Πώς να σταματήσετε κάποιον από το να σας καλεί χωρίς αποκλεισμό

Πώς να σταματήσετε κάποιον από το να σας καλεί χωρίς αποκλεισμό

Η συντήρηση χωριστών τηλεφώνων για επαγγελματική και προσωπική χρήση γίνεται συνηθισμένη. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να διατηρήσετε το δεύτερο τηλέφωνο ενεργό για κλήσεις κατά διαστήματα ή και καθόλου. Υπάρχει όμως τρόπος να σταματήσετε κάποιον να σας καλεί χωρίς να τον αποκλείσετε; Ας ανακαλύψουμε.

Αν και δεν υπάρχουν άμεσοι τρόποι για να σταματήσετε κάποιον να σας καλεί χωρίς αποκλεισμό, ορισμένες ρυθμίσεις, όπως η Λειτουργία πτήσης, η Φραγή κλήσεων κ.λπ., μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή της πραγματοποίησης των κλήσεων από την αρχή. Για περισσότερες λεπτομέρειες, συνεχίστε να διαβάζετε.

1. Ενεργοποίηση DND

Οταν εσύ ενεργοποιήστε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε στο Android σας ή συσκευή iOS, αποκλείει αυτόματα όλους τους ήχους ειδοποιήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ειδοποιήσεων εισερχόμενων κλήσεων. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σιωπήσετε τις κλήσεις χωρίς να αποκλείσετε κανέναν. Ωστόσο, εξακολουθείτε να βλέπετε τις εισερχόμενες κλήσεις κοιτάζοντας την οθόνη του τηλεφώνου σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ενεργοποιήσετε το DND στις συσκευές σας Android και iPhone.

Σε Android

Βήμα 1: Τραβήξτε προς τα κάτω από την κορυφή της οθόνης στη συσκευή σας Android για να ανοίξετε τις Γρήγορες ρυθμίσεις.

Βήμα 2: Πατήστε στο πλακίδιο Μην ενοχλείτε για να ενεργοποιήσετε το DND.

Ενεργοποίηση DND Android

Στο iPhone

Βήμα 1: Μπορείτε να τραβήξετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του iPhone σας για να ανοίξετε το Κέντρο Ελέγχου. Εναλλακτικά, εάν το iPhone σας διαθέτει κουμπί Home, τραβήξτε το προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης.

Βήμα 2: Εδώ, πατήστε παρατεταμένα το Do Not Disturb για να ανοίξετε τις επιλογές.

Βήμα 3: Πατήστε Μην ενοχλείτε.

Ενεργοποιήστε το DND στο iPhone

Περιμένετε να ενεργοποιηθεί. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να αποφύγετε τις κλήσεις χωρίς αποκλεισμό στο iPhone σας. Εάν θέλετε να λαμβάνετε ξανά κλήσεις ή άλλες ειδοποιήσεις, απενεργοποιήστε το Do Not Disturb στο iPhone σας.

2. Απενεργοποιήστε τις κλήσεις από άγνωστους καλούντες

Το κινητό σας τηλέφωνο σας το επιτρέπει αποκλεισμός κλήσεων από οποιονδήποτε δεν βρίσκεται στη λίστα επαφών σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στο φιλτράρισμα των ανεπιθύμητων κλήσεων χωρίς να αποκλείσετε μη αυτόματα κλήσεις από άγνωστους αριθμούς. Ωστόσο, σημειώστε ότι θα εξακολουθείτε να λαμβάνετε κλήσεις από άτομα στη λίστα επαφών της συσκευής σας. Να πώς.

Σε Android

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο και πατήστε στο Πληκτρολόγιο.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ανοίξτε τις ρυθμίσεις κλήσεων

Βήμα 3: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Αποκλεισμός αριθμών.

Βήμα 4: Ενεργοποιήστε το διακόπτη για “Αποκλεισμός κλήσεων από άγνωστους αριθμούς”.

Αποκλεισμός κλήσεων από άγνωστους αριθμούς Android

Στο iPhone

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε στο Τηλέφωνο.

Βήμα 2: Εδώ, πατήστε στο Silence Unknown Callers.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις iPhone

Βήμα 3: Ενεργοποιήστε την εναλλαγή για Σίγαση άγνωστων καλούντων.

Ενεργοποιήστε τη σίγαση άγνωστων καλούντων

3. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία πτήσης

Μόλις εσύ ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης, απενεργοποιείτε ουσιαστικά όλες τις ραδιοεπικοινωνίες στις συσκευές σας Android και iOS, αντίστοιχα. Αυτό θα πρέπει να κάνει το τηλέφωνό σας μη προσβάσιμο σε όποιον καλεί. Και ενώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε μη αυτόματα τις υπηρεσίες Wi-Fi και Bluetooth, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον, κάθε φορά που απενεργοποιείτε τη λειτουργία πτήσης, όλες οι κλήσεις θα εμφανίζονται κανονικές.

Διαβάστε επίσης 9 τρόποι για να σταματήσετε την εμφάνιση του ιστορικού κλήσεων σε άλλο iPhone

4. Χρησιμοποιήστε τη Φραγή κλήσεων στο Android

Οι χρήστες Android μπορούν να επωφεληθούν από τη δυνατότητα φραγής κλήσεων που είναι ενσωματωμένη στις περισσότερες συσκευές. Μόλις ενεργοποιηθεί, μπορεί να σας βοηθήσει να αποκλείσετε τις εισερχόμενες κλήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που λαμβάνετε όταν το τηλέφωνό σας είναι σε περιαγωγή. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να σταματήσετε τις εισερχόμενες κλήσεις χωρίς να αποκλείσετε μεμονωμένα αριθμούς. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το κάνετε.

Υπόδειξη: Αν και δεν υπάρχει εγγενής λειτουργία Φραγής Κλήσεων, οι χρήστες iPhone μπορούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές τρίτων, όπως π.χ Βοηθός Truecaller για την προβολή ανεπιθύμητων κλήσεων.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο και επιλέξτε Πληκτρολόγιο.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία. Πατήστε Ρυθμίσεις.

Ανοίξτε τις ρυθμίσεις κλήσεων

Βήμα 3: Εδώ, πατήστε Συμπληρωματικές υπηρεσίες. Στη συνέχεια, πατήστε Φραγή κλήσεων.

Ανοίξτε τις Συμπληρωματικές Υπηρεσίες

Βήμα 4: Εδώ, πατήστε Φωνητικές κλήσεις.

Βήμα 5: Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Εισερχόμενες κλήσεις και απενεργοποιήστε την εναλλαγή για «Όλες οι εισερχόμενες κλήσεις κατά την περιαγωγή».

Ενεργοποίηση φραγής κλήσεων Android

5. Ορίστε έναν διαφορετικό ήχο κλήσης

Εάν ο τρέχων ήχος κλήσης είναι πολύ δυνατός ή αποσπά την προσοχή, μπορεί να προκαλέσει διακοπές όταν εργάζεστε. Για να το αποτρέψετε αυτό, αλλάξτε τον ήχο κλήσης για τις εισερχόμενες κλήσεις σας σε κάτι ήσυχο. Μόλις τελειώσετε, οι κλήσεις σας θα εξακολουθούν να αναβοσβήνουν, αλλά δεν θα σας ενοχλούν. Να πώς.

Διαβάστε επίσης 4 Μέθοδοι για τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό της παρακολούθησης εφαρμογών στο Android

Σε Android

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Ήχοι και δόνηση.

Βήμα 2: Πατήστε στον Ήχο κλήσης.

Αλλαγή ήχου κλήσης στο Android 1

Βήμα 3: Εδώ, επιλέξτε Αθόρυβο ή οποιονδήποτε άλλο πιο αθόρυβο ήχο κλήσης, εάν είναι διαθέσιμος.

Ορίστε τον ήχο κλήσης σε Αθόρυβο

Στο iPhone

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε Ήχοι & Απτικά.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, πατήστε Ήχος κλήσης.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις απτικών ήχου 1

Βήμα 3: Τώρα, αλλάξτε τον ήχο κλήσης σε έναν άλλο, ήσυχο ήχο.

Αλλαγή ήχου κλήσης στο iPhone

6. Ενεργοποιήστε την προώθηση κλήσεων

Ενώ ρύθμιση της προώθησης κλήσεων στο Android ή το iPhone σας δεν θα σταματήσει τις εισερχόμενες κλήσεις, θα σταματήσει να κουδουνίζει η συσκευή προορισμού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο εάν χρησιμοποιείτε αυτήν τη συσκευή ως δευτερεύον τηλέφωνο και θέλετε να λαμβάνετε κλήσεις μόνο σε μία συσκευή. Οι κλήσεις από αυτήν τη συσκευή θα εκτρέπονται στον καθορισμένο αριθμό, ανεξάρτητα από τον αριθμό που καλεί ο άλλος χρήστης.

Διαβάστε επίσης Στο Android Δεν εμφανίζονται ονόματα επαφών για εισερχόμενες κλήσεις

7. Απενεργοποιήστε το Ringer

Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τον καλούντα αλλά ταυτόχρονα δεν θέλετε να σας ενοχλούν οι άκαιρες κλήσεις, απενεργοποιήστε εντελώς το κουδούνισμα. Για να το κάνετε αυτό, μειώστε την ένταση της κλήσης ή ρυθμίστε την σε αθόρυβη λειτουργία και σταματήστε να δονείται το κινητό σας κατά τη διάρκεια των κλήσεων. Με αυτόν τον τρόπο, οι εισερχόμενες κλήσεις θα εξακολουθούν να αναβοσβήνουν, αλλά δεν θα ενημερώνεστε για αυτές, εκτός εάν ελέγξετε το τηλέφωνό σας. Δείτε πώς να το κάνετε.

Σε Android

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε Ήχοι και δόνηση.

Βήμα 2: Εδώ, επιλέξτε Σίγαση.

Σίγαση κλήσεων στο Android

Στο iPhone

Βήμα 1: Στο iPhone σας, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, πατήστε Ήχοι & Απτικά.

Βήμα 3: Κρατήστε και μετακινήστε αυτό το ρυθμιστικό εντελώς προς τα αριστερά. Στη συνέχεια, πατήστε στο Haptics.

Βήμα 4: Εδώ, επιλέξτε Ποτέ Παίξτε.

Επιλέξτε Να μην παίζεται ποτέ

Αυτό θα ρυθμίσει την ένταση για όλες τις εισερχόμενες κλήσεις και τις ειδοποιήσεις σε αθόρυβη και θα διασφαλίσει ότι το iPhone σας δεν θα δονείται όταν είναι αθόρυβο.

8. Απενεργοποιήστε τις κλήσεις μέσω του παρόχου σας

Για να πραγματοποιείτε ή να λαμβάνετε κλήσεις, η συσκευή σας πρέπει να διαθέτει ενεργό πρόγραμμα κλήσεων. Εάν θέλετε να αναστείλετε αυτές τις υπηρεσίες, καλέστε τον πάροχο σας και ανασταλεί η κλήση για τον σχετικό αριθμό. Αυτό θα πρέπει να εμποδίσει το τηλέφωνό σας να λαμβάνει ή να πραγματοποιεί κλήσεις στον επιλεγμένο αριθμό, ενώ τον διατηρεί. Μπορείτε επίσης να αναστείλετε προσωρινά τον αριθμό εάν δεν χρησιμοποιείται.

Σταματήστε τις εισερχόμενες κλήσεις χωρίς αποκλεισμό

Ενώ το να μπλοκάρετε κάποιον είναι ένας σίγουρος τρόπος για να τον εμποδίσετε να επικοινωνήσει μαζί σας, μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις εάν το ανακαλύψετε. Ελπίζουμε λοιπόν ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να κατανοήσετε καλύτερα πώς να εμποδίσετε κάποιον να σας καλέσει χωρίς να τον αποκλείσετε.

Διαβάστε επίσης :Οι κορυφαίες 6 επιδιορθώσεις για το iPhone που δεν εμφανίζονται ονόματα επαφών για εισερχόμενες κλήσεις

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *