Πόσο συχνά πρέπει να αγοράζετε ή να αντικαθιστάτε τηλέφωνο Android

Πόσο συχνά πρέπει να αγοράζετε ή να αντικαθιστάτε τηλέφωνο Android

Τα τηλέφωνα Android έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, λειτουργώντας ως ισχυροί και ευέλικτοι σύντροφοι. Ο μέσος άνθρωπος ελέγχει το τηλέφωνό του πολλές φορές την ημέρα, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που αναρωτηθήκατε εάν ήταν ώρα για αναβάθμιση; Σε αυτό το άρθρο, θα σας ενημερώσουμε πόσο συχνά πρέπει να αγοράζετε ή να αντικαθιστάτε ένα τηλέφωνο Android.

Όπως και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, το τηλέφωνό σας Android φθείρεται με την πάροδο του χρόνου. Το πόσο καιρό θα διαρκέσει το τηλέφωνό σας Android εξαρτάται από τη χρήση, τον τόπο διαμονής, το πόσο καλά το φροντίζετε και πολλά άλλα. Ενώ οι εταιρείες τεχνολογίας θέλουν να αποκτήσετε γρήγορα ένα νέο τηλέφωνο, θα έπρεπε; Ας ελέγξουμε.

Πώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε εικόνες στο Android

Πόσο διαρκούν τα τηλέφωνα Android

Η διάρκεια ζωής των τηλεφώνων Android μπορεί να κυμαίνεται από 2-3 χρόνια για οικονομικά μοντέλα έως 3-5 χρόνια για premium ναυαρχίδες όπως το Samsung Galaxy S23 Plus. Αυτή η παραλλαγή εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η επωνυμία της συσκευής, ο αριθμός μοντέλου και ο τρόπος που τη χρησιμοποιείτε.

Πόσο διαρκούν τα τηλέφωνα Android

Ενώ τα premium μοντέλα διαθέτουν υλικά υψηλότερης ποιότητας, ισχυρούς επεξεργαστές και βελτιωμένη ποιότητα κατασκευής, που τα κάνουν να διαρκούν περισσότερο, η υποβάθμιση της μπαταρίας μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής τους. Για να κατανοήσουμε καλύτερα πόσο χρόνο διαρκούν η Samsung και άλλα τηλέφωνα Android, ας δούμε ορισμένους παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής της συσκευής σας.

Τι επηρεάζει τη διάρκεια ζωής του Android Smartphone σας

Διάφοροι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια ζωής ενός smartphone Android. Εδώ είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες:

Ανθεκτικότητα υλικού

Ανθεκτικότητα υλικού
 • Ποιότητα κατασκευής: Η φυσική κατασκευή και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο smartphone παίζουν καθοριστικό ρόλο. Τα υλικά υψηλής ποιότητας και η στιβαρή κατασκευή μπορούν να συμβάλουν σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
 • Αντοχή σε νερό και σκόνη: Τα smartphone με αντοχή στο νερό και τη σκόνη είναι γενικά πιο ανθεκτικά και λιγότερο επιρρεπή σε ζημιές σε δύσκολα περιβάλλοντα.
 • Αντίσταση πτώσης: Οι τυχαίες πτώσεις είναι μια κοινή αιτία βλάβης smartphone. Συσκευές με ανθεκτικά σχέδια και υλικά, όπως το Gorilla Glass, μπορεί να αντέχουν καλύτερα τις πτώσεις.

Υποβάθμιση μπαταρίας

Υποβάθμιση μπαταρίας
 • Χημεία μπαταρίας: Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, που χρησιμοποιούνται συνήθως σε smartphone, υποβαθμίζονται με την πάροδο του χρόνου με κάθε κύκλο φόρτισης. Ο αριθμός των κύκλων φόρτισης-εκφόρτισης που μπορεί να αντέξει μια μπαταρία πριν συμβεί σημαντική υποβάθμιση εξαρτάται από τη συγκεκριμένη χημεία της μπαταρίας.
 • Συνήθειες φόρτισης: Η γρήγορη φόρτιση, οι υψηλές θερμοκρασίες κατά τη φόρτιση και η συνεχής εκκένωση της μπαταρίας σε χαμηλά επίπεδα μπορούν να συμβάλουν στην ταχύτερη υποβάθμιση της μπαταρίας.
 • Χωρητικότητα μπαταρίας: Με την πάροδο του χρόνου, η μέγιστη χωρητικότητα μιας μπαταρίας μειώνεται. Καθώς η χωρητικότητα μειώνεται, το διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartphone και ο συνολικός χρόνος χρήσης μπορεί να επηρεαστεί.

Υποστήριξη λογισμικού

Υποστήριξη λογισμικού
 • Ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος: Οι τακτικές ενημερώσεις λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων κώδικα ασφαλείας και των μεγάλων ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος, μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση, την ασφάλεια και τις δυνατότητες της συσκευής. Οι κατασκευαστές που παρέχουν έγκαιρες και μακροπρόθεσμες ενημερώσεις συμβάλλουν στη μεγαλύτερη ωφέλιμη ζωή της συσκευής.
 • Συμβατότητα εφαρμογής: Καθώς το οικοσύστημα Android εξελίσσεται, οι παλαιότερες συσκευές μπορεί να δυσκολεύονται να εκτελέσουν τις πιο πρόσφατες εφαρμογές και υπηρεσίες, μειώνοντας την εμπειρία του χρήστη.
 • Απαρχαίωση: Οι κατασκευαστές σταματούν τελικά να παρέχουν ενημερώσεις λογισμικού για παλαιότερες συσκευές, αφήνοντάς τις πιο ευάλωτες σε απειλές ασφαλείας και ενδεχομένως μειώνοντας τη διάρκεια ζωής τους.

Παράγοντες που καθορίζουν τη συχνότητα αναβάθμισης

Οι παρακάτω παράγοντες μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό του πόσο συχνά πρέπει να αναβαθμίζετε το τηλέφωνό σας. Λοιπόν, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας ελέγξουμε αυτούς τους παράγοντες:

Παράγοντες που καθορίζουν τη συχνότητα αναβάθμισης
 • Απόδοση και απαξίωση: Καθώς η τεχνολογία προχωρά, τα νεότερα τηλέφωνα έχουν ισχυρότερους επεξεργαστές, καλύτερα γραφικά και βελτιωμένη απόδοση. Θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο αναβάθμισης για να συμβαδίσετε με τις πιο πρόσφατες δυνατότητες και να διασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία εφαρμογών έντασης πόρων.
 • Ενημερώσεις λογισμικού και ασφάλεια: Οι τακτικές ενημερώσεις λογισμικού είναι ζωτικής σημασίας για τη διόρθωση σφαλμάτων, τη βελτίωση της απόδοσης και τη βελτίωση της ασφάλειας. Ωστόσο, οι παλαιότερες συσκευές ενδέχεται να μην λαμβάνουν ενημερώσεις ή να έχουν πιο αργή απόδοση με νεότερες εκδόσεις λογισμικού, κάτι που θα σας ζητήσει να κάνετε αναβάθμιση.
 • Προσωπικές ανάγκες και προτιμήσεις: Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, στις εργασιακές απαιτήσεις ή στις προσωπικές προτιμήσεις μπορούν να σας οδηγήσουν στην αναβάθμιση του τηλεφώνου σας. Για παράδειγμα, εάν είστε δημοσιογράφος τεχνολογίας ή συγγραφέας τεχνολογίας, χρειάζεστε προηγμένες λειτουργίες για να δώσετε το καλύτερο στους αναγνώστες σας.
 • Τεχνολογικές εξελίξεις: Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις εισάγουν νέες δυνατότητες και δυνατότητες σε κάθε γενιά τηλεφώνων. Η αξιοποίηση καινοτομιών όπως η καλύτερη ποιότητα κάμερας, η επαυξημένη πραγματικότητα, η συνδεσιμότητα 5G ή άλλες τεχνολογίες αιχμής θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους για να αποκτήσετε ένα νέο τηλέφωνο.
 • Δεν είναι δυνατή η χρήση των πιο πρόσφατων δικτύων: Με την εξέλιξη των δικτύων κινητής τηλεφωνίας (π.χ. 3G σε 4G έως 5G), οι παλαιότερες συσκευές Android ενδέχεται να μην είναι συμβατές με αυτά, γεγονός που μπορεί να είναι ένας παράγοντας πίσω από την επιλογή για αναβάθμιση, καθώς παρέχει πρόσβαση σε μεγαλύτερες ταχύτητες δεδομένων και βελτιωμένη συνδεσιμότητα.
 • Το τηλέφωνο ζεσταίνεται: Καθώς το τηλέφωνό σας Android γερνά, τα στοιχεία υλικού του μπορεί να γίνουν λιγότερο αποδοτικά, οδηγώντας σε προβλήματα υπερθέρμανσης. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την απόδοση και την εμπειρία χρήστη της συσκευής σας, καθιστώντας το έναν εξαιρετικό λόγο για να σκεφτείτε πότε πρέπει να αποκτήσετε ένα νέο τηλέφωνο.
 • Οικονομικά ζητήματα: Η αγοραστική σας δύναμη επηρεάζει σημαντικά τη νοοτροπία σας σχετικά με το πότε πρέπει να αντικαταστήσετε το τηλέφωνό σας Android. Παράγοντες όπως οι οικονομικές προσφορές και τα προγράμματα ανταλλαγής μπορούν να σας επιτρέψουν να αποκτήσετε μια ολοκαίνουργια συσκευή Android.

Διαβάστε επίσης:Πώς να ελέγξετε μη αυτόματα για ενημερώσεις σε smartphone Google Pixel

Πότε πρέπει να αποκτήσετε ένα νέο τηλέφωνο Android

Αν αναρωτιέστε πόσο συχνά πρέπει να αγοράζετε ή να αντικαθιστάτε το τηλέφωνό σας Android, ακολουθούν μερικά σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε την κατάλληλη στιγμή για να αναβαθμίσετε τη συσκευή σας:

Σημάδια ότι πρέπει να αναβαθμίσετε τη συσκευή σας Android
 • Συχνή καθυστέρηση και τραυλισμός: Εάν η συσκευή σας Android παρουσιάζει σταθερά καθυστέρηση ή τραυλισμό, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι το υλικό δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των νεότερων εφαρμογών και ενημερώσεων λογισμικού. Η αναβάθμιση σε μια πιο ισχυρή συσκευή μπορεί να προσφέρει μια πιο ομαλή και πιο γρήγορη εμπειρία.
 • Περιορισμένος αποθηκευτικός χώρος: Η εξάντληση του αποθηκευτικού χώρου μπορεί να εμποδίσει την απόδοση της συσκευής σας και να περιορίσει τη δυνατότητά σας να εγκαταστήσετε ή να ενημερώσετε νέες εφαρμογές. Εάν λαμβάνετε συχνά ειδοποιήσεις σχετικά με χαμηλό αποθηκευτικό χώρο, ίσως είναι καιρός να κάνετε αναβάθμιση σε μια συσκευή με περισσότερο εσωτερικό χώρο αποθήκευσης ή να εξετάσετε το ενδεχόμενο χρήσης επιλογών εξωτερικού χώρου αποθήκευσης.
 • Αποστράγγιση μπαταρίας και μικρή διάρκεια ζωής: Εάν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας Android έχει μειωθεί σημαντικά και βρίσκεστε δίπλα στο φορτιστή όλη την ημέρα, αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία γερνάει ή ότι η συσκευή δεν έχει βελτιστοποιηθεί για εξοικονόμηση ενέργειας. Σε αυτήν την περίπτωση, η αναβάθμιση σε μια νεότερη συσκευή είναι μια καλή κλήση.
 • Απαρχαιωμένο λογισμικό και έλλειψη ενημερώσεων ασφαλείας: Η εκτέλεση απαρχαιωμένου λογισμικού μπορεί να εκθέσει τη συσκευή σας σε ευπάθειες ασφαλείας και να περιορίσει την πρόσβαση σε νέες δυνατότητες και βελτιώσεις. Εάν η συσκευή σας δεν λαμβάνει πλέον ενημερώσεις λογισμικού από τον κατασκευαστή, προτείνουμε την αναβάθμιση σε νεότερο μοντέλο.
 • Σπασμένη οθόνη, ραγισμένο σώμα ή δυσλειτουργικό υλικό: Φυσική βλάβη ή δυσλειτουργία εξαρτημάτων υλικού μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη χρηστικότητα της συσκευής σας. Εάν η συσκευή σας Android έχει σπασμένη οθόνη, ραγισμένο σώμα ή προβλήματα υλικού που επηρεάζουν τη λειτουργικότητά της, είναι η κατάλληλη στιγμή να αποκτήσετε μια νέα συσκευή.

Πόσο συχνά πρέπει να αναβαθμίζετε το τηλέφωνό σας Android

Έχετε μπερδευτεί σχετικά με την ιδανική στιγμή για να αγοράσετε ή να αναβαθμίσετε το τηλέφωνό σας Android; Είτε είστε ενεργός χρήστης είτε απλός κύλισης, έχουμε περιγράψει βασικά χρονικά πλαίσια με βάση τις ανάγκες σας. Μη διστάσετε να τα ελέγξετε πριν πάρετε μια απόφαση.

Κάθε χρόνο

Η αναβάθμιση της συσκευής σας Android κάθε χρόνο μπορεί να αρέσει σε όσους επιθυμούν τις πιο πρόσφατες και καλύτερες δυνατότητες. Οι λάτρεις της τεχνολογίας και οι χρήστες που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα smartphone τους για παραγωγικότητα, παιχνίδια ή φωτογραφία μπορεί να βρουν αξία στο να παραμείνουν μπροστά από την καμπύλη. Ωστόσο, αυτός ο συχνός κύκλος αναβάθμισης μπορεί να είναι οικονομικά φορολογικός και να μην αποφέρει σημαντικές βελτιώσεις.

Κάθε Τρία Χρόνια

Αυτός ο κύκλος διατηρεί μια ισορροπία μεταξύ της τσέπης σας και των πιο πρόσφατων λειτουργιών, καθώς το χρονικό πλαίσιο των τριών ετών επιτρέπει σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις, όπως βελτιώσεις στις δυνατότητες της κάμερας, την ισχύ επεξεργασίας και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αυτή είναι η καλύτερη προσέγγιση εάν θέλετε μια ενημερωμένη συσκευή χωρίς την οικονομική πίεση των ετήσιων αναβαθμίσεων.

Κάθε Τρία Χρόνια

Κάθε Πέντε Χρόνια

Αυτή είναι μια πιο συντηρητική προσέγγιση, επειδή τα μοντέλα ναυαρχίδα σήμερα είναι κατασκευασμένα για να διαρκούν περισσότερο. Εάν δίνετε προτεραιότητα στη βιωσιμότητα και στοχεύετε να ελαχιστοποιήσετε τα ηλεκτρονικά απόβλητα, μπορείτε να την περιμένετε. Επιπλέον, οι κατασκευαστές παρέχουν πλέον και ενημερώσεις υπηρεσιών για παρατεταμένες περιόδους.

Κάθε επτά χρόνια ή αργότερα

Τα smartphone έχουν γίνει πιο στιβαρά με τα χρόνια και πολλά μπορούν να αντέξουν την εκτεταμένη χρήση. Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι η ανακοίνωση της Google για την παροχή επτά ετών αναβαθμίσεων λογισμικού για τη σειρά Pixel 8. Η αναβάθμιση του τηλεφώνου σας Android μετά από επτά χρόνια είναι μια καλή προσέγγιση για κάποιον που έχει επίγνωση του προϋπολογισμού και δίνει προτεραιότητα στην ανθεκτικότητα έναντι των πιο πρόσφατων λειτουργιών.

Προσέγγιση κατά περίπτωση

Μερικές φορές, η απόφαση για αναβάθμιση θα πρέπει να βασίζεται στην αναγκαιότητα και όχι σε ένα προκαθορισμένο χρονικό πλαίσιο. Εάν το τρέχον τηλέφωνό σας είναι αργό, δεν ανταποκρίνεται ή δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες σας, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε μια αναβάθμιση. Αυτή η προσέγγιση κατά περίπτωση διασφαλίζει ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τη συσκευή σας χωρίς να υποκύψετε σε περιττό καταναλωτισμό.

Ερχόμενα τηλέφωνα Android που πρέπει να προσέχετε το 2024

Εάν αποφασίσατε να αγοράσετε ή να αντικαταστήσετε το παλιό σας τηλέφωνο Android, ακολουθούν μερικές από τις προτάσεις μας για τηλέφωνα που πρέπει να ελέγξετε:

Εμβληματικοί Μαχητές

 • Σειρά Samsung Galaxy S24: Το S24 υπόσχεται απίστευτα γρήγορα τσιπ Snapdragon 8 Gen 2, αναβαθμίσεις κάμερας και πιθανώς ένα τέρας 200MP στο μοντέλο Ultra. Οι λάτρεις του S Pen έχουν επίσης κάτι να περιμένουν, καθώς η ναυαρχίδα φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει το 2024.
 • Σειρά Google Pixel 9: Ο Οκτώβριος συνήθως σηματοδοτεί την ώρα Pixel και το δίδυμο Pixel 9/9 Pro στοχεύει να εντυπωσιάσει με το χαρακτηριστικό καθαρό λογισμικό του, τις κορυφαίες κάμερες και τις φημολογούμενες εξελίξεις AI.
 • OnePlus 12: Ετοιμαστείτε για έναν δαίμονα ταχύτητας καθώς στις αρχές του 2024 σηματοδοτείται η έναρξη της σειράς OnePlus 12. Διαθέτει μια καυτή οθόνη ρυθμού ανανέωσης 165 Hz, ένα εντυπωσιακό τσιπ Snapdragon 8 Gen 2 Plus και πολυτελή σχεδιασμό. Δεν μπορείτε απλά να αγνοήσετε αυτήν τη συσκευή εάν είστε λάτρης του Android.

Folding Frenzy

Πτυσσόμενος
 • Samsung Galaxy Z Fold6 και Z Flip6: Η Samsung συνεχίζει να κυριαρχεί στο πτυσσόμενο, με φημολογούμενες αναβαθμίσεις όπως μια μεγαλύτερη, πιο λεπτή οθόνη Z Fold 5 και μια πιο ανθεκτική, βελτιωμένη οθόνη κάλυψης στο Z Flip 5.
 • Oppo Find N4 και N4 Flip: Η Oppo μπαίνει στο foldable party με τους διεκδικητές της. Το Find N3 λέγεται ότι διαθέτει μια μοναδική οθόνη καταρράκτη, ενώ το N3 Flip εστιάζει σε μια ακόμη πιο συμπαγή μορφή.

Συναρπαστικοί καινοτόμοι

Συναρπαστικοί καινοτόμοι
 • Τίποτα Τηλέφωνο 3: Η εταιρεία του Carl Pei’s Nothing κάνει μια δεύτερη στροφή στη δόξα των smartphone το 2024. Αναμένετε διαφανή σχεδίαση και πιθανώς ακόμη πιο αντισυμβατικά χαρακτηριστικά από το Phone 2.
 • Sony Xperia 1 VI: Η τεχνογνωσία της Sony για την κάμερα και τις οθόνες λάμπει ξανά στο Xperia 1 V. Οι φήμες υπονοούν ένα ισχυρό σύστημα κάμερας μεταβλητού διαφράγματος και μια εκπληκτική οθόνη OLED 4K με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz.

Διαβάστε επίσης:

Εξισορρόπηση Ανάγκης και Επιθυμίας

Ελπίζουμε να γνωρίζετε τώρα πόσο συχνά πρέπει να αγοράζετε ή να αντικαθιστάτε ένα τηλέφωνο Android. Η αναβάθμιση της συσκευής σας Android είναι μια μεγάλη απόφαση και θα πρέπει να κατανοήσετε τις συνέπειες πριν πάρετε αυτήν την απόφαση. Θυμηθείτε, πρόκειται για την εύρεση της ισορροπίας μεταξύ των αναγκών και των επιθυμιών σας. Λοιπόν, πόσο καιρό σας παίρνει για να αποκτήσετε ένα νέο τηλέφωνο; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Διαβάστε επίσης :Πως να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση κειμένου στο Android

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *