φωτογραφίες δεν φορτώνονται στο iMessage

11 Διορθώσεις για φωτογραφίες που δεν φορτώνονται ή δεν εμφανίζονται στο iMessage στο iPhone

Η λήψη μιας εικόνας γίνεται όταν την πατήσετε στο iMessage. Μερικές φορές, όμως, βλέπετε την επιλογή “Πατήστε για λήψη” σε μια φωτογραφία και το πάτημά της δεν κάνει τίποτα. Πολλοί άλλοι χρήστες iPhone αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα—πατώντας στις εικόνες δεν γίνεται λήψη τους. Ακολουθούν ορισμένες λύσεις όταν οι εικόνες δεν εμφανίζονται ή δεν φορτώνονται στο iMessage σε ένα iPhone.

1. Επανεκκινήστε το τηλέφωνο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε εάν οι εικόνες δεν φορτώνονται στο iMessage είναι απλώς να κάνετε επανεκκίνηση του τηλεφώνου. Για αυτό, απενεργοποιήστε το και μετά ενεργοποιήστε το ξανά.

Διαβάστε επίσης: Οι φωτογραφίες δεν εμφανίζονται στο iMessage;

2. Ελέγξτε τη λειτουργία πτήσης

Μπορεί να έχετε ενεργοποιήσει κατά λάθος τη λειτουργία πτήσης στο iPhone σας και γι’ αυτό δεν είναι δυνατή η φόρτωση των εικόνων στο iMessage. Πρέπει να το απενεργοποιήσετε. Για αυτό, ανοίξτε Κέντρο ελέγχου και πατήστε στο Πορτοκαλί εικονίδιο αεροπλάνου για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης. Γνωρίστε τη σημασία άλλων εικονιδίων στο Κέντρο Ελέγχου.

Επαγγελματική συμβουλή: Σε περίπτωση που η λειτουργία πτήσης είναι ήδη απενεργοποιημένη, ενεργοποιήστε την για μερικά δευτερόλεπτα και μετά απενεργοποιήστε την ξανά.

3. Ελέγξτε τη Συνδεσιμότητα δικτύου

Πολλές φορές, ο λόγος για τη μη λήψη ή φόρτωση εικόνων iMessage είναι η κακή σύνδεση στο διαδίκτυο. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το Διαδίκτυό σας λειτουργεί καλά. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε:

  • Ανοίξτε οποιονδήποτε ιστότοπο και δείτε αν λειτουργεί το Διαδίκτυο.
  • Εναλλαγή σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας από Wi-Fi ή αντίστροφα.
  • Επανεκκινήστε το μόντεμ Wi-Fi.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ενεργό πρόγραμμα δεδομένων.

Επαγγελματική συμβουλή: Μάθετε τι πρέπει να κάνετε εάν το iPhone σας είναι συνδεδεμένο σε Wi-Fi αλλά δεν έχει internet.

4. Αποσυνδεθείτε από το iMessage

Στη συνέχεια, πρέπει να δοκιμάσετε να αποσυνδεθείτε από το iMessage. Για αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Στο iPhone σας, ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή.

2. Παω σε Μηνύματα.

3. Βεβαιωθείτε ότι το Εναλλαγή iMessage είναι ενεργοποιημένο. Πατήστε Στέλνω λαμβάνω.

4. Πατήστε στο Apple ID στο κάτω μέρος και επιλέξτε Αποσύνδεση από το μενού.

5. Μόλις αποσυνδεθείτε, επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας. Στη συνέχεια, συνδεθείτε ξανά στο iMessage και θα μπορείτε να κάνετε λήψη εικόνων από το iMessage.

5. Ενεργοποίηση Επιλέγονται και ο αριθμός και το email

Μια άλλη λύση που μπορεί να βοηθήσει είναι να ενεργοποιήσετε τόσο τον αριθμό όσο και το email στις ρυθμίσεις του iMessage. Για αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Παω σε Εφαρμογή Ρυθμίσεις > Μηνύματα.

2. Πατήστε Στέλνω λαμβάνω.

3. Βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός σας και το email iCloud είναι επιλεγμένα στην επιλογή Λήψη. Εάν δεν είναι επιλεγμένο κάποιο, πατήστε πάνω του για να το επιλέξετε.

4. Επανεκκινήστε το τηλέφωνο απενεργοποιώντας το και ενεργοποιώντας το. Ας ελπίσουμε ότι το μήνυμα θα φορτωθεί όταν το πατήσετε.

6. Επανεκκινήστε το iMessage Cloud Service

Εάν η επανεκκίνηση του τηλεφώνου και οι παραπάνω λύσεις δεν βοήθησαν, θα πρέπει να δοκιμάσετε να επανεκκινήσετε την υπηρεσία iMessage στο iPhone σας. Κάνοντας αυτό βοηθά επίσης στην επίλυση του προβλήματος της μη φόρτωσης ή εμφάνισης εικόνων στο iMessage.

Για επανεκκίνηση του iMessage, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Ανοιξε Ρυθμίσεις στο iPhone σας.

2. Πατήστε στο δικό σας όνομα στην κορυφή και επιλέξτε iCloud.

3. Πατήστε Προβολή όλων ακολουθούμενη από Μηνύματα στο iCloud.

4. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο Χρήση σε αυτό το iPhone.

5. Επανεκκινήστε το iPhone σας.

6. Επαναλάβετε τα βήματα 1-4 και ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο Χρήση σε αυτό το iPhone.

Σημείωση: Αν Δεν γίνεται λήψη εικόνων iMessage από το iCloud, επαναλάβετε όλα τα παραπάνω βήματα και πατήστε χειροκίνητα στο Sync Now/Backup Now για να ξεκινήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Αφού ολοκληρωθεί η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα. Θα δείτε μια γραμμή φόρτωσης που λέει Λήψη μηνυμάτων. Διατηρήστε το τηλέφωνό σας σε φόρτιση και περιμένετε μέχρι να γίνει λήψη όλων των μηνυμάτων σας. Μπορεί να χρειαστούν πολλές ώρες εάν έχετε ένα τεράστιο αντίγραφο ασφαλείας.

7. Απενεργοποιήστε το VPN ή το Adblocker

Ακόμη και υπηρεσίες όπως τα VPN και τα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα με τις κανονικές εφαρμογές. Πρέπει να απενεργοποιήσετε αυτές τις υπηρεσίες για να δείτε εάν μπορείτε να κάνετε λήψη εικόνων στο iMessage. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες υπηρεσίες VPN ενεργοποιούνται αυτόματα. Οπότε ελέγξτε το. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, απεγκαταστήστε την εφαρμογή.

Διαβάστε επίσης: Σκέφτεστε να μεταβείτε σε διαφορετική εφαρμογή VPN; Ελέγξτε τις καλύτερες εφαρμογές VPN για iPhone.

8. Ελέγξτε τα Όρια ή τους Περιορισμούς εφαρμογών

Στη συνέχεια, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν οριστεί περιορισμοί χρόνου χρήσης για την εφαρμογή Messages. Μερικές φορές, ακόμη και τέτοιοι περιορισμοί προκαλούν προβλήματα κατά τη λήψη εικόνων σε μηνύματα.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να διορθώσετε το πρόβλημα:

1. Ανοιξε Ρυθμίσεις στο iPhone σας και μεταβείτε στο Χρόνος οθόνης.

2. Πατήστε Όρια εφαρμογών.

3. Ψάχνω Μηνύματα. Αν λέει Off, καλά και καλά. Διαφορετικά, πατήστε πάνω του και απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο Όριο εφαρμογής.

4. Επιστρέψτε και πατήστε Περιορισμοί περιεχομένου και απορρήτου κάτω από το Screen Time.

5. Πατήστε Φωτογραφίες και επιλέξτε Επιτρέπονται οι αλλαγές.

9. Ενημερώστε το λογισμικό τηλεφώνου

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS στο iPhone σας. Υπάρχουν πιθανότητες το πρόβλημα να βρίσκεται στο λογισμικό που είναι εγκατεστημένο στο iPhone σας. Η ενημέρωση του θα σας επιτρέψει να κάνετε λήψη εικόνων στην εφαρμογή Μηνύματα iPhone.

Παω σε Ρυθμίσεις ακολουθούμενη από Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού για να ελέγξετε για διαθέσιμη ενημέρωση. Εάν δεν μπορείτε να ενημερώσετε στην πιο πρόσφατη έκδοση, μάθετε πώς να το διορθώσετε.

iPhone-ενημέρωση-λογισμικό

10. Ελέγξτε την αποθήκευση

Ένας άλλος λόγος για τη μη λήψη των εικόνων μπορεί να είναι η έλλειψη αποθηκευτικού χώρου. Εάν δεν υπάρχει επαρκής αποθηκευτικός χώρος, οι εικόνες δεν θα ληφθούν στην εφαρμογή Messages, καθώς δεν θα υπήρχε χώρος για να τις αποθηκεύσετε.

Παω σε Ρυθμίσεις > Γενικά > Αποθήκευση iPhone. Εδώ θα δείτε τον χρησιμοποιημένο και δωρεάν χώρο αποθήκευσης στο iPhone σας. Εάν ο αποθηκευτικός χώρος είναι σχεδόν γεμάτος, μάθετε πώς να ελευθερώνετε χώρο στο iPhone σας. Επίσης, μάθετε πώς να μειώσετε τον αποθηκευτικό χώρο iCloud.

11. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου

Τέλος, εάν τίποτα δεν βοηθάει και οι εικόνες εξακολουθούν να μην φορτώνονται στην εφαρμογή Μηνύματα, δοκιμάστε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου του iPhone. Λάβετε υπόψη ότι με αυτόν τον τρόπο θα διαγραφούν όλες οι προσαρμογές που έχετε κάνει στο τηλέφωνο που σχετίζονται με το δίκτυο, όπως κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi, συζευγμένες συσκευές Bluetooth και άλλες ρυθμίσεις δικτύου. Θα χρειαστεί να τα ρυθμίσετε ξανά.

Για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Γενικά > Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone > Επαναφορά > Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου.

iPhone-reset-network-settings-how-to-do

Παίξτε Παιχνίδια στο iMessage

Μόλις οι εικόνες αρχίσουν να φορτώνονται ή να εμφανίζονται στο iMessage στο iPhone, κάντε μια απόλαυση στον εαυτό σας παίζοντας παιχνίδια στο iMessage. Επίσης, ελέγξτε άλλες χρήσιμες εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο iMessage.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να απενεργοποιήσετε το iMessage σε Mac ή iPhone

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *