Πώς να κρύψετε το κουμπί λειτουργίας από το μενού "Έναρξη" στα Windows 11

Πώς να χρησιμοποιήσετε την επείγουσα επανεκκίνηση στα Windows 11

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Emergency Restart στα Windows 11 για να επαναφέρετε το σύστημά σας σε καλό δρόμο. Να πώς.

Εάν ο υπολογιστής σας με Windows σταματήσει να ανταποκρίνεται, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά πράγματα για να διορθώσετε το πρόβλημα, όπως αναγκαστική έξοδο από μια εφαρμογή που δεν ανταποκρίνεται ή χτυπήστε Ctrl + Alt + Διαγραφή στο πληκτρολόγιό σας για επανεκκίνηση του File Explorer από τη Διαχείριση εργασιών. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε την επιλογή επανεκκίνησης έκτακτης ανάγκης στα Windows 11.

Η λειτουργία επανεκκίνησης έκτακτης ανάγκης είναι μια κρυφή λειτουργία που πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν. Η επανεκκίνηση έκτακτης ανάγκης είναι απλή, υπό την προϋπόθεση ότι γνωρίζετε πώς να το κάνετε.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε και τι σημαίνει για το σύστημά σας Windows.

Πώς να προσθέσετε πληροφορίες έκτακτης ανάγκης στο τηλέφωνό σας Android

Πώς να χρησιμοποιήσετε την επείγουσα επανεκκίνηση στα Windows 11

Η ιδέα είναι απλή: ξεκινάτε με έναν συνδυασμό πληκτρολογίου, όλοι οι χρήστες των Windows αισθάνονται άνετα χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + Alt + Del. Η επιλογή επανεκκίνησης έκτακτης ανάγκης προορίζεται να αντικαταστήσει τον σκληρό τερματισμό λειτουργίας όπου κρατάτε πατημένο το φυσικό κουμπί λειτουργίας για 10-12 δευτερόλεπτα έως ότου ο υπολογιστής απενεργοποιηθεί εντελώς.

Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε έναν σκληρό τερματισμό λειτουργίας όταν έχουν εξαντληθεί άλλες επιλογές, αλλά αυτό (όπως υποδηλώνει το όνομα) μπορεί να είναι δύσκολο για το σύστημά σας. Αντίθετα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια επανεκκίνηση έκτακτης ανάγκης ως εναλλακτική.

Για να χρησιμοποιήσετε την επανεκκίνηση έκτακτης ανάγκης στα Windows 11:

  1. Τύπος Ctrl + Alt + Del για να αποκαλύψετε τις επιλογές Κλείδωμα, Διαχείριση εργασιών, Έξοδος και Εναλλαγή χρήστη.
  2. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Ctrl πληκτρολογήστε και κάντε κλικ στο Εξουσία κουμπί στην κάτω δεξιά γωνία με το ποντίκι
  3. ο Επανεκκίνηση έκτακτης ανάγκης Το μενού θα εμφανιστεί με ένα μήνυμα, «Κάντε κλικ στο OK για άμεση επανεκκίνηση. Τυχόν μη αποθηκευμένα δεδομένα θα χαθούν. Χρησιμοποιήστε το μόνο ως έσχατη λύση.»
  4. Κάντε κλικ Εντάξει για να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας χωρίς περαιτέρω προτροπή και θα είναι πιο εύκολο στα στοιχεία του συστήματος. Εάν αλλάξετε γνώμη, κάντε κλικ Ματαίωση να αποχωρήσει από την επέμβαση.

Μόλις κάνετε κλικ στο OK στην επανεκκίνηση έκτακτης ανάγκης, τα Windows δεν θα απενεργοποιήσουν πρώτα τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες. Αντίθετα, αγνοεί εφαρμογές και υπηρεσίες που εκτελούνται και επανεκκινεί τον υπολογιστή σας χωρίς να αποθηκεύει καμία εργασία.

Και πάλι, βεβαιωθείτε ότι το χρησιμοποιείτε ως έσχατη λύση, αλλά εάν εξαντληθούν όλες οι άλλες επιλογές τερματισμού λειτουργίας ή επανεκκίνησης, σας δίνει μια άλλη επιλογή για επανεκκίνηση του συστήματός σας. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η επιλογή είναι μέρος των Windows για πολλές εκδόσεις. Έτσι, θα λειτουργεί και σε Windows 10 και παλαιότερες εκδόσεις.

Τερματισμός παραθύρων

Υπάρχουν πολλοί τρόποι τερματισμού ή επανεκκίνησης των Windows 11 και οι παραδοσιακές μέθοδοι είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, η επανεκκίνηση έκτακτης ανάγκης σάς δίνει μια άλλη καλύτερη επιλογή για το σύστημά σας από έναν σκληρό ή “κρύο” τερματισμό λειτουργίας χρησιμοποιώντας το φυσικό κουμπί λειτουργίας.

Για περισσότερα σχετικά με τις ρυθμίσεις ενέργειας για τα Windows 11, δείτε πώς να θέσετε τον υπολογιστή σας σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Εναλλακτικά, ίσως προτιμάτε να μάθετε για τη χρήση της λειτουργίας αδρανοποίησης. Επιπλέον, ελέγξτε τη διαμόρφωση του χρόνου αδρανοποίησης στο σύστημά σας Windows 11.

Και αν δεν είστε ακόμα στα Windows 11, μην ανησυχείτε. Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας σχετικά με τις επιλογές τερματισμού λειτουργίας, επανεκκίνησης, αδρανοποίησης και αναστολής λειτουργίας των Windows 10.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *