σύνδεση οθόνης ενδέχεται να είναι περιορισμένο σφάλμα στα Windows

Οι κορυφαίες 8 επιδιορθώσεις για τη σύνδεση οθόνης ενδέχεται να είναι περιορισμένο σφάλμα στα Windows

Το μήνυμα σφάλματος “Η σύνδεση στην οθόνη ενδέχεται να είναι περιορισμένη” εμφανίζεται συνήθως σε ένα μηχάνημα με Windows όταν συνδέετε την οθόνη σας στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB-C. Αυτό το ζήτημα προκαλείται συνήθως από μη συμβατό υλικό, παλιά προγράμματα οδήγησης, απατεώνες εφαρμογές τρίτων ή λανθασμένες ρυθμίσεις BIOS.

Το USB-C προσφέρει μια βολική λύση μονού καλωδίου για υψηλής ποιότητας ήχο/βίντεο, μεταφορά δεδομένων και παροχή ρεύματος. Εάν δεν μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό, οι συμβουλές που ακολουθούν θα πρέπει να διορθώσουν το πρόβλημα και να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στη δουλειά.

1. Αποκλείστε τυχόν ζητήματα συμβατότητας

Μόνο οι υπολογιστές με θύρες USB-C που υποστηρίζουν εναλλακτικές λειτουργίες DisplayPort μπορούν να μεταδίδουν σήματα βίντεο και ήχου. Αυτό επιτρέπει σε μια θύρα USB-C να μεταδίδει σήματα οθόνης πέρα ​​από τις δυνατότητες παροχής δεδομένων και ισχύος. Εάν ο υπολογιστής σας υποστηρίζει ορισμένες λειτουργίες Display Alt αλλά όχι άλλες, ενδέχεται να περιορίσει την κορυφαία εμφάνιση και τις δυνατότητες ήχου της οθόνης σας, με αποτέλεσμα σφάλματα.

Εάν δεν είστε βέβαιοι, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήστη του υπολογιστή και της οθόνης σας ή επισκεφτείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή για να βεβαιωθείτε ότι και οι δύο συσκευές έχουν δυνατότητα εξόδου βίντεο μέσω καλωδίου USB-C.

Διαβάστε επίσης: Τα Windows 10 δεν ξεκινούν;

Πώς να διορθώσω «Αυτή η συσκευή είναι απενεργοποιημένη. (Κωδικός 22)” Σφάλμα στα Windows

2. Χρησιμοποιήστε το σωστό καλώδιο USB και θύρα

Η χρήση του σωστού καλωδίου USB-C είναι επίσης σημαντική. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο USB-C σας είναι πιστοποιημένο για DisplayPort ή Thunderbolt 3, καθώς αυτά υποστηρίζουν έξοδο βίντεο και είναι κατάλληλα για τη σύνδεση του φορητού υπολογιστή σας σε διάφορες οθόνες.

Επιπλέον, το μήνυμα σφάλματος «Η σύνδεση της οθόνης ενδέχεται να είναι περιορισμένη» μπορεί επίσης να εμφανιστεί εάν η οθόνη σας διαθέτει νέες δυνατότητες που δεν υποστηρίζει το καλώδιο USB-C, όπως υποστήριξη HDR και ταχύτερος ρυθμός ανανέωσης. Το ίδιο ισχύει αν χρησιμοποιείτε εξωτερικό Διανομέας USB ή σταθμός σύνδεσης επισης.

Καλώδιο USB C

Επιπλέον, εάν συνδέσετε μια οθόνη σε μια θύρα που δεν υποστηρίζει παροχή ρεύματος, ενδέχεται να μην μπορείτε να φορτίσετε τον φορητό υπολογιστή σας ή να μεταφέρετε δεδομένα από μία μόνο σύνδεση, με αποτέλεσμα τα Windows να εμφανίζουν αυτό το σφάλμα. Δοκιμάστε μετάβαση σε διαφορετική θύρα εάν είναι διαθέσιμο, για να δούμε αν αυτό επιλύει το πρόβλημα.

3. Αποσυνδέστε και επανασυνδέστε την οθόνη και καθαρίστε τη θύρα

Εάν δείτε το σφάλμα ακόμα και μετά τη χρήση των σωστών καλωδίων και συσκευών, δοκιμάστε να αποσυνδέσετε και να συνδέσετε ξανά την οθόνη σας. Και ενώ είστε σε αυτό, καθαρίστε καλά τη θύρα και τους συνδέσμους. Αυτό θα πρέπει να επιλύσει τυχόν προβλήματα που προκαλούνται από χαλαρές ή ακατάλληλες συνδέσεις και να διορθώσει το σφάλμα.

4. Εκτελέστε το Πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών

Το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών στα Windows μπορεί να σαρώσει τις συσκευές σας για τυχόν παρατυπίες και να προσπαθήσει να τις διορθώσει αυτόματα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να εκτελέσετε αυτό το εργαλείο για να δείτε αν διορθώνει το σφάλμα “Η σύνδεση στην οθόνη ενδέχεται να είναι περιορισμένη” στον υπολογιστή σας Windows 10 ή 11.

Βήμα 1: Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στο πεδίο Άνοιγμα και πατήστε Enter.

msdt.exe -id DeviceDiagnostic
Ανοίξτε το Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο Advanced.

Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών

Βήμα 3: Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου «Αυτόματη εφαρμογή επισκευών» και κάντε κλικ στο Επόμενο.

Εκτελέστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών

Περιμένετε μέχρι το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων να κάνει τη δουλειά του και, στη συνέχεια, ελέγξτε εάν το σφάλμα εμφανίζεται ξανά.

5. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης USB

Τα παλιά ή μη συμβατά προγράμματα οδήγησης USB στον υπολογιστή σας μπορεί να είναι η αιτία των προβλημάτων της θύρας USB-C. Σε αυτή την περίπτωση, ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης στον υπολογιστή σας θα πρέπει να επιλύσει το ζήτημα. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό.

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Έναρξη και επιλέξτε Διαχείριση Συσκευών από τη λίστα.

Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών στα Windows

Βήμα 2: Κάντε διπλό κλικ στο ‘Universal Serial Bus controllers’ για να το αναπτύξετε. Κάντε δεξί κλικ στην πρώτη καταχώρηση και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τις ενημερώσεις.

Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης USB

Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για να ενημερώσετε όλα τα προγράμματα οδήγησης USB στον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, ελέγξτε εάν το σφάλμα παραμένει.

6. Εγκαταστήστε τις ενημερώσεις των Windows

Εάν η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης USB αποδειχθεί αναποτελεσματική, μπορείτε να ελέγξετε εάν υπάρχουν εκκρεμείς ενημερώσεις των Windows. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + I για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και να μεταβείτε στην καρτέλα Windows Update. Κάντε κλικ στο κουμπί Έλεγχος για ενημερώσεις για λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων σε εκκρεμότητα.

7. Δοκιμάστε τη λειτουργία καθαρής εκκίνησης

Όταν τρέχεις Windows σε κατάσταση καθαρής εκκίνησης, λειτουργεί μόνο με βασικές εφαρμογές και υπηρεσίες. Ως εκ τούτου, τα ακόλουθα βήματα μπορούν να επαληθεύσουν εάν το σφάλμα “Η σύνδεση στην οθόνη ενδέχεται να είναι περιορισμένη” στα Windows συμβαίνει λόγω εφαρμογής ή προγράμματος τρίτου κατασκευαστή.

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows + R συντόμευση πληκτρολογίου για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση. Τύπος msconfig στο πλαίσιο και πατήστε Enter.

Ανοίξτε το System Configuration στα Windows 11

Βήμα 2: Κάτω από την καρτέλα Υπηρεσίες, σημειώστε το πλαίσιο που γράφει “Απόκρυψη όλων των υπηρεσιών της Microsoft” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Απενεργοποίηση όλων.

Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες τρίτων στα Windows

Βήμα 3: Μεταβείτε στην καρτέλα Εκκίνηση και κάντε κλικ στο Άνοιγμα Διαχείρισης εργασιών.

Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών στα Windows

Βήμα 4: Στην καρτέλα “Εφαρμογές εκκίνησης”, επιλέξτε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή και κάντε κλικ στο κουμπί Απενεργοποίηση στο επάνω μέρος. Επαναλάβετε αυτό το βήμα για να απενεργοποιήσετε όλες τις εφαρμογές εκκίνησης τρίτων.

Απενεργοποιήστε τις εφαρμογές εκκίνησης τρίτου μέρους των Windows

Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας σε κατάσταση καθαρής εκκίνησης. Εάν μπορείτε να συνδέσετε τον υπολογιστή σας σε μια εξωτερική οθόνη χωρίς σφάλματα, τότε πιθανότατα η αιτία του προβλήματος είναι μία από τις εφαρμογές ή τα προγράμματα τρίτων κατασκευαστών. Θα χρειαστεί να ελέγξετε τυχόν πρόσφατα εγκατεστημένες εφαρμογές και προγράμματα και να τα απεγκαταστήσετε για να επιλύσετε το πρόβλημα.

8. Επαναφέρετε το BIOS

Το BIOS, γνωστό και ως Basic Input Output System, είναι υπεύθυνο για τη διασφάλιση της σωστής αλληλεπίδρασης όλων των στοιχείων υλικού του υπολογιστή σας. Εάν υπάρχει πρόβλημα με τις ρυθμίσεις του BIOS στον υπολογιστή σας, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε τέτοια σφάλματα. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, θα χρειαστεί να επαναφέρετε το BIOS στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του.

Βήμα 1: Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + S για να ανοίξετε το μενού αναζήτησης. Τύπος επιλογές ανάκτησης στο πλαίσιο και πατήστε Enter.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση τώρα δίπλα στην επιλογή Εκκίνηση για προχωρημένους.

Επανεκκινήστε τα Windows σε Advanced Startup

Βήμα 3: Επιλέξτε Επανεκκίνηση τώρα για επιβεβαίωση.

Βήμα 4: Περιμένετε να επανεκκινηθεί ο υπολογιστής σας και μετά κάντε κλικ στην Αντιμετώπιση προβλημάτων.

Αντιμετώπιση προβλημάτων Windows 11

Βήμα 5: Επιλέξτε Προηγμένες επιλογές.

Προχωρημένες επιλογές

Βήμα 6: Επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις υλικολογισμικού UEFI.

Ρυθμίσεις υλικολογισμικού UEFI

Βήμα 7: Κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση για εκκίνηση στο BIOS.

Κάντε επανεκκίνηση για να εισαγάγετε το υλικολογισμικό UEFI

Βήμα 8: Μόλις εισέλθετε στο BIOS, πατήστε F9 για να αποκτήσετε πρόσβαση στην επιλογή Setup Defaults. Στη συνέχεια, επιλέξτε Ναι.

Επαναφορά του BIOS

Βήμα 9: Πατήστε F10 για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να βγείτε από το BIOS.

Μόλις ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. το σφάλμα δεν πρέπει να εμφανίζεται μετά.

Όχι άλλα προβλήματα εμφάνισης

Το USB-C κερδίζει δημοτικότητα ως μια ευέλικτη διεπαφή, επομένως μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη θύρα για έξοδο σε οθόνη. Ελπίζουμε ότι μία από τις προαναφερθείσες συμβουλές βοήθησε στη διόρθωση του σφάλματος «Η σύνδεση στην οθόνη ενδέχεται να είναι περιορισμένη» στον υπολογιστή σας Windows 10 ή 11.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε σφάλματα Red Light στη μητρική σας πλακέτα

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “Ο σκληρός δίσκος δεν έχει εγκατασταθεί” στα Windows 11

Οι καλύτεροι φορτιστές αυτοκινήτου iPhone

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *