Πώς να μοιραστείτε την αναφορά συστήματος στο MacBook

Πώς να διαβάσετε και να μοιραστείτε την αναφορά συστήματος στο MacBook

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να μοιραστείτε πληροφορίες με την τεχνική υποστήριξη όταν χρειάζεται; Η κατανόηση του τρόπου ανάγνωσης και κοινής χρήσης μιας αναφοράς συστήματος στο MacBook μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στην αντιμετώπιση προβλημάτων και στη βελτιστοποίηση της απόδοσης της συσκευής σας. Είτε είστε έμπειρος χρήστης Mac είτε μόλις ξεκινάτε, η εξοικείωση αυτής της δεξιότητας θα σας εξοικονομήσει χρόνο και απογοήτευση.

Αλλά πρώτα τα πράγματα πρώτα, τι ακριβώς είναι μια αναφορά συστήματος σε Mac και γιατί πρέπει να σας ενδιαφέρει; Μια αναφορά συστήματος επισκόπησης του υλικού, του λογισμικού και των διαμορφώσεων δικτύου του Mac σας. Βοηθά στη διάγνωση προβλημάτων υλικού, στον εντοπισμό διενέξεων λογισμικού και στη βελτιστοποίηση της απόδοσης. Τώρα που ξέρετε γιατί είναι απαραίτητο, ας ξεκινήσουμε με το άρθρο.

Πώς να ελέγξετε τις προδιαγραφές MacBook χρησιμοποιώντας την αναφορά συστήματος

Υπάρχουν πολλοί τρόποι πρόσβασης στην αναφορά συστήματος του MacBook σας. Θα εξηγήσουμε όλες τις μεθόδους που είναι διαθέσιμες στο macOS βήμα προς βήμα. Ας ξεκινήσουμε με τον πιο συνηθισμένο και ευκολότερο τρόπο λήψης πληροφοριών συστήματος σε Mac.

1. Ελέγξτε τις προδιαγραφές MacBook από το About This Mac

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο εικονίδιο Apple στην επάνω αριστερή γωνία.

Βήμα 2: Επιλέξτε «About This Mac» από το αναπτυσσόμενο μενού.

Επιλέξτε

Στο αναδυόμενο παράθυρο, θα δείτε βασικές πληροφορίες για το MacBook σας, όπως το τσιπ, τη μνήμη RAM, τον σειριακό αριθμό και την έκδοση macOS. Για να μάθετε περισσότερα για το Mac σας, κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερες πληροφορίες για να δείτε τις πλήρεις πληροφορίες συστήματος.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε σε βάθος λεπτομέρειες για το MacBook σας, όπως πληροφορίες υλικού, δικτύου και λογισμικού.

2. Λάβετε πληροφορίες συστήματος σε Mac από τις ρυθμίσεις συστήματος

Βήμα 1: Πατήστε το κουμπί Command + Space στο πληκτρολόγιό σας. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε Ρυθμίσεις και πατήστε το πλήκτρο Return.

πληκτρολογήστε Ρυθμίσεις

Βήμα 2: Μεταβείτε στο Γενικό από το αριστερό παράθυρο.

Πηγαίνετε στο Γενικό

Βήμα 3: Επιλέξτε την επιλογή Πληροφορίες στο δεξιό παράθυρο.

Επιλέξτε την επιλογή Πληροφορίες

Βήμα 4: Τέλος, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην Αναφορά συστήματος.

κάντε κλικ στην Αναφορά συστήματος

Αυτό θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο που θα εμφανίζει λεπτομερώς τις λεπτομέρειες του Mac σας. Εναλλακτικά, ξεκινήστε τις Πληροφορίες συστήματος από την αναζήτηση Spotlight ή πραγματοποιώντας απευθείας αναζήτηση στη λίστα εφαρμογών.

Εάν είστε καλοί με τις γραμμές εντολών, προβάλετε τις πληροφορίες συστήματος χρησιμοποιώντας το Terminal. Συνέχισε να διαβάζεις.

3. Χρήση τερματικού

Σε αντίθεση με τις παραπάνω μεθόδους, αυτή η μέθοδος είναι ελαφρώς περίπλοκη. Αλλά να είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να βρείτε γρήγορα πληροφορίες RAM, επεξεργαστή και άλλες πληροφορίες υλικού στο MacBook. Δείτε πώς να το κάνετε.

Βήμα 1: Πατήστε το κουμπί Command + Space στο πληκτρολόγιό σας. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε Τερματικό και πατήστε το πλήκτρο Return.

τύπου Terminal

Βήμα 2: Μόλις εκκινηθεί το Terminal, πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή με βάση αυτό που ψάχνετε και πατήστε το πλήκτρο Return.

Για λεπτομέρειες υλικού:

system_profiler SPSoftwareDataType SPHardwareDataType

Για Λεπτομέρειες Δικτύου:

system_profiler -listDataTypes

Για λεπτομέρειες λογισμικού:

sw_vers
πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή

Θα δείτε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το υλικό, το δίκτυο και το λογισμικό του Mac σας.

4. Χρήση εργαλείων τρίτων

Ενώ η ενσωματωμένη Αναφορά συστήματος του macOS προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες, ορισμένοι χρήστες μπορεί να χρειαστούν πιο προηγμένες λειτουργίες ή συγκεκριμένες πληροφορίες που δεν περιλαμβάνονται στην εγγενή αναφορά, όπου εμφανίζονται εργαλεία τρίτων. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές τρίτων που είναι διαθέσιμες για Mac, όπως π.χ EtreCheckPro (freemium), Μενού κατάστασης (πληρωμένο) και DaisyDisk (επί πληρωμή).

Αυτά τα εργαλεία όχι μόνο παρέχουν δεδομένα CPU, μνήμης, χρήσης δίσκου, δραστηριότητας δικτύου και αισθητήρων, όπως θερμοκρασία και ταχύτητα ανεμιστήρα, αλλά εμβαθύνουν επίσης στα αρχεία καταγραφής του συστήματος για να εντοπίσουν ζητήματα συμβατότητας, συμφόρηση απόδοσης και κινδύνους ασφαλείας. Για επίδειξη, θα πάμε με το EtreCheckPro. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο του EtreCheckPro από το πρόγραμμα περιήγησης που προτιμάτε και κάντε κλικ στο κουμπί Δωρεάν λήψη στην επάνω δεξιά γωνία. Αυτό θα κατεβάσει την εφαρμογή σε ένα αρχείο zip. Τώρα, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο zip για να το αποσυμπιέσετε.

Βήμα 2: Τώρα, κάντε διπλό κλικ στην εφαρμογή EtreCheckPro.app για να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης.

κάντε διπλό κλικ στο EtreCheckPro.app

Βήμα 3: Στο αναδυόμενο προειδοποιητικό παράθυρο, κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

κάντε κλικ στο Άνοιγμα

Βήμα 4: Κάντε κλικ στην επιλογή “Ρωτήστε με αργότερα” ή επιλέξτε την προτίμησή σας στο “Θέλετε να ελέγχετε αυτόματα για ενημερώσεις κάθε φορά που εκτελείτε το EtreCheckPro;” παράθυρο.

Κάντε κλικ στο

Βήμα 5: Στο παράθυρο «Δημιουργία νέας αναφοράς EtreCheck», επιλέξτε από τα προβλήματα που αναφέρονται. Μπορείτε να επιλέξετε “Κανένα πρόβλημα – απλώς έλεγχος”.

επιλέξτε από τα αναφερόμενα προβλήματα

Βήμα 6: Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη.

κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη

Με αυτό, το EtreCheck θα αρχίσει να αναλύει το υλικό του συστήματος, το δίκτυο, το λογισμικό και ούτω καθεξής για να δημιουργήσει μια αναφορά, την οποία μπορείτε να ελέγξετε μόλις δημιουργηθεί.

Τρόπος κοινής χρήσης της αναφοράς συστήματος του Mac

Η κοινή χρήση της αναφοράς συστήματος του MacBook σας μπορεί να είναι πολύτιμη κατά την αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων ή την αναζήτηση βοήθειας από φόρουμ υποστήριξης ή την εξυπηρέτηση πελατών της Apple. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Πατήστε το πλήκτρο Command + Space στο πληκτρολόγιό σας, πληκτρολογήστε Πληροφορίες συστήματοςκαι πατήστε το πλήκτρο Return.

πληκτρολογήστε Πληροφορίες συστήματος

Βήμα 2: Μεταβείτε στην ενότητα πληροφοριών από το αριστερό παράθυρο που θέλετε να μοιραστείτε.

Βήμα 3: Μόλις εμφανιστούν οι πληροφορίες που θέλετε να μοιραστείτε, μεταβείτε στο Αρχείο στη γραμμή εργαλείων και επιλέξτε Εκτύπωση από το αναπτυσσόμενο μενού.

Σημείωση: Εναλλακτικά, πατήστε Command + P για εκτύπωση.

μεταβείτε στο Αρχείο στη γραμμή εργαλείων

Βήμα 4: Στο αναδυόμενο μενού, κάντε κλικ στο εικονίδιο chevron και επιλέξτε «Αποθήκευση ως PDF» από το αναπτυσσόμενο μενού.

επιλέξτε

Βήμα 5: Τώρα, ονομάστε το αρχείο, επιλέξτε τη θέση και, τέλος, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση.

κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση

Αυτό είναι. Το αρχείο θα αποθηκευτεί στην καθορισμένη θέση. Μόλις αποθηκευτεί, μπορείτε σχολιάστε το PDF σας πριν μοιραστείτε το αρχείο PDF με κάποιον που θέλετε.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την αναφορά συστήματος στο MacBook

1. Μπορώ να δω την αναφορά συστήματος από απόσταση σε άλλο Mac;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Απομακρυσμένης διαχείρισης ή τις επιλογές κοινής χρήσης οθόνης για πρόσβαση στην εφαρμογή Πληροφορίες συστήματος σε άλλο Mac. Βεβαιωθείτε ότι και τα δύο MacBook είναι συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο και διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιώματα.

2. Μπορώ να διαγράψω ή να επαναφέρω τα δεδομένα αναφοράς συστήματος;

Όχι, η αναφορά συστήματος είναι μια προβολή μόνο για ανάγνωση της τρέχουσας κατάστασης του συστήματός σας. Δεν μπορείτε να διαγράψετε ή να επαναφέρετε τα δεδομένα στην αναφορά.

3. Υπάρχει τρόπος να ελέγξετε για ενημερώσεις λογισμικού από την αναφορά συστήματος;

Όχι, ο έλεγχος για ενημερώσεις λογισμικού γίνεται συνήθως μέσω της ενότητας Ενημέρωση λογισμικού στις Ρυθμίσεις συστήματος. Η αναφορά συστήματος παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη διαμόρφωση του υλικού και του λογισμικού σας.

Γνωρίστε το MacBook σας

Με τη δυνατότητα πρόσβασης και κοινής χρήσης της αναφοράς συστήματος στο MacBook, μπορείτε να αναλάβετε τον έλεγχο της απόδοσης της συσκευής σας, να μοιραστείτε λεπτομερείς πληροφορίες με επαγγελματίες υποστήριξης, να βελτιώσετε τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων και να διασφαλίσετε ότι το Mac σας λειτουργεί ομαλά. Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε πώς να εγκαταλείψετε την οικογενειακή κοινή χρήση.

Διαβάστε επίσης :Γιατί δεν μπορώ να ενημερώσω το MacBook μου και πώς να το διορθώσω

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *