά πίεση.
Πώς να καθαρίσετε τα AirPods Max σας (χωρίς να τα καταστρέψετε) εικόνα 3
 1. Κατά την άσκηση πίεσης, τραβήξτε το συνδετικό τμήμα του κεφαλόδεσμου για να το αποσυνδέσετε από το κύπελλο.

Μόλις αφαιρέσετε και τα δύο ακουστικά, συνεχίστε με τον καθαρισμό του κεφαλόδεσμου. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

 1. Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό σε ένα φλιτζάνι (250 ml) ζεστό (όχι καυτό) νερό.
 2. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να βρέξετε το κεφαλόδεσμο, ώστε το βούρτσισμα να είναι ευκολότερο.
 3. Βουτήξτε τη βούρτσα με μαλακές τρίχες στο διάλυμα απορρυπαντικού και τρίψτε απαλά το κεφαλόδεσμο.
 4. Αποφύγετε την υπερβολική πίεση στο κεφαλόδεσμο κατά τον καθαρισμό, καθώς μπορεί να το παραμορφώσει.
 5. Ξεπλύνετε τη μαλακή βούρτσα σας με καθαρό νερό και χρησιμοποιήστε την για να αφαιρέσετε την περίσσεια απορρυπαντικού από το κεφαλόδεσμο.
 6. Τέλος, χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι για να σκουπίσετε την περίσσεια νερού από το κεφαλόδεσμο. Μην πιέζετε πολύ για να μην πιέσετε τα υλικά.
 7. Στεγνώστε τελείως τον κεφαλόδεσμό σας στον αέρα πριν συνδέσετε ξανά τα AirPods σας.

Καθαρίστε τα μαξιλάρια AirPod Max

Μετά το κεφαλόδεσμο, θα θελήσετε να καθαρίσετε τα μαξιλάρια αυτιών του AirPod Max σας. Αυτά είναι κατασκευασμένα από αφρό μνήμης, ένα πολύ άνετο υλικό που εμποτίζεται εύκολα με τον ιδρώτα, τη βρωμιά και τη βρωμιά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν φοράτε το AirPod Max σας για μεγάλες περιόδους ή εάν το φοράτε ενώ γυμνάζεστε.

Πώς να καθαρίσετε τα AirPods Max σας (χωρίς να τα καταστρέψετε) εικόνα 4

Για να καθαρίσετε τα μαξιλάρια AirPod Max προετοιμάστε τα ακόλουθα αντικείμενα:

 • Καθαρό δοχείο.
 • Μαλακό και στεγνό πανί χωρίς χνούδι x3.
 • Υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου.

Δείτε πώς να τα καθαρίσετε:

 1. Αν δεν το κάνατε ήδη, αφαιρέστε τα μαξιλάρια από τα αυτιά. Συγκρατούνται μόνο από μαγνήτες, επομένως η αφαίρεσή τους θα πρέπει να είναι εύκολη.
 2. Δημιουργήστε ένα διάλυμα καθαρισμού αναμειγνύοντας μια κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό πλυντηρίου και ένα φλιτζάνι (250 ml) ζεστό νερό.
 3. Μουλιάστε το πανί που δεν αφήνει χνούδι σε αυτό το διάλυμα και πιέστε το για να στραγγίξει το υπερβολικό υγρό. Το πανί σας πρέπει να είναι βρεγμένο, αλλά δεν πρέπει να στάζει υγρό από αυτό.
 4. Χρησιμοποιήστε αυτό το εμποτισμένο πανί για να τρίψετε τα μαξιλάρια AirPod Max και να αφαιρέσετε τυχόν συσσωρευμένη βρωμιά. Προσπαθήστε να αφαιρέσετε τυχόν ορατούς λεκέδες.
 5. Βουτήξτε ένα δεύτερο μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδι σε καθαρό ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε το για να αφαιρέσετε την περίσσεια σαπουνιού από τα μαξιλάρια.
 6. Τέλος, χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι για να σκουπίσετε την υπερβολική υγρασία από τα μαξιλάρια AirPod Max.
 7. Αφήστε τα μαξιλάρια να στεγνώσουν τελείως πριν τα ξαναβάλετε πάνω από τα αυτιά. Αυτό μπορεί να διαρκέσει περίπου 24 ώρες.

Καθαρίστε τα ακουστικά και την έξυπνη θήκη

Τα ωτοασπίδες AirPod Max είναι κατασκευασμένα από ανοδιωμένο αλουμίνιο, ένα πολύ ανθεκτικό υλικό. Εφόσον αγγίζετε συνεχώς τα ακουστικά όταν βάζετε ή απενεργοποιείτε τα ακουστικά σας, μπορούν εύκολα να λερωθούν. Είναι παρόμοια με τη θήκη AirPods, η οποία είναι κατασκευασμένη από δέρμα. Ευτυχώς, τόσο τα ωτοασπίδες όσο και η Smartcase καθαρίζονται εύκολα. Εδώ είναι τι θα χρειαστείτε:

 • 70% ισοπροπυλική αλκοόλη.
 • Ξηρό βαμβάκι.
 • Μαλακό, στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι.
Πώς να καθαρίσετε τα AirPods Max σας (χωρίς να τα καταστρέψετε) εικόνα 5

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να καθαρίσετε τα ακουστικά και τη θήκη AirPod Max:

 1. Χρησιμοποιήστε ισοπροπυλική αλκοόλη για να βρέξετε ελαφρά το πανί που δεν αφήνει χνούδι.
 2. Τρίψτε τα ακουστικά και τη θήκη με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά και ορατούς λεκέδες.
 3. Στεγνώστε τα ακουστικά με αέρα πριν τα επανατοποθετήσετε στα ακουστικά. Ομοίως, βεβαιωθείτε ότι η θήκη είναι εντελώς στεγνή προτού τη χρησιμοποιήσετε για να αφήσετε το AirPod Max.

Σημείωση: αντί για 70% ισοπροπυλική αλκοόλη και ένα στεγνό πανί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαντηλάκια αιθυλικής αλκοόλης 75%.

Πώς να καθαρίσετε τα AirPods Max σας (χωρίς να τα καταστρέψετε) εικόνα 6

Αποτρέψτε το AirPods Max σας να λερωθεί

Τα AirPods Max είναι βέβαιο ότι θα λερωθούν με την πάροδο του χρόνου με την τακτική χρήση. Ωστόσο, μπορείτε να λάβετε ορισμένα προληπτικά μέτρα για να μην λερώνονται συχνά. Ακολουθούν μερικές συμβουλές και κόλπα για να διατηρήσετε το AirPods Max σας πεντακάθαρο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα:

 1. Χρήση καλύμματα σιλικόνης. Είναι σχεδιασμένα για να προστατεύουν τα ακουστικά σας από γρατσουνιές και βρωμιές. Είναι επίσης ελαφριά και δεν επηρεάζουν τον ήχο που βγαίνει από τα ακουστικά σας.
Πώς να καθαρίσετε τα AirPods Max σας (χωρίς να τα καταστρέψετε) εικόνα 7
 1. Χρησιμοποιήστε ένα αδιάβροχο σπρέι. Αυτό θα προσθέσει ένα επιπλέον στρώμα προστασίας στο AirPods Max σας, ειδικά από τον ιδρώτα, τα δακτυλικά αποτυπώματα και τη βρωμιά.
 2. Καθαρίζετε τακτικά το AirPod Max σας. Εάν περιμένετε πολλή ώρα μεταξύ των συνεδριών καθαρισμού, θα γίνει πιο δύσκολο να απαλλαγείτε από τη συσσωρευμένη βρωμιά και βρωμιά.

Μην παραλείπετε την τακτική συντήρηση και χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα για να απολαύσετε το νέο σας AirPods Max για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Χύθηκε νερό στο MacBook σας; 15 Πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *