Telegram: Μια εναλλακτική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της δημοφιλούς εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram και είναι καλά; Μάθετε περισσότερα σε αυτήν την κριτική Telegram.

Όταν το WhatsApp ενημέρωσε την πολιτική απορρήτου του το 2021, οι άνθρωποι ξεπήδησαν κατά χιλιάδες, αναζητώντας εφαρμογές που επικεντρώνονται περισσότερο στο απόρρητο. Ένας από τους μεγαλύτερους ωφελούμενους από αυτό το φαινόμενο ήταν το Telegram. Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων απέκτησε μεγάλο κοινό και είχε περισσότερους από 700 εκατομμύρια χρήστες στις αρχές του 2023.

Το Telegram είναι λίγο διαφορετικό από πολλούς από τους αντιπάλους του. Εκτός από τις τυπικές λειτουργίες ανταλλαγής μηνυμάτων, προσφέρει μερικές μοναδικές δυνατότητες που δεν μπορείτε να αποκτήσετε στις περισσότερες άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.

Μάθετε για μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής σε αυτήν την κριτική Telegram.

Διαβάστε επίσης

Μηνύματα

Ο βασικός σκοπός οποιασδήποτε εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων είναι να δηλώσει το προφανές, η αποστολή μηνυμάτων. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Telegram το κάνει αυτό με πολύ παρόμοιο τρόπο με άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει το WhatsApp στο παρελθόν, θα ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε το Telegram από το offset.

Κατά την ανταλλαγή μηνυμάτων, μπορείτε να προσθέσετε άλλο περιεχόμενο εκτός από κείμενο. Μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφίες και βίντεο από τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας ή να τραβήξετε ένα απευθείας μέσα στην εφαρμογή. Το Telegram διαθέτει επίσης μερικά εκπληκτικά καλά εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προτού στείλετε την εικόνα, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων χρωματισμού, βινιέτας και ακόμη και tilt shift.

Μπορείτε να προσθέσετε αρχεία μεγέθους έως 2 GB και δεδομένου ότι το Telegram διατηρεί τις συνομιλίες σας στους διακομιστές του, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως φράξουν τον χώρο αποθήκευσης του τηλεφώνου σας από μεγάλα αρχεία. Απλώς διαγράψτε την προσωρινή μνήμη στο τηλέφωνό σας και τα αρχεία στις συνομιλίες σας μπορούν να ληφθούν ξανά ανά πάσα στιγμή. Είναι ένας εύχρηστος τρόπος αποθήκευσης μεγάλων αρχείων εάν δεν έχετε πολύ χώρο στο τηλέφωνό σας.

Μέσα στις συνομιλίες, μπορείτε επίσης να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας. Μπορείτε να επιλέξετε την κοινή χρήση της τρέχουσας τοποθεσίας σας ή να ορίσετε την τοποθεσία σας για έως και οκτώ ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε στη συνομιλία μπορεί να δει πού βρίσκεστε και πού πηγαίνετε. Είναι επίσης δυνατό να μοιράζεστε στοιχεία επικοινωνίας μέσα σε συνομιλίες και μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε δημοσκοπήσεις, αλλά μόνο εντός ομαδικών συνομιλιών

Και φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε GIF, αν και αυτό δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει όσο σε ορισμένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Θα χρειαστεί να πατήσετε στο Αυτοκόλλητα εικονίδιο και, στη συνέχεια, επιλέξτε το GIF καρτέλα πριν αναζητήσετε το GIF που θέλετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το bot GIF πληκτρολογώντας @gif ακολουθούμενο από τον όρο αναζήτησης GIF.

Ομαδικές συνομιλίες

Εκτός από τη συνομιλία ένας προς έναν, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ομάδες όπου πολλά άτομα μπορούν να συνομιλούν μαζί. Εφαρμογές όπως το WhatsApp και το Signal έχουν όρια περίπου 1.000 ατόμων ανά συνομιλία, αλλά με το Telegram, μπορείτε να έχετε έως και 200.000.

Οι ομαδικές συνομιλίες σάς επιτρέπουν να στέλνετε μηνύματα κειμένου ή να πραγματοποιείτε φωνητικές ή βιντεοκλήσεις. Έως 30 άτομα μπορούν να συμμετάσχουν στην πρόσκληση και έως και 1.000 μπορούν να παρακολουθήσουν χωρίς να συμμετέχουν.

Ένας άλλος τρόπος αλληλεπίδρασης μέσω φωνής σε μια ομάδα είναι να δημιουργήσετε μια φωνητική συνομιλία. Αυτό επιτρέπει σε οποιονδήποτε στην ομάδα να μιλήσει όποτε θέλει, χωρίς να χρειάζεται να απαντήσει σε κλήση. Οποιοσδήποτε στην ομάδα μπορεί να εισέλθει και να αποχωρήσει από τη φωνητική συνομιλία και οποιοσδήποτε στην ομάδα μπορεί να ακούσει χωρίς να χρειάζεται να συμμετάσχει.

Κανάλια

Τα κανάλια είναι σαν ομάδες όπου μόνο ένα άτομο μπορεί να μιλήσει. Ο δημιουργός της ομάδας μπορεί να δημοσιεύσει περιεχόμενο και οποιοσδήποτε είναι εγγεγραμμένος στην ομάδα μπορεί να το δει. Δεν μπορούν να απαντήσουν, ωστόσο. αυτός είναι μονόδρομος. Τα κανάλια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε μια επιχείρηση ή να κρατήσετε τους ανθρώπους ενημερωμένους με ειδήσεις χωρίς το μήνυμα να χαθεί σε μια πλημμύρα απαντήσεων.

Σε αντίθεση με τις ομαδικές συνομιλίες, δεν υπάρχουν όρια στο πόσα άτομα μπορούν να εγγραφούν σε ένα κανάλι. Μπορείτε να αναζητήσετε κανάλια μέσω της εφαρμογής Telegram, αν και δεν είναι αμέσως προφανές πώς να το κάνετε. Στην κύρια σελίδα συνομιλίας, πρέπει να τραβήξετε προς τα κάτω για να αποκαλύψετε ένα πεδίο αναζήτησης. Η αναζήτηση σε αυτό το πεδίο θα φέρει μια σειρά αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων πολυμέσων, συνδέσμων και αρχείων, αλλά και καναλιών Telegram.

Οι όροι παροχής υπηρεσιών αναφέρουν ότι δεν πρέπει να δημοσιεύετε «παράνομο πορνογραφικό περιεχόμενο σε κανάλια του Telegram με δυνατότητα δημόσιας προβολής», αλλά δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να βρείτε κανάλια μέσω της αναζήτησης που είχαν πορνογραφικό περιεχόμενο σε αυτά.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος εύρεσης καναλιών είναι η διαδικτυακή αναζήτηση—υπάρχουν ιστότοποι αφιερωμένοι στην παροχή καταλόγων καναλιών Telegram. Εάν θέλετε να εγγραφείτε σε ένα ιδιωτικό κανάλι, θα χρειαστείτε έναν σύνδεσμο πρόσκλησης.

Η δημιουργία των δικών σας καναλιών, δημόσια ή ιδιωτικά, είναι τόσο απλή όσο η δημιουργία μιας ομάδας. Δημιουργήστε ένα νέο κανάλι, δώστε του ένα όνομα, προσκαλέστε μερικές επαφές ή στείλτε έναν σύνδεσμο πρόσκλησης και ξεκινήστε να δημοσιεύετε.

Bots

Τα bot Telegram είναι βασικά μικρές εφαρμογές που εκτελούνται μέσα στο Telegram. Χάρη στο Telegram’s Bot API, οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους bot για χρήση στο Telegram. Αυτό οδήγησε στη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων bots που προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών χρήσεων.

Υπάρχουν bot για να σας στέλνουν ειδοποιήσεις και υπενθυμίσεις, bots που σας επιτρέπουν να πραγματοποιείτε ή να δέχεστε πληρωμές, bots που μπορούν να σας φέρουν τα τελευταία νέα και bots που σας επιτρέπουν να στέλνετε μηνύματα σε καθορισμένη ώρα. Μερικά από αυτά τα ρομπότ μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμα και είναι ένας μεγάλος λόγος που οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν το Telegram αντί για άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που δεν προσφέρουν ενσωματώσεις ρομπότ.

Ενώ τα bots μπορούν να προσθέσουν μερικές απίστευτα χρήσιμες λειτουργίες στο Telegram, θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τους κινδύνους. Οι ερευνητές ασφαλείας διαπίστωσαν ότι τα bots του Telegram δεν χρησιμοποιούν την ίδια κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται για την προστασία των συνομιλιών σας. Το Telegram κυκλοφόρησε μια πολύ περίεργη ανάρτηση ιστολογίου που απορρίπτει αυτά τα ευρήματα και δηλώνει ότι αν μπορούσατε να χακάρετε το HTTPS, θα πρέπει να πάτε και να κλέψετε δισεκατομμύρια από μια τράπεζα.

Αλλά τότε, εάν το HTTPS είναι επαρκώς ασφαλές για την προστασία των δεδομένων του bot σας, γιατί να χρησιμοποιήσετε καθόλου την κρυπτογράφηση MTProto 2.0 για μηνύματα Telegram; Η συμβουλή μας είναι να χρησιμοποιείτε bots με δική σας ευθύνη και να μην κοινοποιείτε ευαίσθητες πληροφορίες, όπως αριθμούς καρτών ή τραπεζικά στοιχεία.

Telegram Premium

Αν και τα βασικά χαρακτηριστικά του Telegram είναι δωρεάν στη χρήση, μπορείτε να επιλέξετε να εγγραφείτε στο Telegram premium. Επί του παρόντος, είναι 3,99 $ ανά μήνα ή 4,99 $ εάν εγγραφείτε μέσω μιας αγοράς εντός εφαρμογής μέσω του Apple App Store.

Το Telegram Premium προσθέτει πρόσθετες λειτουργίες, όπως:

  • Όλες οι διαφημίσεις καταργήθηκαν
  • Διπλασιάστηκαν τα όρια για ομάδες και κανάλια, καρφιτσωμένες συνομιλίες, αποθηκευμένα GIF, φακέλους και συνδεδεμένους λογαριασμούς
  • Μεγαλύτερες ταχύτητες λήψης
  • Μετατροπή φωνής σε κείμενο σε συνομιλίες
  • Κινούμενα emoji και καταστάσεις emoji
  • Το μέγιστο μέγεθος των μεταφορτωμένων αρχείων διπλασιάστηκε στα 4 GB
  • Μετάφραση σε πραγματικό χρόνο σε συνομιλίες

Απογοητευτικά, ορισμένες λειτουργίες απορρήτου είναι προσβάσιμες μόνο σε συνδρομητές Telegram Premium. Για παράδειγμα, στις ρυθμίσεις απορρήτου, μπορείτε να περιορίσετε ποιος μπορεί να σας στέλνει μηνύματα ή να σας καλεί σε άτομα που βρίσκονται στις επαφές σας ή ακόμα και σε κανέναν. Ωστόσο, οποιοσδήποτε στο Telegram μπορεί να σας στείλει αυτόκλητα φωνητικά μηνύματα. μόνο οι συνδρομητές του Telegram Premium μπορούν να περιορίσουν τη λήψη φωνητικών μηνυμάτων.

Το Telegram FAQ αναφέρει ότι η εταιρεία πιστεύει σε γρήγορη, ασφαλή και 100% δωρεάν ανταλλαγή μηνυμάτωνεπομένως είναι απογοητευτικό να διαπιστώνουμε ότι μια βασική ρύθμιση απορρήτου είναι προσβάσιμη μόνο σε συνδρομητές επί πληρωμή.

Ασφάλεια

Το Telegram χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση πελάτη σε διακομιστή αντί για την πιο ασφαλή από άκρο σε άκρο κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται από ανταγωνιστές όπως π.χ. Signal και WhatsAp. Μπορείτε να ξεκινήσετε μια μυστική συνομιλία που είναι κρυπτογραφημένη από άκρο σε άκρο, αλλά αυτό λειτουργεί μόνο για συνομιλίες ένας προς έναν και, εάν το κάνετε, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη συνομιλία μόνο από τη συσκευή από την οποία την ξεκινήσατε.

Το Telegram χρησιμοποιεί επίσης τη δική του ιδιόκτητη κρυπτογράφηση MTProto 2.0, αντί για το πιο δοκιμασμένο πρωτόκολλο Signal που χρησιμοποιείται τόσο από το Signal όσο και από το WhatsApp. Η προηγούμενη επανάληψη αυτού του πρωτοκόλλου βρέθηκε να έχει ελαττώματα ασφαλείας, αν και αυτά έχουν αντιμετωπιστεί στην τρέχουσα έκδοση. Το MTProto 2.0 είναι ανοιχτού κώδικα, αλλά η κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται στον διακομιστή δεν είναι. Αυτό είναι ανησυχητικό, καθώς το Telegram χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση πελάτη-προς-διακομιστή, που σημαίνει ότι τα δεδομένα σας είναι πιο ευάλωτα όταν βρίσκονται στον διακομιστή του Telegram.

Μυστικότητα

Η πολιτική απορρήτου της Telegram δηλώνει ότι μπορεί να συλλέγει και να αποθηκεύει ορισμένα από τα μεταδεδομένα σας, συμπεριλαμβανομένων της διεύθυνσης IP, των πληροφοριών για τις συσκευές σας και των εφαρμογών Telegram που χρησιμοποιείτε. Μπορεί επίσης να αποθηκευτεί ένα ιστορικό αλλαγών ονόματος χρήστη. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να διατηρηθούν για έως και 12 μήνες.

Μια έκθεση του FBI του 2021 ανέφερε ότι η υπηρεσία ασφαλείας μπορεί ενδεχομένως να έχει πρόσβαση σε ορισμένες από αυτές τις πληροφορίες, με το Telegram να δηλώνει ότι ενδέχεται να παρέχει πληροφορίες όπως διευθύνσεις IP και αριθμούς τηλεφώνου ως μέρος μιας επαληθευμένης τρομοκρατικής έρευνας. Αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίησή σας.

Η εφαρμογή Telegram συλλέγει επίσης σημαντικό όγκο πληροφοριών και αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να συνδεθούν με την ταυτότητά σας.

Επιλέγοντας τη σωστή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η κριτική του Telegram σας βοήθησε να αποφασίσετε εάν το Telegram είναι η κατάλληλη εφαρμογή μηνυμάτων για τις ανάγκες σας.

Θα πρέπει να σταθμίσετε εάν τα χαμηλότερα επίπεδα ασφάλειας και απορρήτου υπερτερούν των πρόσθετων λειτουργιών, όπως τα κανάλια και οι τεράστιες ομάδες, σε σύγκριση με ορισμένους ανταγωνιστές. Η τελική σας απόφαση μπορεί επίσης να εξαρτάται από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι φίλοι και η οικογένειά σας.

Αν θέλετε να αφήσετε το WhatsApp για κάτι πιο ιδιωτικό και ασφαλές, τότε ίσως θέλετε να μάθετε πώς να μετακινηθείτε από το WhatsApp στο Signal. Εάν είστε χρήστης iPhone, μπορείτε να μάθετε πώς να απενεργοποιείτε το iMessage στο iPhone και στο Mac σας, εάν δεν θέλετε πλέον να το χρησιμοποιείτε. Και αν σίγουρα πηδάτε από το πλοίο, μπορείτε να μάθετε πώς να διαγράφετε τον λογαριασμό σας WhatsApp.

Δεν μπορείτε να αποφασίσετε μεταξύ τους; Δείτε την κριτική σύγκρισης Signal vs Whatsapp vs Telegram στη συνέχεια.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *