Πώς να εκτυπώσετε σε Mac

Πώς να εκτυπώσετε σε Mac

Εάν είστε νέος στο macOS, μπορεί να μην ξέρετε πώς να εκτυπώσετε ένα έγγραφο αμέσως. Αλλά να είστε σίγουροι, είναι πολύ εύκολο να αποκτήσετε ένα φυσικό αντίγραφο. Θα σας δείξουμε πώς να εκτυπώνετε στο Mac σας.

Όσο βολικό μπορεί να είναι η ανάγνωση και η επεξεργασία ενός εγγράφου στην οθόνη του Mac σας, η εκτύπωσή του είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε τα ελαττώματα του και να αποφύγετε περισπασμούς στον υπολογιστή σας. Η εκτύπωση σάς επιτρέπει επίσης να διατηρείτε έγγραφα, να αποφεύγετε μελλοντικούς νεκρούς συνδέσμους και να κάνετε διαλείμματα από την οθόνη σας.

Ρύθμιση για εκτύπωση σε Mac

Το πρώτο βήμα για να εκτυπώσετε οτιδήποτε από το Mac σας είναι να έχετε ένα Mac και έναν εκτυπωτή. Στη συνέχεια, πρέπει να συνδέσετε τα δύο. Είναι πολύ εύκολο να αντιστοιχίσετε ενσύρματους και ασύρματους εκτυπωτές με το Mac σας και το σύστημα θα θυμάται κάθε εκτυπωτή στον οποίο έχετε συνδεθεί για μελλοντική χρήση.

Αφού αντιστοιχίσετε τον εκτυπωτή σας με το Mac σας και εγκαταστήσετε το λογισμικό του, χρειάζεστε απλώς κάτι για εκτύπωση. Μπορείτε να εκτυπώσετε από τις περισσότερες εφαρμογές στο Mac σας, επομένως οι επιλογές σας για αυτό είναι αρκετά μεγάλες.

Θα μπορούσατε να εκτυπώσετε ένα έγγραφο κειμένου από το Pages ή το Word, ένα άρθρο που διαβάσατε στο Safari ή μια συνταγή που πληκτρολογήσατε ή βρήκατε στο Google Chrome. Θα μπορούσατε να εκτυπώσετε ένα PDF από την προεπισκόπηση ή ένα υπολογιστικό φύλλο από το Excel ή το Numbers.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε το σφάλμα κατάστασης «Σφάλμα – Εκτύπωση» στα Windows

Πώς να εκτυπώσετε οτιδήποτε σε Mac

Μόλις μάθετε τι θέλετε να εκτυπώσετε, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι αρκετά απλά. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

 1. Στο έγγραφο ή στη σελίδα που θέλετε να εκτυπώσετε, κάντε κλικ Αρχείο > Εκτύπωση στη γραμμή μενού. Ή, πληκτρολογήστε Cmd + P σχεδόν σε οποιαδήποτε εφαρμογή Mac.
  Το μενού εκτύπωσης είναι ανοιχτό στην εφαρμογή Σελίδες σε Mac
 2. Θα ανοίξει το μενού Εκτύπωση. Επιλέξτε τον εκτυπωτή από τον οποίο σκοπεύετε να εκτυπώσετε στο Εκτυπωτής πτυσώμενο μενού.
 3. Τώρα κάντε κλικ στο Τυπώνω κουμπί.

Ό,τι θέλετε να εκτυπώσετε θα πρέπει να ξεκινήσετε να εκτυπώνετε αμέσως!

Πώς να εκτυπώσετε πολλά αντίγραφα από το Mac σας

Ορισμένοι εκτυπωτές λειτουργούν και ως φωτοαντιγραφικά. Εάν το δικό σας δεν το κάνει ή δεν θέλετε να χρειαστεί να ρυθμίσετε αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να εκτυπώσετε πολλά αντίγραφα ό,τι θέλετε να εκτυπώσετε από το μενού Εκτύπωση στο Mac σας. Για να γινει αυτο:

 1. Ανοίξτε το μενού Εκτύπωση κάνοντας κλικ Αρχείο > Εκτύπωση ή χτυπήστε Cmd + P στο πληκτρολόγιό σας.
 2. Κάνε κλικ στο πάνω βέλος δίπλα στο Αντίγραφα για να αυξήσετε τον αριθμό των αντιγράφων που θέλετε να εκτυπώσετε ταυτόχρονα ή πληκτρολογήστε τον αριθμό των αντιγράφων που θέλετε στο πλαίσιο.
 3. Από εκεί, απλώς κάντε κλικ Τυπώνω για να αρχίσετε να εκτυπώνετε τόσα αντίτυπα.

Το μενού εκτύπωσης είναι ανοιχτό στην εφαρμογή Safari σε Mac

Είναι επίσης δυνατό να εκτυπώσετε και στις δύο όψεις του χαρτιού μέσω του Mac σας, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χαρτί ενώ εκτυπώνετε πολλά αντίγραφα από κάτι.

Πώς να εκτυπώσετε σε διαφορετικά μεγέθη χαρτιού σε Mac

Τις περισσότερες φορές, ο Mac σας υποθέτει ότι εκτυπώνετε σε χαρτί εκτυπωτή μεγέθους Letter—χαρτί διαστάσεων 8,5 επί 11 ίντσες.

Εάν θέλετε να εκτυπώσετε σε χαρτί μεγέθους Legal (8,5 επί 14 ίντσες) ή φωτογραφικό χαρτί (4 επί 6 ίντσες), θα χρειαστεί να προσαρμόσετε ορισμένες ρυθμίσεις στο Mac σας προτού πατήσετε Εκτύπωση. Τα βήματα για αυτό είναι τα εξής:

 1. Στο μενού Εκτύπωση, θα χρειαστεί να κάνετε κύλιση προς τα κάτω στο Μέγεθος χαρτιού πτυσώμενο μενού. Εάν δεν βλέπετε το Μέγεθος χαρτιού, αναπτύξτε το Χειρισμός χαρτιού επί κεφαλής. Ενεργοποιήστε Κλίμακα για να ταιριάζει στο μέγεθος χαρτιού και ανοίξτε το Μέγεθος χαρτιού προορισμού αναπτυσσόμενο μενού που είναι πλέον διαθέσιμο κάτω από αυτό.
  Το αναπτυσσόμενο μενού Paper Size είναι ανοιχτό στο μενού Mac Print
 2. Επιλέξτε το μέγεθος χαρτιού στο οποίο πρόκειται να εκτυπώσετε στο Μέγεθος χαρτιού ή Μέγεθος χαρτιού προορισμού πτυσώμενο μενού.
 3. Βεβαιωθείτε ότι το χαρτί προσαρμοσμένου μεγέθους έχει τοποθετηθεί σωστά στον εκτυπωτή σας και κάντε κλικ Τυπώνω για να εκτυπώσετε ό,τι εκτυπώνετε!

Το αναπτυσσόμενο μενού Destination Paper Size είναι ανοιχτό στο μενού Mac Print

Πώς να διακόψετε ή να ακυρώσετε την εκτύπωση σε Mac

Είναι εύκολο να ξεκινήσετε να εκτυπώνετε κάτι σαν αφίσα και ξαφνικά να συνειδητοποιήσετε ότι έχει ένα μεγάλο τυπογραφικό λάθος. Αυτός είναι ένας εφιάλτης αν μόλις ξεκινήσατε να εκτυπώνετε 50 αντίτυπά του. Είναι επίσης εύκολο να κάνετε κλικ στην επιλογή Εκτύπωση σε κάτι και ξαφνικά να παρατηρήσετε ότι πρέπει να βάλετε χαρτί στον εκτυπωτή σας.

Ευτυχώς, μπορείτε να ακυρώσετε ή να διακόψετε μια εργασία εκτύπωσης για να διορθώσετε τυχόν σφάλματα και να ξεκινήσετε ξανά την εκτύπωση όταν είστε έτοιμοι. Για να ακυρώσετε ή να θέσετε σε παύση οτιδήποτε εκτυπώνετε, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Ανοιξε το Εκτυπωτής παράθυρο. Μπορείτε να ανοίξετε αυτό το παράθυρο κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του εκτυπωτή που εμφανίζεται στο Dock σας όταν ξεκινάτε να εκτυπώνετε κάτι.
  Ένα εικονίδιο εκτυπωτή HP Officejet στο Dock ενός MacBook Pro
 2. Για παύση μιας εκτύπωσης, κάντε κλικ στο Παύση κουμπί στο επάνω μέρος του παραθύρου του εκτυπωτή ή στα δεξιά της εργασίας εκτύπωσης. Ο εκτυπωτής σας θα σταματήσει όπου κι αν βρίσκεται στην εκτύπωση. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να βάλετε περισσότερο χαρτί στον εκτυπωτή σας ή να διορθώσετε μια πιθανή εμπλοκή.
 3. Για να ξεκινήσετε ξανά την εκτύπωση μιας εργασίας σε παύση, κάντε κλικ στο ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ κουμπί, το οποίο αντικαθιστά το κουμπί Παύση στο επάνω μέρος του παραθύρου του εκτυπωτή.
  Μια ανοιχτή, σε παύση ουρά εκτυπωτή σε MacBook Pro
 4. Για να ακυρώσετε μια εργασία εκτύπωσης, κάντε κλικ στο Χ κουμπί στα δεξιά της εργασίας εκτύπωσης. Ο εκτυπωτής σας θα σταματήσει να εκτυπώνει εντελώς, τροφοδοτώντας οποιοδήποτε χαρτί στο οποίο άρχισε να εκτυπώνει χωρίς να ολοκληρώσει τη σελίδα.
 5. Για να επανεκκινήσετε μια σταματημένη εργασία, θα πρέπει να επιστρέψετε στην εφαρμογή από την οποία εκτυπώνετε και να πατήσετε Τυπώνω πάλι. Δεν θα μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση από το παράθυρο του εκτυπωτή.

Εάν δεν βλέπετε το εικονίδιο του εκτυπωτή στο Dock σας, η εργασία εκτύπωσης μπορεί να έχει ήδη ολοκληρωθεί και να μην μπορεί να ακυρωθεί. Αλλά αν αυτό δεν συμβαίνει, μπορείτε επίσης να ανοίξετε το παράθυρο του Εκτυπωτή μεταβαίνοντας στο Ρυθμίσεις συστήματος > Εκτυπωτές και σαρωτέςεπιλέγοντας τον εκτυπωτή σας και κάνοντας κλικ σε Ουρά εκτυπωτή.

Πώς να εκτυπώσετε σε PDF στο Mac σας

Ίσως σας αρέσει να αποθηκεύσετε ένα έγγραφο ή μια ιστοσελίδα ως PDF πριν ή χωρίς να το εκτυπώσετε. Δεν χρειάζεται να ανοίξετε πρώτα το Word ή την Προεπισκόπηση. Μπορείτε να αποθηκεύσετε οτιδήποτε ως PDF απευθείας από το μενού Εκτύπωση.

Για να “εκτυπώσετε” οτιδήποτε σε μορφή PDF, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 1. Ανοίξτε το μενού Εκτύπωση και κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα στο PDF επιλογή στο κάτω μέρος.
  Αποθήκευση ως PDF που επισημαίνεται στο αναπτυσσόμενο μενού PDF μέσα στο μενού Mac Print
 2. Επίλεξε το Αποθήκευση ως PDF επιλογή. Αυτό θα ανοίξει ένα μικρό παράθυρο όπου μπορείτε να ονομάσετε το PDF και να επιλέξετε πού θα αποθηκευτεί στο Mac σας.
 3. Κάντε κλικ Αποθηκεύσετε όταν τελειώσετε με αυτό, και θα βρείτε το αρχείο PDF ακριβώς εκεί που το θέλατε.

Είναι εύκολο να εκτυπώσετε έγγραφα από Mac

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να δείτε πόσο απλό είναι να εκτυπώνετε από το Mac σας. Με λίγα μόνο κλικ, μπορείτε να έχετε ένα έγγραφο ή ένα άρθρο στα χέρια σας—ή να το αποθηκεύσετε ως PDF. Τώρα που ξέρετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον εκτυπωτή που είναι συνδεδεμένος στο Mac σας, καλή τύχη σε όλες τις εκτυπωτικές σας προσπάθειες!

Διαβάστε επίσης:

Πώς να φτιάξετε flashcards στο Microsoft Word

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα εκτυπωτή “Τα διαπιστευτήρια κρυπτογράφησης έχουν λήξει” στο macOS

διαφορετικοί τρόποι ελέγχου-F (Αναζήτηση λέξεων) στο iPhone ή το iPad σας

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *