Η συσκευή σας λείπει σημαντικές επιδιορθώσεις ασφάλειας και ποιότητας

8 Διορθώσεις για το “Η συσκευή σας λείπει σημαντικές επιδιορθώσεις ασφάλειας και ποιότητας” στα Windows

Υπάρχει κάτι πιο απογοητευτικό από το να βλέπετε το μήνυμα “Η συσκευή σας λείπει σημαντικές επιδιορθώσεις ασφάλειας και ποιότητας” όταν περιμένετε να ολοκληρωθούν οι ενημερώσεις των Windows; Εάν αντιμετωπίσατε αυτό το σφάλμα, δεν είστε μόνοι. Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε σε 8 τρόπους για να αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα ενημέρωσης των Windows και να επαναφέρετε το σύστημά σας σε καλό δρόμο.

Συνήθως, αυτό το μήνυμα σφάλματος εμφανίζεται όταν το σύστημά σας αντιμετωπίζει δυσκολίες κατά τη λήψη ή την εγκατάσταση βασικών ενημερώσεων. Μπορεί να οφείλεται σε διακοπείσες συνδέσεις, κατεστραμμένα αρχεία ή λογισμικό σε διένεξη. Με αυτήν την κατανόηση, ας ξεκινήσουμε με τις διορθώσεις.

Αποποίηση ευθυνών techvortex.eu

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα DISM 50 στα Windows 11/10

Το Facetime είναι κάτω;

1. Χρησιμοποιήστε το Windows Update Troubleshooter

Τα Windows 11 περιλαμβάνουν ένα ειδικό εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων που εντοπίζει αυτόματα και επιλύει κοινά ζητήματα ενημερώσεων. Ως εκ τούτου, είναι καλή ιδέα να εκτελέσετε πρώτα το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων του Windows Update.

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας, πληκτρολογήστε Ρυθμίσειςκαι κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

πληκτρολογήστε Ρυθμίσεις

Βήμα 2: Στην καρτέλα Σύστημα, κάντε κλικ στην Αντιμετώπιση προβλημάτων.

Βήμα 3: Κάντε κλικ στην επιλογή Άλλα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων.

Βήμα 4: Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση δίπλα στο Windows Update.

Το εργαλείο θα αρχίσει να σαρώνει το σύστημά σας για τυχόν προβλήματα. Εάν εντοπίσει προβλήματα, θα τα διαγνώσει και θα τα διορθώσει. Αυτό θα πρέπει να διορθώσει τυχόν προβλήματα ενημέρωσης των Windows. Εάν δεν το έκανε, ελέγξτε την επόμενη διόρθωση.

2. Επανεκκινήστε τις υπηρεσίες Windows Update Services

Οι Υπηρεσίες Windows Update διασφαλίζουν ότι η συσκευή σας ελέγχει, πραγματοποιεί λήψη και εγκαθιστά τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις αυτόματα. Ωστόσο, εάν αυτές οι υπηρεσίες δεν έχουν ρυθμιστεί σε αυτόματες, ενδέχεται να μην λειτουργούν.

Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που βλέπετε την οθόνη σφάλματος “Η συσκευή σας λείπει σημαντικές επιδιορθώσεις ασφάλειας και ποιότητας”. Για να το διορθώσετε, βεβαιωθείτε ότι οι Υπηρεσίες Windows Update έχουν ρυθμιστεί σε αυτόματες. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το κάνετε.

Βήμα 1: Μεταβείτε στην Αναζήτηση, πληκτρολογήστε Υπηρεσίες, και ανοίξτε την εφαρμογή από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ανοιχτές Υπηρεσίες

Βήμα 2: Εδώ, κάντε διπλό κλικ στο Windows Update.

Ανοίξτε τις υπηρεσίες Windows Update

Βήμα 3: Μεταβείτε στην καρτέλα Γενικά, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Τύπος εκκίνησης και επιλέξτε Αυτόματο.

Ορίστε την υπηρεσία Windows Update σε Αυτόματο

Βήμα 4: Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Έναρξη.

Βήμα 5: Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Apply και OK.

Σημείωση: Εάν η υπηρεσία εκτελούνταν ήδη, κάντε κλικ στο κουμπί Διακοπή. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα, βεβαιωθείτε ότι ο τύπος εκκίνησης έχει οριστεί σε Αυτόματη και κάντε κλικ στο Έναρξη.

Κάντε κλικ στο Apply και OK

Αυτό θα επανεκκινήσει τις Υπηρεσίες Windows Update και θα το ορίσει σε Αυτόματο. Τώρα, επιστρέψτε στο Windows Update, ελέγξτε για ενημερώσεις και ενημερώστε εάν υπάρχουν εκκρεμείς. Αυτό θα πρέπει να διορθώσει το σφάλμα ενημέρωσης των Windows που λείπει. Εάν όχι, προχωρήστε στην ακόλουθη μέθοδο.

3. Επιδιόρθωση κατεστραμμένων αρχείων των Windows

Θα εκτελέσουμε αυτήν την επιδιόρθωση σε μορφή δύο βημάτων. Αρχικά, θα εκτελέσουμε μια σάρωση SFC (System File Checker) ακολουθούμενη από μια σάρωση DISM (Deployment Image Servicing and Management) για να εντοπίσουμε και να διορθώσουμε τα κατεστραμμένα αρχεία στο σύστημά σας.

Διόρθωση 1: Χρήση SFC Scan

Βήμα 1: Πατήστε τα πλήκτρα Windows + S και πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών. Στη συνέχεια, από τα αποτελέσματα για τη Γραμμή εντολών, κάντε κλικ στο «Εκτέλεση ως διαχειριστής».

πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο Ναι όταν εμφανιστεί στην οθόνη μια προτροπή ελέγχου λογαριασμού χρήστη (UAC).

Ερώτηση ελέγχου λογαριασμού χρήστη (UAC).

Βήμα 3: Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στο παράθυρο Terminal και πατήστε Enter.

SFC /scannow

Η εκτέλεση αυτής της εντολής δίνει εντολή στα Windows να πραγματοποιήσουν σάρωση για κατεστραμμένα αρχεία DLL (Βιβλιοθήκες δυναμικής σύνδεσης) και άλλα ζωτικής σημασίας αρχεία συστήματος στον υπολογιστή σας. Επιπλέον, η εκτέλεση αυτής της εντολής αντικαθιστά τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος με λειτουργικά, εάν εντοπιστεί οποιαδήποτε καταστροφή.

Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή

Μετά την ολοκλήρωση της σάρωσης SFC, θα δείτε ένα μήνυμα που θα υποδεικνύει εάν εντοπίστηκαν προβλήματα που χρειάζονται επιδιόρθωση.

Εάν η σάρωση SFC δεν εντόπισε προβλήματα, θα λάβετε ένα μήνυμα που θα έλεγε: “Η προστασία πόρων των Windows δεν εντόπισε παραβιάσεις ακεραιότητας”. Ωστόσο, εάν εντοπιστούν προβλήματα που σχετίζονται με κατεστραμμένα αρχεία διαμόρφωσης, θα τα επιδιορθώσει αυτόματα.

Σάρωση SFC

Αυτό είναι. Ήρθε η ώρα να εκτελέσετε τη σάρωση DISM μόλις ολοκληρώσετε τη σάρωση SFC. Συνέχισε να διαβάζεις.

Διόρθωση 2: Χρήση σάρωσης DISM

Η εκτέλεση μιας εντολής DISM πραγματοποιεί σάρωση για σφάλματα και επιδιόρθωση ζητημάτων με το λειτουργικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων σφαλμάτων ενημέρωσης των Windows. Αν και αυτή η σάρωση μπορεί να φαίνεται παρόμοια με τη σάρωση SFC, η σάρωση DISM είναι πιο προηγμένη. Το DISM σαρώνει επίσης τους τομείς ανάκτησης και εκκίνησης για διαφθορά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση της ανθεκτικότητας των αρχείων σας, εάν εντοπιστεί οποιαδήποτε καταστροφή.

Για να εκτελέσετε μια σάρωση DISM στον υπολογιστή σας, εκτελέστε όλες τις εντολές που αναφέρονται παρακάτω (μία εντολή κάθε φορά) αντιγράφοντας και επικολλώντας τις στη Γραμμή εντολών και πατώντας το πλήκτρο Enter.

DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Σάρωση DISM

Αυτή η σάρωση DISM ενδέχεται να διαρκέσει λίγο. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας αφού ολοκληρώσετε και τις δύο σαρώσεις, για να δείτε εάν βοηθά στη διόρθωση του σφάλματος “Η συσκευή σας λείπει σημαντικές επιδιορθώσεις ασφάλειας και ποιότητας”. Εάν αυτό δεν διορθώσει το πρόβλημα, ίσως η επόμενη επιδιόρθωση να διορθωθεί. Συνέχισε να διαβάζεις.

4. Μετονομάστε μη αυτόματα το φάκελο διανομής λογισμικού

Τα Windows χρησιμοποιούν το φάκελο SoftwareDistribution για την εγκατάσταση ενημερώσεων των Windows, επομένως, εάν καταστραφεί, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την εγκατάσταση νέων ενημερώσεων. Για να το διορθώσετε, μετονομάστε τον υπάρχοντα φάκελο SoftwareDistribution σε κάτι άλλο. Τα Windows θα δημιουργήσουν αυτόματα έναν νέο φάκελο, επιλύοντας το πρόβλημα.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε λογαριασμό με δικαιώματα διαχειριστή, διαφορετικά δεν μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές. Ας ξεκινήσουμε με τα βήματα.

Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα Windows + R για να ανοίξετε το παράθυρο Εκτέλεση.

Βήμα 2: Εδώ, πληκτρολογήστε υπηρεσίες.msc και πατήστε enter για να εκτελέσετε την εντολή.

Ανοίξτε το Run

Βήμα 3: Κάντε δεξί κλικ στο Windows Update και κάντε κλικ στο Διακοπή.

Σταματήστε την υπηρεσία Windows Update

Βήμα 4: Στη συνέχεια, ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και μεταβείτε στο φάκελο C:\Windows.

Βήμα 5: Σε αυτή τη σελίδα, εντοπίστε το φάκελο SoftwareDistribution.

Βήμα 6: Κάντε κλικ στο φάκελο, ακολουθούμενο από Μετονομασία μόλις εμφανιστούν οι επιλογές.

Κάντε κλικ στο Μετονομασία

Βήμα 7: Τώρα, μετονομάστε το φάκελο σε κάτι άλλο, όπως “SoftwareDistributionOld”, “Old SoftwareDistribution” κ.λπ.

Βήμα 8: Στη συνέχεια, μεταβείτε στο παράθυρο Υπηρεσίες και κάντε ξανά δεξί κλικ στο Windows Update.

Βήμα 9: Εδώ, κάντε κλικ στο Έναρξη.

Εκκινήστε την υπηρεσία Windows Update

Μόλις τελειώσετε, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά την ενημέρωση για να δείτε εάν το πρόβλημα έχει διορθωθεί.

5. Απεγκαταστήστε και επανεγκαταστήστε τις ενημερώσεις των Windows

Ένας άλλος τρόπος για να διορθώσετε το σφάλμα ενημέρωσης των Windows που λείπει είναι να απεγκαταστήστε την προβληματική ενημέρωση και εγκαταστήστε το ξανά. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

Βήμα 1: Πατήστε τα πλήκτρα πρόσβασης Windows + I για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Windows Update και κάντε κλικ στο Ενημέρωση ιστορικού.

Βήμα 2: Στην περιοχή Σχετικές ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην Απεγκατάσταση ενημερώσεων.

Βήμα 3: Εντοπίστε την προβληματική ενημέρωση και κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης δίπλα της.

Βήμα 5: Αφού τα Windows καταργήσουν την ενημέρωση, κάντε κλικ στην καρτέλα Windows Update στο αριστερό παράθυρο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Έλεγχος για ενημερώσεις» στην επάνω δεξιά γωνία για να πραγματοποιήσετε λήψη και να εγκαταστήσετε ξανά την ενημέρωση.

Ορίστε το έχετε. Έχετε επανεγκαταστήσει με επιτυχία την ενημέρωση των Windows στον υπολογιστή σας. Αυτό θα πρέπει να επιλύσει τυχόν σφάλματα ενημέρωσης των Windows που παραμένουν. Εάν αυτή η επιδιόρθωση δεν βοήθησε, ελέγξτε την επόμενη.

6. Τροποποιήστε το Μητρώο

Αυτή η μέθοδος θα είναι ελαφρώς πιο δύσκολη από όλες τις προηγούμενες. Επιπλέον, επειδή θα χρησιμοποιήσουμε τον Επεξεργαστή Μητρώου, σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα δημιουργήστε αντίγραφο ασφαλείας του μητρώου των Windows πριν προχωρήσετε στα παρακάτω βήματα. Αυτό θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε τα δεδομένα σας εάν τα πράγματα πάνε νότια.

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας, πληκτρολογήστε Επεξεργαστής Μητρώουκαι κάντε κλικ στην επιλογή “Εκτέλεση ως διαχειριστής”.

Σημείωση: Εναλλακτικά, πατήστε τα πλήκτρα Windows + R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση, πληκτρολογήστε regedit.exeκαι κάντε κλικ στο OK για ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου.

Στη γραμμή εντολών, επιλέξτε Ναι.

πληκτρολογήστε Επεξεργαστή Μητρώου

Βήμα 2: Στην επάνω γραμμή διευθύνσεων, εισαγάγετε την ακόλουθη διαδρομή.

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να πλοηγηθείτε χειροκίνητα στην ενότητα.

εισάγετε την παρακάτω διαδρομή

Βήμα 3: Βρείτε και κάντε διπλό κλικ στο PortableOperatingSystem.

διπλό κλικ στο PortableOperatingSystem

Βήμα 4: Τώρα, πληκτρολογήστε 0 στο πεδίο Δεδομένα τιμής και πατήστε OK.

πληκτρολογήστε 0 στο πεδίο Δεδομένα τιμής

Τέλος, επανεκκινήστε το σύστημα για να εφαρμόσετε τις αλλαγές. Και τέλος! Μετά την εκ νέου εκκίνηση του υπολογιστή σας, θα έχετε διορθώσει το σφάλμα ενημέρωσης των Windows που λείπει. Εάν το πρόβλημα παραμένει, ελέγξτε την επόμενη επιδιόρθωση.

7. Τροποποιήστε το επίπεδο τηλεμετρίας

Το επίπεδο τηλεμετρίας είναι τα δεδομένα που συλλέγει το σύστημα και αποστέλλει πίσω στη Microsoft για ανάλυση. Εάν αυτό το επίπεδο οριστεί σε λειτουργία “Μόνο Ασφάλεια”, θα περιορίσει τον όγκο των δεδομένων που συλλέγονται και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα αποτρέψει την προσφορά ενημερώσεων ασφαλείας (που περιλαμβάνουν διορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας).

Για αυτή τη μέθοδο, θα χρησιμοποιήσουμε το Επεξεργαστής πολιτικής τοπικής ομάδας. Επομένως, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Local Group Policy Editor είναι διαθέσιμο μόνο στο Windows 11 Professionalεκδόσεις , Enterprise και Education. Εάν ο υπολογιστής σας εκτελεί Windows Home, αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει. μεταβείτε στην επόμενη επιδιόρθωση.

Βήμα 1: Πατήστε τα πλήκτρα Windows στο πληκτρολόγιό σας, πληκτρολογήστε gpedit.mscκαι κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

Σημείωση: Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση, πληκτρολογήστε gpedit.mscκαι κάντε κλικ στο OK.

Βήμα 2: Στο αριστερό τμήμα του παραθύρου, επιλέξτε Computer Configuration (Ρύθμιση παραμέτρων υπολογιστή) στην περιοχή “Local Computer Policy”.

επιλέξτε Διαμόρφωση υπολογιστή

Βήμα 3: Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε διπλό κλικ στα Πρότυπα διαχείρισης.

κάντε διπλό κλικ στα Πρότυπα διαχείρισης

Βήμα 4: Επιλέξτε την επιλογή Windows Components.

Επιλογή Windows Components

Βήμα 5: Κάτω από την επιλογή Στοιχεία των Windows, μεταβείτε στην επιλογή “Συλλογή δεδομένων και εκδόσεις προεπισκόπησης”.

μεταβείτε στη συλλογή δεδομένων και τις εκδόσεις προεπισκόπησης

Βήμα 6: Τώρα, κάντε διπλό κλικ στο Να επιτρέπεται η τηλεμετρία.

Βήμα 7: Επιλέξτε την επιλογή Ενεργοποιημένο. Τέλος, κάντε κλικ στο Apply και στη συνέχεια στο OK.

Αυτό είναι. Τώρα, βγείτε από το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας και ελέγξτε εάν το πρόβλημα ενημέρωσης των Windows έχει επιλυθεί. Εάν όχι, ελέγξτε την επόμενη επιδιόρθωση.

8. Επαναφέρετε τον υπολογιστή σας

Εάν καμία από τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω δεν βοηθά στη διόρθωση του σφάλματος «Η συσκευή σας λείπει σημαντικές επιδιορθώσεις ασφάλειας και ποιότητας», είναι προτιμότερο να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας. Μη φοβάσαι; μπορείς να το κάνεις χωρίς να χάσετε τα τρέχοντα δεδομένα σας.

Αλλά πριν επαναφέρετε τον υπολογιστή σας, κατανοήστε το διαφορά μεταξύ επαναφοράς και επαναφοράς αυτό και πως δουλεύει. Εάν θέλετε να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του υπολογιστή σας, μπορείτε επίσης να τα ελέγξετε καλύτεροι τρόποι επαναφοράς των Windows 11. Εάν καμία από τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω δεν βοηθά στη διόρθωση του σφάλματος, απευθυνθείτε στο Υποστήριξη της Microsoft και να το λυθεί.

Συχνές Ερωτήσεις

1. Επηρεάζει αυτό το σφάλμα την ασφάλεια του συστήματος;

Ναι, αυτό το σφάλμα σχετίζεται με ενημερώσεις ασφαλείας, επομένως είναι σημαντικό να το αντιμετωπίσετε έγκαιρα. Τα μη επιδιορθωμένα συστήματα είναι πιο επιρρεπή σε ευπάθειες ασφαλείας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από κακόβουλο λογισμικό.

2. Πόσο συχνά πρέπει να ελέγχω για ενημερώσεις;

Συνιστάται να ελέγχετε τακτικά για ενημερώσεις και μπορείτε να ρυθμίσετε το σύστημά σας να λαμβάνει ενημερώσεις αυτόματα. Οι τακτικές ενημερώσεις βοηθούν να διατηρείτε το σύστημά σας ασφαλές και ενημερωμένο με τις πιο πρόσφατες δυνατότητες και βελτιώσεις.

Επίλυση σφάλματος Windows Update

Σε τελική ανάλυση, η επιδιόρθωση του σφάλματος ενημέρωσης των Windows “Η συσκευή σας λείπει από σημαντικές επιδιορθώσεις ασφάλειας και ποιότητας” δεν χρειάζεται να είναι τρομακτική. Εφαρμόστε αυτές τις επιδιορθώσεις, αποχαιρετήστε το σφάλμα και υιοθετήστε ένα περιβάλλον Windows που είναι ταυτόχρονα ασφαλές και ενημερωμένο. Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε το Οι καλύτεροι τρόποι για να διορθώσετε την ενημέρωση των Windows κόλλησαν στο 100%.

Αποποίηση ευθυνών techvortex.eu

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το “Emergency Bypass” στο iPhone

Επιδιορθώσεις για ένα κατεστραμμένο προφίλ χρήστη στα Windows 11

Πώς να επαναφέρετε το εικονίδιο τηλεφώνου που λείπει στο iPhone/iPad

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *