Γιατί αδειάζει η μπαταρία του τηλεφώνου μου Android κατά τη διάρκεια της νύχτας

Γιατί αδειάζει η μπαταρία του τηλεφώνου μου Android κατά τη διάρκεια της νύχτας και πώς να το διορθώσετε

Πόσο συχνά έχετε κοιμηθεί με τη συσκευή σας Android με ένα υγιές ποσοστό μπαταρίας μόνο για να ξυπνήσετε με ένα νεκρό τηλέφωνο; Εάν η απάντηση είναι πάρα πολλές, ήρθε η ώρα να καταλάβετε τι προκαλεί την εξάντληση της μπαταρίας του τηλεφώνου σας Android κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι που το τηλέφωνό σας χάνει την ισχύ ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείται. Αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό εάν πρέπει να πάτε κάπου, αλλά συνειδητοποιήσετε ότι το τηλέφωνό σας δεν έχει χρέωση.

Ενώ τα περισσότερα σύγχρονα smartphone διαθέτουν δυνατότητες γρήγορης φόρτισης, το σύστημα Android που καταναλώνει μπαταρία δεν είναι ποτέ καλό σημάδι, καθώς μπορεί να καταλήξετε με ένα νεκρό τηλέφωνο όταν χρειαστεί. Και αν είστε μακριά από τον φορτιστή σας, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι ‘αυτό. Επομένως, εάν το Android σας χάνει τη φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας ή αναρωτιέστε γιατί η μπαταρία του τηλεφώνου σας Android εξαντλείται τόσο γρήγορα, ακολουθούν ορισμένες επιδιορθώσεις για να λύσετε το πρόβλημα.

Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην
Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Γιατί το τηλέφωνο Android μου χάνει τη φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας

Οποιαδήποτε δραστηριότητα στο smartphone σας καταναλώνει ενέργεια. Είτε το χρησιμοποιείτε είτε όχι, τα πάντα, από μια εφαρμογή που ανανεώνεται στο παρασκήνιο για τη λήψη ειδοποιήσεων έως ασυνεπής συνδεσιμότητα δικτύου μπορεί να προκαλέσει εξάντληση της μπαταρίας. Συχνά παραβλέπουμε αυτές τις παραμέτρους χωρίς να πιστεύουμε ότι μπορεί να εξαντλήσουν την μπαταρία στο παρασκήνιο.

Επιπλέον, δεν απαιτούνται πρόσθετες λειτουργίες όπως η Always On Display ή υψηλός ρυθμός ανανέωσης για την οθόνη τη νύχτα όταν δεν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο. Όμως, συχνά τα αφήνουμε ενεργοποιημένα ακόμα και όταν πηγαίνουμε για ύπνο. Θα αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις ανησυχίες και τα σχετικά βήματα για να σας βοηθήσουμε να σταματήσετε την εξάντληση της μπαταρίας του τηλεφώνου σας Android κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Διαβάστε επίσης:

8 τρόποι για να σταματήσετε την εξάντληση της μπαταρίας του τηλεφώνου Android κατά τη διάρκεια της νύχτας

Ακολουθούν μερικές δοκιμασμένες λύσεις για να αποτρέψετε το τηλέφωνό σας να εξαντλήσει την υπερβολική μπαταρία τη νύχτα. Ωστόσο, σημειώστε ότι κάποια ποσότητα αποστράγγισης στο εύρος 4-5% θεωρείται φυσιολογική κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οτιδήποτε περισσότερο από αυτό και θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

1. Απενεργοποιήστε το Always On Display

Το Always On Display είναι ένα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά ενός smartphone. Σας επιτρέπει να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στην ώρα, την ημερομηνία και τις ειδοποιήσεις στο τηλέφωνό σας χωρίς να ενεργοποιήσετε την οθόνη. Ωστόσο, είναι μια μπαταρία και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να απενεργοποιείται όταν δεν χρησιμοποιείται.

Επομένως, εάν το τηλέφωνό σας διαθέτει Always On Display ή την επιλογή ambient display, απενεργοποιήστε το τη νύχτα.

Βήμα 1: Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας και πατήστε Εμφάνιση. Βρείτε τη σχετική ρύθμιση που σχετίζεται με το Always On Display στο τηλέφωνό σας και επιλέξτε την.

Σημείωση: Ανάλογα με τον κατασκευαστή, η ρύθμιση μπορεί να αναφέρεται ως Ambient Display, Peek Display κ.λπ.

Βήμα 2: Εάν η εναλλαγή βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην επιλογή, απενεργοποιήστε την. Εάν όχι, πατήστε στην επιλογή και μετά απενεργοποιήστε την. Όταν ξυπνήσετε το πρωί, ενεργοποιήστε ξανά τον διακόπτη.

Απενεργοποιήστε την εμφάνιση Peek

Εάν το τηλέφωνό σας διαθέτει Πάντα ενεργό πρόγραμμα προβολής, απενεργοποιήστε το επίσης, καθώς είναι ένα αποδεδειγμένη λύση που φαίνεται να λειτούργησε για τους χρήστες.

Υπόδειξη: Εάν δεν θέλετε να απενεργοποιείτε και να ενεργοποιείτε τη λειτουργία κάθε μέρα, τοποθετήστε το τηλέφωνό σας με το πρόσωπο προς τα κάτω τη νύχτα. Αυτό θα καλύψει τον αισθητήρα εγγύτητας και θα αποτρέψει την ενεργοποίηση της οθόνης.

2. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης τη νύχτα

Το ασταθές δίκτυο είναι ένα από τα οι μεγαλύτερες αιτίες εξάντλησης της μπαταρίας σε smartphones. Εάν η συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας κοντά στο σπίτι σας είναι αδύναμη, το τηλέφωνό σας Android θα συνεχίσει να χάνει τη σύνδεση. Στη συνέχεια, το τηλέφωνο πρέπει να αναζητήσει ένα δίκτυο επανειλημμένα – με αποτέλεσμα την τεράστια εξάντληση της μπαταρίας.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης

Πριν πάτε για ύπνο, κάντε συνήθεια να βάζετε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία πτήσης ή πτήσης, ώστε να μην αναζητά συχνά δίκτυο. Απενεργοποιήστε το όταν ξυπνάτε το πρωί.

3. Ρυθμίστε το DND τη νύχτα

Κάθε φορά που λαμβάνετε μια ειδοποίηση, πολλά smartphone φωτίζουν τις οθόνες τους για να σας ενημερώσουν σχετικά. Αν και αυτό είναι χρήσιμο κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι άχρηστο το βράδυ όταν κοιμάστε. Επιπλέον, η λήψη ειδοποιήσεων περιλαμβάνει επίσης την ανανέωση μιας εφαρμογής στο παρασκήνιο – η οποία εξαντλεί περαιτέρω την μπαταρία.

Σύρετε προς τα κάτω από την κορυφή για πρόσβαση στον πίνακα γρήγορων ρυθμίσεων και ενεργοποιήστε το DND για να αποτρέψετε την ενεργοποίηση της οθόνης του τηλεφώνου σας από ειδοποιήσεις.

Ενεργοποίηση DND

4. Κλείστε την εφαρμογή φόντου και επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας

Συχνά, αγνοούμε βασικές λύσεις που μπορεί να είναι αποτελεσματικές. Για παράδειγμα, κάτι τόσο απλό όπως η ολίσθηση όλων των εργασιών στο παρασκήνιο μπορεί να σκοτώσει μια διαδικασία που καταναλώνει μπαταρία.

Σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος και κρατήστε πατημένο για πρόσβαση στο μενού πρόσφατων εφαρμογών. Στη συνέχεια, σύρετε προς τα επάνω σε καθένα από αυτά για να τερματίσετε τη διαδικασία. Μόλις τελειώσετε, επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας για να δείτε εάν η μπαταρία αδειάζει τόσο πολύ.

5. Ελέγξτε την κατανάλωση μπαταρίας κατά την εφαρμογή

Ορισμένες εφαρμογές στο Android είναι διαβόητες για την απορρόφηση μπαταρίας στο παρασκήνιο. Είτε πρόκειται για την εφαρμογή Google είτε για το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, οι πιθανότητες είναι ότι μια εφαρμογή καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από την απαιτούμενη. Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε την εφαρμογή είναι να ελέγξετε τη σελίδα λεπτομερών στατιστικών μπαταρίας στο Android.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο μενού Μπαταρία. Στη συνέχεια, επιλέξτε Χρήση μπαταρίας.

Βήμα 2: Κοιτάξτε τη λίστα των εφαρμογών κάτω από το γράφημα. Αν παρατηρήσετε ότι μια εφαρμογή εξαντλεί ένα ασυνήθιστο ποσοστό μπαταρίας, ήρθε η ώρα να την απεγκαταστήσετε.

Ελέγξτε για την εφαρμογή Rogue

Εάν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη βελτιστοποίηση της μπαταρίας και να αποτρέψετε την εκτέλεση της εφαρμογής στο παρασκήνιο.

Βήμα 3: Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην ενότητα Εφαρμογές και πατήστε “Δείτε όλες τις εφαρμογές”.

Βήμα 4: Βρείτε την εφαρμογή που εξαντλεί την μπαταρία και αγγίξτε την. Στη συνέχεια, επιλέξτε Μπαταρία.

Βήμα 5: Επιλέξτε την επιλογή Optimized. Επίσης, αναγκαστικά σταματήστε την εφαρμογή μία φορά για καλό μέτρο.

Τώρα, η εφαρμογή δεν θα ξεκινήσει μέχρι να την ανοίξετε. Αυτό θα αποτρέψει την εξάντληση της μπαταρίας στο τηλέφωνό σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σημείωση: Μην περιορίζετε την εφαρμογή Ρολόι στο τηλέφωνό σας, καθώς αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να μην χτυπούν έγκαιρα τα ξυπνητήρια. Η ρύθμιση ενός ξυπνητηριού δεν εξαντλεί την μπαταρία του τηλεφώνου σας.

6. Απεγκαταστήστε τυχόν νέες εφαρμογές

Η μπαταρία του τηλεφώνου σας άρχισε να αδειάζει υπερβολικά μόλις πρόσφατα; Αν ναι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η νέα εφαρμογή που εγκαταστήσατε να είναι ο ένοχος. Σε αυτήν την περίπτωση, απεγκαταστήστε την εφαρμογή για να δείτε αν κάνει τη διαφορά.

Εάν εγκαταστήσατε πρόσφατα μια νέα εφαρμογή από το Play Store, απεγκαταστήστε την από το τηλέφωνό σας. Στη συνέχεια, παρατηρήστε την αποστράγγιση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εάν δεν είναι τόσο πολύ όσο το drain πριν απεγκαταστήσετε την εφαρμογή, έχετε βρει την αιτία. Δοκιμάστε να βρείτε μια εναλλακτική σε αυτήν την εφαρμογή που δεν αποφορτίζει γρήγορα την μπαταρία.

7. Καταργήστε πρόσθετους Λογαριασμούς Google

Αρκετά οι χρήστες έχουν τεκμηριώσει ότι η σύνδεση πολλών λογαριασμών Google στα τηλέφωνά τους είχε ως αποτέλεσμα την άνευ προηγουμένου εξάντληση της μπαταρίας. Εάν, επίσης, έχετε έναν ή περισσότερους λογαριασμούς Google στη συσκευή σας, δοκιμάστε να τους διαγράψετε για να δείτε εάν λύνει το πρόβλημα.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ενότητα “Κωδικοί πρόσβασης και λογαριασμοί”. Ελέγξτε τη λίστα των λογαριασμών για να δείτε εάν έχετε συνδεδεμένους περισσότερους από έναν λογαριασμούς Google. Εάν ναι, επιλέξτε τους λογαριασμούς που δεν είναι τόσο σημαντικοί. Μην επιλέξετε τον κύριο λογαριασμό σας.

Βήμα 2: Πατήστε Κατάργηση λογαριασμού. Επιβεβαιώστε την επιλογή όταν σας ζητηθεί.

Παρατηρήστε την αποστράγγιση της μπαταρίας μετά από αυτό για να δείτε αν έκανε τη διαφορά.

8. Επαναφέρετε το τηλέφωνό σας

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, η τελευταία σας λύση είναι να επαναφέρετε το τηλέφωνό σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων διαγράφει όλα τα δεδομένα σας, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε από την αρχή. Αυτό εξαλείφει επίσης οποιαδήποτε κακή ρύθμιση ή εφαρμογή που προκαλεί την υπερβολική εξάντληση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Σύστημα. Επιλέξτε Επαναφορά επιλογών.

Βήμα 2: Επιλέξτε «Διαγραφή όλων των δεδομένων (επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων)». Επιβεβαιώστε επιλέγοντας ξανά «Διαγραφή όλων των δεδομένων».

Μόλις γίνει επαναφορά του τηλεφώνου σας, ρυθμίστε το από την αρχή χωρίς να επαναφέρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας. Μερικές φορές, ορισμένα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας μπορεί επίσης να περιέχουν λανθασμένα δεδομένα που μπορεί να οδηγήσουν σε εξάντληση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ξεκουράστε το τηλέφωνό σας εν ειρήνη

Το να ξυπνάτε για να δείτε το τηλέφωνό σας να χάνει 20-30% μπαταρία κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι ένα θέαμα που δεν θέλουμε να δούμε ποτέ. Ωστόσο, εάν η μπαταρία του τηλεφώνου σας Android εξαντλείται κατά τη διάρκεια της νύχτας για οποιονδήποτε λόγο, ελπίζουμε οι παραπάνω διορθώσεις να σας βοήθησαν να έχετε έναν καλό βραδινό ύπνο χωρίς άγχος για την μπαταρία.

Διαβάστε επίσης :Πρέπει να αφήνετε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας συνεχώς ενεργοποιημένη ή όχι;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *