Λειτουργίες ρολογιού 8 pixel

Λειτουργίες ρολογιού 8 pixel που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Έχετε ένα νέο Pixel Watch ή Pixel Watch 2; Τα έξυπνα ρολόγια Wear OS της Google διαθέτουν πολλές πολύτιμες λειτουργίες που ίσως δεν γνωρίζετε. Εδώ, θα τα αποκαλύψουμε για να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Pixel Watch.

1. Προσαρμογή οθόνης προπόνησης

Αν θέλετε να παρακολουθείτε τις προπονήσεις σας, θα πρέπει πρώτα να προσαρμόσετε την οθόνη προπόνησης του ρολογιού σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εμφανίσετε τα σημαντικά στατιστικά στοιχεία στο επάνω μέρος ενώ τα υπόλοιπα μετακινείτε προς τα κάτω ή τα αποκρύπτετε. Μπορείτε να έχετε μια προσαρμοσμένη οθόνη προπόνησης για κάθε δραστηριότητα.

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να προσαρμόσετε την οθόνη προπόνησης:

 1. Ανοιξε το Άσκηση Fitbit εφαρμογή στο Pixel Watch 2.
 2. Επιλέξτε τη δραστηριότητα της οποίας την οθόνη προπόνησης θέλετε να προσαρμόσετε.
 3. Πατήστε το Ρυθμίσεις εικονίδιο που βρίσκεται στα αριστερά του κουμπιού έναρξης ή αναπαραγωγής.
 4. Επιλέγω Εμφανίζονται στατιστικά στοιχεία από το μενού Προσαρμογή.
 5. Παίρνετε τέσσερις θέσεις που μπορείτε να αναδιατάξετε ανάλογα με τη σημασία. Για να αλλάξετε τα δεδομένα που εμφανίζονται σε μια υποδοχή, πατήστε την και επιλέξτε μία από τις πολλές διαθέσιμες επιλογές.

Η προσαρμογή της οθόνης προπόνησης είναι η μόνη δυνατότητα σε αυτήν τη λίστα που περιορίζεται στο Pixel Watch 2. στο αρχικό μοντέλο λείπει αυτό.

Διαβάστε επίσης: Πώς να απενεργοποιήσετε το SOS έκτακτης ανάγκης στο iPhone/iPad σας

2. Συγχρονίστε τη λειτουργία ώρας ύπνου με το τηλέφωνο Pixel

Έχετε ρυθμίσει τη λειτουργία Ώρα για ύπνο στο τηλέφωνό σας Android; Αν ναι, θα θέλετε το Pixel Watch σας να συγχρονίζεται με αυτό και να διασφαλίζει ότι δεν διαταράσσεται ο ύπνος σας. Ομοίως, μπορεί να θέλετε η λειτουργία Μην ενοχλείτε να συγχρονίζεται στο τηλέφωνό σας και στο ρολόι σας, ώστε να μην αποσπάτε την προσοχή σας από τις εισερχόμενες ειδοποιήσεις ενώ βρίσκεστε σε μια σύσκεψη.

Μπορείτε να το ρυθμίσετε στη συνοδευτική εφαρμογή Pixel Watch. Απλώς κατευθυνθείτε προς το Ειδοποιήσεις τμήμα και βεβαιωθείτε ότι το Συγχρονισμός μεταξύ ρολογιού και τηλεφώνου η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη.

Συνοδευτικό Google Pixel Watch
Συγχρονίστε τη λειτουργία ώρας ύπνου στο Pixel Watch με το ζευγοποιημένο τηλέφωνο

Λάβετε υπόψη ότι εάν έχετε αντιστοιχίσει το Pixel Watch με ένα τηλέφωνο που δεν είναι Pixel (όπως μια συσκευή Samsung), δεν θα μπορείτε να συγχρονίσετε τη λειτουργία Ώρα ύπνου μεταξύ των δύο συσκευών.

3. Έκτακτη βοήθεια SOS

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά τη σύζευξη ενός ρολογιού Pixel με το τηλέφωνό σας είναι να ρυθμίσετε το Emergency SOS. Η λειτουργία σάς επιτρέπει να επικοινωνείτε γρήγορα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Emergency SOS πατώντας την κορώνα πέντε φορές.

Για να ρυθμίσετε το Emergency SOS στο Pixel Watch, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Σύρετε προς τα κάτω στην οθόνη του Pixel Watch 2 για να εμφανιστεί το πλαίσιο Γρήγορες ρυθμίσεις. Πατήστε το Ρυθμίσεις εικονίδιο από εδώ.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Ασφάλεια & έκτακτη ανάγκη.
 3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε SOS έκτακτης ανάγκης στην ενότητα Χαρακτηριστικά.
 4. Ενεργοποιήστε το Χειρονομία έκτακτης ανάγκης μεταβάλλω.
 5. Στο ίδιο μενού, μπορείτε να κάνετε κύλιση προς τα κάτω και να επιλέξετε την επαφή έκτακτης ανάγκης ή τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον συναγερμό Αντίστροφης μέτρησης.
 6. Επιστρέψτε στο SOS έκτακτης ανάγκης μενού. Πλοηγηθείτε στο κάτω μέρος και πατήστε Υπηρεσία εντοπισμού έκτακτης ανάγκης.
 7. Ενεργοποιήστε το Χρησιμοποιήστε την Υπηρεσία τοποθεσίας έκτακτης ανάγκης μεταβάλλω.

Από το ίδιο Ασφάλεια & έκτακτη ανάγκη μενού, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε Ανίχνευση πτώσης και Πρόσβαση σε πληροφορίες έκτακτης ανάγκης στο Pixel Watch. Αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να ρυθμίσετε τις λειτουργίες ασφάλειας και έκτακτης ανάγκης και στο τηλέφωνο Pixel.

4. Στιγμιότυπα οθόνης χωρίς προβλήματα

Η λήψη στιγμιότυπων οθόνης σε ορισμένα ρολόγια Wear OS είναι επώδυνη, καθώς πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη συνοδευτική εφαρμογή στο τηλέφωνό σας για αυτό. Ευτυχώς, αυτό δεν συμβαίνει με το Pixel Watch ή το Pixel Watch 2.

Χρειάζεται μόνο να πατήσετε το πλευρικό κουμπί και την κορώνα ταυτόχρονα για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης. Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα σχετικά με το στιγμιότυπο οθόνης στο αντιστοιχισμένο τηλέφωνο, το οποίο μπορείτε να πατήσετε για να μοιραστείτε την εικόνα.

Ειδοποίηση στιγμιότυπου οθόνης Pixel Watch σε ένα ζευγοποιημένο τηλέφωνο

Σημειώστε ότι εάν δεν ενεργήσετε σύμφωνα με την ειδοποίηση, η συσκευή σας δεν θα αποθηκεύσει το στιγμιότυπο οθόνης. Αυτός είναι ένας σημαντικός περιορισμός, καθώς σας αποτρέπει από τη λήψη πολλαπλών στιγμιότυπων οθόνης πίσω με την πλάτη.

5. Native Cloud Backup

Η περιοδική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων στο Pixel Watch θα κάνει την επαναφορά πολύ πιο εύκολη κατά την εναλλαγή συσκευών ή σε περίπτωση ατυχούς συμβάντος που απαιτεί επαναφορά.

Το Wear OS 4 και νεότερες εκδόσεις περιλαμβάνουν μια εγγενή επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud, που διευκολύνει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του Pixel Watch:

 1. Ανοίξτε τη συνοδευτική εφαρμογή Pixel Watch στο αντιστοιχισμένο τηλέφωνο.
 2. Πλοηγηθείτε στο Σύστημα > Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά.
 3. Ενεργοποιήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας από το Google One εδώ.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο cloud απευθείας από το Pixel Watch σας μεταβαίνοντας σε Ρυθμίσεις > Σύστημα > Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Το ρολόι σας θα επανέλθει αυτόματα στον συνδεδεμένο Λογαριασμό Google όταν είναι φορτισμένο και συνδεδεμένο σε Wi-Fi. Μπορείτε να βρείτε τις τελευταίες λεπτομέρειες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας από την ίδια σελίδα ρυθμίσεων.

6. Αντικατοπτρίστε τις Οδηγίες των Χαρτών Google

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Pixel Watch για πλοήγηση χρησιμοποιώντας τους Χάρτες Google; Η χρήση της εφαρμογής Χάρτες Google στο τηλέφωνό σας για λήψη οδηγιών δεν θα αντικατοπτρίζει αυτόματα τις οδηγίες στο ρολόι. Πρέπει να ενεργοποιήσετε τον κατοπτρισμό χειροκίνητα ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google στο Pixel Watch.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 3. Παρακέντηση Καθρέφτης από το μενού που ανοίγει.
 4. Ενεργοποίηση κατοπτρισμού πλοήγησης για Οδήγηση, Το περπάτημακαι Ποδηλασία.

Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google για πλοήγηση σε ένα μέρος του τηλεφώνου σας, η εφαρμογή Χάρτες στο Pixel Watch θα αντικατοπτρίζει τις οδηγίες.

7. Εύχρηστο πλακίδιο Google Assistant

Χρησιμοποιείτε συχνά τον Βοηθό Google για να ελέγχετε τις έξυπνες οικιακές συσκευές σας ή να ρυθμίζετε ένα ξυπνητήρι; Χρησιμοποιήστε το πλακίδιο του Βοηθού Google για να προσθέσετε μια συντόμευση στις φωνητικές εντολές που χρησιμοποιείτε συχνά για γρήγορη πρόσβαση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε απλά να πατήσετε τη συντόμευση στο πλακίδιο για να ενεργοποιήσετε την ενέργεια αντί να επικαλείτε τον Βοηθό Google κάθε φορά.

Μπορείτε να έχετε μόνο ένα πλακίδιο Βοηθού με δύο ενέργειες συντόμευσης, οι οποίες μπορεί να είναι περιοριστικές—ειδικά αν βασίζεστε σε μεγάλο βαθμό στον φωνητικό βοηθό.

Αποκτήστε πρόσβαση στο πλακίδιο του Βοηθού Google σύροντας αριστερά ή δεξιά στην πρόσοψη του ρολογιού και περνώντας με ποδήλατο σε όλα τα διαθέσιμα πλακίδια. Εάν δεν το βλέπετε, πατήστε παρατεταμένα στην οθόνη και προσθέστε το πλακίδιο του Βοηθού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βοηθός Google θα βασίζεται στο τηλέφωνό σας για την επεξεργασία της εντολής, επομένως η ενέργεια δεν θα ενεργοποιείται αμέσως όταν πατάτε τη συντόμευση στο πλακίδιο.

Εάν περπατάτε σε μια επικίνδυνη γειτονιά ή ταξιδεύετε μόνοι σας και ανησυχείτε για την ασφάλειά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Έλεγχος ασφαλείας στο Pixel Watch για ησυχία.

Για να το επωφεληθείτε από αυτό, πρέπει να ρυθμίσετε ένα χρονόμετρο check-in στο τέλος του οποίου πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι τα πάτε ΟΚ. Εάν δεν παρέχετε επιβεβαίωση, η τοποθεσία σας θα κοινοποιηθεί αυτόματα στις επαφές έκτακτης ανάγκης που έχετε καθορίσει.

Όταν ξεκινάτε έναν Έλεγχο Ασφαλείας, μπορείτε να επιλέξετε εάν περπατάτε μόνοι σας, πηγαίνετε για τρέξιμο, πεζοπορία ή μεταφορές. Μετά από αυτό, μπορείτε να ορίσετε μια ώρα και να αποφασίσετε εάν θέλετε να ειδοποιήσετε τις επαφές έκτακτης ανάγκης σχετικά με αυτό. Ομοίως, όταν επιβεβαιώσετε την ασφάλειά σας μέχρι το τέλος του χρονοδιακόπτη, μπορείτε να επιλέξετε να ενημερώσετε τις επαφές σας για την επιβεβαίωσή τους.

Μπορείτε να ρυθμίσετε και να διαμορφώσετε τον Έλεγχο ασφαλείας από Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και έκτακτη ανάγκη > Έλεγχος ασφαλείας.​ Λάβετε υπόψη ότι ο Έλεγχος ασφαλείας απαιτεί την κοινή χρήση έκτακτης ανάγκης για να λειτουργήσει σωστά. Ρυθμίστε το τελευταίο στο Pixel Watch σας μεταβαίνοντας στο Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και έκτακτη ανάγκη > Κοινή χρήση έκτακτης ανάγκης.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως αυτό καθιστούν το Pixel Watch ένα από τα καλύτερα ρολόγια Wear OS που πρέπει να έχετε. Εφόσον το Pixel Watch διαθέτει τόσες πολλές εύχρηστες λειτουργίες, είναι πιθανό να μην τις γνωρίζετε όλες, κάτι που μπορεί να σας εμποδίσει να χρησιμοποιήσετε το wearable σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Τώρα που γνωρίζετε όλες τις λιγότερο γνωστές λειτουργίες, μπορείτε να αξιοποιήσετε μερικές από αυτές και να αξιοποιήσετε τα χρήματά σας.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να προσθέσετε πληροφορίες έκτακτης ανάγκης στο τηλέφωνό σας Android

Πώς να ελέγξετε μη αυτόματα για ενημερώσεις σε smartphone Google Pixel

Κορυφαίοι 5 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις μαύρες κηλίδες στην οθόνη του Chromebook

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *