τα μηνύματα MMS δεν γίνονται λήψη στο Android

13 Διορθώσεις για τα μηνύματα MMS που δεν γίνονται λήψη στο Android

Έχουν κολλήσει τα μηνύματά σας MMS κατά τη λήψη; Ή πρέπει να τα κατεβάζετε χειροκίνητα κάθε φορά; Ας καταλάβουμε γιατί δεν γίνεται λήψη μηνυμάτων MMS στα τηλέφωνά σας Android, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων Samsung Galaxy, και τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα.

Γιατί δεν γίνεται λήψη των μηνυμάτων MMS μου

Ακολουθούν ορισμένες δυνατότητες σχετικά με το γιατί τα μηνύματα MMS δεν θα ληφθούν στο τηλέφωνό σας Android:

 • Τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας είναι απενεργοποιημένα
 • Πρόβλημα με Wi-Fi
 • Η ρύθμιση αυτόματης λήψης MMS είναι απενεργοποιημένη
 • Ξεπερασμένη εφαρμογή
 • Λανθασμένες ρυθμίσεις APN
 • Η λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας είναι ενεργοποιημένη
 • Ο αποθηκευτικός χώρος είναι σχεδόν γεμάτος
 • Πρόβλημα κλήσης Wi-Fi
 • Ένα πρόβλημα στις ρυθμίσεις δικτύου

Τώρα ας ελέγξουμε όλους τους τρόπους για να διορθώσετε το σφάλμα λήψης μηνυμάτων MMS.

Διαβάστε επίσης: Οι φωτογραφίες δεν εμφανίζονται στο iMessage;

1. Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επανεκκινήσετε το τηλέφωνό σας Android. Μερικές φορές, λόγω ενός προσωρινού σφάλματος, τα μηνύματα MMS ενδέχεται να μην πραγματοποιηθούν λήψη στο τηλέφωνό σας Android. Μια απλή επανεκκίνηση θα πρέπει να διορθώσει το πρόβλημα. Απενεργοποιήστε λοιπόν το τηλέφωνό σας, περιμένετε 30 δευτερόλεπτα και μετά ενεργοποιήστε το ξανά.

2. Ελέγξτε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας

Σε αντίθεση με τα κανονικά μηνύματα κειμένου, τα μηνύματα MMS απαιτούν δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για την αποστολή και λήψη αρχείων πολυμέσων. Πρέπει να ελέγξετε τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένες.

1. Παω σε Ρυθμίσεις > Δίκτυο και διαδίκτυο > Διαδίκτυο.

2. Πατήστε στο Ρυθμίσεις εικονίδιο δίπλα στον πάροχο υπηρεσιών σας και ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο Δεδομένα κινητού.

Λίγες συμβουλές:

 • Σε τηλέφωνα Samsung Galaxy, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Συνδέσεις > Χρήση δεδομένων και ενεργοποιήστε την εναλλαγή για Δεδομένα κινητού.
 • Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας από τον πίνακα Γρήγορες ρυθμίσεις.
 • Εάν η εναλλαγή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας είναι ήδη ενεργοποιημένη, απενεργοποιήστε την προσωρινά και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την ξανά.
 • Εάν βρίσκεστε σε κατάσταση διαφορετική από το σπίτι σας, βεβαιωθείτε ότι Η ρύθμιση περιαγωγής δεδομένων είναι ενεργοποιημένη.
 • Ελέγξτε ότι έχετε ένα ενεργό πρόγραμμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Υπάρχουν πιθανότητες να τελειώσει το σχέδιό σας. Για να το επιβεβαιώσετε, ανοίξτε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ενώ είστε συνδεδεμένοι σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Εάν ανοίξει η ιστοσελίδα, τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας λειτουργούν. Μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Εάν δεν μπορείτε επίσης να ανοίξετε την ιστοσελίδα, θα πρέπει να επαναφορτίσετε ή να πληρώσετε τον λογαριασμό του κινητού σας.
 • επιτρέπω Λειτουργία πτήσης προσωρινά και μετά απενεργοποιήστε το.
 • Απενεργοποιήστε οποιοδήποτε υπηρεσία VPN.

3. Απενεργοποιήστε το Wi-Fi

Γενικά, τα μηνύματα MMS θα ληφθούν αυτόματα χρησιμοποιώντας τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας του τηλεφώνου σας (υπό την προϋπόθεση ότι είναι ενεργοποιημένα), ακόμα κι αν το Wi-Fi είναι ενεργοποιημένο. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη λήψη μηνυμάτων MMS, θα πρέπει να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi στο τηλέφωνό σας.

4. Ενεργοποιήστε τη ρύθμιση Auto-Download MMS

Εάν τα μηνύματα MMS δεν πραγματοποιούνται αυτόματα λήψη στο τηλέφωνό σας Android, πρέπει να ενεργοποιήσετε μια ρύθμιση για αυτό. Εάν η ρύθμιση δεν είναι ενεργοποιημένη, θα πρέπει να κάνετε μη αυτόματη λήψη κάθε μηνύματος MMS.

Για να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση αυτόματης λήψης MMS στο Google Messages, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Στο Μηνύματα εφαρμογήπατήστε στο εικονίδιο εικόνας προφίλ στην κορυφή και πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις μηνυμάτων.

2. Πατήστε Προχωρημένος και ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο Αυτόματη λήψη MMS. Συγουρεύομαι Αυτόματη λήψη MMS κατά την περιαγωγή ενεργοποιείται εάν βρίσκεστε σε διαφορετική πόλη.

Υπόδειξη: Για την εφαρμογή Samsung Messages, πατήστε το εικονίδιο με τρεις κουκκίδες και επιλέξτε Ρυθμίσεις. Μετά πηγαίνετε στο Περισσότερες ρυθμίσεις > Μηνύματα πολυμέσων. επιτρέπω Αυτόματη λήψη. Εάν βρίσκεστε σε πόλη περιαγωγής, ενεργοποιήστε το Αυτόματη λήψη κατά την περιαγωγή επισης.

5. Ενημερώστε την εφαρμογή Μηνύματα

Στη συνέχεια, εάν είναι ενεργοποιημένες οι παραπάνω ρυθμίσεις, πρέπει να ενημερώσετε την εφαρμογή Μηνύματα. Είτε πρόκειται για τα μηνύματα Samsung είτε για τα μηνύματα Google. Υπάρχουν πιθανότητες το πρόβλημα λήψης MMS τώρα να σχετίζεται με οποιαδήποτε συγκεκριμένη έκδοση της εφαρμογής και να έχετε την ίδια έκδοση. Η ενημέρωση της εφαρμογής θα πρέπει να το διορθώσει.

Επαγγελματική συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε και την πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού του τηλεφώνου σας.

6. Διαγράψτε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα της εφαρμογής Messages

Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα της προεπιλεγμένης εφαρμογής μηνυμάτων στο τηλέφωνό σας για να διορθώσετε το πρόβλημα της μη λήψης μηνυμάτων MMS. Εάν ανησυχείτε ότι η εκκαθάριση δεδομένων θα διαγράψει τα μηνύματα από το τηλέφωνό σας, αυτό δεν θα συμβεί. Θα διαγράψει μόνο προσωρινά αρχεία και θα επαναφέρει τις προσαρμογές στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή και μεταβείτε στο Εφαρμογές ακολουθούμενη από Μηνύματα. Πατήστε Αποθήκευση. Στη συνέχεια, επιλέξτε Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης ακολουθούμενη από Καθαρισμός δεδομένων. Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας μετά την εκκαθάριση των δεδομένων.

7. Χρησιμοποιήστε τις σωστές ρυθμίσεις APN

Για να συνδεθείτε σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, το τηλέφωνό σας πρέπει να έχει σωστές ρυθμίσεις Ονόματα Σημείων πρόσβασης (APN). Εάν επιλεγούν λανθασμένες ή παλιές ρυθμίσεις, τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας δεν θα λειτουργήσουν και ενδέχεται να μην μπορείτε να κάνετε λήψη ή ακόμη και να στείλετε MMS.

1. Παω σε Ρυθμίσεις > Δίκτυο και διαδίκτυο > Διαδίκτυο.

2. Πατήστε στο Ρυθμίσεις εικονίδιο δίπλα στον πάροχο υπηρεσιών σας.

3. Στη συνέχεια, πατήστε Ονόματα σημείου πρόσβασης.

4. Επιλέξτε τη σωστή ρύθμιση. Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των διαθέσιμων ρυθμίσεων για να δείτε ποια λειτουργεί για εσάς.

Υπόδειξη: Στα τηλέφωνα Samsung Galaxy, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Συνδέσεις > Χρήση δεδομένων > Ονόματα σημείων πρόσβασης. Επιλέξτε τη σωστή ρύθμιση.

8. Επαναφέρετε τις Ρυθμίσεις APN

Εάν καμία από τις διαθέσιμες ρυθμίσεις APN δεν λειτουργεί, θα πρέπει να ζητήσετε νέες ρυθμίσεις. Για αυτό, θα πρέπει να επαναφέρετε τις τρέχουσες ρυθμίσεις APN.

1. Ανοιξε Ρυθμίσεις > Δίκτυο και διαδίκτυο > Διαδίκτυο.

2. Πατήστε στο Ρυθμίσεις εικονίδιο δίπλα στον πάροχο υπηρεσιών. Παω σε Ονόματα σημείου πρόσβασης.

3. Πατήστε το εικονίδιο με τρεις κουκκίδες στην κορυφή και επιλέξτε Επαναφορά στο προκαθορισμένο.

Για τηλέφωνα Samsung, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Συνδέσεις > Χρήση δεδομένων > Ονόματα σημείων πρόσβασης. Πάτα το εικονίδιο με τρεις κουκκίδες και επιλέξτε Επαναφορά.

9. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας

Εάν η εξοικονόμηση μπαταρίας ή η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης είναι ενεργοποιημένη στο τηλέφωνό σας Android, ενδέχεται να μην μπορείτε να κάνετε αυτόματη λήψη μηνυμάτων MMS. Απενεργοποιήστε το λοιπόν.

Για αυτό, πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Εξοικονόμηση μπαταρίας και απενεργοποιήστε το.

10. Ελέγξτε τη διαθέσιμη αποθήκευση

Τα μηνύματα MMS δεν θα ληφθούν σωστά εάν ο τοπικός αποθηκευτικός χώρος του τηλεφώνου σας είναι γεμάτος. Μπορείτε να ελευθερώσετε χώρο διαγράφοντας παλιά μηνύματα από το τηλέφωνό σας. Έχουμε συγκεντρώσει μια εύχρηστη λίστα με συμβουλές για την απελευθέρωση αποθηκευτικού χώρου σε τηλέφωνα Android.

11. Ελέγξτε την Κλήση Wi-Fi

Με την εισαγωγή του Λειτουργία Κλήσης Wi-Fi, τα τηλέφωνα Android μπορούν επίσης να στέλνουν ή να λαμβάνουν μηνύματα MMS μέσω Wi-Fi, υπό την προϋπόθεση ότι είναι ενεργοποιημένη η Κλήση Wi-Fi. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα εξαρτάται από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και ενδέχεται να μην λειτουργεί για εσάς. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, η Κλήση Wi-Fi μπορεί μερικές φορές να είναι ο λόγος για το πρόβλημα μη λήψης μηνυμάτων MMS. Μπορείτε να δοκιμάσετε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα και να δείτε τι λειτουργεί για εσάς.

Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την κλήση Wi-Fi, ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή και μεταβείτε στο Δίκτυο & Διαδίκτυο > Διαδίκτυο. Επίλεξε το Ρυθμίσεις εικονίδιο δίπλα στον πάροχο υπηρεσιών σας και πατήστε Κλήση Wi-Fi. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε το στην επόμενη οθόνη.

Υπόδειξη: Σε τηλέφωνα Samsung Galaxy, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Συνδέσεις > Κλήσεις Wi-Fi.

12. Απενεργοποιήστε το RCS

Συνήθως, οι υπηρεσίες MMS και RCS (Rich Chat Communication) είναι δύο ξεχωριστά πράγματα και δεν πρέπει να επηρεάζουν η μία την άλλη. Ωστόσο, καθώς το RCS είναι σχετικά νεότερο σε σύγκριση με το MMS, μερικές φορές μπορεί να υπάρχει σφάλμα που θα μπορούσε να προκαλέσει τη μη λήψη των μηνυμάτων MMS στο τηλέφωνό σας.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το RCS. Για αυτό, ανοίξτε το Εφαρμογή μηνυμάτων και πήγαινε σε αυτό Ρυθμίσεις. Πατήστε Γάτες RCS και απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα Ενεργοποιήστε τις συνομιλίες RCS.

13. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου

Τέλος, εάν τίποτα δεν φαίνεται να διορθώνει το πρόβλημα, θα πρέπει να δοκιμάσετε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου στο τηλέφωνό σας Android. Με αυτόν τον τρόπο θα επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις που σχετίζονται με το δίκτυο στις προεπιλεγμένες τιμές τους. Αυτό σημαίνει ότι τα αποθηκευμένα δίκτυά σας Wi-Fi θα διαγραφούν, οι συζευγμένες συσκευές Bluetooth θα αφαιρεθούν και ούτω καθεξής. Θα χρειαστεί να τα ρυθμίσετε ξανά. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα έχει πλεονέκτημα, καθώς θα διορθώσει το πρόβλημα μη λήψης MMS.

Στο Ρυθμίσεις εφαρμογή, μεταβείτε στο Σύστημα (ή Γενική Διοίκηση) > Επαναφορά επιλογών > Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου κινητής τηλεφωνίας ακολουθούμενη από Επαναφορά Bluetooth & Wi-Fi.

Υπόδειξη: Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας.

Τελικά πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε

 • Ζητήστε από τον αποστολέα να στείλει ξανά το MMS.
 • Ζητήστε από τον αποστολέα να στείλει ένα αρχείο μικρού μεγέθους, καθώς ορισμένες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν όρια μεγέθους αρχείου.
 • Μεταβείτε σε διαφορετική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Μήνυμα γρήγορα

Ελπίζουμε τα μηνύματα MMS να αρχίσουν να λειτουργούν σωστά αφού ακολουθήσετε τις παραπάνω διορθώσεις. Μόλις όλα επανέλθουν στο σωστό δρόμο, μάθετε πώς να προσθέσετε την εφαρμογή Μηνύματα στην αρχική οθόνη για ταχύτερη πρόσβαση.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Γιατί το iPhone σας εμφανίζει “Μόνο SOS” και πώς να το διορθώσετε

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *