Οδηγός αγοράς Chromebook για φοιτητές

Οδηγός αγοράς Chromebook για φοιτητές το 2024

Η επιλογή του κατάλληλου φορητού υπολογιστή για το σχολείο μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ειδικά με τις διάφορες διαθέσιμες επιλογές. Τα Chromebook, ωστόσο, έχουν αναδειχθεί ως δημοφιλής επιλογή για φοιτητές, προσφέροντας έναν συνδυασμό προσιτότητας, απλότητας και ασφάλειας. Ωστόσο, ακόμη και στη σφαίρα του Chromebook, η πλοήγηση στις διάφορες λειτουργίες και μοντέλα μπορεί να είναι δύσκολη. Εάν είστε μπερδεμένοι με το τι πρέπει να αναζητήσετε σε ένα φοιτητικό Chromebook, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Αυτός ο περιεκτικός οδηγός θα σας εξοπλίσει με τις γνώσεις για να επιλέξετε τον τέλειο σύντροφο Chromebook για το ακαδημαϊκό σας ταξίδι. Θα επισημάνουμε τους βασικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε το τέλειο Chromebook που θα σας συνοδεύει στις σπουδές σας. Στο τέλος όλων, θα μπορείτε να βρείτε το καλύτερο Chromebook για τη φοιτητική σας ζωή χωρίς να ξοδέψετε τα χρήματα. Ας το πάμε λοιπόν.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το VirtualBox στο Chromebook σας

Form Factor: Ποιο είναι το σχέδιο που προτιμάτε

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ψάχνετε για ένα Chromebook είναι η σχεδίαση και ο παράγοντας μορφής του. Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά των Chromebook είναι η λεπτή και ελαφριά σχεδίασή τους. Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς φορητούς υπολογιστές, τα Chromebook είναι σχεδιασμένα για χρήση εν κινήσει, ιδανικά για μαθητές που χρειάζονται μια φορητή συσκευή για μαθήματα, συνεδρίες μελέτης και ομαδικά έργα. Το λεπτό προφίλ και το μειωμένο βάρος τους καθιστούν εύκολο να μπουν σε ένα σακίδιο ή να μεταφερθούν στην πανεπιστημιούπολη χωρίς να προσθέτουν περιττό όγκο.

Οδηγός αγοράς Chromebook ASUS Chromebook Flip C433 Form Factor για φοιτητές 2
Πηγή: ASUS Chromebook Flip C433

Ωστόσο, για πρόσθετη ευελιξία, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο ενός Chromebook 2 σε 1. Τα περισσότερα Chromebook διαθέτουν οθόνη αφής. Σε αυτό το πλαίσιο, ένα Chromebook 2 σε 1 μπορεί να λειτουργήσει και ως φορητός υπολογιστής και ως tablet, χάρη σε έναν εύκαμπτο μεντεσέ ή ένα αποσπώμενο πληκτρολόγιο. Αυτή η λειτουργία είναι εξαιρετική για μαθητές που θέλουν την άνεση ενός πληκτρολογίου για τη λήψη σημειώσεων και ενός tablet για πιο διαδραστικές εργασίες ή ψυχαγωγία στα διαλείμματαSamsung Galaxy Chromebook 2 Οδηγός αγοράς Chromebook για φοιτητές 1

Πηγή: Samsung Galaxy Chromebook 2

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να θυμάστε είναι το μέγεθος της οθόνης. Τα Chromebook διατίθενται σε διάφορα μεγέθη οθόνης, που συνήθως κυμαίνονται από 11 έως 15 ίντσες. Επιλέξτε ένα μέγεθος που ταιριάζει στις προτιμήσεις σας και το είδος της εργασίας που θα κάνετε. Ένα μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης σημαίνει επίσης ένα πιο βαρύ Chromebook, ενώ ένα μικρότερο μέγεθος οθόνης θα ήταν ελαφρύτερο. Τα ελαφρύτερα Chromebook είναι ιδανικά για μεταφορά στην πανεπιστημιούπολη, ενώ τα βαρύτερα μοντέλα μπορεί να είναι καλύτερα κατάλληλα για σταθερή χρήση στον κοιτώνα ή στη βιβλιοθήκη σας. Έτσι και πάλι, με βάση τη χρησιμότητα και την περίπτωση χρήσης, μπορείτε να αποφασίσετε για έναν παράγοντα μορφής.

Ανθεκτικότητα: Μπορεί να αντέξει τη σκληρή φοιτητική σας ζωή

Ως μαθητής, το Chromebook σας πιθανότατα θα αντιμετωπίσει τυχαία χτυπήματα και διαρροές. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα στην ποιότητα κατασκευής και τη στιβαρότητα. Ένα στιβαρό πλαίσιο μπορεί να προστατεύσει τα εσωτερικά από τυχαία χτυπήματα και πτώσεις, διασφαλίζοντας ότι η συσκευή σας παραμένει λειτουργική καθ’ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής σας διαδρομής. Υπάρχουν επίσης Chromebook εκεί έξω που διαθέτουν ενισχυμένο πλαίσιο, πληκτρολόγια ανθεκτικά στα χυσίματα και λαστιχένιες γωνίες που αντέχουν την καθημερινή φθορά.

ASUS Chromebook C403 1
Πηγή: ASUS Chromebook C403

Επιπλέον, ορισμένα Chromebook διαθέτουν πιστοποίηση MIL-STD-810G, υποδεικνύοντας ότι έχουν περάσει αυστηρές δοκιμές ανθεκτικότητας. Αυτή η πιστοποίηση διασφαλίζει ότι η συσκευή μπορεί να αντέξει διάφορες περιβαλλοντικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των κραδασμών, των κραδασμών και των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας. Εάν αναμένετε να εκθέσετε το Chromebook σας σε δύσκολες συνθήκες, ένα μοντέλο με αυτήν την πιστοποίηση μπορεί να είναι μια σοφή επένδυση.

Απόδοση: Πόση δύναμη χρειάζεστε

Ενώ τα Chromebook εκτελούν κυρίως εφαρμογές που βασίζονται στον ιστό, η απόδοση εξακολουθεί να έχει σημασία για πολλαπλές εργασίες, έρευνα και περιστασιακά ελαφρά παιχνίδια. Τόσο ο επεξεργαστής όσο και η μνήμη RAM εξακολουθούν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συνολική απόκριση. Για βασικές εργασίες, μπορεί να αρκεί ένας επεξεργαστής MediaTek ή Intel Celeron.

Ωστόσο, θα πρέπει ιδανικά να στοχεύσετε σε τουλάχιστον έναν επεξεργαστή Intel Core i3 ή AMD Ryzen 3 και 4 GB RAM. Για μεγαλύτερο φόρτο εργασίας, σκεφτείτε τα Chromebook με επεξεργαστές Intel Core i5 ή AMD Ryzen 5 και 8 GB RAM.

ASUS Chromebook Vibe CX55 Flip Οδηγός αγοράς Chromebook για φοιτητές 1
Πηγή: ASUS Chromebook Vibe CX55 Flip

Επιπλέον, ενώ τα Chromebook βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στον χώρο αποθήκευσης στο cloud, ο τοπικός χώρος αποθήκευσης εξακολουθεί να είναι απαραίτητος για την πρόσβαση εκτός σύνδεσης σε έγγραφα και αρχεία. Εξετάστε ένα Chromebook με 64 GB ή μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο αποθήκευσης για άφθονο χώρο για την αποθήκευση εργασιών, ερευνητικών εργασιών και αρχείων πολυμέσων τοπικά. Επιπλέον, σημειώστε τον τύπο του ενσωματωμένου χώρου αποθήκευσης.

Τα περισσότερα Chromebook συνοδεύονται από αποθήκευση eMMC, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αργό όταν εκτελείτε ακόμη και δύο εφαρμογές ταυτόχρονα. Ως εκ τούτου, προσπαθήστε να κάνετε λίγο παραπάνω για να εξοπλίσετε το Chromebook σας με χώρο αποθήκευσης SSD. Προσφορές αποθήκευσης SSD ταχύτεροι χρόνοι εκκίνησης και φόρτωση εφαρμογώνμαζί με αξιόπιστη απόδοση.

Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να απασχολήσει ορισμένους χρήστες είναι τα γραφικά. Η απόδοση των γραφικών μπορεί να μην είναι κορυφαία προτεραιότητα για κάθε μαθητή, αλλά αν ασχολείστε με το σχεδιασμό, τα έργα πολυμέσων ή τα ελαφριά παιχνίδια κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, θα πρέπει να σκεφτείτε ένα Chromebook με αξιοπρεπή ενσωματωμένα γραφικά.

Συνδεσιμότητα: Μείνετε συνδεδεμένοι εν κινήσει

Η συνδεσιμότητα είναι μια κρίσιμη πτυχή οποιουδήποτε φορητού υπολογιστή και τα Chromebook δεν αποτελούν εξαίρεση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις διαθέσιμες θύρες στη συσκευή για να διασφαλίσετε τη συμβατότητα με τα περιφερειακά σας. Υποδοχές για κάρτες USB-C, USB-A και microSD βρίσκονται συνήθως στα Chromebook. Έχοντας ένα συνδυασμό αυτών των θυρών, μπορείτε να συνδεθείτε με μια ποικιλία συσκευών όπως εξωτερική αποθήκευση, εκτυπωτές και προβολείς.

HP Chromebook 14 1
Πηγή: HP Chromebook 14

Δεύτερον, ένα Chromebook είναι ουσιαστικά ένα λειτουργικό σύστημα ενσωματωμένο σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, επομένως είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι η συσκευή σας έχει εύκολη πρόσβαση στη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να ψωνίσετε Chromebook που υποστηρίζουν τα πιο πρόσφατα πρότυπα Wi-Fiόπως το Wi-Fi 6, για ταχύτερη και πιο αξιόπιστη ασύρματη συνδεσιμότητα.

Acer Chromebook Spin 314 Convertible 1
Πηγή: Acer Chromebook Spin 314

Επιπλέον, μπορεί να θέλετε να λάβετε υπόψη και την έκδοση Bluetooth. Για παράδειγμα, πολλοί χρήστες προτιμούν να χρησιμοποιούν α Ποντίκι Bluetooth με το Chromebook τους για να αποφύγετε το χάος των καλωδίων. Εναλλακτικά, εάν σας ενδιαφέρει να παίζετε παιχνίδια μέσω υπηρεσιών cloud, ένα υψηλότερο πρότυπο Bluetooth θα σας επιτρέψει να αντιστοιχίσετε ασύρματος ελεγκτής με ευκολία και απολαύστε παιχνίδια χωρίς καθυστέρηση.

Υποστήριξη λογισμικού: Ελέγξτε την Ημερομηνία λήξης

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά των Chromebook είναι η απρόσκοπτη εμπειρία λογισμικού τους. Το Chrome OS λαμβάνει αυτόματες ενημερώσεις στο παρασκήνιο, διασφαλίζοντας ότι η συσκευή σας εκτελεί πάντα τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας και βελτιώσεις. Ωστόσο, κάθε Chromebook συνοδεύεται από περιορισμένη περίοδο, ανάρτηση την οποία η Google θα σταματήσει να υποστηρίζει τη συσκευή.

Εάν κάνετε αγορές με χαμηλό προϋπολογισμό και χρειάζεστε ένα Chromebook μόνο για τους σκοπούς του σχολείου ή του κολεγίου σας, αρκεί ένας κύκλος υποστήριξης 4 ετών. Τα καλά νέα είναι ότι εάν επιλέξετε να αγοράσετε ένα νέο Chromebook, η Google έχει εξασφαλίσει έως και 10 χρόνια αυτόματων ενημερώσεων. Αυτό ισχύει για τα Chromebook που κυκλοφόρησαν από το 2021 και μετά.

10 χρόνια ενημέρωση λογισμικού για το chromebook
Πηγή: Google

Μιλώντας για λογισμικό, ένας από τους καλύτερους λόγους για να αγοράσετε ένα Chromebook είναι ότι σας επιτρέπει να εκτελείτε εφαρμογές Android σε αυτό. Αυτή η δυνατότητα ανοίγει έναν κόσμο δυνατοτήτων, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε εφαρμογές από το Google Play Store παράλληλα με εφαρμογές που βασίζονται στον ιστό. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι ορισμένα παλαιότερα Chromebook δεν υποστηρίζουν εφαρμογές Android. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ελέγξετε το ίδιο εάν αγοράζετε ένα παλαιότερο μοντέλο.

Τιμή: Όλοι έχουν έναν προϋπολογισμό

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι αναφέρουμε «ένα παλαιότερο μοντέλο» πολλές φορές. Το γεγονός είναι ότι για έναν μαθητή, οι περισσότερες αποφάσεις αγορών δεσμεύονται από τον προϋπολογισμό του. Το να είσαι μαθητής συχνά σημαίνει να δουλεύεις με περιορισμένο προϋπολογισμό. Τα καλά νέα είναι ότι τα Chromebook διατίθενται σε διάφορα σημεία τιμών και υπάρχουν επιλογές φιλικές προς τον προϋπολογισμό που εξακολουθούν να προσφέρουν εντυπωσιακές επιδόσεις και δυνατότητες.

Μπορείτε εύκολα να ψωνίσετε για πολλά Chromebook για φοιτητές κάτω των 500 $ή ακόμα και να αναζητήσετε Chromebook για φοιτητές κάτω των 300 $. Επιπλέον, πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν φοιτητικές εκπτώσεις, καθιστώντας πιο προσιτή για τους μαθητές την αγορά ενός Chromebook. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλά Samsung Chromebook που μπορείτε να σημειώσετε πολλά με τη βοήθεια της φοιτητικής σας ταυτότητας.

Και αν θέλετε να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερα, μπορείτε να σκεφτείτε τα ανακαινισμένα ή ανοιχτά κουτιά Chromebook. Πρόκειται για συσκευές που έχουν επιστραφεί, ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από τον κατασκευαστή ή τον πωλητή λιανικής. Αν και μπορείτε πάντα να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο Chromebook από ιστοτόπους όπως το eBay ή το Craigslist, μια ανακαινισμένη επιλογή συνοδεύεται συχνά από εγγύηση και μπορεί να προσφέρει εξαιρετική αξία για φοιτητές που γνωρίζουν τον προϋπολογισμό.

Αποκτήστε ένα Chromebook Φτιαγμένο για Φοιτητές!

Στο τέλος της ημέρας, η εύρεση του τέλειου Chromebook για τη φοιτητική σας ζωή περιλαμβάνει πολλούς παράγοντες. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον παράγοντα μορφής, την ανθεκτικότητα, την απόδοση, τη συνδεσιμότητα, την υποστήριξη λογισμικού και την τιμή, μεταξύ άλλων. Λάβετε υπόψη τις συγκεκριμένες ανάγκες, τον προϋπολογισμό και το στυλ μάθησής σας για να βρείτε τον ιδανικό σύντροφο. Με τόσες πολλές επιλογές για Chromebook για φοιτητές, θα πρέπει τώρα να μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση που βελτιώνει την ακαδημαϊκή σας εμπειρία

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης:Η κάμερα Chromebook δεν λειτουργεί; 

Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τη λειτουργία προγραμματιστή στο Chromebook

Πώς να αφαιρέσετε το Linux από το Chromebook σας

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *