Το MacBook Trackpad δεν κάνει κλικ

Το MacBook Trackpad δεν κάνει κλικ; Δοκιμάστε αυτές τις 7 διορθώσεις

Μπορεί να μην φαίνεται έτσι, αλλά το trackpad είναι ένα από τα πιο βασικά μέρη του MacBook σας. Σας επιτρέπει να πλοηγηθείτε, να επιλέξετε και να αλληλεπιδράσετε με τη συσκευή σας—δεν μπορείτε να κάνετε πολλά χωρίς αυτήν.

Τι πρέπει να κάνετε, ωστόσο, εάν το trackpad του MacBook σας δεν κάνει κλικ; Αν δεν έχετε ένα εφεδρικό Magic Mouse για να επαναφέρετε, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα εάν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το MacBook σας.

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένες διορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν το trackpad του MacBook σας δεν κάνει κλικ. Ωστόσο, εάν δεν λειτουργεί, μπορεί να χρειαστείτε ένα εξωτερικό ποντίκι για να δοκιμάσετε μερικές από αυτές τις επιδιορθώσεις.

1. Καθαρίστε το Trackpad σας

Εάν η επιφάνεια αφής του MacBook σας δεν κάνει κλικ, το πρώτο πράγμα που ίσως χρειαστεί να λάβετε υπόψη είναι η βρωμιά. Κάθε φορά που αγγίζετε το trackpad σας, μεταφέρετε λάδια και άλλους ρύπους από τα δάχτυλά σας στο trackpad.

Αυτό μπορεί να συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου και μπορεί να το σταματήσει να λειτουργεί. Θα πρέπει να κοιτάξετε καθαρισμός με ασφάλεια Το MacBook trackpad σας για να επιλύσετε το πρόβλημα ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

 1. Απενεργοποιήστε το MacBook και αποσυνδέστε το από την πηγή τροφοδοσίας.
 2. Βρέξτε ένα μαλακό πανί με οινόπνευμα και σκουπίστε απαλά την επιφάνεια του trackpad. Μην χρησιμοποιείτε πολύ αλκοόλ ή πιέζετε πολύ δυνατά—μπορείτε να καταστρέψετε το trackpad σας.
 3. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί για να σκουπίσετε τυχόν περίσσεια αλκοόλης και αφήστε το trackpad να στεγνώσει στον αέρα για λίγα λεπτά.
 4. Μετά από λίγα λεπτά, ενεργοποιήστε ξανά το MacBook και δοκιμάστε το trackpad για να δείτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

2. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις του Trackpad

Μπορεί να μην έχετε πρόβλημα υλικού με το MacBook trackpad. Αντίθετα, λανθασμένες ρυθμίσεις ή κακή διαμόρφωση θα μπορούσαν να δυσκολέψουν τη χρήση του trackpad. Για παράδειγμα, εάν η ευαισθησία του trackpad σας φαίνεται λανθασμένη, προσαρμόστε την στο Ρυθμίσεις συστήματος μενού.

Για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της επιφάνειας αφής MacBook, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Ανοιξε το Μενού Apple επάνω αριστερά και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματοςΕπιλογές συστήματος σε παλαιότερες εκδόσεις macOS).
 1. Σε Ρυθμίσεις συστήματοςεπιλέξτε Trackpad και πηγαίνετε στο Σημειώστε και κάντε κλικ αυτί.
 2. Βεβαιωθείτε ότι το Πατήστε για κλικ και Αναγκαστικό κλικ και απτική ανάδραση οι ρυθμίσεις είναι ενεργοποιημένες. Αυτές οι επιλογές σάς επιτρέπουν να πατάτε ελαφρά ή να πατάτε σταθερά το trackpad για να εκτελέσετε διαφορετικές ενέργειες.
 1. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το ρυθμιστικό για Ταχύτητα παρακολούθησης και Πίεση κλικ για να ταιριάζει στις προτιμήσεις σας. Αυτές οι επιλογές ελέγχουν πόσο γρήγορα κινείται ο δείκτης σας και πόσο δυνατά πρέπει να πατήσετε στο trackpad για να καταχωρήσετε ένα κλικ.

Δοκιμάστε διαφορετικές ρυθμίσεις μέχρι να βρείτε τις καλύτερες για εσάς. Δεν χρειάζεται να επανεκκινήσετε το MacBook σας για να δείτε το εφέ, καθώς όποιες αλλαγές κάνετε θα εφαρμοστούν αμέσως.

3. Ελέγξτε για ενημερώσεις

Εάν δεν έχετε ενημερώσει το MacBook σας εδώ και αρκετό καιρό, μπορεί να χάνετε σημαντικές διορθώσεις σφαλμάτων συστήματος. Η Apple εκδίδει τακτικά επιδιορθώσεις για κοινά προβλήματα και ενώ τα προβλήματα που σχετίζονται με το λογισμικό είναι σπάνια, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο, ειδικά σε ένα νέο μοντέλο MacBook.

Η ενημέρωση του συστήματός σας μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό και τη διόρθωση τυχόν σφαλμάτων που επηρεάζουν την επιφάνεια αφής του MacBook. Για να ελέγξετε για ενημερώσεις, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Ανοιξε το Μενού Apple επάνω αριστερά και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματοςΕπιλογές συστήματος σε παλαιότερες εκδόσεις macOS).
 1. Σε Ρυθμίσεις συστήματοςπατήστε Γενικός > Αναβάθμιση λογισμικού και περιμένετε μέχρι το Mac σας να ελέγξει για διαθέσιμες ενημερώσεις.
 1. Εάν υπάρχουν ενημερώσεις, πατήστε Ενημέρωση τώρα και ακολουθήστε τις οδηγίες για να τα εγκαταστήσετε.
 1. Κάντε επανεκκίνηση του Mac σας και αφήστε τις ενημερώσεις να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Μόλις ενημερωθεί το MacBook σας, δοκιμάστε το trackpad για να δείτε αν λειτουργεί ξανά.

4. Επαναφέρετε το NVRAM ή το PRAM

Μη πτητική μνήμη τυχαίας πρόσβασης (NVRAM) και παράμετρος μνήμη τυχαίας προσπέλασης (PRAM) είναι μικρές ποσότητες μνήμης που αποθηκεύουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις στο MacBook σας, όπως την ένταση του ήχου, την ανάλυση της οθόνης και τη δισκέτα εκκίνησης.

Αν και είναι ασυνήθιστο, αυτές οι ρυθμίσεις μπορεί μερικές φορές να καταστραφούν, ειδικά κατά τη διάρκεια μεγάλων περιόδων χρήσης ή μετά από μια μεγάλη ενημέρωση συστήματος. Εάν συμβαίνει αυτό και βλέπετε προβλήματα συστήματος, όπως το MacBook trackpad που δεν κάνει κλικ, ίσως θέλετε να επαναφέρετε αυτήν τη μνήμη για να επαναφέρετε τη λειτουργικότητα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

 1. Κλείστε το MacBook σας και περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα.
 2. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησης μέχρι να ακούσετε τον ήχο εκκίνησης.
 3. Αμέσως αφού ακούσετε τον ήχο εκκίνησης, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Επιλογή + Εντολή + Π + R κλειδιά μαζί.
 4. Συνεχίστε να κρατάτε αυτά τα πλήκτρα μέχρι να ακούσετε ξανά τον ήχο εκκίνησης—αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 20 έως 30 δευτερόλεπτα.
 5. Μόλις ακούσετε τον ήχο, αφήστε τα πλήκτρα και αφήστε το MacBook να εκκινηθεί κανονικά και, στη συνέχεια, ελέγξτε εάν το trackpad λειτουργεί ξανά.

5. Επαναφέρετε το SMC

ο ελεγκτής διαχείρισης συστήματος (SMC) είναι ένα τσιπ που ελέγχει ορισμένες λειτουργίες υλικού στο Mac σας. Αυτό περιλαμβάνει διαχείριση μπαταρίας και θερμότητας, οπίσθιο φωτισμό πληκτρολογίου και ταχύτητα ανεμιστήρα. Εάν υπάρχει πρόβλημα με το SMC, μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του MacBook σας.

Έχοντας αυτό υπόψη, αξίζει πάντα να επαναφέρετε το SMC σας για να αποκλείσετε τυχόν βαθύτερα προβλήματα υλικού. Η επαναφορά του SMC θα διαφέρει, ανάλογα με τον τύπο MacBook που διαθέτετε αυτήν τη στιγμή.

Αφού επαναφέρετε το SMC, εκκινήστε το MacBook σας για να δείτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

6. Διαγράψτε τα αρχεία λίστας ιδιοτήτων του Trackpad

Λίστα ιδιοκτησίας trackpad Τα αρχεία αποθηκεύουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις για το trackpad στο Mac σας. Εάν αυτά τα αρχεία είναι κατεστραμμένα ή παλιά, μπορεί να προκαλέσουν διενέξεις που εμποδίζουν τη λειτουργία της επιφάνειας αφής MacBook.

Για να το διορθώσετε, μπορείτε να διαγράψετε αυτά τα αρχεία και να αφήσετε το MacBook σας να δημιουργήσει νέα χρησιμοποιώντας αυτά τα βήματα.

 1. Ανοίξτε το Finder και επιλέξτε Πηγαίνω > Μεταβείτε στο φάκελο.
 1. Στο αναδυόμενο παράθυρο, πληκτρολογήστε /Βιβλιοθήκη/Προτιμήσεις/ και πατήστε Εισαγω.
 1. Στο Προτιμήσεις φάκελο, εντοπίστε και διαγράψτε το com.apple.AppleMultitouchTrackpad.plist και com.apple.preference.trackpad.plist αρχεία (αν υπάρχουν).
 1. Κάντε επανεκκίνηση του Mac σας και δείτε εάν το πρόβλημα επιλύθηκε. Το macOS θα δημιουργήσει αυτόματα μια νέα έκδοση αυτών των αρχείων μόλις γίνει επανεκκίνηση.

7. Χρησιμοποιήστε εξωτερικό ποντίκι ή επιφάνεια αφής

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν λειτουργεί, ενδέχεται να έχετε πρόβλημα υλικού με την επιφάνεια αφής του MacBook. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να ελέγξετε την εγγύηση της Apple και να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Apple για επισκευή ή αντικατάσταση.

Ωστόσο, εάν δεν έχετε εγγύηση, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα εξωτερικό ποντίκι ή επιφάνεια αφής ως αντικατάσταση πλήρους απασχόλησης. Δεν χρειάζεστε απαραίτητα ένα προϊόν Apple όπως το Magic Mouse για αυτό, αν και αυτό θα προσφέρει την καλύτερη συμβατότητα με το MacBook σας.

Πώς να συνδέσετε ένα εξωτερικό ποντίκι ή επιφάνεια αφής

Για να χρησιμοποιήσετε ένα εξωτερικό ποντίκι ή επιφάνεια αφής, θα πρέπει να το συνδέσετε στο Mac σας μέσω Bluetooth ή USB. Για συσκευές USB, θα πρέπει να δείτε τη συσκευή να ξεκινά να λειτουργεί μόλις συνδεθεί. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε ότι η συσκευή δεν απαιτεί συγκεκριμένο λογισμικό για να ξεκλειδώσει ορισμένες λειτουργίες.

Εάν χρησιμοποιείτε ποντίκι Bluetooth, μπορείτε να το συνδέσετε στο MacBook σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 1. Ενεργοποιήστε το εξωτερικό ποντίκι ή το trackpad και βεβαιωθείτε ότι έχει αρκετή ισχύ μπαταρίας (αν τρέχει από μπαταρία).
 2. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Μενού Apple επάνω αριστερά και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος Επιλογές συστήματος σε παλαιότερες εκδόσεις macOS).
 1. Επιλέγω Bluetooth και βεβαιωθείτε ότι το ραδιόφωνο Bluetooth είναι ενεργοποιημένο και η συσκευή σας βρίσκεται σε λειτουργία σύζευξης.
 2. Περιμένετε να εμφανιστεί η συσκευή στη λίστα των συσκευών Bluetooth που εντοπίστηκαν εντός εμβέλειας. Μόλις γίνει, πατήστε το Συνδέω-συωδεομαι πατήστε δίπλα στο όνομά του και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να το αντιστοιχίσετε με το Mac σας.

Μόλις συνδεθεί, η συσκευή σας θα πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί αμέσως. Εάν δεν μπορείτε να αντιστοιχίσετε τη συσκευή με το MacBook σας, δοκιμάστε να επαναφέρετε το Bluetooth στο Mac σας για να δείτε εάν επιλύει το πρόβλημα.

Αντιμετώπιση προβλημάτων Trackpad σε MacBook

Το να έχετε ένα MacBook trackpad που δεν κάνει κλικ μπορεί να είναι ένα απογοητευτικό πρόβλημα, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να μπορείτε να διαγνώσετε και να διορθώσετε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας τα βήματα που περιγράψαμε παραπάνω.

Εάν εξακολουθεί να μην λειτουργεί, πιθανότατα είναι θέμα υλικού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει με την Apple ότι η τυπική εγγύηση ή η εκτεταμένη εγγύηση AppleCare+ είναι ακόμα ενεργή. Εάν δεν είναι, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε το ενδεχόμενο μιας δαπανηρής επισκευής ή να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αλλάξετε μόνιμα σε ένα ποντίκι τρίτου κατασκευαστή.

Το MacBook Trackpad δεν λειτουργεί;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση του Firestick στο MacBook

Πώς να προσαρμόσετε τον δρομέα και το ποντίκι σε Mac

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *